Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Huono Äiti -valmisruokia kaupan hyllyllä.

Kruunu Herkku valmistamaan brändivalmisruokia – tilausmäärien vuoksi palkattu lisätyövoimaa

Huono Äiti -brändin yrittäjä Sari Helin kertoo, että uusia työntekijöitä aiotaan rekrytoida jatkossa lisää.

Heikki Valkama

Heikki Valkama: Korona toi Wilman taas otsikoihin – nyt on aika paljastaa parjatun ohjelman salattu historia

Moni asia on alun perin luotu täysin eri tarkoitukseen kuin mihin sitä käytetään. Moottorisahakin keksittiin synnytyssairaalassa lantioluiden sahaamiseen, kirjoittaa Heikki Valkama.

Läheltä

Rauman kaupunki valmistelee työterveyshuollon kilpailuttamista

Tällä halutaan sujuvoittaa työterveyspalveluiden hoitoa.

Sari Helinin videokolumni 2.2.2017

Videokolumni: Nyt on taas se harvinainen hetki, kun omaishoidosta puhutaan

Vain pieni osa Suomen omaishoitajista saa korvauksen tekemästään työstä. Nyt, kuntavaalien alla, asia nousee taas hetkeksi esiin. Hyvä, koska kyse on tärkeästä asiasta, muistuttaa Sari Helin.

Kristiina Liinaharjan videoblogi 25.1.2017

Kolumni: Sääntö-Suomi iskee – nyt tulee patalappudirektiivi

Yrittäjän patalappu ei olekaan enää patalappu, koska sitä ei pidetä tarttumaeristimenä, sanoo Kristiina Liinaharja videokolumnissaan.

Sari Helinin videokolumni tammikuun elämäntaparemontin mahdottomuudesta

Videokolumni: Tammikuun kuntokuuri on tuomittu epäonnistumaan

Tammikuu tulee liian pian joulun mässäilyjen jälkeen, jotta pysyvä elämäntaparemontti onnistuisi oikeasti. Vaikka todella moni hankkii salikortin juuri tammikuussa, iso osa jättää kuntoilun kesken, sanoo videokolumnistimme Sari Helin. Kannattaisiko siis kokeilla helmikuuta?

Sari Helinlin videokolumni 22.12.2016

Videoblogi: Pienyrittäjä alkaakin jo olla kypsä

Alkaa olla se aika vuodesta, jolloin pienyrittäjät ovat loppuun ajettuja, kertoo Sari Helin.

Videoblogi

Videokolumni: Kaikki mukaan täitalkoisiin

Kolumnistimme Sari Helinin mielestä täitiedotteita ei tarvittaisi, mikäli kaikki osallistuisivat täitalkoisiin.

grafiikka

Videokolumni: Joulu pelastuu, kun valmistelut pilkkoo osiksi

Kaikki tietävät mitä joulustressi on. Kolumnistimme Sari Helinin mielestä joulutuskaa voi lapsiperheissä helpottaa kun pilkkoo jouluvalmistelut osiin ja keskittyy lasten kannalta olennaiseen eli yhdessäoloon.

Sari Helin

Videoblogi: Nuoret pakotetaan liian aikaisin kouluun

Yläasteikäisten ajankäyttö on erilaista kuin vanhemmilla. Liian aikainen kouluunmeno on kärsimystä nuorelle mutta myös opettajille ja vanhemmille, sanoo Sari Helin.

Sari Helin.

Sari Helin: Ammattiliitot, miten menee niinku omasta mielestä?

Tämä liittokierrosten ääretön jatkumo tänä kevätalvena ei vakuuta enää ketään. Kukaan ei edes tiedä, millä nimellä tätä neuvottelua enää pitäisi kutsua, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Avolouhos muuttaisi hiihtoloman maisemat Ylläksellä vakavasti

Kaivoksen vaikutuksen ymmärtää parhaiten seisomalla Ylläksen suosituimmalla näköalapaikalla, jonka näkymästä yli puolet olisi jatkossa kaivosta, kuvaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Älä puhu muistisairaan omaiselle ruuhkavuosistasi

Suomessa ei ole helppoa olla muistisairas vanhus. Eikä Suomessa ole helppoa olla muistisairaan omainen, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Kiva-koulu ei estä rajua koulukiusaamista

Yläasteella lapsista tulee murrosikäistä massaa, vaikka juuri silloin he tarvitsisivat heistä kiinnostuneita aikuisia, kirjoittaa Sari Helin.

Sari Helin.

Sari Helin: Sun tehodieettisi ei onnistu tänäkään vuonna. Sori

Tätä kirjoittaessani näytölläni vilkku mainos: Syö tämä, unohda dieetit! Dieetit on syytäkin unohtaa, jos haluaa pysyvän terveellisen elämän, kirjoittaa Sari Helin blogissaan. 

Sari Helin.

Sari Helin: Jouluna tahto ja tarve punnitaan

Olin lapsena suhtellisen järkyttynyt äitini joulukertomuksesta, koska se sai minut väistämättä miettimään omaa toivelistaani, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Sun joulustressisi on sun lapsesi lapsuus

Viimeistään riispuurojen kanssa ährätessä moni aikuinen toivoo mantelia, jolla pääsisi niin pitkälle kuin pippuri kasvaa, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin

Sari Helin: Yritysten pitäisi paikata hallituksen leikkauksia

Suomessa on yli 100 000 köyhässä perheessä elävää lasta. Nykyhallituksen leikkaukset tuomittiin A2 Vanhemmuus-illassa, sillä ne leikkaavat suoraan vähätuloisimmilta perheiltä. Sari Helin tosin ehdotti yrityksiä rahoittajiksi esimerkiksi harrastusmahdollisuuksiin.

Mies ja nainen kahden lapsen kanssa

A2 Vanhemmuus-ilta syyllistää ja antaa synninpäästön – katso vieraat täältä

A2 Vanhemmuus-illassa ovat mukana toimittaja Anna Perho, kokki Sami Garam, bloggaajat Vesa Linja-aho ja Sari Helin sekä monia muita. Katso koko vierasgalleria tästä. A2 Vanhemmuus-illan lähetys alkaa Yle TV2:ssa 1. joulukuuta kello 21.

Sari Helin.

Sari Helin: Kun kansa alkoi luottaa enemmän Anonymoukseen kuin päättäjiinsä

Pariisi muutti asetelmat pysyvästi, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Mies ja nainen kahden lapsen kanssa

A2 Vanhemmuus-ilta kysyy: mitä väliä vanhemmuudella on?

Bloggaaja Sari Helin ja kokki Sami Garam ovat huolissaan vanhemmuudesta. Garamin mielestä vanhemmille tyrkytetään sääntöjä, määräyksiä ja suosituksia. Helin moittii haukkumisen kulttuuria. A2 Vanhemmuus-ilta etsii ratkaisuja nykyvanhemmuuden ongelmiin.

Sari Helin.

Sari Helin: Älypuhelin tuli ja kansan äly katosi

7-vuotiaalla voi olla jo tekstariniska eli rangan virheasento tuntikausien päivittäisestä älypuhelinselailusta. Puhelimen kilahdus katkaisee aikuisellakin kaikki toimet, eikä siitä voi irrottaa silmiään edes vessassa. Älypuhelin on kuin piru – kun olet yhden merkin valinnut, siitä irtoaminen on vielä hankalampaa kuin seinähullusta ex-puolisosta, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Suomalaiset lapsimorsiamet

Jos Suomessa saa lapsen törkeästä hyväksikäytöstä ehdollisen tuomion, ei ole varaa äimistellä turvapaikanhakijoiden lapsimorsiamia, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Suomi epäonnistui jo turvapaikanhakijoiden kanssa

Suomella on jo valitettavaa näyttöä maahanmuuttoasioiden hoidosta. Maahanmuuttajataustaisten oppilaiden ja kantaväestön oppimistulokset eroavat jo nyt Suomessa enemmän kuin muualla Euroopassa, ja maahanmuuttajien työllistymisessä on parantamisen varaa. Tuhannet uudet tulijat saapuvat tilanteeseen, jota parsitaan kokoon sitä mukaa kuin uusi sauma ratkeaa, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Miksi annamme loisten vallata maamme?

Perheiden välinpitämättömyys pitää täit ja kihomadot elävinä niin, että kannoista on tulossa yhä vaikeampia taltuttaa, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Kun täydellinen penis korvasi puoli yhdeksän uutiset

Pakolaiskriisi muokkaa Eurooppaa palauttamattomalla tavalla. Suomessa se on paljastanut, miten kansan olisi yleissivistyksen kannalta edelleen kannattanut pysyä puoli yhdeksän uutisten ääressä ja tilata aamun lehtensä.

Sari Helin.

Sari Helin: Kuka puhuu totta asuntokaupasta?

Arvovaltaisten tahojen mukaan Suomessa ei ole asuntokuplaa. Kuka kertoisi totuuden siitä, miksi silti asuntojen pyyntihinnat ovat kaukana kauppahinnasta, miksi yleinen talousalakulo ei vaikuttaisi asuntokaupaan ja miten sitten suu pannaan, kun korko nousee, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Juuri sinun kullannuppusi voi kiusata koulukaverin hengiltä

Jokainen lapsi voi kiusata kerran. Systemaattiselle kiusaajalle kukaan ei ole ehtinyt kertoa, mitä elämässä sopii tehdä ja mitä ei, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Ei täällä vauvoista tykätä

Suomalaiset äidit lopettavat imettämisen aikaisemmin kuin haluaisivat lopettaa. Imetys loppuu ylivoimaisesti useimmin imetysongelmiin, joihin äiti ei löydä vastausta. Suomalaisella terveydenhuollolla on todella vähän annettavana imetyksen tueksi, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Nauravat nakit eivät enää naurata

Tienvarsi-Suomi tarjoaa turistille kalpean otoksen. Tuurilla matkan varrelle voi osua yksi mansikkatila, mutta käytännössä suomalaisen on helpompi olla myymättä osaamistaan, kirjoittaa Sari Helin.

Wilman viemät - kuuntelevatko koulu ja koti toisiaan? Seuraa keskustelua suorana Areenasta kello 11-12

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, Huono äiti -blogin kirjoittaja Sari Helin, Turun yliopiston tutkija Suvi-Sadetta Kaarakainen ja Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes keskustelevat kodin ja koulun välisestä yhteydenpidosta Yle Satakunnan järjestämässä tilaisuudessa Suomi Areenassa. Seuraa keskustelua suorana Yle Areenasta kello 11-12. Kommentoi ja osallistu keskusteluun Twitterissä #SuomiAreena.

Sari Helin.

Sari Helin: Montako Whatsapp-viestiä lapsesi sai viime yönä?

Whatsapp on jo ala-asteikäisillä yleinen viestiväline, vaikka se edellyttää 16 vuoden ikää. Vanhempi voi valita some-säännöissä roolinsa viidestä vaihtoehdosta, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Koulujen Wilma-järjestelmän kautta vanhemmat saavat tiedon muun muassa koululaisten kotitehtävistä.

Kysely: Pilaako Wilma kodin ja koulun välit?

Onko Wilmasta tullut lasten reaaliaikainen rikosrekisteri? Ennen kodin ja koulun välinen keskustelu hoitui pitkälti reissuvihon avulla. Vihkosen kautta viestejä lapsen koulunkäynnistä ei tullut ainakaan liikaa. Nykyisin monella koululla on käytössä Wilma-järjestelmä. Tietoa on alkanut tulla, toisten mielestä jopa turhan paljon. Kerro oma mielipiteesi.

Sari Helin.

Sari Helin: Pieni ihminen ei voi käsittää, että Suomessa saa raiskata

Helsingin käräjäoikeuden tuomiot Tapanilan raiskauksesta tarkoittavat maallikolle, että tekijöitä ei rangaistu. Naisen saa siis Suomen lain mukaan raiskata, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Surkea sää ajaa parisuhteet karikolle

Kahdeksan kuukauden räntäsesongin jälkeen saapuva loma on niin täynnä odotuksia, että siitä on suorastaan mahdotonta selvitä kuiville ilman ison luokan välienselvittelyä, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Otin lapsille punkkirokotteen, joudunko helvettiin?

Rokotteiden vastustamisesta on tullut samanlainen muoti-ilmiö kuin retrohuonekalusta. Se ei välttämättä sovi juuri meille, mutta sitä pitää edes harkita. Rokotteiden vastustaminen on yksi länsimaisen hyvinvointielämän ilmiöistä.

Sari Helin.

Sari Helin: Koulu päättyy monen pojan nielemiin kyyneliin

Poikien koulunkäynti on kriisissä. Pojat viihtyvät koulussa huonommin kuin tytöt, oppivat huonommin kuin tytöt ja pääsevät jatko-opintoihin huonommin kuin tytöt. Suvivirren sointi on mollinen monen pojan perheessä, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Mustavalkokuva hymyhelistimistä

Huono Äiti Sari Helin: syyllisyys ja huono omatunto voivat kiteytyä tyhjään vauvamuistokirjaan

Kun turhautunut, väsynyt, syyllisyyttä poteva äiti kaipaa vertaistukea ja hetkeä itselleen, hän kääntyy Huonon Äidin puoleen. Toimittaja Sari Helinin Huono Äiti -Facebook-sivulla on liki 40 000 tykkääjää. Tuelle on tarvetta, sillä myytti Täydellisestä Äidistä tykyttää yhä monen äidin takaraivossa.

Sari Helin.

Sari Helin: Sipilän kysymykset, kohta 4: yrittäjyyden edistäminen

Yksityisyrittäjä yrittää yksin. Todella yksin, kirjoittaa Sari Helin.

Sari Helin.

Sari Helin: Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja teki vaalikirjan

Julkisen sanan neuvosto on journalismin riippumattomuuden ydin, kirjoittaa Sari Helin.

Sari Helin.

Sari Helin: 8-vuotiaan miestissit

Uimahallissa ihminen on paljaimmillaan. Ihan tavallisten lähiöiden uimahallien lastenaltaissa paljastuu myös kansamme höllyvä tulevaisuus eli lasten ylipaino. Joka toinen lapsi alkaa olla niin lihava, ettei vartalossa ole enää mallia ja pienillä pojilla on yhtä isot tissit kuin tämän blogin kirjoittajalla.

Sari Helin.

Sari Helin: Hys, hys, antaa poikien raiskata

Viittä somalialaistaustaista nuorta epäillään Helsingissä viikko sitten tapahtuneesta joukkoraiskauksesta. On kaikkien osapuolten etu, että tästä naiseen kohdistuvasta väkivaltaisesta rikostavasta nostetaan ajoissa kissa pöydälle. Tapauksen tutkinta on kuitenkin vielä kesken, ja tekijät ovat kiistäneet teot.

Sari Helin.

Sari Helin: Parhaat oppini olen saanut päiväkodista

Tyttäreni asiakasarvio omasta kunnallisesta päiväkodistaan kiteytyi näin: "äiti, parhaat oppini olen kyllä saanut päiväkodista." En ottanut sitä loukkauksena kotona annetulle opille, sen sijaan tiesin, ettei kaikilla lapsilla ole käynyt yhtä hyvä tuuri, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Wilma pilaa kodin ja koulun loputkin välit

Wilmasta on tullut lasten reaaliaikainen rikosrekisteri. Näin sanoi minulle kokenut opettaja Educa-messuilla, kun kerroin, että kaaosvuosia elävät vanhemmat vihaavat Wilman kautta tulevaa lastensa reaaliaikaista seurantaa. Vähempikin nimittäin riittäisi, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: On ihanaa heittää roskiin entistä halvempaa ruokaa

Suomalainen nelihenkinen perhe heittää syömäkelpoista ruokaa roskikseen vuodessa jopa viidellä sadalla eurolla, monet jopa enemmän, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Laiskojen vanhempien lapset pelaavat eniten

Elämme aikaa, jossa vanhempien syyllistäminen on kiellettyä. Tämä siitä huolimatta, että vanhemmat ovat mestareita eritoten ja ennen kaikkea syyllistymään lastensa asioista. Lasten konsolipelaaminen on kuitenkin asia, josta vanhemman on syytä tuntea pisto sydämessään.

Sari Helin.

Sari Helin: Lapsi ei halua lomavipillä Phuketiin

Lapsi haluaa lomallaan, että aikuinen olisi rento eikä riitelisi tai ryyppäisi, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Paulan pitää jaksaa 24/7   

Paulasta tuli seitsemän vuotta sitten autistipojan äiti. Hänestä tuli samalla myös poikansa omaishoitaja ja kodin päivystävä palomies 383 eurolla miinus verot, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Ajatko tekstarin vaikutuksen alaisena kuolemaan?

Mikä tehoaisi suomalaisiin tekstarin vaikutuksessa ajaviin? kysyy Sari Helin blogissaan.

Sari Helin.

Sari Helin: Äiti ei ole pyhä

Äitiyden pyhittäminen on karhunpalvelus naisille ja heidän perheilleen. Niin kauan kun äitiyteen suhtaudutaan lähtökohtaisena hyvyytenä, apua tarvitsevat äidit eivät sitä tarpeeksi saa, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle