Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Titanicin säveltäjä on kuollut – Jori Sivonen teki unohtumattomia kappaleita kotimaisille suosikkilaulajille

Säveltäjä, sovittaja, muusikko ja tuottaja Jori Sivonen on kuollut. Hän oli 71-vuotias.

"Kansakunnan kaapin päällä voi vain pölyttyä" – Puoli seitsemän -ohjelman juontajan Mikko Kekäläisen mielestä on aika valita uusi kansalliskirjailija

Suomalaisuusteemat ovat olleet viime aikoina tapetilla Puoli seitsemän –ohjelmassa. Viimeisimpänä aihetta sivuttiin elokuvaohjaaja Markku Pölösen kanssa. Hänen tuore elokuvansa on suoranainen rakkaudentunnustus suomalaiselle sisulle ja maamme sotien jälkeiselle jälleenrakentamiselle.

Kuopion Musiikkikeskus avaa taas ovensa: naissäveltäjien uutuuksia syksyn tarjonnassa

Avajaiskonsertissa kuullaan Outi Tarkiaisen säveltämä saksofonikonsertto.

Tom Jones cancels Turku show due to illness

Jari Sillanpää and three other Finnish stars of yesteryear have been booked to replace the Welsh veteran in south-west Finland.

Iltatähden lopunajat – heviä, syntikoita ja kasariglamouria

Tv-klassikko palasi 1980-luvulla kotvaksi aikaa ruutuun.

Dannyn, Frederikin ja Tapani Kansan egot mahtuvat jo samalle lavalle – "Olemme tulleet pehmeämmiksi"

Pitkän uran tehneet artistit jatkavat kesällä alkanutta Finhittien kuninkaat -yhteiskiertuettaan konserttisaleissa. Laulajat paljastavat, että vielä parikymmentä vuotta sitten he eivät olisi suostuneet jakamaan paikkojaan parrasvaloissa.

Suomihittien näkymättömät duunarit

Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

IskelmäKesä Rovaniemi veti 6 000 vierasta

Esiintyjinä olivat muiden muassa Eppu Normaali, Jari Sillanpää, Tapani Kansa, Danny, Frederik ja Laura Voutilainen. Tapahtuma aiotaan järjestää myös ensi kesänä.

Danny, Frederik ja Tapani Kansa Satama Open Airiin

Tapani Kansa, Danny ja Frederik täydentävät Kemissä järjestettävän Satama Open Air -festivaalin ohjelmiston.

Sami Hintsanen - Hafanana

Toiveuusinnassa loppubiisinä kuullaan Hafanana.

Toiveuusinta: Eini, Tapani Kansa, Vicky Rosti ja Frederik

Yes Sir ja sata salamaa iskeköön!

Tapani Kansa osaa useita murteita – kotimurre jäänyt vähälle käytölle

Kotkassa kasvanut laulaja Tapani Kansa oppi jo nuorena poikana Savon murteen, koska kotikylässä sijainneessa tehtaassa oli paljon savolaisia työntekijöitä.

Historian huonoimman tuloksen tehnyt esitys lähti Euroviisuihin kovin odotuksin: – "Ensi vuonna pidetään finaali Suomessa"

Vuonna 1982 Suomen euroviisuedustajaksi valittiin kilpavarustelua kritisoiva Kojon Nuku pommiin. Kilpailuun lähdettiin kovin odotuksin, sillä kappaleella oli kuuluisat tekijät. Tuolloin Suomi kuitenkin jäi kisoissa jumbosijalle ilman ainoatakaan pistettä.

Viisukarsinnat muuttuivat joka vuosi 1980-luvulla

Kaikki euroviisujen Suomen karsinnat 1980-luvulta

Nimismies odotti Tapani Kansaa tienvarressa keskellä yötä – "Tuli käsky vähän valvoa"

Tapani Kansan ura on rakentunut uskomattoman lauluäänen varaan. Äänensä lisäksi Kansa on tunnettu raskaasta kaasujalastaan. Laulajan veli Seppo Kansa joutui totuttelemaan keikkapaikkojen kulmilla odottelevaan virkavaltaan.

Suomen euroviisuedustajaksi on ollut kova hinku – yksi artisti mukana yli 20 esityksellä

Suomen euroviisukarsintoihin on vuosien varrella osallistunut monia samoja tekijöitä. Etenkin 1970- ja 80-luvuilla voittoa tavoittelivat tutut säveltäjät, sanoittajat ja esiintyjät monena vuotena peräkkäin.

Tapani Kansa Rautavaaran tunnelmissa Urheilugaalassa

Tapio Rautavaara oli aikoinaan ”koko kansan Tapsa”. Sitä on myös Tapani Kansa, joka esitti Urheilugaalassa Rautavaaran tunnetuksi tekemän ”Kulkuri ja joutsen” -kappaleen.

1.5. Teeman Elävä arkisto: Viisubrunssi

1980-luvun viisukarsintoja koko rahalla vapunpäivänä!

Tapani Kansa: Sunnuntailapsi

Sunnuntailapsi kilpailu euroviisukarsinnassa 1981

Iskelmä-Suomen omapäiset showmaakarit rikkoivat rajoja

Iskelmätähteys pyrkii joskus olemaan elämää suurempaa.

Oikea orkesteri on paras treenikaveri

Torstaina yleisö pääsee seuraamaan, miten kapellimestarioppilailla sujuu työskentely elävän orkesterin kanssa. Kapellimestarit Sasha Mäkilä ja Heikki Elo ovat molemmat innoissaan Mikaelissa järjestettävästä kapellimestarikurssista.

Remua ja Tapani Kansaa ei karaokespinningissä helpolla selätetä

Kiivastempoisen kuntopyöräilyn ja karaoken yhdistelmä on saanut vastakaikua myös suomalaisissa kuntosaleissa. Karaokespinningissä mikrofoni kiertää polkijalta toiselle ja kaloreitakin palaa. Tapani Kansan vanha hitti oli tunnilla vaikea rasti.

Tapani Kansa yllyttää nuoria uurnille

"Valitaan uudet parrat vanhojen tilalle."

Texasia etsimässä

Tiilitehdas, Tapani Kansa ja alamaailman pomo Lusu Ahlqvist… Nämä kaikki liittyvät läheisesti Tavastilan kylään ja sen lähimaastoon. Seutua on joskus pidetty hiukan villinä Karhulan syrjäkylänä, Kotkan Texasina, mutta mikä on totuus?

Eini 50 vuotta: Laulan niin kauan kun ihmiset kuuntelevat

Ura alkoi Pellon Orajärveltä jo 14-vuotiaana. Silloin Eini tuurasi veljeään kyläbändin solistina. Levytysura aukesi Lapin alueradion (nyk. Lapin Radio) avulla, muistelee Eini.

Kari Peitsamo: En ole kummoinen muusikko

Suomen tuotteliaimpiin muusikoihin kuuluva ja erityisesti sanoituksistaan tunnettu Kari Peitsamo tuntee olevansa enemmän runoilija kuin muusikko. Peitsamon musiikissa lähtökohtana on yleensä teksti, jonka kautta hän ilmaisee itseänsä ja ajatuksiansa.

Yhteinen sävel -bonuksia: Moskovan valot

Turistit vyöryivät 60-luvulla itään venäläissävelten tahtiin

Iskelmätähdet ovat DBTL:n yleisömagneetti

Tiistaina Turussa käynnistyvän Down By The Laiturin lipuista parhaiten ovat ennakkoon käyneet kaupaksi perjantain liput, jolloin DBTL-teltassa nähdään kotimaisen iskelmätaivaan kiintotähdet Paula Koivuniemi, Kari Tapio ja Tapani Kansa. Paula Koivuniemi on kiertänyt viime vuosina myös rockfestivaaleilla, mutta herroja ei ole aikaisemmin nähty vastaavilla keikoilla.

Iitiän lava 60 vuotta

Iitiän tanssilavalla on järjestetty lappeenrantalaisten ja lähialueen ihmisten iloksi tansseja jo 60 vuotta. Juhlatansseja pyörähdellään lauantaina 18.7.

Pohjois-Savon valtuuskunta kiinnostaa

Eduskunnan pikku parlamentin tiloissa järjestettävässä tapahtumassa pohditaan muun muassa, voiko murteella tehdä kauppaa. Pohjois-Savon valtuuskunnan jäsenistö koostuu lähinnä savolaistaustaisista pääkaupunkiseudun vaikuttajista.

Kwan ja Tapani Kansa Suomen finaaliin

Ensimmäisestä Tampereella kisatusta euroviisujen alkukarsinnasta kaksi meni suoraan jatkoon. Muut Suomen finalistit selviävät Tampereella tammikuun aikana.

Tapani Kansa ja Kwan euroviisujen Suomen karsintafinaaliin

Tapani Kansa ja Kwan ovat selvinneet euroviisujen Suomen karsinnan finaaliin. Yleisö äänesti ensimmäisestä alkukarsinnasta kaksi esiintyjää suoraan jatkoon. Kaksi muuta, Riikka ja Tiara, saavat vielä toisen mahdollisuuden finaalilähetyksen yhteydessä pidettävässä jatkokarsinnassa.

Remun Euroviisu-kappaletta ei hylätä

Remun Euroviisu-kappale saa olla mukana viikon päästä järjestettävässä alkukarsinnassa. Yleisradio joutui harkitsemaan osallistumista, kun Planeetta-kappaletta oli käytetty samannimisen, verkkopalveluita yrityksille kauppaavan yhtiön verkkosivuilla.

Euroviisuedustajan valinta alkaa Tampereella

Euroviisujen alkukarsinnat alkavat Tampereella. Tohlopin tv-studioilla järjestettävistä karsinnoista nähdään suorat lähetykset TV2:lla kolmena peräkkäisenä perjantaina.

Euroviisuhuumaa Tampereella

Euroviisujen Suomen finaali järjestetään tammikuun lopussa Tampereella. Suomen euroviisuedustaja valitaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Euroviisufanit odottavat kaikkien aikojen kotimaista karsintaa

Euroviisufanit ovat ottaneet keskiviikkona julkistetut Suomen euroviisukarsintaan osallistuvat kilpakappaleet hyvin vastaan. Viisufanien Viisukuppila-verkkoyhteisön toimittajan Anna Muurisen mukaan fanien keskuudessa on puhuttu jopa kaikkien aikojen kotimaisista karsinnoista.

Suomen euroviisuehdokkaiden kappaleet selvillä

Moskovan euroviisuihin lentolippua tavoittelevien artistien kilpakappaleet ovat selvillä. Kappaleista alle puolet esitetään suomeksi. Kappaleita voi kuunnella ilmaiseksi YLEn euroviisusivustolla. Euroviisujen alkukarsinnat järjestetään kolmena peräkkäisenä perjantaina 9. tammikuuta alkaen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle