Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vääryyksiä tonkinut Hannu Karpo ehti urallaan suututtaa lähes kaikki: “Johtajille tuli henkinen hiki, kun piti selvittää kestävätkö ohjelmani merivettä”

Uusi dokumenttielokuva kuvaa sekä Suomen mahdollisesti tunnetuinta toimittajaa että takavuosien yhteiskuntaa.

Jukka Raitanen on kuollut – Vangin toive teki laulajasta kuuluisan

Laulajan ura lähti nousuun sen jälkeen kun hän oli esiintynyt Hannu Karpon vankiladokumentissa.

Hiihtolegenda Eero Mäntyrannan elämään mahtui suurvoittoja, mutta maine sai suuren tahran 1972 – "Kyllä sen kanssa itkettiin varmasti ihan kylliksi"

Eero Mäntyrannan urheilu-uran kovin hetki oli, kun hänen dopingnäytteestään löytyi amfetamiinia. Mr. Seefeld - Jäljet Lumessa -dokumentti kertoo myös Mäntyrannan elämän vaikeista hetkistä.

Toimittajalta: Kati Sinenmaa syrjäytyi työelämästä ja rakensi pienen kivikasan metsään – hiljalleen syntyi kaupunkilaisten tuntema kivilinna, jonka Helsingin suurin työmaa jyrää nyt alleen

Pasilan kivilinna on ainutlaatuinen ja tunteita herättävä rakennelma. Sen tilalle rakennetaan toimistotaloja, mutta voisiko linnasta säilyttää edes palasen niiden keskelle, kysyy kivilinnan vaiheita seurannut toimittaja Vesa Marttinen.

Kun laitapuolen kulkijat itsenäisyyspäivän juhliin lähtivät

Alkoholistit ja asunnottomat juhlivat 50 vuotiasta Suomea

Koukussa-sarja kahmi Kultainen Venla -palkintoja

Viime vuoden parhaita tv-ohjelmia ja tekijöitä palkinneessa gaalassa eniten palkintoja keräsivät Ylen ohjelmistossa esitetyt ohjelmat. Televisioakatemia myönsi elämäntyöpalkinnot Hannu Karpolle ja Riitta Väisäselle.

Sananen – Nämä katosivat

Konsensus katosi ja vakosametin laajamittainen käyttö. Paljon muutakin on kadonnut, tietää saarnata Maallikkosaarnaaja Maasola.

Neljän laudaturin telttaylioppilas Karpon jututettavana

Risto Kauppila opiskeli iltalukiossa ja asui teltassa.

Miksi tavallisilta ihmisiltä lähtee lapasesta somessa? Kolme neuvoa, jotka jokaisen tulisi tietää

Kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin painaa jaa-nappulaa Facebookissa, sillä jakajakin saattaa syyllistyä rikokseen. Asiantuntijat antavat kolme neuvoa, kuinka välttää pahimmat sudenkuopat sosiaalisessa mediassa.

Hannu Karpo esittelee Suurajojen rallireitin

Näemme ratin takana muun muassa Suurajojen ratamestarin.

Karpo Mäkelänkadun kolhoosissa

Vuonna 1966 Helsingin asuntopula oli kriittinen.

Lehmät lypsivät piimää mätäkuussa 1966

Nurmijärvellä oli havaittu myös kokkeloitunutta maitoa.

Kolilainen mökkiyrittäjä kansallispuistosta: edelleen kismittää!

Kolilaisen matkailuyrittäjän mielestä kansallispuiston perustaminen Kolille yli kaksikymmentä vuotta sitten oli huono ratkaisu. Lomamökkejä omistavan Sulo Eskelisen mielestä Koli voisi olla matkailultaan eläväisempi paikka, mikäli puisto olisi tehty vain retkeilypaikaksi.

Karpon haastattelussa 16-kertainen rattijuoppo

Kaivinkoneenkuljettajan epäsovinnaisiet mielipiteet.

Yhtä kaupunkia kahdessa valtiossa

Tornion ja Haaparannan yhteenkasvaminen.

Valtakatu poikki, kaupungintaloon vesisäiliö - kemiläiset kiukuissaan...vuonna 1964

Hannu Karpo pani Kemin asioita halki, poikki ja pinoon vuonna 1964.

Elävä arkisto: Kemin päättäjät uhkasivat talojen ylimpiä kerroksia 1960-luvulla

Vuonna 1967 Kemin asemakaavaa oltiin muuttamassa radikaalisti. Uuden asemakaavan mukaan kokonaisia kortteleita tulisi purkaa ja vanhoja rakennuksia madaltaa.

Heikkoja jäitä ken pelkäisi?

Jäävaroitus vuodelta 1977 neuvoo olemaan hosumatta.

P-rallia ajetaan jälleen Kemissä

P-rallia ajetaan jälleen lauantaina Kemissä. Kaduille halutaan elämää, kertoo tilaisuutta järjestävä Jani Vierelä.

Elävä arkisto: Vainion dopingkäry järkytti sinivalkoista olympiaihannetta

Martti Vainio jäi kiinni dopingista vuoden 1984 olympialaisissa. Ensimmäisen selityksen mukaan "talonmies oli antanut väärän piikin".

Milloin on vammaisten vuoro olla pop?

Liikuntavammaisten lasten erityiskoulussa vuonna 1970.

Karpo ja mopoisännän inhimilliset heikkoudet

Karpon haastattelussa asiantuntija sekä mopoileva ikämies.

Valtion journalistipalkinto Liisa Tukkimäelle

Kuopiolaislähtöinen toimittaja on tehnyt pitkän uran Yleisradiossa. Muut palkitut ovat Timo Kanerva, Hannu Karpo ja Janne Virkkunen.

Valtion journalistipalkinnot neljälle toimittajalle

Valtion journalistipalkinto 2012 on myönnetty päätoimittaja Timo Kanervalle, Hannu Karpolle, toimittaja Liisa Tukkimäelle sekä päätoimittaja Janne Virkkuselle.

Päiviä nolla - abit riensivät lukulomalle hilpeissä tunnelmissa

Penkkaririeha näkyi ja kuului torstaina eri puolilla Etelä-Savoa. Lukulomalle jäävät abiturientit juhlistivat koulun loppumista perinteisin menoin.

Karpo paljasti suksihuijauksen

Asiakas osti Kuopion torilta surkeat hikilaudat, jotka menivät kerralla hiihtokelvottomiksi. Toimittaja Hannu Karpo kollegoineen päästi kaupoissa huijatut kansalaiset purkamaan tunteitaan Hyvä Suomi -ohjelmassa vuonna 1978. Tuskaisia tilityksiä voi katsoa uudistuneessa Ylen Elävässä arkistossa.

Ruotsi siirtyi oikeanpuoleiseen liikenteeseen yhdessä yössä

"Läntistä naapuria ei voi enää nimitellä vasenkätisten maaksi", toteaa Hannu Karpo reportaasissaan. Ruotsi siirtyi oikeanpuoleiseen liikenteeseen 3. syyskuuta 1967. Muutoksesta hämmentyneiden ruotsalaisten kommentteja voi katsoa YLE Elävässä arkistossa.

Lämpiön puolelta: Ohjelma kuin morsian

Tulipa tässä yhtenä päivänä mieleen, näin kesän ja hääsesongin kynnyksellä, että Aamu-tv:llä on monta yhteistä asiaa kesän morsmaikkujen kanssa. Nimittäin on jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua ja sinistä. Kuullostaa kaukaa haetulta, mutta pitää paikkansa. Aloitetaan käänteisessä järjestyksessä- studiomme lavasteen sävy on sininen. No, tämä ehkä on se kaikkein kaukaa haetuin yhtäläisyys, mutta loput kolme morsiamen muistilistan asioista ovat mielestäni itsestäänselviä…

Liikenneopettaja Ensio Itkonen on kuollut

Liikenneopettaja ja -valistaja Ensio Itkonen on kuollut. Itkonen oli kuollessaan 84-vuotias. "Enska" Itkonen tuli tunnetuksi erityisesti 1960- ja 1970-lukujen liikennevalistusohjelmista.

Kemin korttelirallissa tuhansia ihmisiä

Perjantai-iltana kello 21:00 alkanut pillurallitapahtuma keräsi tuhansia autoja Kemin keskustaan. Paikalla olijat saivat todistaa harvinaisen autorikasta näkymää.

Facebook houkuttelee tuhansia kortteliralliin

Kemissä muistellaan perjantaina niin sanottua pillurallikulttuuria. Kemiläisen Jani Vierelän perustaman Facebook-sivuston innoittamana Kemin keskustaan odotetaan perjantai-iltana satoja autoja kiertämään kaupungin katuja.

Torimellakka Kuopiossa 1965

Karpo kävi Kuopiossa kysymässä, miksi nuoriso häiriköi.

Karpo ja kumppanit kuluttajan asialla

Huijatut kansalaiset purkavat tunteitaan vuonna 1978.

DocPoint-festivaali tutkii toden ja tarun rajoja

Pohjoismaiden suurin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint alkoi keskiviikkona Helsingissä. Jo seitsemättä kertaa järjestettävä festivaali päättyy sunnuntaina. Festivaalin kantavana teemana on tänä vuonna faktan ja fiktion sekoittuminen dokumentaarisessa kerronnassa.

Tehy-dokumentti saa ensi-iltansa DocPoint-festivaalilla

Tammikuun lopussa seitsemättä kertaa järjestettävä Helsingin dokumenttifestivaali DocPoint pysyttelee ajan hermolla. Festivaalilla saa ensi-iltansa muun muassa terveydenhoitohenkilökunnan viime syksyn työtaistelun vaiheita kuvaava elokuva Sopimus.

DocPoint kunnioittaa Hannu Karpoa

DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaali esittää tammikuisessa ohjelmistossaan tribuutin Hannu Karpolle. Karpon Suomi -esityssarjalla DocPoint nostaa karvahattua Karpolle kotimaisena dokumentaristina ja suomalaisen ihmisen ja mentaliteetin tulkitsijana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle