Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Punatiiliseinäinen Säynätsalon päiväkoti-koulu.

Lähikoulujen puolustajat jyrähtävät Jyväskylässä: Koulujen lakkauttaminen eriarvoistaisi lapsia ja heikentäisi hyvinvointia

Miljoonasäästöjä etsivässä Jyväskylässä on väläytetty useiden koulujen lakkauttamista lähivuosina.

Muuratsalon koulun ja pihaa.

Jyväskylässä poikkeuksellinen ulostulo yrityksiltä – satapäinen joukko vetoaa lähikoulujen puolesta

Yli sata yritystä puolustaa Jyväskylässä lähikouluja ja muistuttaa niiden merkityksestä kaupungin elinvoimaan.

Säynätsalon entinen pappilarakennus, jonka kuistilla Paratiisisaaret ry:n kyltti.

Naisen epäillään kavaltaneen yhdistykseltä noin 25 000 euroa – poikkeuksellista talousrikosta käsiteltiin torstaina oikeudessa

Tapahtumasarja alkoi paljastua, kun uusi toiminnanjohtaja kertoi menevänsä leikkaukseen. Hän ei kuitenkaan palannut, ja jätti eläkeläisten voimin pyörivän yhdistyksen maksuvaikeuksiin.

Kolmasluokkalainen tyttö maalaamassa vesiväreillä. Kuvassa on sateenkaari jonka alla kaksi flamingoa seisovat pilvien päällä.

Jyväskylän sivistyslautakunta ei niele jättisäästöjä varhaiskasvatuksesta ja perusopetuksesta

Sivistyslautakunta olisi valmis vain 5,8 miljoonan euron säästöihin ensi vuonna. Virkamiestyönä tehty alkuperäinen esitys vaati säästöjä peräti 12,2 miljoonan euron verran.

Polkupyöriä koulun pihalla Jyväskylän Muuratsalossa.

Kouluja lakkautetaan rahankiilto silmissä, mutta säästöjen sijaan menot voivatkin kasvaa – peruskoulujen määrä on romahtanut 30 vuodessa

Asiantuntija kyseenalaistaa väitteet, että koulujen lakkauttamisesta syntyisi kunnille säästöjä. Karvin tutkimuksen mukaan vaikutus kuntien talouteen ja elinvoimaan voi olla jopa päinvastainen.

Muuratsalon koulu Jyväskylässä.

Säynätsalo-seura moittii Jyväskylän aikeita lähikoulujen lakkauttamisesta

Seuran mukaan Säynätsalon ja Muuratsalon koulujen lakkauttaminen olisi kohtuutonta ja merkittävä isku kaupunginosan vetovoimalle.

Säynätsalon kolmasluokkalaiset askartelemassa etikettejä teepaketteihin.

Jyväskylä aikoo sulkea kuusi lähikoulua - opetukseen ja varhaiskasvatukseen kaavaillaan suuria säästöjä

Talousongelmiin vajonneen Jyväskylän säästöleikkuri on viemässä opetuksesta ja varhaiskasvatuksesta 12,2 miljoonaa euroa ensi vuonna.

Vene järvellä, etualalla laiturin tolppa.

Veneilykautta aloitellaan sisävesillä – ”Turha tuolla järvellä on mitään suukopua järjestää, jos voi olla rauhassa ja nauttia”

Vaikka vesillä on yleensä hyvin tilaa, on toisen veneilijän huomiointi tärkeää. Myös luontoarvojen kunnioittaminen on olennaista sekä vesillä että retkisatamissa.

Kirjaston kirjoja hyllyssä.

Säynätsalon lähikirjasto Alvar Aallon kuuluisassa kunnantalossa menee kahdeksi viikoksi kiinni remontin vuoksi

Kirjastoa remontoidaan syksyllä 2022 ja keväällä 2023. Remontin tavoitteena on palauttaa kirjaston yläkertaa eli alkuperäistä kirjastotilaa lähemmäs alkuperäistä asuaan. 

Alvar Aallon suunnittelema vene Jyväskylän satamassa kuorma-auton kyydissä.

Jyväskylän satamaan lipui autokyydillä todellinen veneharvinaisuus – Alvar Aallon suunnittelema paatti on pian kaiken kansan nähtävillä

1950-luvulla rakennetulle veneelle on valmistumassa sataman kärkeen vaja, jonka isoista ikkunoista yleisö pääsee aikanaan venettä tarkastelemaan. Rakennukseen tulee myös pieni veneestä kertova näyttely.

Ruoka-apuun lähettyja leipiä rullakossa.

Ruoka-avun hakijoita on Jyväskylässä edelleen paljon, vaikka alkuvuoden ryntäys on hieman tasaantunut

Jyväskylän Suvanto aikoo hakea ruoka-avun järjestämiseen valtionavustusta. Ruoka-apua tarvitaan muun muassa ruuan hinnan kallistumisen ja kohonneiden energian kustannusten vuoksi.

Uimarannan hiekkaa vesirajassa.

Pelastuslaitos hälytettiin pelastamaan ihmistä vedestä Jyväskylässä – järvessä ei ajelehtinutkaan kajakki eikä vene, vaan matto

Pelastuslaitos sai Jyväskylän Lutakkoon ihmisen vedestäpelastustehtävän maanantaina puoliltapäivin. Hälytyksen perusteella vedessä oli ympäri kääntynyt kajakki tai vene. 

Laiturin tikkaat

Jyväskylän kaupunki syynää Säynätsalossa laiturit ja rantarakennelmat

Kaupunki haluaa kartoituksellaan varmistaa rantojen turvallisen ja tasapuolisen virkistyskäytön.

Harmaita muovilaatikoita pöydillä. Laatikoissa on Jyväskylän ruoka-apu Lyydian lajittelemaa ruokaa odottamassa jakelua.

Ruoka-avun hakijoiden määrä on lähes tuplaantunut Jyväskylässä vajaassa puolessa vuodessa – ruokalahjoituksia kaivataan lisää

Ruokakassien tarvitsijoita on lähes 1400 ihmistä kuukaudessa. Avun saavat Jyväskylässä asuvat henkilöt ruokaseteliä vastaan.

Kuvassa on Säynätsalon kirkko.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Säynätsalon kirkon remontti aikaistuu – sisäilmaongelma sulkee ovet lokakuussa

Jyväskylän seurakunta aikaistaa Säynätsalon kirkon peruskorjausta parilla vuodella. Sisäilmaremontissa kirkko palautetaan alkuperäiseen asuunsa urkuja myöten.

Säynätsalon entinen pappilarakennus, jonka kuistilla Paratiisisaaret ry:n kyltti

Poikkeuksellisen talousrikosepäilyn tutkinta on loppusuoralla – Paratiisisaaret-yhdistyksen raunioille perustettu uusi yhdistys voi hyvin

Entisen toiminnanjohtajan epäillään kavaltaneen Jyväskylän Säynätsalossa toimineelta yhdistykseltä itselleen kymmeniä tuhansia euroja. Poliisin mukaan tarvittavat kuulustelut on tehty.

Uuraisten apteekki ulkoa. Kaksi miestä seisoskelee sen edustalla harmaana syyspäivänä.

Pienissä apteekeissa pelätään kilpailun vievän asiakkaat – “Apteekki on monilla paikkakunnilla ainoa terveyspalvelu”, sanoo apteekkari

Mikäli itsehoitolääkkeiden hintakilpailu avataan, apteekit saavat itse päättää myymiensä lääkkeiden hinnan. Tähän saakka myös itsehoitolääkkeiden hinnan on määrännyt valtio.

Kyllön terveysaseman osasto 4 suljettiin hoitajapulan vuoksi.

Koronaepidemia venytti vastaanottojonoja Jyväskylän terveysasemilla – yksityinen houkuttelee asiakkaita lyhyemmillä jonotusajoillaan

Terveyskeskusten jonotusajat vaihtelevat suuresti Jyväskylässä. Asukkaat eivät kuitenkaan kovin hanakasti vaihda palvelupaikkaa sen mukaan, missä vastaanotolle pääsee nopeammin.

Valoteos Jyväskylän Lutakossa.

Valon kaupunki -tapahtuma tulee taas – valorakentajat liikkeellä Jyväskylässä jo alkuviikosta

Suursuosion saavuttanut valotapahtuma näkyy ja kuuluu Jyväskylässä tällä viikolla.

Keltainen taksikyltti taksin katolla.

Mies uhkasi taksinkuljettajaa aseella ja pakotti nostamaan rahaa automaatista Jyväskylässä

Poliisi sai epäillyn kiinni nopeasti. Tämä myönsi tekonsa alustavassa puhuttelussa.

Paratiisisaaret ry:n kyltti Säynätsalon entisen pappilan aidassa.

Paratiisisaaret lakkautetaan ja tilalle tulee Kylän kammari – ruoka-apu jatkuu Jyväskylän Säynätsalossa ennallaan, vain yhdistyksen nimi muuttuu

Säynätsalossa 30 vuoden ajan toiminut yleishyödyllinen yhdistys Paratiisisaaret lakkautetaan huomenna. Jyväskylän seurakunta lupaa perustettavalle uudelle yhdistykselle ilmaiset tilat vuoden loppuun saakka.

Paratiisisaarten vapaaehtoiset pakkaavat tavaraa peräkärryyn.

Paratiisisaarten yllätysten perjantai – vielä aamulla Jyväskylän seurakunta oli irtisanomassa yhdistyksen vuokrarästien vuoksi, iltapäivällä irtisanominen peruttiin

Jyväskylän Säynätsalossa toimiva Paratiisisaaret ry ajautui talousvaikeuksiin jouduttuaan talousrikoksen kohteeksi. Poliisi tutkii tapausta törkeänä kavalluksena. Yhdistyksen mukaan rahaa on kadonnut 30 000 euroa.

Elokuussa yksi Jyväskylän paikallisliikenteen busseista muutettiin soivaksi linkiksi.

Jyväskylässä kulkee soiva bussi, jonka kyydissä voi päästä klassisen musiikin konserttiin – "Haluamme nostattaa arjen tunnelmaa"

Bussiin asennetuista kaiuttimista ja info-näytöltä toistetaan Jyväskylä-sinfonian viime kevään verkkokonserttien parhaita paloja. Soiva linkki ajaa pääsääntöisesti linjaa 16, mutta joskus kyytiin pääsee myös linjalla 22.

Säynätsalon entinen pappilarakennus, jonka kuistilla Paratiisisaaret ry:n kyltti.

Uusi toiminnanjohtaja vei yhdistyksen rahat – "En jaksa ymmärtää sellaista röyhkeyttä", sanoo 87-vuotias entinen rahastonhoitaja

Säynätsalossa toimiva Paratiisisaaret ry on tänä kesänä kokenut, mitä voi tapahtua, jos yhdistyksen raha-asiat ovat vain yhden ihmisen hallussa. Rikoskomisario Toni Peuha kertoo, että monessa yhdistyksessä muhii ainekset vastaavaan.

Valkoisia muovipusseja täynnä ruokaa.

Säynätsalossa ruoka-apua jakanut yhdistys ajautui talousahdinkoon – Paratiisisaarten tilien tyhjeneminen on johtanut rikosilmoitukseen

Hyväntekeväisyyttä Säynätsalossa harjoittava Paratiisisaaret ry on talousvaikeuksissa. Yhdistys on tehnyt poliisille rikosilmoituksen henkilöstä, jota se epäilee varojen kavaltamisesta. Tilanne uhkaa muun muassa keskeyttää ruoka-avun jakelun.

Tarja Seppälä-Pänkäläinen ja Marja Hänninen-Helin ovat uuden koulun rehtorityöpari.

Peruskoululaiset aloittavat lukukauden yhä isommissa kouluissa – erityisasiantuntija: "Ei pieni koulu aina välttämättä ole se toimivin"

Koko maassa kehitys kulkee kohti isompia kouluja ja isompia oppilasmääriä, kun pienempiä kouluja sulautetaan isompiin. Isoissa kouluissa on omat hyvät puolensa.

Käytävä Säynätsalon kunnantalolla.

Kotimaanmatkailu näkyy Keski-Suomessa – Visit Jyväskylä: yöpyjien määrä kasvoi 74 prosenttia

Keski-Suomessa matkailijoita kiinnostavat esimerkiksi arkkitehtuuri, kansallispuistot sekä tapahtumat. Eniten matkailijoita on saapunut Keski-Suomeen muualta kotimaasta.

Säynätsalon kunnantalon ulkoseinää.

Säynätsalon kunnantalo valittu amerikkalaislehden listauksessa vaikutusvaltaisimpien rakennusten joukkoon

New York Timesin kriitikot kiittelevät Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen materiaalivalintoja sekä sen käytännöllisyyttä. Vuonna 1952 valmistuneeseen punatiilirakennukseen on sijoitettu muun muuassa kirjasto ja asuintiloja.

Jari Blom ja Ahti Ruoppila istuvat Keski-Suomen kärjäjäoikeudessa.

Oikeus hylkäsi Jyväskylän demarivaikuttajien syytteet törkeästä avustuspetoksesta – konsultti huijasi rakennushankkeissa

Käräjäoikeuden mukaan demaritaustaiset vaikuttajat ja heidän johtamansa yhdistykset ja yritykset joutuivat rakennushankkeissaan rakennuttajakonsultin harhauttamaksi. Konsultti on tuomittiin jo aiemmin samaan vyyhtiin liittyen useista talousrikoksista.

Klamydiatesti. Turun yliopistollisen keskussairaalan sukupuolitautien poliklinikka.

Jyväskylä haluaa sukupuolitautien kasvun kuriin ilmaisilla kotitestauspaketeilla

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkailla on nyt mahdollisuus hyödyntää maksutonta klamydian ja tippurin kotitestausta. Kaupungin ja Fimlabin tavoitteena on madaltaa näin kynnystä seksitautien testaamiseen.

Jari Blom ja Ahti Ruoppila istuvat Keski-Suomen kärjäjäoikeudessa.

Jyväskyläiset demarivaikuttajat käräjäoikeudessa talousrikosepäilystä – käsittelyyn on varattu viisi istuntopäivää

Jyväskylässä pitkään puhuttaneen demarivaikuttajien talousrikosvyyhdin selvittely alkaa olla loppusuoralla. 

Koulun käytävä, lattialla kenkiä, naulakossa vaatteita

Jyskän koulusta 22 henkilöä karanteeniin Jyväskylässä

Edellinen altistuminen jyväskyläläisessä koulussa tapahtui Säynätsalon päiväkotikoulussa, jossa asetettiin huhtikuun lopulla koronaviruksen vuoksi karanteeniin 16 henkilöä.

Lyijykynä karanteenitekstin päällä

Säynätsalon päiväkotikoulussa korona-altistuksia – 16 henkilöä astettu karanteeniin

Altistumiset ovat tapahtuneet viime viikolla ja kuluvan viikon alussa.

Säynätsalon kunnantalo ilmasta.

Alvar Aalto -museon remonttievakko kääntää arkkitehtuurifanien katseet Säynätsalon maineikkaalle kunnantalolle

Alvar Aalto -museo sulkeutuu 25. huhtikuuta yli kahdeksi vuodeksi mittavan laajennusremontin vuoksi.

Finlandia-talo.

13 Alvar Aallon suunnittelemaa kokonaisuutta tarjolla Unescon maailmanperintökohteeksi – mukana myös Helsingin Kulttuuritalo ja Finlandia-talo

Tarjolla ovat myös Sunilan selluloosatehtaan asuinalue Kotkassa sekä Imatran Kolmen ristin kirkko.

Ilmakuva Kuhmoisten keskustasta talvella.

Suomalaisten into kuntaliitoksiin laskee laskemistaan, maakuntien rajat sen sijaan siirtyvät nyt ennätyksellisesti

Ensi vuoden alussa tapahtuu vain yksi kuntaliitos, mutta viisi kuntaa vaihtaa kokonaan maakunnasta toiseen.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Jyväskylä pyörsi aikeensa nuorisotilojen sulkemisesta

Pohdinnassa oli neljän nuorisotilan lakkauttaminen säästösyistä.

Yläkoulun oppilas maski kasvoillaan.

Jyväskylän kaupunki jakaa jälleen kasvomaskeja vähävaraisille asukkailleen

Joulu tuo hiukan muutoksia aiempiin jakelupisteisiin ja niiden aukioloaikoihin.

Läheltä

Jyväskylässä ilmennyt laaja kaukolämpöhäiriö on päättynyt – taustalla oli laiterikko Keljonlahden voimalassa

Yli kaksi tuntia kestänyt häiriö lämmönjakelussa ehti viilentää käyttövettä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Jyväskylässä laaja häiriö kaukolämmön jakelussa – Vian piirissä 5000 asiakasta

Vian syynä on häiriö Keljonlahden voimalaitoksessa. Vian korjaus kestää arviolta pari tuntia.

Kasvomaskisuosituksesta kertova kyltti bussipysäkillä Jyväskylässä.

Jyväskylä jakanut pian 400 000 kasvomaskia vähävaraisille – katso tästä jakelupisteet

Henkilötietoja tai varallisuutta ei kasvomaskien jakelussa tiedustella.

Janne Ruohonen ruorissa.

"Olen valmis irtautumaan työelämästä ja purjehtimaan maailman merille", sanoo Janne Ruohonen – yksiön kokoiset purjeet kuljettavat vasta-alkajan Päijänteelle

Katri ja Janne Ruohonen päättivät osallistua purjehtijakurssille oppiakseen seilaamaan viisaasti jollaa suuremmilla paateilla.

UPM Plywood Jyväskylän vaneritehdas Säynätsalossa.

UPM:n tulos laski tuntuvasti vuoden alkupuoliskolla

UPM Plywoodin vaneritehdas Jyväskylän Säynätsalossa suljetaan heinäkuun lopussa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Säynätsalon vaneritehtaan yt-neuvotteluissa viimeinen neuvottelupäivä

UPM Plywood on ilmoittanut sulkevansa havu- ja koivuvaneria valmistavan Säynätsalon tehtaansa.

Pääluottamusmies tehtaan portilla

Tehdas toi leivän Jarno Kemiläisen ja 166 muun pöytään, tänään työnantaja ilmoitti töiden loppumisesta: "Suusta ei tule selkeää ajatusta"

UPM:n Säynatsalon tehtaan pääluottamusmies Jarno Kemiläinen vaatii yhtiöltä kauniiden sanojen sijaan vastuunottoa työpaikkansa menettävistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle