Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Karvakuonojen matkassa Elävän arkiston elokuuhun

Elokuuhun liittyvää Elävän arkiston sisältöä.

Radio Stage -kuunnelmassa fiktio on melkein totta – Teos osuu radiotoimittajien hermoon

Ylen radiotoimittajat pohtivat Radio Stagen aitoutta.

Kun Pate sanoo, niin Levylautakunta uskoo

Viikon levyuutuuksia arvioi Anne Mattila

Herätys: Irma-myrsky matkalla Miamiin, Trump valmis välittäjäksi Qatariin ja sensuroitujen sävelten historiaa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

ABBA oli kiellettyä Britanniassa, jazz natsi-Saksassa ja rock Neuvostoliitossa – musiikkia on sensuroitu politiikan, seksin ja alkoholin takia

Musiikille on asetettu soittokieltoja etenkin totalitaristisissa valtioissa ja sotien aikoina.

JVG ja JPP - koskettavuutta kahdesta eri genrestä

Disco-lady Eini innostuu JVG:stä ja ihastuu JPP:stä

Musiikkitoimittaja Cohenista: Oman tiensä kulkija, jonka poismeno jättää ison aukon musiikkimaailmaan

Ylen musiikkitoimittaja Jake Nyman seurasi laulaja-lauluntekijä Leonard Cohenin tuotantoa vuosikymmeniä.

Kirjailija Antti Tuomainen arvosti Röyhkän tekstillistä neroutta

Kauko Röyhkän, Remun ja Tuure Kilpeläisen uudet kuuntelussa

Musiikkitoimittaja: "Dylan on nyt nostettu suurten joukkoon"

Musiikkitoimittajien mielestä Bob Dylanin valinta oli sekä kummallinen että erinomainen ratkaisu. Dylanin vaikutusta musiikkimaailmaan ei kiistä kukaan.

Vappulevylautakunnassa Simo Frangen ja muut simasuut humpan lumoissa

Simo Frangen, Ile Vainio ja Jake Nyman arvioivat kevätlevyt

100 miljoonan puun mies Mika Vanhanen: "Meistä jää aina jälki"

Mika Vanhanen on kansainvälisen ENO-verkkokoulun isä. Hän perusti kestävän kehityksen ja yhdessä tekemisen nimiin vannovan virtuaalikoulun vuonna 2000 ollessaan alakoulun opettajana Enossa Pohjois-Karjalassa. Toimintaan on osallistunut jo 10 000 koulua lähes 160 maassa esimerkiksi istuttamalla puita. Nyt kun myös valtiot ovat lähteneet mukaan talkoisiin, 100 miljoonan istutetun puun tavoite on piakkoin täyttymässä.

Musiikkitoimittaja Jake Nyman sai Gramex-palkinnon

Jake Nyman on tehnyt musiikkiohjelmia vuodesta 1972.

Ylen Jake Nymanille tunnustusta pitkästä työstä musiikin hyväksi

Toimittaja Jake Nyman saa tunnustusta musiikin ja sen takana olevien tarinoiden kertomisesta lukuisissa ohjelmissa Ylen radiokanavilla.

Radioäänet Närhi ja Nyman: Nuoruuden tunnemyrskyistä pohja lempimusiikille

Yle Radio Suomen suosikkiäänet Tarja Närhi ja Jake Nyman saavat vapaa-ajallaan usein keskustella musiikista radio-ohjelmien fanien kanssa. Musiikkitoimittajien mukaan teini-ikäisenä kuunneltu musiikki muodostaa ihmisen lempimusiikin pohjan.

Yle tuo Poriin tapahtumia lapsille sekä aikuisille

Mitä haluaisit kysyä Yle Radio Suomen juontajalta Tarja Närhiltä tai legendaariselta radioääneltä Jake Nymanilta? Entä haluaisitko kuunnella RSO:n puhallinkvintettiä tai Pikku Kakkosen Siinaa ja Taikaradiota? Tai ehkä haluat nimmarin Vihreät Valot -yhtyeen jäseniltä? Heidät kaikki tapaa ensi keskiviikkona Porin kaupunginkirjastossa.

Hector otti Jake Nymanin töihin

Jake Nymanin musiikillisen radiouran alku liittyy Leonard Coheniin. Partisan-laulu synnytti kinaa Heikki Harman eli Hectorin kanssa. Nuori Nyman nimittäin tiesi, ettei laulu suinkaan ollut Cohenin sävellys.

Ylen radiopomo Hectorin ohjelmasta: Kuuntelijat toivovat lisää musiikkia suomeksi

Yle Radio Suomen kuuntelijat toivovat lisää kotimaista musiikkia sunnuntaiaamuihin, kertoo Ylen radiopäällikkö Marja Keskitalo.

Katso täältä, keitä onni suosi 70-vuotisarvonnassa

Ylen Kotkan toimitus juhli keskiviikkona 70-vuotissyntymäpäiväänsä. Juhlan yhteydessä järjestettiin arpajaiset, joissa onni suosi yli kahtakymmentä henkilöä.

He tekivät comebackin, he tulivat takaisin — ainakin hetkeksi

Koosteessa suomalaisartistien vaihtelevia paluuselityksiä.

Radiokonkari: "CD-levyn kotelo on maailman huonoin keksintö"

Yleisradiossa pitkän uran tehnyt musiikkitoimittaja ja radioääni Jake Nyman kerää musiikkia formaatista välittämättä. Omaa levyhyllyään hän on täyttänyt viime aikoina uusilla löydöillä menneisyydestä.

Miljoonasateen laulajalle Reino Helismaa -palkinto

Sanoittajia ja viihdetaiteilijoita kunnioittava palkinto jaetaan 3 - 5 vuoden välein.

Jake Nymanin kesälevy

Legendaarisen musiikkitoimittajan valinta kesälevyksi on Ankin esittämä Niin aikaisin. Jake Nyman kertoi aamu-tv:ssä, miksi juuri tämä vuonna 1967 julkaistu levy ansaitsee huomiota.

Avoimista ovista tulvi yleisöä Yle Turun toimitukseen

Yleisradion toimintaan tutustui lähes neljäsataa henkeä. Yleisradio on esittäytynyt torstain aikana myös muissa tapahtumissa Turussa.

Jake ja Risto mielimusiikkien äärellä

Nordell ja Nyman viettävät joululahjavalvojaisia.

Jake Nyman aloitti 1970-luvulla uransa radion rocktietäjänä

Viikset ja innostus ovat säilyneet läpi vuosikymmenten.

Vielä kerran Bachista Beatlesiin

Jake Nymanin ja Risto Nordellin kolmen tunnin lähetys.

Lähikuvassa: Vexi Salmi

Suomalaisen musiikin moniottelija Vexi Salmi on sanoittajana osallistunut yli viidentuhannen laulun tekemiseen. Lähikuvassa kuulemme hän ajatuksiaan musiikin tekemisestä. Ohjelma on uusinta marraskuulta 2010. Toimittajana on Jake Nyman.

Jake Nyman on vuoden lyseolainen

Toimittaja Jake Nyman nimettiin perjantaina Hämeenlinnan lyseon vuoden 2010 lyseolaiseksi. Nyman jätti lyseon aikanaan kesken, mutta on ehtinyt sen jälkeen paljon. Hänet tunnetaan monista Ylen radio-ohjelmista, mutta myös populaarimusiikin tietokirjoista.

Kirkan 1970-luvun radioäänitteillä soivat rock, soul ja blues

Nuori Kirka revittää innolla mielityylejään.

Himos Folk tähtää korkealle

Reilun viikon kuluttua järjestettävä Himos Folk tähtää Suomen mielenkiintoisimmaksi kansanmusiikin juhlaksi. Festivaalien odotetuimpia esiintymisiä ovat Jake Nymanin koostama Folk-iltama sekä Värttinän esiintyminen pitkän keikkatauon jälkeen.

Panu Kailalle palkinto elämäntyöstään tiedonjulkistajana

Opetusministeriö on myöntänyt tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot vuonna 2010 kahdeksalle yksityishenkilölle tai ryhmälle. Arkkitehti Panu Kaila sai palkinnon rakennuskulttuurin alalla tehdystä elämäntyöstä. Asiantuntevasta ja taustoja valottavasta radiotyöstä palkinnon sai YLE:n toimittaja Jake Nyman.

Vanha Hämeenlinnan mafia palannut ruutuihin

Hämeenlinnan 1960-luvun musiikkimafia on täällä taas. Vexi Salmelle, Markku Veijalaiselle, Kai Hyttiselle ja Jake Nymanille on löytynyt tilaa tämänkin päivän teeveekattauksessa.

Jake-setä, kerro mikä on vinyylisingle!

Nykysukupolvi ei enää tiedä mikä on 7-tuumainen vinyylisingle. Sen sai kokea lukuisia populaarimusiikin tietokirjoja julkaissut musiikkitoimittaja Jake Nyman joutuessaan nuorten poikien haastateltavaksi uuden Kovan päivän ilta -kirjan tiimoilta.

Beatles soi kirkkaammin kuin koskaan

The Beatlesin koko uudelleen digitaalisesti äänikäsitellyn tuotannon julkaiseminen on saanut fanit liikkeelle. Jake Nyman ehti tätä jo odottaakin.

The Beatles soi jälleen kuin äänitysstudiolla

The Beatles -yhtyeen koko tuotanto julkaistaan huomenna digitaalisesti äänikäsiteltynä. Remasterointi on kestänyt yhteensä neljä vuotta. Keskiviikkona julkaistavien Beatles-albumien odotetaan nousevan maailmalla välittömästi albumilistojen kärkeen.

TIETOKIRJA.FI-tapahtuma käyntiin Helsingissä

Helsingissä on perjantaina käynnistynyt TIETOKIRJA.FI-tapahtuma. Kaksipäiväisessä tapahtumassa esiintyy yli sata tietokirjailijaa.

Olipa kerran Beatles kertoi 1960-luvun suosituimman bändin tarinan

Kuunnelmassa mukana muusikko- ja näyttelijäkuuluisuuksia.

Jake Nyman: Jackson oli trendien luoja

Michael Jackson oli todella merkittävä muusikko, arvioi YLEn musiikkitoimittaja Jake Nyman. Hänen mukaan Jackson oli trendien luoja populaarimusiikissa. Nymanin mielestä laulajan yksityiselämä joutui kohtuuttomaan mediaryöpytykseen.

Tribuuttialbumit riskitöntä tuottoa levy-yhtiöille

Suomalaisartisteilta ilmestyy poikkeuksellisen paljon ns. tribuuttilevyjä. Esiintyjäjoukon tarkoitus on tehdä uusilla tulkinnoilla kunniaa jollekin vanhalle tekijälle. Levy-yhtiöille lainakappaleista koostuvat albumit tarjoavat melko riskittömän keinon hakea kaupallista menestystä aikana, jolloin perinteinen levymyynti on vaikeuksissa.

Säveltäjät ja sanoittajat palkitsivat musiikkitoimittaja Jake Nymanin

Yleisradion pitkäaikainen musiikkitoimittaja Jake Nyman on saanut säveltäjien ja sanoittajien Elvis ry:n Prix Elviksen. Nyman on ollut töissä Ylessä vuodesta 1972, ensin vapaana toimittajana ja sittemmin ohjelmien kuten Onnenpäivä, Nuorten sävellahja ja Tähtisumua toimittajana ja tuottajana.

Anki Lindqvist 1945 - 2007

Muusikko Anki Lindqvist kuoli pitkäaikaiseen sairauteen 15. marraskuuta. Suomalaisen musiikkielämän pitkäaikaisiin tähtiin lukeutunut Anki nousi kansainväliseenkin maineeseen Cumulus-yhtyeessä, joka perustettiin vuonna 1970. Hän oli myös säveltäjä ja teki mittavan soolouran laulajana.

Katti Matikainen sai Studio Kympiltä syytä nostaa häntäänsä

Radio- ja tv-viihteen seura Studio Kymppi on valinnut suosikkinsa vuoden ohjelmista. Lisäksi elämäntyöstään palkittiin selostaja Paavo Noponen.

Kultalevyraja kiistan kohteena

Kultalevyyn oikeuttavan levymyynnin raja herättää keskustelua musiikkialalla. Arvostelijoiden mielestä kultalevyn saa Suomessa liian helposti ja se alentaa tunnustuksen arvoa. Musiikkiteollisuuden mukaan 15 000 kappaleen kultalevyraja on sopiva, koska levymyynti on vaikeutunut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle