Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ella Fitzgerald oli jazzin kuningatar

Dokumentti kaikkien aikojen jazzlaulajasta.

Visionääri, joka ymmärsi mitä vaatii maailmantähtien saaminen Kajaaniin

Levytuottaja, muusikko ja festivaalijärjestäjä Unto Torniainen oli yksi Kajaanin musiikkielämän vaikuttajista. Torniaisen elämäntyö kantaa vielä hänen kuolemansakin jälkeen hedelmää, sillä Torniainen on valittu yhdeksi kaikkien aikojen aktiivisimmaksi kainuulaiseksi.

Heroiini siivitti uuden sukupolven jazzia

Heroiinia kuitenkin pidettiin tärkeänä, jopa korvaamattomana

Jazzdiggari jammaa yötä päivää

Jazz herkistää mielen, pursuaa yllätyksiä, nostaa tunteita pintaan, on vastapainoa työlle... Jazzin ystävä pääseekin nyt fiilistelemään oikein urakalla Hämeenlinnan Linnajazzeilla ja Pori Jazz -tapahtumissa.

Muusikko Sam Rivers kuollut

Jazzmuusikko Sam Rivers on kuollut 88-vuotiaana. Rivers kuoli keuhkokuumeeseen maanantaiyönä, hänen tyttärensä kertoi keskiviikkona. Muiden muassa Miles Davisin ja Dizzy Gillespien kanssa soittanut Rivers oli yksi toisen maailmansodan jälkeisen ajan tunnetuimpia avantgarde-jazz-muusikoita.

Jukka Perko sai muusikkojen tunnustuspalkinnon

Saksofonisti Jukka Perko on saanut Suomen Muusikkojen liiton tunnustuspalkinnon. Perkoa kiitetään ammattitaitoiseksi ja tinkimättömäksi rajoja ylittäväksi muusikoksi.

Jukka Perkon läpimurto Porissa

Huittislainen saksofonisti tuli tutuksi Porista 1986.

Kuubalainen rumpalimestari Tata Guines kuoli

Kuubalaisrumpali Tata Guines on kuollut. Guines esiintyi pitkän uransa aikana muassa Josephine Bakerin, Frank Sinatran, Dizzy Gillespien ja Miles Davisin kanssa. Guines kuoli Havannassa 77-vuotiaana.

Rumpali Max Roach kuollut

Jazzin suuriin nimiin kuulunut rumpali Max Roach on kuollut. Roach menehtyi kotonaan New Yorkissa. Hän oli 83-vuotias.