Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maanantai 1.4.2019 (radio)

Terrorismia on rahoitettu veropetoksilla. EU haluaa pidentää kodinkoneiden käyttöikää. Lähimaksun yläraja nousee. Tänään on kerrottu aprillipiloja.

Tunnuslukujen urkkijoita edelleen liikkeellä Pohjanmaalla

Valepoliisit yrittävät saada puhelimitse tietoonsa ihmisten pankkitunnuksia. Viimeksi niitä haviteltiin Alavudella ja Alajärvellä.

Kodin kyberopas julki: Näillä kymmenellä vinkillä teet netinkäytöstäsi turvallisempaa

Tietoturvavalistuksella on yksi tarkoitus: istuttaa digiymmärrys suomalaisten aivoihin. Ihminen kun on tietoturvan heikoin lenkki.

Poliisi varoittaa maksuvälinepetoksia tehtailevasta naiskaksikosta

Hämeen poliisi varoittaa huijarikaksikosta, jota epäillään maksuvälinepetosten sarjasta. Kaksikko liikkuu etenkin viikonloppuisin Hämeenlinnan seudulla.

Pimeät taksit huijaavat asiakkaita pikkujoulujen aikaan

Luvattomat kuskit houkuttelevat asiakkaita kyytiinsä ravintoloiden sulkemisajan jälkeen. Pimeät taksit ovat tuttu ilmiö etenkin Helsingissä, kun taas Tampereella ne ovat vasta pieni ilmiö. Poliisin mukaan pimeään taksiin nouseva on vaarassa tulla huijatuksi.

Pääsiäiskorttikauppiaat varastavat pankkikortteja vanhuksilta Mikkelissä - Poliisi varoittaa kahdesta naisesta

Kaksi naista on kiertänyt myymässä vanhuksille pääsiäiskortteja ja -munia. Naiset ovat anastaneet asunnoista pankkikortit ja vieneet myöhemmin vanhusten rahat tililtä. Poliisi toivoo silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan.

Poliisi varoittaa: Pimeään taksiin nouseva voi tulla ryöstetyksi

Pimeät taksit ovat koituneet tänä vuonna jo useiden kohtaloksi. Pirkanmaalla on kirjattu yhdeksäntoista tapausta, joissa tuntemattoman kyytiin nousseen pankkikortin tunnusluku on urkittu ja tili tyhjennetty. Tapauksia on sattunut myös muualla Suomessa.

Naisasiakkaat maksukorttiurkkijoiden uhrina

Lahden keskustan ravintoloissa on vaanittu etenkin naisasiakkaiden maksukortteja. Kun kortin tunnusluku on nähty, uhrin rahakukkaro on anastettu ja tili tyhjennetty. Pin-koodeja on nuuskittu myös kuvaamalla.

Maksukorttivarkaat iskevät vanhusten kimppuun

Maksukorttivarkaudet ovat lisääntyneet huomattavasti viime vuodesta. Tyypillisesti varkaat urkkivat iltaravintolassa kortin tunnusluvun, varastavat kortin ja tyhjentävät tilin. Ravintola-asiakkaiden lisäksi uhreiksi valitaan vanhuksia.

Vanhalta naiselta huijattiin lompakko - valepoliisi uteli vielä tunnusluvunkin

Kaksi miestä huiputti ikävällä tavalla 90-vuotiasta lammilaisnaista torstaina iltapäivällä. Ensin miehet onnistuivat anastamaan naisen lompakon ja sitten kalastamaan kortin tunnusluvun esiintymällä poliisina.

Maksukortteja viedään harhauttamalla Lahden seudulla

Poliisi varoittelee maksukortteja anastavista ulkomaalaisista seurueista Päijät-Hämeessä. Maksukorttien tunnusluku on urkittu esimerkiksi kaupan kassalla ja kortti varastettu myöhemmin. Harhautukset ovat taitavia.

Sirukorttimaksamisen ilot ja murheet

Joskus Petra Ristolalla kestää hetken verran miettiä, pitääkö valita F1 vai F2? Kun on valinnan tehnyt, pitää vielä löytää paikka, mistä sen valitsee. Ja nyt ei puhuta formuloista.

Poliisi: Älä jätä lompakkoa ostoskärryyn

Näpistelijät valitsevat mielellään helppoja kohteita. Yksi helpoimmista kohteista on ruokakaupassa ostoskärryyn jätetty kukkaro. Pirkanmaan poliisi etsiikin kaksikkoa, joka on vienyt lompakoita ostoskärryistä etenkin iäkkäiltä henkilöiltä.

Lompakkovaras iskee Tampereen asemalla

Poliisi varoittaa Tampereen rautatieasemalla liikkuvista lompakkovarkaista. Ainakin neljältä matkustajalta on viime päivinä ryöstetty lompakko ja tileiltä nostettu rahat. Uhrien mukaan varkaat ovat itäeurooppalaisen oloisia, vartaloiltaan tanakoita miehiä.

Eläkeläispariskunta ryöstettiin aseellisesti omassa kodissaan Espoossa

Maanantaina puoliltapäivin pariskunnalle entuudestaan tuntematon mies tunkeutui Espoon Soukassa heidän kerrostaloasuntoonsa ilmapistoolilla uhaten. Poliisi on pidättänyt teosta epäillyn miehen.

Kevät toi kulkukauppiaat ja kerjäläiset

Kevään myötä Etelä-Karjalaan on rantautunut jälleen ulkomaalaisia kulkukauppiaita ja kerjäläisiä. Kauppiaat yrittävät myydä käytettyjä kiikareita, sormuksia ja ruusuja.

Sipoossa pankkikorttien kopiointiyritys automaatilla

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta, jossa Sipoon Nikkilässä OP:n konttorin seinässä sijaitsevalla Otto-automaatilla on yritetty rikollista korttitietojen kopiointia. Tapaus on sattunut torstaina.

Hämäriä kauppamiehiä liikkeellä

Varsinais-Suomen poliisia ovat viime päivinä työllistäneet ulkomaalaiset aggressiiviset kauppiaat ja varkaat. Poliisi muistuttaa ihmisiä pitämään huolta käsilaukuistaan ja lompakoistaan.

Vanhukselta huijattiin pankkikortti ja tunnusluku

Kittilässä vanhustentalossa asuvalta mieheltä onnistuttiin maanantai-iltana anastamaan pankkikortti ja huijaamaan kortin tunnusluku.

Pankkikorttihuijarit liikkeellä Kaavilla

Poliisi kaipaa tietoja Kaavilla sunnuntaina tapahtuneista pankkikorttihuijauksista. Poliisin tietoon on tullut kaksi tapausta, joissa Kaavilla liikkuneet mies ja nainen ovat yrittäneet anastaa iäkkäiltä ihmisiltä pankkikortin.

Pankkiautomaatteihin kopiointilaitteita asentaneet miehet vangitiin

Kopiointilaitteita pankkiautomaatteihin asentaneet miehet on vangittu. Vangitut ovat noin 30-vuotiaita ja kotoisin Itä-Euroopasta.

Mikkelin poliisi varoittaa huijareista

Mikkelin kihlakunnan poliisi varoittaa päästämästä tuntemattomia ihmisiä sisään asuntoon. Hirvensalmella Etelä-Savossa on liikkunut matonkaupustelijoiksi tekeytyneitä huijareita.