Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hans Välimäki, ravintoloitsija, ravintola Bardot.

Ravintolat rakentavat nyt terasseja Helsingissä, kun kaupunki höllensi luvansaantia – yksi näyttävimmistä on Hans Välimäen ravintolan pylväskäytävä

Ulkoanniskelualueiden aukioloaikoja pidennetään pysyvästi klo 23:een saakka ja ravintoloitsija saa luvan ulkotarjoilualueelle tavallista helpommin. Erityisen kysyttyjä ovat nyt pysäköintiruutuihin rakennettavat parklet-terassit.

Tommy Körberg.

Tommy Körberg Allsång på Skansenissa: "Laulaminen tekee hyvää!"

Tommy Körberg fanittaa Bengt Ahlforsin irstaita kupletteja.

Tove Jansson luonnostelee Muumi-peikkoa.

Muumi päihitti Kansallisteatterin pääjohtajan

Kansallisteatterin pääjohtajan näytelmät kiinnostavat ulkomailla melkein yhtä paljon kuin Tove Janssonin tekstit.

Kohtaus Veriveljet-musikaalista

Tampereen Teatterin katsojamäärissä huikea nousu

Tampereen Teatterin mukaan sen näytelmiä kävi katsomassa kuluneella kaudella 35 prosenttia enemmän ihmisiä kuin edellisellä kaudella.

Sofi Oksanen

Ahlfors, Myllyaho ja Oksanen kärkiniminä maailmalla

Bengt Ahlfors, Mika Myllyaho ja Sofi Oksanen ovat näytelmäkirjailijoistamme esitetyimpiä maailmalla. Kaiken kaikkiaan suomalaisista näytelmistä tehtiin ulkomailla viime vuonna 85 eri esitystä.

Kotimaiset näytelmät vetivät Tampereen Teatterissa

Tampereen Teatterin katsojamäärissä oli viime vuonna pientä laskua. Esityksissä kävi 108 364 katsojaa, mikä on vajaat kaksi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Suurimpia vetonauloja olivat kotimaiset nykynäytelmät.

Babe - Urhea Paimenpossu -näytelmä Kouvolan Teatterissa.

Kouvolan Teatteri veti yleisöä

Kouvolan Teatterilla oli menestyksekäs näytäntökausi. Yleisömäärät olivat valtakunnallisesti hyvää tasoa.

Joensuun kaupunginteatteri sytyttää Viimeisen sikarin

Joensuun kaupunginteatteri sytyttää Viimeisen sikarin Kiteellä. Bengt Ahlforsin näytelmä Viimeinen sikari saa ensi-iltansa tänään perjantaina Kiteellä. Kiteen jälkeen näytelmää esitetään Joensuun kaupunginteatterissa toukokuulle saakka.

Viimeinen sikari ja Vuonna 85 vetivät yleisöä

Tampereen suuret teatterit eivät pahasti lamasta hätkähtäneet viime vuonna. Katsomoissa istuneiden määrä väheni muutamia tuhansia kummassakin.

Presidentti Kekkonen kuntoilee Porin teatterin näytelmässä Nootti.

Veijarimainen Kekkonen valtaa teatterilavan

Porin teatteri marssittaa näyttämölle presidentti Kekkosen ja kuuluisan, vuoden 1961 noottikriisin. Ensi viikolla ensi-illassa nähdään Bengt Ahlforsin ja Johan Bargumin kirjoittama poliittinen veijaritarina Suomen lähihistoriasta. Katsojien ei uskota kavahtavan poliittista aihetta, sillä näytelmässä sekoitetaan faktaa ja fiktiota huumorilla maustettuna.

Koirien Kalevala jatkaa Porin Teatterin ohjelmistossa.

Porin Teatterin syksy vauhtiin klassikkomusikaalilla

Maailman rakastetuimipiin musikaaleihin kuuluva Viulunsoittaja katolla on Porin Teatterin syksyn ensimmäinen ensi-ilta. Pääroolissa Tevjenä nähdään Vesa Haltsonen. Teatterin syyskauteen kuuluu myös Suomen lähihistoriaan sijoittuva kantaesitys.

Anneli Heino ja Pekka Verho Lautsian lavasteissa

Vilgot seikkailee Lautsiassa

Hauhon Kesäteatterissa nähdään tänä kesänä musikaali ’Vilgot Seikkailija’. Kieltolain aikaisen veijaritarinan ovat kirjoittaneet Bengt Ahlfors ja Lars Huldén ja musiikin on säveltänyt Lasse Mårtenson. Kurkistimme kulissien taakse!

Oksasen Puhdistus Porin Teatteriin

Näytäntökautta 2009-2010 värittävät mm. klassikkomusikaali ja uudet näyttelijäkasvot. Finlandia -palkittu Puhdistus tuodaan suurelle näyttämölle keväällä 2010.