Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolmen kuvan yhdistelmä, joista yhdessä on käsi joka pitelee puhelinta, jossa näkyy Tiktokin logo, toisessa kyltti jossa on Googlen logo ja kolmannessa käsi joka pitelee puhelinta, jossa näkyy Facebookin logo.

Syyskuussa digijättien valta lakastuu – Yhdysvallat käynnisti historiallisen monopolioikeudenkäynnin ja EU määräsi kuusi yhtiötä tarkkailtavaksi

Professori Scott Gallowayn mukaan Eurooppa sai digijäteistä lähinnä huonot puolet. Siksi EU-päättäjät ovat niin halukkaita tarttumaan toimeen.

Ursula von der Leyen ja Giorgia Meloni.

Von der Leyen ja Meloni vierailivat saarella, jonne on tullut päivissä enemmän siirtolaisia kuin siellä on asukkaita

Italia on pyytänyt EU:lta apua siirtolaisten määrän kasvun vuoksi. Lampedusan saarelle tuli alkuviikosta kolmen päivän aikana veneillä 8 500 ihmistä.

Tulimuurahainen kantaa koteloa lähikuvassa.

Kivuliaasti pistävä tulimuurahainen on levinnyt Eurooppaan ja otuksia havaittu myös Suomessa

Tutkijat arvioivat, että ilmaston lämpeneminen edistää tulimuurahaisen leviämistä uusille alueille.

Henkilö makaa uimarenkaan päällä vedessä.

FT: Kohonneista hinnoista huolimatta Euroopan turismi kasvoi selvästi viime kesänä

Kreikkaan varattiin heinä-elokuussa jo enemmän lentoja kuin samalla ajanjaksolla vuonna 2019.

Venäläinen uimari Jevgeni Rylov pärskeiden seassa.

Suomen uimaliitto tyrmää venäläisten ja valkovenäläisten paluun – puheenjohtaja: ”Hyvin kyseenalainen päätös”

Suomen uimaliitto vetoaa Kansainvälisen uimaliittoon, jotta venäläiset ja valkovenäläiset eivät saisi palata uintikilpailuihin.

Pommituksessa vaurioitunut silta.

Ukraina julkaisi ensimmäistä kertaa videon Sea Baby -meridroonistaan

Ukraina on julkaissut videon meridroonista, jollaista se on käyttänyt Kertšinsalmen siltaan ja venäläisiin sota-aluksiin tehdyissä iskuissa.

Nainen ui turkoosissa vedessä Malediiveilla.

Venäläisen keskiluokan matkustaminen Eurooppaan romahti 80 prosenttia – nämä ovat venäläisten suosikkikohteita nyt

Tutkijan mukaan venäläisten rikkaiden matkustamista on hankala torpata täysin, mutta Euroopan klassikkokohteiden näkemättä jääminen voi kaihertaa venäläistä älymystöä pitkään.

Pesukarhu kurkistaa piha-aidan lautojen läpi Saksassa.

Mustapääetana on jo täällä, tulokkaiden joukossa voi kohta olla pesukarhu – tunnista kuvista Suomeen tunkeutuvat vieraslajit

Ilmastonmuutos ei näy Euroopassa ainoastaan pitkinä hellejaksoina ja maastopaloina. Se vauhdittaa myös haitallisten vieras- ja tuloskaslajien levittäytymistä uusille alueille.

Poliiseja ja mielenosoittajia marmorisen riemukaaren ympärillä.

Ilmastotoimet ovat vastatuulessa Euroopassa – ”Olosuhteet ovat ehdottomasti muuttuneet”, sanoo EU:n ympäristökomissaari

Kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden muuttaminen konkreettisiksi toimiksi on kohdannut vastustusta useissa Euroopan maissa.

Somevaikuttaja Saana Opacic seisoo rinkka selässä juna-asemalla Euroopassa ja katselee raiteille päin. Taustalla juna-asemaa.

Viiden hengen perhe lähti reilaamaan seitsemäksi viikoksi Eurooppaan – se maksaa jopa 15 000 euroa, vaikka kaikesta pyritään säästämään

Somevaikuttaja Saana Opacic arvelee, että muualla Euroopassa ollaan lapsimyönteisempiä kuin Suomessa. Hän jakaa vinkkinsä interrail-matkailuun pienten lasten kanssa.

Poliitikko kävelee kohti kameraa.

Äärioikeisto noussee kolmoseksi Espanjan vaaleissa – puolue tahtoo sallia eheytyshoidot ja poistaa sateenkaarilippuja

Espanjalaiset äänestävät sunnuntaina aikaistetuissa parlamenttivaaleissa. Gallupien mukaan oikeisto voittaa vaalit, mutta hallituksen muodostamiseen se tarvitsisi tukea äärioikeistolta.

Lapset vilvoittelevat suihlulähteen vedellä Bergamossa, Italiassa 17. heinäkuuta.

Hehkuuko pian Suomenkin kartta tulipunaisena? Meteorologi kertoo, yltävätkö hirmuhelteet pohjolaan

El Niño -ilmiöstä on liian aikaista puhua, sanoo Matti Huutonen.

Nainen, jonka pään päällä on pyyhe ja taustalla puiden lehtiä.

Suomalaiset lomailijat kertovat, miten Etelä-Euroopan hellepätsi kurittaa: ”Kävimme pyöräretkellä ja oli noutaja lähellä”

Lomailijat kertovat selviävänsä Euroopan ennätyshelteistä nesteytyksen, ilmastoinnin ja uimaretkien avulla. Helle vaikuttaa sekä matkakohteisiin että päiväohjelmaan.

Nuori kastelee kädellä päätään suihkulähteen vedellä.

Elohopea voi hipoa Sardiniassa ensi viikolla 50 astetta – Etelä-Euroopan lämpöaalto voimistuu ensi viikolla

Yhdysvalloissa puolestaan nähdään, meneekö maailman mittaushistorian lämpöennätys rikki sunnuntaina Kalifornian Kuolemanlaaksossa.

Yleiskuva. Puimuri kerää vehnää pellolla.

Mustanmeren viljasopimus päättyy maanantaina – Putinin kanssa vallitsee yhteisymmärrys sopimuksen jatkamisesta, sanoo Erdoğan

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres ehdotti, että Venäjän maatalouspankki Rosselhobank liitettäisiin takaisin SWIFT-maksujärjestelmään vastineeksi viljasopimuksen jatkamisesta.

Olaf Scholz ja Petteri Orpo.

Orpo Berliinin-vierailullaan: Hallituksessa ei ole äärioikeistolaista puoluetta

Orpo tekee ensimmäisen virallisen valtiovierailun Saksaan kiusallisella hetkellä. Scholzin mukaan maiden väliset ystävälliset suhteet eivät ole vaarassa.

Nainen viuhka kädessään kaupan edustalla esillä olevien hattujen luona.

Tukala kuumuus korventaa Eurooppaa – Sisiliassa ja Sardiniassa voi pian olla yli 48 astetta

Lämpöaalto on nimetty Manalan portinvartijan Kerberoksen mukaan. Tuloillaan on myös uusi lämpöaalto, joka on saanut nimensä Manalan lautturilta Kharonilta.

Ukrainan presidentti Zelenskyi ja Turkin presidentti Erdogan kättelevät. Taustalla näkyy Ukrainan ja Turkin lippuja.

Zelenskyin Euroopan-kiertue jatkui perjantaina – Turkin Erdoğanin mukaan Ukraina on ansainnut paikan Natossa

Erdoğan kertoi toivovansa myös jatkoa Mustanmeren viljanvientisopimukselle. Venäjän ja Ukrainan välinen viljanvientisopimus on umpeutumassa 17. heinäkuuta.

Raketinheitin on juuri ampunut raketin.

Eurooppa panostaa puolustukseensa – Miljarditilaukset lähetetään Atlantin taakse

Yhdysvaltojen puolustusteollisuus käärii voitot, kun Euroopan valtiot ohittavat eurooppalaiset vaihtoehdot asetilauksissa. Suomen puolustusteollisuutta tämä ei haittaa.

Suurlähetystön portti ja kyltti, ohi kävelee kännykkää katsova henkilö.

Venäjän ja Suomen konsulaattikiistassa tuttu kaava: sama kierre on toistunut viime kuukausina Pohjois-Euroopassa monta kertaa

Edustustojen sulkemiset ovat merkki Venäjän ja lännen suhteiden heikkenemisestä Venäjän hyökkäyssodan myötä.

Petteri Orpo

Maahanmuutto riitautti EU-johtajien huippukokouksen – yhteistä näkemystä ei löytynyt yöhön venyneissä neuvotteluissa

Puola ja Unkari vastustavat reilumpaan taakanjakoon tähtäävää turvapaikkapolitiikan kokonaisuudistusta. Kokouksessa keskusteltiin myös Ukrainan tukemisesta.

Kaja Kallas

Viro esitteli suunnitelman Venäjän varojen käyttämiseksi Ukrainassa – pääministeri Kallas: Venäjän on maksettava aiheuttamistaan tuhoista

Venäjältä jäädytettyjen varojen hyödyntämiseen liittyy juridisia huolia. EU-tason ratkaisun löytäminen on ollut vaikeaa.

Kaksiosainen kuvakombo. Vasemmalla huumekoira tutkimassa Belgian Antwerpenin satamaan tulleita banaanilaatikoita, oikealla toimittaja Jari Valtee.

Kokaiinin salakuljettajat ovat löytäneet kannattavan reitin Eurooppaan – katso video

Toimittaja Jari Valtee tiivistää videolla, miksi kansainväliset huumeliigat hyödyntävät juuri Belgian Antwerpeniä.

Iryna Herzon, Agroekologian dosentti. Viikki, Helsinki.

Ukrainan pellot ovat pilalla jopa satoja vuosia, arvioi ukrainalaistaustainen agroekologian dosentti

Ukrainassa Hersonin alueen hedelmä- ja vihannessato on käytännössä menetetty patoräjäytysten aiheuttamien tulvien vuoksi.

Vakava, harmaantunut tummapukuinen mies salamavalojen ja toimittajien ja kuvaajien ympäröimänä.

Analyysi: Ääripuolueet kasvavat Euroopassa – Venäjä saa tukea gallupeissa kiriviltä puolueilta, ja se voi tietää huonoa Ukrainalle

EU:ta vastustavien puolueiden nousu valtaan voisi vaikeuttaa Ukrainan tukemista. Sopua on ollut vaikea löytää jo nyt, kirjoittaa EU:ta seuraava taloustoimittaja Anna Karismo.

Henkilökuvassa Niina Sinkkonen, pääsihteeri, Suomi-Venäjä-Seura.

Moni Venäjälle jäänyt sodan vastustaja kokee tulleensa ”joka suunnasta unohdetuksi”, sanoo Suomi-Venäjä-seuran Niina Sinkko

Suomi–Venäjä-seuran pääsihteerin mukaan moni venäläinen toisinajattelija kokee, että tämä on se hetki maailmanhistoriassa, jolloin suvut Venäjällä hajoavat ja mielipiteet jakautuvat.

Viktor Orban.

EU pohtii poikkeuksellista keinoa Unkarin ongelmiin puuttumiseksi – miljarditukien lisäksi pelissä on myös Viktor Orbánin vaikutusvalta

Unkarin oikeusvaltion tila puhuttaa istuntoon kokoontuvaa EU-parlamenttia. Osa parlamentaarikoista halusi evätä Unkarin ensi vuonna alkavan EU-puheenjohtajuuden.

Vesivärimaalaus muinaisesta järvestä, jonka rantavedessä nainen kerää kaisloja ja kaksi lasta leikkii. Taistalla norsuja juomassa ja sarvikono nousemassa vedestä.

300 000 vuotta perheen rantakävelystä, 250 000 vuotta kotilieden sytyttämisestä – näin Euroopassa elettiin kauan ennen meitä nykyihmisiä

Kaksi tuoretta tutkimusta maalaa kuvaa ajasta, jolloin norsut ja sarvikuonot olivat Euroopassa arkinen näky ja ihminen alkoi päästä perille yhdestä mullistavimmista keksinnöistään, tulen hallinnasta.

Ilmari Käihkö

Taistelu Bahmutista ei ole ohi, vaikka Venäjä olisikin vallannut sen, sanoo Ilmari Käihkö

Venäjä väitti sunnuntaiyöstä, että se olisi vallannut Bahmutin. Asiantuntijan mukaan tilanne on kaikkea muuta kuin ohi, vaikka venäläiset olisivat edenneet kaupungissa.

Emmanuel Macron ja Elon Musk.

Näistä syistä Ranska kahmii eniten ulkomaisia investointeja Euroopassa – ”Kun Macron kutsuu Versailles'n palatsiin, ei mahtavinkaan yrityspomo voi kieltäytyä”

Ranska oli viime vuonna neljättä kertaa peräkkäin Euroopan houkuttelevin maa ulkomaisille investoinneille. Ranskalaisekonomistin mukaan presidentti Macronin panostukset yrityksiin ja maakuvaan alkavat tuottaa hedelmää.

Ylen kolumnisti Adina Nivukoski studiokuvassa.

Adina Nivukosken kolumni: Pienen hetken ehti jo näyttää, että naisella on oikeus päättää kehostaan

Koronan varjossa naisten oikeudet taantuivat ympäri maailmaa. Useat valtiot kavensivat oikeutta turvalliseen aborttiin, ja monet tytöt kehitysmaissa eivät koskaan palanneet enää kouluihin.

Käärijä lähdössä turkoosille matolle

Tässä kuusi olennaista asiaa päättyneistä Euroviisuista

Liverpool on hiljentynyt, ja nyt suunnataan katseet kohti vuoden 2024 viisuja.

Isdansarna Juulia Turkkila och Matthias Versluis på isen.

”Nyt on väkisinkin todella paniikki” – Unkari ilmoitti yllättäen, ettei järjestä taitoluistelun EM-kisoja

Kansainvälisellä luisteluliitolla on hurja kiire löytää uusi järjestäjä taitoluistelun EM-kisoille, kun Unkari ei järjestäkään ensi vuoden tammikuun kisoja.

Yhdysvaltain Nato-suurlähettiläs Julienne Smith puhuu Ylen haastattelussa.

Yhdysvaltain Nato-lähettiläs Ylelle Suomen turvallisuudesta: Jokainen tuuma Naton aluetta on hyvin suojattu

Suurlähettiläs Julianne Smithin mukaan Suomi ja Yhdysvallat tulevat tiivistämään myös kahdenkeskistä puolustusyhteistyötä. Smith vierailee Suomessa alkuviikosta.

Nord Stream 2 -kaasuputken vuodon aiheuttama suuri kupla Bornholmin saaren läheisyydessä Itämerellä.

Onko Venäjä sittenkin kaasuputkiräjäytysten takana? Minisukellusveneellä varustettu venäläinen ”erikoisalus” valokuvattiin räjähdysalueella

Tanskalaislehti Dagbladet Information esitti uuden teorian miten ja millaisella kalustolla venäläiset toteuttivat kaasuputkien sabotaasin.

Ruskohiilivoimaloista nousevia korkeita savupatsaita taivaalla ja tuulivoimaloiden silhuetteja taivaanrannassa.

”Olemme pettäneet lapsemme” – jopa 1 200 alaikäistä kuolee Euroopassa vuosittain ilmansaasteisiin

Ilmansaasteiden määrä on monissa Euroopan maissa Maailman terveysjärjestön suositusten yläpuolella, kertoo Euroopan ympäristöviraston EEA:n tuore raportti.

Unkarin pääministeri Viktor Orban äänesti Suomen Nato-jäsenyyden ratifioinnin äänestyksessä Budapestissa Unkarissa.

Unkarissa suututtiin Suomen tuesta EU-komission kanteelle: ”Suomalaisilla on vielä paljon opittavaa reiluudesta”

Kanteen syy on Unkarin laki, joka tekee homoseksuaalisuudesta ja transsukupuolisuudesta kertomisesta laitonta kouluissa ja mediassa.

Kiinan Xi on kääntyneenä kuvassa vasemmalla, Ranskan Macron oikealle kiinalaisten naissotilaiden rivistöjen edessä. Kummallakin on vakava ilme.

Ranskan Macron ei ”anna oppitunteja” ihmisoikeuksista Kiinalle – idän jättiä tarvitaan elintason säilyttämiseen, sanoo myös EK

Macron korosti Kiinan-vierailullaan taloudellisten siteiden merkitystä. ”Jos haluamme säilyttää nykyisen elintasomme, Kiinan kanssa on jatkettava kauppaa”, EK:n johtaja Timo Vuori säestää.

Järvenpohja on paljaana, metalliköydessä kuiville jääneitä poijuja.

Kesästä on tulossa niin kuiva, että veden hinta nousee ja Euroopassa varaudutaan jo ”vesisotaan” – taustalla Alppien lumitilanne

Keski-Euroopan maat laativat vähälumisen talven jälkeen vesisuunnitelmia. Ranskassa puhutaan jo ”vesisodasta”. Saksaan tehdään ”sienikaupunkeja” veden säästämiseksi.

Karoliina Vaakanainen, Suomen Atlantti-Seuran pääsihteeri Terhi Suominen ja  Janne "Rysky" Riiheläinen

”Kun asiat muuttuvat, mielipidettä pitää pystyä vaihtamaan”, sanoo Suomen Nato-matkaa alusta asti seurannut opiskelija

Torstaista tuli päivä, jolloin Turkki hyväksyi Suomen Nato-jäsenyyden. Kysyimme, mitä prosessia tiiviisti seuranneet ajattelevat päätöksestä.

Unkarin parlamenttitalo.

Tiistai 28.3.2023 (tv)

Ennakkoäänestys. Unkari ja Suomen Nato-jäsenyys. Digitaidottomuus. Sää.

Ungerns parlamentsbyggnad upplyst i kvällsmörkret

Unkarin parlamentti hyväksyi Suomen Nato-jäsenyyden

Parlamentin edustajista 182 äänesti Suomen jäsenyyden puolesta ja kuusi vastaan.

Mika Hentunen ja Anna Karismo.

Yle nimitti uudet Aasian- ja Eurooppa-kirjeenvaihtajat – näin Venäjän hyökkäys vaikuttaa heidän työhönsä

Kirjeenvaihtajat nostavat seuraavien vuosien kiinnostaviksi teemoiksi Ukrainan, taloustilanteen ja valtioiden väliset valtapelit.

Xi jinping ja Vladimir Putin keskustelevat.

Kiinalaisyhtiöt toimittaneet aseita Venäjälle Ukrainan sodan aikana – Venäjä tarvitsee apua voittaakseen sodan, sanoo UPIn tutkija

Ulkopoliittisen Instituutin (UPI) Jyri Lavikaisen mukaan Venäjän saama tuki on ollut toistaiseksi pientä. Kiina varoo ”salamiviipalointitaktiikalla” ylittämästä selkeästi rajoja.

UBS-pankin toimistorakennuksen sisäänkäynti.

Yle seurasi markkinoiden heiluntaa: Euroopan pankkien rytinä laantui – EKP:n Lagarde: Euroalueen pankit ylittävät pääomavaatimukset

Maailmanlaajuisesti merkittävien pankkien osakekurssit syöksyivät alas, mutta ponnistivat sitten lähelle lähtötasojaan. Helsingin pörssi päätyi lievästi plussalle päivän päätteeksi.

Puolilähikuvassa mustaan takkiin pukeutunut mies puhuu mikrofoniin. Hihassa Puolan lippu. Taustalla maastokuvioiseen uniformuun pukeutunut henkilö.

Puola kertoo hajottaneensa Venäjälle tiedustelutietoa keränneen vakoojaryhmän

Puolalaisen RMF-radiokanavan mukaan epäillyt saatiin kiinni, kun tärkeiden junaratojen varsilta ja risteyksistä löytyi kymmeniä piilokameroita, jotka nauhoittivat ja välittivät tietoa liikenteestä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin TV-kameran näytöllä, johtaessaan videokonferenssin kautta puuteollisuuden kehitystä käsittelevää kokousta vieraillessaan Ustjanski-puukompleksissa Arkangelin alueella Venäjällä. 10. helmikuuta 2023.

Asiakirjavuoto: Venäjällä suunnitelma Moldovan itsenäisyyden horjuttamiseksi

Kremlin sisäpiiriläisen vuotama viisisivuinen asiakirja on tarkka kuvaus siitä, miten Venäjä aikoo horjuttaa Moldovan itsenäisyyttä.

Marija Lasitskene hyppää Sveitsissä Timanttiliigassa 205.

Sadat venäläisurheilijat haluaisivat Pariisin olympialaisiin ”poikkeuspolkua” pitkin – tästä on kyse

”Venäläisten neutraaliurheilijoiden hakuprosessi” avattiin alkuvuonna siltä varalta, että Venäjä lopettaisi hyökkäyssotansa Ukrainassa, sanoo kansainvälisen yleisurheiluliiton suomalaisjäsen.

Mies, jolla on toisessa kädessä voittopokaali ja toisessa mikrofoni.

Sunnuntai 26.2.2023 (radio)

Veneonnettomuus Italiassa. Kiinan ja EU:n suhteet. Suomen Euroviisu-edustaja. Nokian logo. Sää.

Ulkoministeri Pekka Haavisto seisoo Rovaniemen Lordin-aukiolla. On talvi ja Haavistolla pipo päässä. Taustalla näkyy vihreiden vaaliteltta ja kuusia.

”Tärkeintä, että kalenterit on nyt otettu esille” – ulkoministeri Pekka Haavisto on toiveikas Naton suhteen

Toiveikkuutta lisää Turkissa ja Unkarissa käytävät keskustelut, joiden mukaan Suomen ja Ruotsin ratifiointia ei olla täysin torppaamassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle