Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Harvinainen vieras kävi Pernajanlahdella Loviisassa – kesämökkiläiset näkivät meressä hyppäävän delfiinin

Asiantuntija arvioi kuvan perusteella, että kyseessä on pullokuonodelfiini eikä esimerkiksi pyöriäinen.

Suomenlahdella havaittiin viileässä viihtyvää sinilevää

Sinilevän kasvu saattaa johtua normaalia lämpimämmästä merivedestä.

Tv-ohjelmat pätkivät Pernajassa ja Porvoossa – Muutoksia taajuuksissa läpi Suomen

Pernajan seudulla tehdään antenni-tv-verkon taajuusmuutostöitä tästä päivästä lähtien torstaihin. Kaikissa tv-lähetyksissä voi olla kolmena päivänä enintään seitsemän tunnin lähetyskatkos kello 9.00 - 16.00. Taloyhtiöissä ja julkisissa tiloissa antennijärjestelmiin pitää tehdä muutoksia. Omakotitalossa riittää yleensä kanavahaun käynnistäminen. Taajuusmuutokset koskevat vaiheittain koko Suomea.

Miljardööripariskunta raottaa valtavaa taidekokoelmaansa – Zabludowiczit keräävät nousevia tähtiä

Helsingin taidehallissa pääsee kurkistamaan Suomen rikkaimpiin kuuluvan "Poju" Zablulodowiczin ja hänen vaimonsa Anitan taidekokoelmaan.

Minun musiikkini ei ole sinun musiikkiasi

Jokaisen ihmisen musiikkimaku on ainutlaatuinen.

Kunnat kauppaavat omaisuuttaan - ostajat kiven takana

Kunnat haluavat eroon tyhjistä rakennuksista joskus jopa ale-hintaan. Käyttämättöminä ne rasittavat kunnan taloutta, sillä jo pelkkä lämpimänä pitäminen maksaa. Kukaan ei kuitenkaan tiedä paljonko kunnilla on omaisuutta kiinni rakennuksissa.

Nappasiko? Onnistiko hopea-Tapparaa kalassa? Katso kuvat

Tampereen Tappara on nuollut jääkiekkoliigan hopeamitalipettymyksen ja aloittanut keskittymisen jo tulevaan kauteen. Kauden 2015-2016 joukkue kokoontui Loviisan Pernajanlahdelle kalastusreissun merkeissä. Mutta oliko joukkueella kalaonnea? Valokuvaaja Tomi Hänninen kävi ikuistamassa reissun kuviksi.

Museovirastolta rahaa perinnepurjelaiva Kathrinan kunnostamiseen

Riku Räsänen osti perinnepurjelaiva Kathrinan muutama vuosi sitten. Kolmimastoinen alus on tehnyt Raumalla yleisöpurjehduksia.

Loviisan kyläkoulujen lakkautukset jäihin

Loviisa on päättänyt toistaiseksi säilyttää kaikki kyläkoulunsa. Kouluverkkoon ei tulla tekemään muutoksia vuoden 2015 aikana.

Loviisaan suunnitellaan maan ensimmäistä kokonaan kaksikielistä koulua

Jos kaikki menee niin kuin Strömsössä, opiskellaan Loviisassa kahdella kielellä jo ensi syksynä. Vastaavaa, kokonaan kaksikielistä opetusta ei ole aikaisemmin järjestetty.

Veneilijän etsintään tarvittiin helikopteria Loviisassa

Veneilijä lähti liikkeelle puoliltaöin sunnuntain vastaisena yönä. Häntä epäillään vesiliikennejuopumuksesta.

Purkutöistä alkanut palo sytytti 20-metrisen troolarin tuleen Isnäsissä

Aamyöllä alkanutta tulipaloa sammutettiin monta tuntia Isnäsin satamassa Loviisassa. Palokunta joutui jäähdyttelemään palavan troolarin kaasupulloja.

Troolari roihuaa Isnäsin satamassa Loviisassa

Purettavana ollut troolari on syttynyt tuleen Isnäsin satamassa Loviisassa. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta noin puoli neljän aikoihin perjantain vastaisena yönä.

Postiautolla Uudellamaalla

Carl-Erik Creutz selostaa.

Kun sudenkorennot rakastuivat maalaukseen

Kuvataiteilija Marika Mäkelän uudet maalaukset ovat esillä helsinkiläisessä Galerie Anhavassa. Suurikokoiset teokset on toteutettu jykeville, kaiverretuille puupohjille. Voimakkaiden värien lisäksi maalauksissa on käytetty kimmellystä. Se houkutti kesällä sudenkorennotkin tutustumaan tauluun.

Ikivanha emmervehnä tekee paluuta

Noin 10 000 vuotta vanha lajike on taas hyötykäytössä. Emmeristä tehdään mm. pastaa ja risottoa, ja se sopii myös pullan ja piiraiden tekoon. Malmgårdin kartanossa on kokeiltu myös emmeroluen panemista.

Ikivanha emmervehnä tekee paluuta

Emmer on noin 10 000 vuotta vanha vehnälajike, jota viljeltiin aikoinaan yleisesti mm. Lähi-idän alueella.

Kathrina saapui Helsingistä Raumalle

Riku Räsäsen ostama purjealus pääsi perille Suojan satamaan iltapäivällä. Syksyllä sillä on tarkoitus tehdä risteilyjä. Myöhemmin se siirretään Poroholmaan.

Vanha kyläkiista heräsi henkiin Loviisassa

Neljä vuotta sitten tehty ehdotus kolmen kylän liittämisestä Porvooseen kuumentaa tunteita Loviisassa. Pienen asukasjoukon tekemä hakemus kylien osaliitoksesta on vasta nyt noussut valtion käsittelyyn. Sekä Loviisan kaupunki että osa kylien muista asukkaista vastustaa ehdotusta voimakkaasti.

Sahti matkalla maineeseen

Suomalainen sahti on yksi maailman harvoista alkuperäisoluista. Nyt tätä perinteistä osaamista ollaan viemässä rapakon taakse Amerikan ihmemaahan Loviisan Pernajasta, Malmgårdin panimosta.

Riku Räsänen tuo Raumalle perinnepurjelaiva Kathrinan

Perinnepurjelaiva M/aux Kathrina on 32 metriä pitkä ja siinä on kolme mastoa. Yrittäjä Riku Räsänen osti entisöidyn perinnepurjelaivan lähinnä koristeeksi Poroholmaan. Suomen Perinnepurjelaivat-yhdistyksen mukaan kuunari on yksi Suomen hienoimmista ja ainoa 3-mastoinen.

Yksi henkilö loukkaantui kolarissa Loviisassa

Yksi henkilö loukkaantui Loviisan Pernajassa tapahtuneessa auto-onnettomuudessa aikaisin maanantaiaamuna. Pelastuslaitos lähetti myös neljä muuta onnettomuudessa osallisena ollutta tarkastettavaksi.

New intrusive species in Helsinki waters

A new intrusive species, the European rock shrimp ( Palaemon elegans), has been discovered in waters along the coast of Helsinki. Although some have been seen at other spots along the south coast, the first three individuals were found off Helsinki in late September.

Sirokatkarapu rantautui Helsinkiin

Helsingin rantavesistä on löydetty uusi vieraslaji, sirokatkarapu. Kolme katkarapuyksilöä pyydystettiin syyskuun lopulla Harakan saaren rantavedestä.

Sirokatkarapu ryömii kohti itää

Suomenlahden uusimpiin tulokkaisiin kuuluva sirokatkarapu levittäytyy itään. Äyriäislajin luontainen esiintymisalue kattaa koko Skandinavian länsi- ja pohjoisrannikon, ja laji on jo kauan kolkutellut Itämeren porteilla.

Pernajaan tulee uusi nykytaiteen keskus

Itä-Uudellemaalle Pernajaan on rakenteilla merkittävä nykytaiteen keskus. Sanomalehti Financial Timesin mukaan taidekeräilijäpariskunta Poju ja Anita Zabludowicz ovat luomassa Sarvisalon saarelle taidepuistoa.

Avantin Suvisoitto soi työmaalla

Kamariorkesteri Avanti! soittaa tämän kesän perinteisen Suvisoittonsa rakennustelineiden lomassa. Suvisoitto on soinut Porvoon Taidetehtaalla iät ja ajat eikä Taidetehtaan remontin haluttu katkaisevat perinnettä tänäkään vuonna.

Vapaapalokuntien irtisanomisuhka ohi Itä-Uudellamaalla

Vapaapalokuntien toiminta oli viime vuoden lopulla vaakalaudalla, sillä ne eivät olleet pelastuslaitoksen mukaan täyttäneet sopimusvelvoitteitaan. Suurin osa palokunnista on kuitenkin nyt saanut asiansa kuntoon.

Pitkäpää on Vuoden kylä

Pitkäpään kylä Pernajan lahden rannalla on suhteellisen pieni, sillä nykyään vakituisia asukkaita on alle 40. Pitkäpää on osoittanut että pienikin kylä saa halutessaan paljon aikaan.

Kommentoi

Tiistai-iltana puoli yhdeksän jälkeen tv-ruudussa pyöri hätätiedote, jossa varoitettiin Pernajassa liikkuvasta karhusta. Hätätiedote sai monen katsojan soittamaan Ylen katsojapalautteeseen hämmentyneenä ja kiukkuisena. Osa katsojista oli sitä mieltä, että hätätiedote oli ylireagointia ja osoitus petohysteriasta. Vouhkataanko karhuista liikaa, vai osataanko petoa varoa tarpeeksi? Oletko itse tai joku tuttavasi kohdannut kontiota? Kerro!

Karhu temmelsi Sundénien kotipihassa tunteja

Pernajan Särkilahdessa asuvien Sundénien pihaan tallusteli tiistaina karhu, jota eivät pelottaneet paikalta huudot eivätkä metsästyskoirat. Karhun vierailu aiheutti valtakunnallisen hätäilmoituksen ja mediahässäkän Pernajassa.

Poliisi lopetti Pernajan karhujen etsinnän

Porvoon poliisi epäilee, että todellisuudessa karhuja on voinut olla vain yksi kolmen sijaan. Poliisi joutui lopettamaan yhden karhun Pernajan kirkonkylässä keskiviikon vastaisena yönä.

Yksi Pernajan karhuista lopetettiin

Tiistai-iltana alkunsa saanut kolmen karhun jäljitys päättyi yhden karhun kuolemaan. Toisen täysikasvuisen karhun etsintä jatkuu mahdollisesti tänä aamuna. Poliisi odottaa nyt havaintoja karhun liikkeistä.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa 1.9 klo 00.30

Hätätiedotteen purku. Pernajassa tiistaina 31.8.2010 liikkuneista kahdesta karhusta toinen on jouduttu lopettamaan tämän hyökättyä ihmisiä kohti. Toisesta karhusta ei poliisilla ole havaintoa. Pernajassa asuvia ihmisiä pyydetään huomioimaan yksinään liikkuva karhu ja ilmoittamaan liikkeistä poliisille hätänumeroon 112.

Karhuja liikkeellä Pernajassa

Poliisi jäljittää kolmea karhua Pernajassa itäisellä Uudellamaalla. Kaksi aikuista karhua ja yksi pentu havaittiin kello 17:n jälkeen muutaman kilometrin etäisyydellä Pernajan kirkonkylästä. Viimeisin havainto karhuista on saatu illalla vähän ennen kello 21.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa 31.8. klo 19.15

Pernajan kunnan alueella on tänään klo 17.00 jälkeen tehty havainto kolmesta karhusta. Karhut, 2 aikuista ja pentu liikkuvat muutaman kilometrin etäisyydellä Pernajan kirkonkylästä. Poliisi on parhaillaan asiantuntijoiden avustamana etsimässä karhuja.

Diplomaatti tarttui vanhan talon kunnostamiseen

Toimittajana ja diplomaattina tunnettu Yrjö Länsipuro on vaimoineen vuoden ajan kunnostanut taloa Pernajan Isnäsissä. Pihlajarinne 1:n länsipääty alkaa olla uudessa uskossa.

Pirtu virtasi aikanaan Pernajassa

Pernajan Rönnasin saaristomuseossa palataan tänä kesänä kieltolakiaikaan. Tuolloin pirtua virtasi Pernajan rannikon kautta viinaa halajavalle kansalle.

Itä-Uudellamaalla taistellaan tällä viikolla

Loviisan Koskenkylässä alkaa tänään Etelä-Suomen Sotilasläänin järjestämä taisteluharjoitus. Perjantaihin saakka kestävään harjoitukseen osallistuu 1 600 sotilasta ja 300 ajoneuvoa sekä maihinnousuveneitä.

Olvi yhteistyöhön Malmgårdin Panimon kanssa

Iisalmelaisen panimoyhtiö Olvin yhteistyö pienpanimoiden kanssa laajenee. Olutperheeseen liittyy jakelu- ja myyntisopimuksella itäuusmaalainen Malmgårdin Panimo. Pernajassa sijaitseva panimo valmistaa valtavirrasta poikkeavia erikoisoluita, muun muassa spelttiolutta.

Liukas keli yllätti autoilijat - ei pahoja loukkaantumisia

Pakkaslumi ja liukas keli on yllättänyt autoilijat Etelä-Suomessa. Kolmos- ja nelosteillä sattui torstai-iltana poikkeuksellisen suuri määrä ulosajoja. Ulosajot jatkuivat myös perjantain vastaisena yönä.

Museoviraston sivuilta löytyvät maakunnan parhaat kulttuurikohteet

Museovirasto on avannut uudet nettisivut, joissa esitellään koko Suomen merkittävimmät rakennetut kulttuuriympäristöt. Omatoimimatkailijalle tämä sivusto tarjoaa erinomaisen lähtökohdan kulttuurikierroksille.

Raju nokkakolari Pernajassa

Kolme henkilöä on loukkaantunut kahden auton nokkakolarissa Poroonväylällä Pernajassa. Onnettomuus sattui Sarvbackan sillan ja Koskenkylän liittymän välillä.

Polttopuut käyvät kaupaksi ennätystahtiin

Klapikauppiaiden varastot hupenevat vauhdilla Itä-Uudellamaalla. Kuivaa puuta löytyy monelta myyjältä enää vain helmikuun loppupuolelle saakka.

Markkinameininki elää Joensuussa

Perinteiset tammimarkkinat houkuttelee mukavasti väkeä Joensuun torille. Kaupantekoa siivittää poikkeuksellinen hyvä markkinasää.

Pernajan saaristoon perusteilla yksi Suomen suurimpia vesiosuuskuntia

Vuonna 2014 astuu voimaan uusi jäsevesiasetus. Sen vaatimukset voi toteuttaa omalla pienpuhdistamolla tai kuivakäymälällä, mutta saariston ongelmaan, puhtaaseen juomaveteen, se ei tuo ratkaisua.

Syövällä ja ydinvoimalan läheisyydellä ei yhteyttä

Syövän esiintymisellä ei Suomessa näyttäisi olevan yhteyttä siihen, kuinka lähellä ydinvoimalaa asuu. Säteilyturvakeskus selvitti asiaa tähän mennessä kattavimmassa suomalaistutkimuksessa.

Ydinvoimalan naapurissa ei suurempaa syöpäriskiä

Syövän esiintymisellä ei Suomessa näyttäisi olevan yhteyttä siihen, kuinka lähellä ydinvoimalaa asuu. Säteilyturvakeskus selvitti asiaa tähän mennessä kattavimmassa suomalaistutkimuksessa.

Liitoskyläläisten toiveissa bussivuoro Kotkaan

Haaviston ja Vastilan kyläläiset Ruotsinpyhtäällä odottavat mielenkiinnolla vuodenvaihteessa tapahtuvaa Pyhtääseen liittymistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle