Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Voitto-assistentti antaa uutissuosituksia Yle Uutisvahdissa.

Yle Uutisvahdin älykäs Voitto-assistentti suosittelee uutisia jo yli 10 000 käyttäjälle

Maailman ensimmäisen suoraan lukitusnäytölle suosituksia tuovan älykkään uutisrobotin suosio on yllättänyt tekijätkin.

Algoritmer och sociala medier.

Suosittelu ohjaa kiinnostavan sisällön pariin

Näin Areenan suosittelutekniikka toimii

Googlen logo toimitilan seinässä

STT sai Googlelta rahaa uutisrobotiikan kehittämiseen

Helsingin Sanomat sai tukea hankkeeseen, jossa kehitetään koneoppimiseen perustuvaa journalistisen sisällön suosittelua.

Yle Areenan etusivu uudistui

Etusivu uusiksi!

Areenan etusivu uusiutui

Ihmisiä algoritmien hallitsemassa verkostossa

Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä

Suosittelualgoritmit pitävät sinut kuplassa

Kesäharjoittelussa Ylellä

Ylen kesäharjoittelija kertoo suosittelun rakentamisesta.

Ruisrock 2014

Kesähitit nostavat muistoja pintaan – hitin ainekset Kesäkadusta Rusketusraitoihin pysyvät samoina

Kesällä puhki soitettavat suosikkikappaleet muistetaan vuosikymmenestä toiseen nostalgisina kesähitteinä. Aurinkoiset, energiset laulut palauttavat mieleen ne kesät, jolloin oltiin villejä ja vapaita.

Kännykänkäyttäjiä Ghanan pääkaupungissa Accrassa.

"Jos Afrikka olisi baari" ja muita Twitter-hittejä 2015

Siepatut tytöt, itsevaltaiset presidentit ja länsimedian vinoutumat puhuttivat viime vuonna afrikkalaista Twitter-kansaa – ja välillä vitsailtiin. Pelkästä nettipöhinästä ei ollut kyse, vaan sanoista mentiin myös tekoihin, sanovat Twitter-hittilistan koonneet toimittajat.

Nainen lukee sanomalehden kuolinilmoituksia.

Kuolinilmoitukset ovat lehden suosituimpia sisältöjä – varmasti faktaa ja kuoleman kohtaamista

Psykologin mukaan kuolinilmoitukset kiinnostavat meitä, koska olemme uteliaita ja kiinnostuneita kaikesta, joka voisi liittyä meihin itseemme. Kuolinilmoitusten äärelle pysähtyminen on aivan normaalia ja se valmistaa ihmistä kohtaamaan kuoleman.

Pianistin kädet.

Miten päähäsi syntyy korvamato?

Musiikki on henkilökohtainen kokemus. Jostain syystä monelle ihmiselle jää sama biisi soimaan päähän.

matkaradio

Mitä ajattelet radioiden soittolistoista?

Salaliittoteoriat sinkoilevat, kun musiikintekijät pohtivat radiokanavien musiikkivalintoja. Riittääkö laadukas musiikki soittolistoille pääsyyn vai vaaditaanko vippaskonsteja?

kesähitit top10, osallistu,

Näitä kesähittejä kuunnellaan – Ylen lukijoiden Top10-kesähitit

Yle Uutiset kysyi millaiset kesähitit ovat ikimuistoisia. Monet kappaleet herättävät muistoja vuosienkin takaa. Joistakin kesähiteistä tulee klassikoita, jotka soivat radiossa vuodesta toiseen. Nämä 10 klassikkoa olivat suosittuja kesäbiisejä.

Kasmir

Kasmirin Vadelmavene-kesähitti syntyi mökkimuistoista

"Kuka tää iso jätkä parran kanssa on joka laulaa falsetissa suomimusaa jenkkityyliin?" Näin naureskelee tämän kesän yhden soitetuimman hitin tehnyt Kasmir ihmisten kommentteja. Vadelmavene-biisi syntyi Kasmirin kesämökkimuistoista. "Hyvässä kesähitissä tärkeintä on fiilis", Kasmir kertoo Yle Uutisten haastatteluvideolla.

Yleisöä rock-konsertissa.

Bailando bailando – kesähitit tanssittavat ja naurattavat

Coco Jamboo, Sommartider, Levikset repee, Summer is crazy... Kesähitit vievät suoraan muistoihin vuosien taa. Kotimaiset levy-yhtiöt kisaavat nykyään kesän soitetuimmista biiseistä. Tänä kesänä kesähitin teossa onnistui uusi artisti Kasmir.

Paula Vesala

Sommartider, Jäätelökesä vai Macarena – Mikä on ikimuistoisin kesähittisi?

Kesähitit vievät suoraan kesämuistoihin vuosien takaa. Yle Uutiset tekee juttua, mikä on sinun ikimuistoisin kesähittisi?

teksti-tv

Teksti-tv:llä on edelleen miljoonayleisö

Yle Teksti-tv:n suosituinta sisältöä ovat uutiset, urheilu, sää, veikkaussivut sekä ohjelmatiedot.

Tuomas Kauhanen

Rap-artisti Tuomas Kauhanen: Aloitan biisin tekemisen miettimällä, miltä haluan sen tuntuvan

Tuomas Kauhasen Enkeli on ehdolla vuoden kesähitiksi ja sitä on katsottu jo miljoona kertaa Youtubesta ja on vielä ollut Spotifyn ykkönen. Kauhasella on kuitenkin syvällisempääkin sanottavaa.

Yle Teksti-TV:llä yhä miljoonayleisö

Yle Teksti-TV:n suosituinta sisältöä ovat uutiset ja urheilu. Suosituin päätelaite teksti-tv:n lukemiseen on edelleen televisio.

Nuottikirjan sivu.

Mitä mieltä olet Yle Radio Suomen musiikista?

Musiikki on monelle tärkeä syy radiokanavan valintaan. Kanava vaihtuu nopeasti, jos musiikki ei miellytä. Yle Radio Suomi on valtakunnan ylivoimaisesti kuunnelluin radiokanava. Tämä tarkoittaa käytännössä, että kanavan musiikki on melkein kaikkien mieleen, vai tarkoittaako?

Martat kannustavat hidastamaan tahtia

Marttaliitto kannustaa etsimään hyvinvointia hidastamisesta eli niinsanotusta slow lifesta. Marttaliitolla on käynnissä kolmivuotinen Hidastamalla hyvinvointiin -kampanja.

Radio-cd-soitin

Radioiden soittolistat pelaavat varman päälle

Kaupallisten radioiden soittolistat ovat konservatiivisia ja varovaisia. Uutta, tuntematonta musiikkia ei helposti soiteta, sanoo soittolistojen tutkija. Kotimaisuudella ei ole suurta painoarvoa formaattiradioissa.

Arcade Fire esiintymässä Senaatintorilla

Arcade Fire jenkkilistan kärkeen

Kanadalaisbändi Arcade Fire on noussut ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen levyllä The Suburbs. Yhtye kipusi tällä viikolla myös Britannian albumilistan ykköseksi.

Avenged Sevenfold suoraan albumilistan kärkeen

Suomen virallisen albumilistan ykköseksi on noussut suoraan amerikkalainen metallibändi Avenged Sevenfold levyllä Nightmare. Yhyte nousi tällä viikolla myös Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen.

Maija Vilkkumaa

Maija Vilkkumaa palasi listakärkeen

Maija Vilkkumaa on kiilannut takaisin Suomen virallisen albumilistan kärkeen. Vilkkumaan Kunnes joet muuttaa suuntaa -levy menetti viime viikolla ykköspaikan Kari Tapion Vieras paratiisissa -albumille, joka jatkaa nyt listan toisella sijalla.

X Factor -kilpailija brittilistan kärkeen

Britanniassa X Factor -kisaan aiemmin osallistunut Diana Vickers on noussut suoraan maan albumilistan ykköseksi levyllään Songs From The Tainted Cherry Tree. Britannian singlelistan kärjessä ei tällä viikolla tapahdu muutoksia.

Nuoret tulokkaat valloittivat brittilistat

Nuoret tulokkaat ovat nousseet albumi- ja singlelistan ykköspaikoille Britanniassa. Albumilistan kärkeen kipusi vuoden tulokkaaksikin valittu Ellie Golding debyyttialbumillaan Lights. Sinkkulistan ykköseksi nousi puolestaan nuori lontoolaisräppäri Tinie Tempah esikoisbiisillään Pass Out.

Ke$ha listakuningattarena Yhdysvalloissa

Pop-laulaja Ke$ha on valloittanut sekä single- että albumilistan Yhdysvalloissa. Hän jatkaa neljättä viikkoa sinkkulistan ykkösenä kappaleellaan TiK ToK. Tällä viikolla hän nousi myös albumilistan kärkeen levyllään Animal.

The Baseballs jatkaa albumilistan kärjessä

The Baseballs jatkaa kolmatta viikkoa Suomen virallisen albumilistan ykkösenä levyllä Strike! Albumilistan kärjessä ei tällä viikolla tapahdu suuria muutoksia ja uutuksiakaan ei yltänyt 20 myydyimmän albumin joukkoon.

Britannian singlelistalle myös verkossa kuunneltu musiikki

Britannian viralliseen Top 40 -singlelistaan suunnitellaan suurta muutosta. BBC:n mukaan listaa keräävä yhtiö aikoo tulevaisuudessa ottaa mukaan listaukseen Spotifyn kaltaisissa verkkopalveluissa kuunnellun musiikin.

Black Eyed Peas -yhtye esiintyy.

Black Eyed Peasille ensimmäinen albumilistan ykkönen USA:ssa

Black Eyed Peas on noussut ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen albumilistan ykköseksi levyllä The E.N.D. Hip hop -ryhmä hallitsee myös singlelistan kahta kärkipaikkaa.

Chinese Democracy -leyn kansi

Guns N' Roses Suomen albumilistan ykköseksi

Guns N' Roses on noussut suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi levyllä Chinese Democracy. Lähes 15 vuotta tekeillä ollut albumi tuli myyntiin vasta viime viikonloppuna.

Kings of Leon hallitsee brittilistoja

Amerikkalainen rockbändi Kings of Leon on valloittanut Britanniassa sekä albumi- että singlelistan kärkitilat. Sex On Fire -kappaleella sinkkulistaa useamman viikon hallinneen Kings of Leonin albumi Only By The Night nousi suoraan albumilistan ykköseksi. Levyä myytiin viikon aikana yli 220 000 kappaletta.

Pinkille uran ensimmäinen listaykkönen

Pink on saavuttanut uransa ensimmäisen henkilökohtaisen kärkisijan Yhdysvaltojen singlelistalla kappaleellaan So What. Edellisen kerran Pink oli listakärjessä Christina Aquileran, Myan ja Lil´Kimin kanssa seitsemän vuotta sitten, jolloin he levyttivät uudestaan Labellen Lady Marmalade -hitin vuodelta 1974.

Metallica nousemassa listakärkeen myös USA:ssa

Metallica on nousemassa albumilistan kärkeen myös Yhdysvalloissa levyllä Death Magnetic. Albumi on yhtyeen ensimmäinen viiteen vuoteen ja se debytoi listaykkösenä sunnuntaina Britannian albumilistalla.

Country-duo Sugarland jenkkilistan kärkeen

Country-duo Sugarland on noussut Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen levyllään Love on the Inside. Sugarlandin levyä myytiin viikon aikana 171 000 kappaletta.

Metallibändit valtasivat Suomen albumilistan kärkisijat

Metallibändit ovat vallanneet Suomen virallisen albumilistan kärkipaikat. Listan ykköseksi nousi suoraan ruotsalainen metallibändi Opeth levyllä Watershed. Listan kakkosena debytoi puolestaan Disturbed-yhtyeen albumi Indestructible.

Idol-voittaja David Cook rynni jenkkilistalle 11 kappaleella

Tämän vuoden American Idol -kisan voittanut David Cook on rynninyt Yhdysvaltojen singlelistalle kaikkiaan 11 kappaleella. Eniten uusia listasijoituksia yhdeltä viikolta on The Beatles -yhtyeellä, kun se vuonna 1964 nousi singlelistalle 14 kappaleella.

Von Hertzen Brothers jatkaa listakärjessä

Von Hertzen Brothers jatkaa toista viikkoa Suomen virallisen albumilistan ykkösenä levyllä Love Remains The Same. Listan kakkossijalla debytoi YUP:n albumi Vapauden kaupungit.

Madonnalle seitsemäs listaykkönen USA:n albumilistalla

Madonna on noussut Yhdysvaltojen albumilistan ykköseksi levyllään Hard Candy. Tämä on laulajalle jo seitsemäs albumilistan ykkönen Yhdysvalloissa. Naisartisteista ainoastaan Barbra Steisandilla on ykköstiloja enemmän, kaikkiaan kahdeksan.

Jack Johnson pysyttelee jenkkilistan ykkösenä

Laulaja-lauluntekijä Jack Johnson jatkaa kolmatta viikkoa Yhdysvaltojen albumilistan ykkösenä levyllään Sleep Through the Static. Albumin ykköstilan turvasi mm. se, että uusia suuria julkaisuja ei viikon aikana ollut.

Stam1na jatkaa albumilistan ykkösenä

Stam1na jatkaa toista viikkoa Suomen virallisen albumilistan ykkösenä levyllä Raja. Kymmenen myydyimmän albumin joukkoon ei yllä tällä viikolla uutuuksia.

Herra Ylppö ja Ihmiset levylistan kärkeen

Suomen virallisen albumilistan kärkeen on noussut pitkästä aikaa uutuuslevy. Tällä viikolla ykköseksi kohosi suoraan Herra Ylppö ja Ihmiset levyllään Sata vuotta.

Nightwish nousi takaisin albumilistan ykköseksi

Nightiwish on palannut jälleen Suomen virallisen albumilistan ykköseksi levyllään Dark Passion Play. Levy on 19 listaviikkonsa aikana ollut listan ykköstilalla kahdeksan eri viikon aikana.

Vanhat joulukappaleet valtasivat brittilistan

Joulukappaleet ovat vallanneet Britannian singlelistan. Virallisen sinkkulistan 40 myydyimmän biisin joukossa on kahdeksan jouluaihesta klassikkokappaletta.

Britanniassa sinkkujen nettilataukset rikkoivat ennätyksiä

Britannian sinkkujen latausmäärät ovat rikkoneet uusia ennätyksiä. Britanniassa myytiin 1,7 miljoonaa sinkkua viime viikolla. Singlelistan ykkäsenä oli laulaja Leona Lewis, jonka uusi sinkku Bleeding Love myi 218 000 kappaletta.

HIMin listasijoitus romahti USA:ssa

HIM-yhteen sijoitus Yhdysvaltojen albumilistalla on romahtanut ensimmäisen viikon jälkeen. Venus Doom -albumi debytoi viime viikolla sijalla 12, mikä on kaikkien aikojen paras suomalainen listasijoitus Yhdysvalloissa. Tällä viikolla levy tippui kuitenkin Billboard-albumilistan tilalle 68.

Nettilataukset mukaan Suomen viralliselle singlelistalle

Suomen virallinen singlelista uudistuu lokakuun alusta. Listalle aletaan laskea mukaan myös nettilataukset, jotka ovat lisänneet huomattavasti suosiotaan viime aikoina. Samaan aikaan perinteinen singlemyynti on ollut laskusuunnassa.

Kanye ja Elvis listaykkösiksi Britanniassa

Räppäri Kanye West on noussut ensimmäistä kertaa Britannian singlelistan kärkeen kappaleellaan Stronger. Albumilistan ykköstilan valloitti puolestaan rockin kuningas Elvis kokoelmalla The King. Hänen kuolemastaan tuli viime viikolla kuluneeksi 30 vuotta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle