Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kyltti poliisiauton katolla.

Raaseporissa puukotettu 17-vuotias poika kotiutunut sairaalasta, pidätetyt isä ja poika vapautettu

Poliisin mukaan esitutkinta jatkuu vielä kesän yli, minkä jälkeen tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Läheltä

17-vuotiasta poikaa puukotettiin koulun pihalla Raaseporissa – kaksi epäiltyä otettu kiinni

Toinen kiinni otetuista on alle 18-vuotias ja toinen on syntynyt 1960-luvulla.

Alina Voronkova kruunattiin Miss Suomi 2018 ja perintöprinsessoiksi valittiin Eevi Ihalainen (oik.) ja Jenny Lappalainen (vas.) Billnäsin ruukilla Raaseporissa 29. syyskuuta

Alina Voronkova wins Miss Finland 2018 contest

Alina Voronkova was crowned Miss Finland 2018 at the beauty contest's final, held in southern Finland on Saturday evening.

Kalatietyömaa Billnäsin voimalaitoksen kupeessa Raaseporissa.

Kalastajien lohihaaveet toteutuvat Uudenmaan suurimmalla järvellä: Kalateitä rakennetaan nyt poikkeuksellisen paljon, mutta luontojärjestöille se ei riitä

Kalateiden määrä pitäisi tuplata Uudellamaalla, vaatii Virtavesien hoitoyhdistys. Tällä hetkellä taso on välttävä tai tyydyttävä, sanoo puheenjohtaja.

Olkielementin asentamista.

Savi ja oljet käyvät modernin talon rakennusaineiksi – "terveellisiä, myrkyttömiä ja päästöttömiä ratkaisuja"

Rakentamisen laatu ja terveellinen asuminen ovat kestopuheenaiheita Suomessa. Raaseporilaisyritys tarjoaa uudenlaista rakennusmateriaalia ratkaisuksi rakentamisen ongelmiin.

Fiskars PowerGear Bypass Pruner.

Fiskarsin irtisanomiset koettelevat muutenkin työttömyydestä kärsivää Raaseporia

Raaseporin kaupunginjohtaja Tom Simola harmittelee Fiskarsin Billnäsin-tehtaan työpaikkojen siirtämistä pois Suomesta. Uudellamaalla pitäisi nyt löytää uusia tapoja löytää ihmisille työtä, hän sanoo.

Fiskarsin valmistama kirves.

Fiskars to lay off more than a hundred

The Finnish consumer products maker Fiskars is to lay off a maximum of 107 people this year and next after the conclusion of co-determination negotiations. Production will move to Poland from the company’s factory in Billnäs.

Fiskarsin logo talon seinässä

Fiskarsin yt-neuvottelut päättyivät – puutarhatyökalut tehdään Puolassa

Työntekijöitä vähennetään enintään yhteensä 107 tänä ja ensi vuonna. Eläkejärjestelyillä vältetään joitakin irtisanomisia.

Fiskarsin valmistama kirves.

Fiskars shifts production to Poland, more than 100 jobs to go in Finland

Some 37 percent of staff at the company's Billnäs facility is to be let go as manufacturing moves to lower-cost Poland.

Fiskarsin logo talon seinässä

Fiskars siirtää puutarhatyökalujen tuotannon Puolaan – suunnittelee leikkaavansa 107 työpaikkaa Suomesta

Billnäsissä Raaseporissa valmistettaisiin jatkossa saksia, kirveitä ja lumityökaluja. Yhteistoimintaneuvotteluiden piiriin Billnäsissä kuuluu 286 henkilöä.

Billnäsin kaavaprosessi etenee hitaasti.

Billnäsin uusi kaavaehdotus hämmentää kylän asukkaita – historialliselle ruukkialueelle hotelli ja kongressikeskus?

Raaseporin Billnäsin ruukin uusi asemakaavaehdotus hämmentää kylän asukkaita. Alueelle vireillä oleva kaava mahdollistaisi hotellin ja kongressikeskuksen rakentamisen historialliselle ruukkialueelle. Kaavaehdotuksesta järjestetyssä yleisötilaisuudessa kysymyksiä herättivät muun muassa alueen liikennejärjestelyt.

Billnäsin vanha konttorirakennus on kunnostettu hotellikäyttöön.

Billnäsin ruukki sulkee ovensa – ainakin toviksi

Billnäsin ruukki Raaseporissa lopettaa toimintansa ensi syksynä. Kaavoituksen pysähtyminen ja toteutumaton tonttikauppa estävät toiminnan jatkamisen. Majoitus-, tapahtuma- ja ravintolatoiminta saattaa kuitenkin elpyä uudelleen.

Sivulliset pelastivat asukkaan tulipalosta Billnäsissä

Talon asukas on viety sairaalahoitoon. Auttaja sai haavoja rikkoessaan ikkunaa.

Billnäsin omistajan ja Fiskarsin välinen kiista koskee 1,5 hehtaarin kokoista tonttia ruukin ytimessä.

Tonttikiista jarruttaa Billnäsin kehittämistä

Billnäsin ruukin kehittäminen kangertelee tonttikiistan takia Raaseporissa. Alueen omistaja Olli Muurainen haluaisi ostaa Fiskarsilta maa-alueen ruukin ytimestä, mutta kauppoja ei ole toistaiseksi syntynyt. Muurainen on laittanut uudet investoinnit ja yleisötapahtumat jäihin tilanteen takia.

Ihmisiä tanssii villisti Facesissa.

Faces-festivaali loppuu ensi kesänä

Etnofestivaali Faces järjestetään ensi kesänä viimeisen kerran. Järjestäjien mukaan tapahtuma tuli nykymuodossaan tiensä päähän.

Autoja tulvan keskellä.

Rankkasateen murjoma rautatiesilta avattiin jälleen Raaseporissa - osa teistä yhä huonossa kunnossa

Viikko sitten perjantaina riehunut myrsky vaurioitti rautatien ylittävää siltaa Karjaalla. Muiden vesien huuhtomien teiden korjaus on yhä kesken.

Billnäs, hotelli, ruukki, talvi

Kiista peltotontista jarruttaa Billnäsin hotellihanketta

Raaseporin Billnäsiin suunniteltu tapahtumakeskus on menettämässä tärkeän maa-alueen. Billnäsiä uudistava yrittäjä haluaisi peltotontin parkkipaikaksi, mutta Fiskars-yhtiö ei suostu kauppaan.

Billnäsin ruukki, koskimaisema

Ruukkiasuntojen myynti varmistui viimein

Raaseporin kaupunki ja yrittäjä Olli Muurainen ovat viimein päässeet sopuun Billnäsin ja Fiskarsin ruukkiasuntojen kaupasta. Osapuolet ovat hieroneet kaupan yksityiskohtia kuukausien ajan.

Billnäsin ruukki, koskimaisema

Billnäsin ruukkiasuntojen kohtalo edelleen sinetöimättä

Raaseporin Billnäsin ruukin tulevaisuus saattaa olla epävarma vielä vuosien ajan. Kaupunkilaisten jättämät oikaisuvaatimukset saattavat viivyttää ruukkiasuntojen kauppaa. Myöskään ostaja ei vielä ole hyväksynyt kaupungin myynnille asettamia ehtoja.

Entinen toimistorakennus kätkee sisälleen hotellin Billnäsin ruukissa.

Billnäsin ruukin kehittäminen takkuaa

Uudenmaan Ely-keskus moittii ruukissa vireillä olevaa kaavamuutosta osin lainvastaiseksi. Myös kaupanteko ruukkiasunnoista on venähtänyt.

Billnäsin ruukki, koskimaisema

Billnäsin ja Fiskarsin ruukkiasuntojen myynti etenee

Raaseporin kaupunki ja yrittäjä Olli Muurainen ovat päässeet keskusteluissaan lähes yksimielisyyteen Fiskarsin ja Billnäsin ruukkien vuokra-asuntojen myynnistä.

Billnäsin kehittäminen saa kannatusta

Billnäsin ruukkialueen kehittäminen matkailukäyttöön saa kannatusta lähialueen asukkailta. 80 prosenttia Billnäsin ruukin lähiseudun asukkaista suhtautuu hankkeeseen myönteisesti. Tutkimustulos on alueen omistajalle mieluinen, sillä kehittämishanke on herättänyt myös huolta alueen historiallisten arvojen tuhoutumisesta.

Billnäsin remontti valmistunee 2020 mennessä

Billnäsin ruukin omistaja Olli Muuraisella on varsinainen urakka käsissään. Rapakuntoisen ruukin tulisi valmistua edustuskuntoon kymmenessä vuodessa.

Billnäsin ruukki, koskimaisema

Billnäsin kyläyhteisö pelkää ruukkialueen häviämistä

Billnäsin historiallisen ruukkialueen uuden asemakaavan on tarkoitus valmistua tämän vuoden aikana. Raaseporissa Länsi-Uudellamaalla sijaitsevan Billnäsin kyläyhteisö on huolissaan ruukkialueen tulevaisuudesta, jos alueelle rakennetaan paljon uutta.

Raaseporin pylväsonnettomuudesta ei syytteitä

Raaseporissa koulupojan kuolemaan johtanut onnettomuus ei johda syytteisiin. Marmoripylväs katkesi ja kaatui 13-vuotiaan pojan päälle Billnäsin koulun pihalla toissa kesänä.

Mies Facesin yleisössä.

Faces jäi yleisötavoitteistaan

Etnofestivaali Facesin myynti on jäänyt 4 500 lippuun, kun tavoite oli 6 000 kävijää. Festivaalin johto arvelee syyksi epävakaista säätä ja uutta pitopaikkaa.

Festarivieraat tanssivat

Faces-festivaali soi vapaaehtoisvoimin

Raaseporissa järjestettävä etnofestivaali Faces toteutetaan tänä vuonna lähinnä vapaaehtoisvoimin. Monet artistit esiintyvät tapahtumassa ilmaiseksi. Festivaali on painiskellut pitkään suurissa taloudellisissa vaikeuksissa, ja myös uusi festivaalipaikka tuo nyt järjestäjille haasteita.

Faces-festivaalin rakentaminen on käynnissä Pohjan Gumnäsissä.

Faces pyrkii eroon talousvaikeuksistaan

Etnofestivaali Faces pyristelee irti talousahdingostaan talkootyön ja uuden sijainnin avulla. Tapahtuman työntekijöiden lisäksi lähes kaikki esiintyjät osallistuvat festivaaleille ilman palkkiota.

Ruukkiasuntojen talous tarkkaan syyniin

Raaseporin kaupungin omistamassa Ruukkiasunnot -yhtiössä on alkanut erityistilintarkastus. Tarkastuksen suorittaa valtiokonttori, joka on yhtiön suurin velkoja.

Fiskarsin ja Billnäsin ruukkiasuntojen myyminen kuohuttaa

Raasepori aikoo myydä omistamansa vuokra-asunnot Fiskarsin ja Billnäsin ruukeissa. Asunnot kiinnostavat useita ostajaehdokkaita jo ennen kuin varsinainen myynti on alkanut. Talojen asukkaat eivät myyntisuunnitelmaa sellaisenaan hyväksy.

Raasepori myy Ruukkiasunnot

Raaseporin kaupunki valmistelee Ruukkiasuntojen myymistä. Kauppaan sisältyy yhteensä 100 asuntoa Fiskarsissa ja Billnäsissä.

Faces löysi uuden kodin

Etnomusiikkifestivaali Faces järjestetään ensi kesänä Gumnäsissä Raaseporissa. Festivaali muuttaa Billnäsistä rahan takia.

Festarivieraat tanssivat

Faces-festivaali etsii uutta paikkaa

Taloudellisten ongelmien kanssa paininutta Faces -etnofestivaalia ei järjestetä enää Billnäsin ruukkialueella Raaseporissa. Alueen omistajavaihdos nosti viime kesänä vuokraa tuntuvasti. Festivaalin johto valitsee festivaalipaikan useamman vaihtoehdon väliltä.

Auto töytäisi tyttöä Billnäsissä

Poliisi pyytää vihjeitä paikalta paenneesta autoilijasta. Onnettomuus sattui tiistai-iltana.

Festarivieraat tanssivat

Faces-festivaali sai tukea Raaseporin kaupungilta

Raaseporin kaupunki on päättänyt avustaa Faces Etnofestivaalia 4 000 eurolla. Festivaali on silti vaikeuksissa, sillä tulevaisuutta varjostavat jo noin 100 000 euron suuruisiksi kasvaneet velat.

Raaseporin pylvästurman tutkinta lopuillaan

Raaseporissa viime kesänä sattunut pylvästurma ei näillä näkymin johda syytteisiin. Raaseporin poliisi on loppusuoralla kuolemaan johtaneen onnettomuuden tutkinnassa.

Kirjoittava käsi ruotsinkirjan päällä.

Karjaan lukiolaiset vastustavat säästöjä

Karjaan ruotsinkielisen lukion oppilaat ovat osoittaneet tällä viikolla mieltään koulun lakkauttamisuhkaa vastaan. Esimerkiksi eilen koulusta oli luvatta pois 67 oppilasta.

Festarivieraat tanssivat

Faces aikoo lähteä Billnäsistä

12-vuotias Faces-festivaali etsii uutta suuntaa. Talousvaikeuksien kanssa painiva festivaali harkitsee esimerkiksi tapahtumapaikan vaihtamista.

Raaseporin kouluja lakkautusuhan alla

Raaseporissa on vireillä usean koulun sulkeminen. Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina ehdotusta, joka sulkisi kuudesta seitsemään koulua Raaseporissa. Hallitus ei kuitenkaan ottanut kantaa ehdotukseen, vaan siirsi päätöksenteon opetuslautakuntaan.

Raaseporin pylväsonnettomuuden syy yhä hämärä

Poliisi on saanut loppusuoralle Raaseporin Pinjaisten koulunpihalla kuolemaan johtaneen pylväsonnettomuuden tutkinnan. Yhä on kuitenkin epäselvää, miksi muutama vuosi sitten asennettu marmorinen portinvieruspylväs yhtäkkiä kaatui 13-vuotiaan pojan päälle.

Kuntaliitto seuraa Pinjaisten kouluonnettomuuden tutkintaa

Suomen Kuntaliitto seuraa Raaseporin Pinjaisten koulun pylväsonnettomuuden tutkintaa. Kuntaliiton mukaan on hankalaa osoittaa, mikä taho on vastuussa onnettomuudesta.

Koulupoika kuoli marmoripylvään alle Raaseporissa

13-vuotias tammisaarelainen poika kuoli välittömästi jäätyään raskaan marmoripylvään alle. Onnettomuus tapahtui Pinjaisten koululla Raaseporin Billnäsissä maanantai-iltana yhdentoista jälkeen.

Pohjan ruukkiasunnot menossa myyntiin

Raaseporin kaupungin kaavailema vuokra-asuntojen myyminen herättää huolta entisen Pohjan kunnan alueella. Myyntiin ovat menossa historialliset ruukkiasunnot Fiskarsissa ja Billnäsissä.

Nuorta kesäteatteria Billnäsissä

Billnäsin ruukkialueella Raaseporissa esitetään kesäteatteria ensi viikosta lähtien. Myös osa Lohikäärmeen hammasraudat -nimisen näytelmän tapahtumista sijoittuu Billnäsin ruukkiin.

Fiskars käynnistää yt-neuvottelut Billnäsin tehtaalla

Fiskars aloittaa kaikkia työntekijöitään koskevat yt-neuvottelut tehtaallaan Raaseporissa. 15:n työntekijän vähentämisen lisäksi yhtiö neuvottelee työntekijöiden lomauttamisesta noin kuudeksi viikoksi.

Billnäsin kesä täyttyy tapahtumista

Kesän aikana ruukkialueella järjestetään muun muassa puutarha- ja sisustustapahtumia sekä jo perinteinen Faces-festivaali.

Billnäsin ruukki myydään tapahtumayrittäjälle

Pohjan kunnassa sijaitseva Billnäsin ruukki on löytänyt ostajan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle