Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

lapsi lelulaatikolla

Olemme tavaran haalijoita: tyhjiä jogurttipurkkeja ja tuhansia legopalikoita

Hamstraamme kaapit täyteen tavaroita, koska ne tuovat iloa ja turvaa. Omistaminen on sisäänrakennettu halu.

Djupsjöbacka pesuaineilla hopealle – firman myynti on yrittäjän tilipäivä

Kokkolalaisen Bengt Djupsjöbackan on helppo hymyillä yli 700 000 euron tuloilla. Toista oli silloin, kun tiliote alkoi miinuksella, ja niskassa oli yli miljoonan markan velat. Pesuaineyrityksen myynti toi varallisuutta, mutta elämää varjostaa sairastuminen vakavaan verenmyrkytykseen.

VEROhallinnon tunnus tyyliteltynä.

Kiinteistövero erääntyy maanantaina

Jos vero on yli 170 euroa, voi sen maksaa kahdessa erässä. Kiinteistöveron voi tänä vuonna maksaa ensimmäistä kertaa suoramaksulla tai e-laskulla. Paperinen tilisiirtolomake löytyy kiinteistöveropäätöksestä

Suomen ja USA:n veroviranomaiset alkavat vaihtaa tilitietoja

Nyt allekirjoitetun FATCA-sopimuksen tarkoituksena on estää veronkiertoa. Tietoja luovutetaan muun muassa tilitapahtumista.

Danske Bankin verkkopankin kirjautumissivu.

Danske Bankin verkkopankissa häiriöitä - Osalla asiakkaista vääriä saldoja

Danske Bankista ei illalla osattu antaa tarkempaa tietoa häiriön syystä tai sen kestosta.

Polttoainemittarin korttimaksuluukku.

Kahdelta Kuopion bensa-asemalta löydettiin jälkiä korttikopiointilaitteista, poliisi kehottaa tarkistamaan tiliotteet

Kuopiossa on löydetty jälkiä maksukorttien kopiointilaitteista kahdelta bensiiniasemalta. Poliisi kehottaa ST1:n Petosentiellä ja Teboilin Sipulinkadulla asioineita tarkistamaan tiliotteensa outojen korttimaksujen varalta.

Lasku.

Pankki selvitti: Nuoria ahdistavat laskut ja saldot

Alle 35-vuotiaista naisista lähestulkoon joka toinen välttelee tiliotteen katsomista, jotta totuus taloudenhoidosta ei paljastuisi. Näin sanoo kulutusluottoihin erikoistunut Bigbank, joka selvitti omien asiakkaidensa käyttäytymistä.

Maahanmuuttajan tiliotteen julkaisu Facebookissa syyteharkintaan

Keväinen maahanmuuttajan tiliotteen julkaisu internetissä on edennyt syyteharkintaan. Epäiltynä on kaksi henkilöä.

Poliisi tutkii somalimiehen tiliotteen julkaisun

Poliisi on aloittanut esitutkinnan maahanmuuttajan tiliotteen julkaisemisesta Facebookissa. Rikosnimikkeenä on yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. Lieksassa asuvan somalialaismiehen tiliotteesta julkaistiin osakuva yhteisöpalvelussa 28.4.

Jo 50 maksukorttia kopioitu

Aamuun mennessä maksukorttien kopioimisesta oli tehty Pirkanmaan poliisille 50 rikosilmoitusta. Poliisi kehottaa korttiautomaatteja käyttäneitä henkilöitä tarkistamaan tilitietonsa.

Pankkiautomaatilla

Käytitkö korttiautomaattia? Tarkista pankkitilisi

Pirkanmaan poliisilla on tutkinnassa useita maksukorttien kopioimisepäilyjä. Poliisi kehottaa korttiautomaatteja käyttäneitä henkilöitä tarkistamaan tilitietonsa.

Automaatin tiliote voi kertoa haittaohjelmasta

Pankkiautomaatista tulostettu tiliote voi kertoa, onko pankkitililtä lähtenyt rahaa haittaohjelman avulla. Muutoin haittaohjelman toimintaa voi olla erittäin vaikea havaita, sanoo kansallisen tietoturvaviranomaisen CERT-FI:n asiantuntija.

Toimeentulotukihakemuksen lyhyt oppimäärä

Talonkirjaote, elatussopimus, asuntolainasta pankin todistus, verotodistus, tiliotteet pankkitileistä... Toimeentuloa hakeva saa varautua melkoiseen paperirumbaan.

Seisova tili lakkautetaan lopulta

Pankkien tilikannoissa lepää merkittävä määrä käyttämättömäksi luokiteltuja tilejä. Käyttämättömät tilit säilyvät tilikannoissa tietyn aikaa, kunnes 10 vuoden kuluttua ne siirretään pois käytöstä.

Kaupan maksukorttipääte.

Keskustele päivän aiheesta

Korttiraha on käteistä suositumpaa. Uuden euromaksualueen myötä korttien käyttö Suomessa saattaa nostaa kaupan kustannuksia jopa 60 miljoonaa euroa. Uudistus nostanee myös kortilla maksamisen hintaa.

Debit-kortit toimivat lähes koko maassa

Kansainvälisillä pankkikorteilla voi maksaa jo lähes kaikilla maksupäätteillä Suomessa. Yli 95 prosenttia maksupäätteistä pystyy lukemaan debit-pankkikortteja eli kansainvälisiä tiliveloituskortteja.

KRP tutkii jälleen uutta pyramidihuijausta

Keskusrikospoliisi epäilee neljää suomalaista ja kahta yhdysvaltalaista henkilöä valuutta- ja öljysijoituskauppaan liittyvästä törkeästä petoksesta. Suomalaisia sijoittajia huijattiin mukaan sijoituspyramidiin väärennettyillä ulkomaisen pankin tiliotteilla.

Sampo Pankin ongelmista virheitä yritysten tiliotteisiin

Sampo Pankin tietotekniset ongelmat ovat aiheuttaneet melkoisesti harmia myös pankin suurasiakkaille. Virheitä on ollut muun muassa yritysten tiliotteissa, joita on jouduttu korjailemaan jälkikäteen.

Handelsbankenin Suomen maksut takkuavat

Handelsbankenin pankkijärjestelmän vaihto on aiheuttanut tiistaina ongelmia Suomen maksujen välityksessä.

Tietosuojavaltuutettu selvittää postin ulkoistamisen riskejä

Jo valtaosa yritysten postiliikenteestä on siirretty ulkopuolisten hoidettavaksi. Tähän saattaa tietosuojavaltuutetun mielestä liittyä ongelmia muun muassa yksitysasioiden salassapidossa.

Millions Forgotten in Old Bank Accounts

Millions of euros lie forgotten in customers bank accounts, reports the daily Keskisuomalainen. The Nordea bank group says over five million euros remain untouched in accounts. An increase in the popularity of internet bank statements might be to blame.

Unohdetuilla tileillä miljoonia euroja

Suomalaisten pankkien tileillä on miljoonia euroja asiakkaiden unohtamia rahoja, kertoo Keskisuomalainen.