Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pelastaako mikromuovipelko turkisalan? Turkisten vienti romahti hetkessä puoleen, mutta nyt ala odottaa jälleen trendien käännettä

Turkisala uskoo, että "äidiltä tyttärelle kestävä turkki" nousee vielä uuteen kunniaan pikamuodin sijasta.

Oikeutta eläimille julkaisi salavideoita turkistarhoilta: jättisuuria ja ylijalostettuja sinikettuja

Kuvat on Oikeutta eläimille -yhdistyksen mukaan otettu tänä vuonna viidellä eri tarhalla pohjalaismaakunnissa. Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto toivoo yhdistyksen ilmoittavan liitolle tilojen tiedot.

Turkistarhaus hakee tehokkuutta tutkimuksesta – oikukkaat markkinat ovat säiden ja naisten armoilla

Kannuksessa etsitään reseptiä turkiseläimille maistuvaan ja hyvin sulavaan rehusekoitukseen, joka tuottaisi hyvän turkin. Alalla on pyyhkinyt viime vuodet hyvin, mutta romahdus voi vaania nurkan takana.

Marja Tiurasta turkistuottajien toiminnanjohtaja

Entinen kokoomuksen kansanedustaja aloittaa huhtikuussa Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton toiminnanjohtajana. Liiton palvelukseen hän siirtyy heti.

Maakuntajohtajan viran haastattelukierrokselle yhdeksän ehdokasta

Hämeen liiton maakuntahallitus on tänään valinnut maakuntajohtajan haussa haastatteluvaiheeseen päässeet hakijat. Ehkä tunnetuin hakijoista, entinen kansanedustaja Marja Tiura, ei päässyt haastatteluvaiheeseen.

Tiura tahtoo maakuntajohtajaksi

Tamperelainen entinen kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiura hakee Kanta-Hämeen maakuntajohtajan virkaa. Maakuntahallitus pyrkii tekemään esityksen uudesta maakuntajohtajasta toukokuussa.

Hämeen maakuntajohtajaksi 14 hakijaa - mukana myös Marja Tiura

Hämeen maakuntajohtajan paikkaa on hakenut kaikkiaan 14 henkilöä. Hämeen nykyinen maakuntajohtaja Juhani Honka on jäämässä eläkkeelle loppuvuodesta. Julkisuudessa tunnetuin heistä lienee entinen kansanedustaja Marja Tiura.

Well-Known Names Miss Out in Finnish Election

Some well-known politicians failed in their bids for re-election in Sunday’s parliamentary vote. Marja Tiura, a National Coalition party MP who found herself at the centre of a campaign funding controversy during the last parliament, was one of them. Others were the Minister for Foreign Trade and Development, Paavo Väyrynen of the Centre Party, and Tiura’s party colleague, the Communications Minister Suvi Linden.

TXT Tiura, Väyrynen ja Lindén putosivat

Eduskunnasta on putoamassa joukko varsin nimekkäitä poliitikkoja. Paikkansa menettivät esimerkiksi vaalirahakohun keskiössä ollut Marja Tiura (kok.), ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk.) ja viestintäministeri Suvi Lindén (kok.).

Kokoomus: Uusi edustaja Valkeakoskelta

Kokoomuksen Pauli Kiuru oli kerännyt yhteentoista mennessä lähes 5 000 ääntä. Valinta näytti jo varsin varmalta, kun ääniä oli laskettu 97 prosenttia. Etelä-Pirkanmaalta eli tarkemmin sanottuna Valkeakoskelta lähtevä edustaja myönsi olevansa väsynyt kampanjasta.

Tiura, Väyrynen ja Lindén putosivat

Eduskunnasta putoaa joukko varsin nimekkäitä poliitikkoja. Paikkansa menettivät esimerkiksi vaalirahakohun keskiössä ollut Marja Tiura (kok.), ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk.) ja viestintäministeri Suvi Lindén (kok.).

Kokoomus odottaa kuutta paikkaa - viisi näyttää todennäköiseltä

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa ilta yhdeksän maissa soitto soi ja tunnelma oli hyvä. Tavoitteeksi Kokoomus asetti Pirkanmaalla kuusi paikkaa, mutta ääntenlaskennan tässä vaiheessa viisi edustajaa näyttää todennäköiseltä.

Poliisi otti kiinni Tiuran uhkailijat

Pirkanmaan poliisi on ottanut toisenkin henkilön kiinni epäiltynä kansanedustaja Marja Tiuran (kok.) uhkaamisesta. Tiuraa on uhkailtu vaalikiertueen aikana. Myös hänen vaalimainoksiaan on rikottu.

Perussuomalaiset rynnimässä eturiviin Pirkanmaalla

Pirkanmaan perinteiset suurpuolueet kokoomus ja SDP saavat vaalien lähestyessä vilkuilla taustapeiliin hermostuneina. Perussuomalaiset on pienestä loppusuoran kompastelustaan huolimatta nousemassa kärkikaksikon rinnalle, ja saattaa kiristää jopa hopeasijalle.

Helsingin Sanomien vuototutkinta lopetettin

Syyttäjä on päättänyt lopettaa esitutkinnan tapauksessa, jossa Helsingin Sanomat noin vuosi sitten julkaisi Nova-yhtiöiden ja Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen rikostutkintaa koskevaa esitutkintamateriaalia. Julkisuuteen vuoti muun muassa Arto Merisalon ja Marja Tiuran (kok.) välistä sähköpostia.

Vaalitaistelussa runsaat eväät

Nyt, kun iänikuinen talviaurauskeskustelu alkaa hiipua, eikä joka keväinen koirankakkakeskustelu ole vielä alkanut, on suomalaisilla ainutlaatuinen mahdollisuus keskustella jostain tärkeästä, joka on tällä hetkellä jännempää, yllättävämpää ja dramaattisempaa, kuin Kauniit ja rohkeat. Toimittaja Mikko Tuomikoski makustelee vaalitaistelun aineksia.

Valtakunnansyyttäjä vahvisti: Tiuralle ei syytettä

Kansanedustaja Marja Tiuran (kok.) lahjusrikosepäilystä tehty syyttämättäjättämispäätös pysyy. Asiasta tehty kantelu ei johda toimenpiteisiin. Valtakunnansyyttäjän mukaan asiassa ei ole ilmennyt sellaisia perusteita, joiden vuoksi asia olisi syytä ottaa uudelleen ratkaistavaksi.

Raskas prosessi on nyt ohi

Ai ettäkö poliitikot eivät enää osaisi puhutella kansaa?

Tiuran lahjusrikosepäilystä kantelu valtakunnansyyttäjälle

Valtakunnansyyttäjänvirasto on saanut kantelun kansanedustaja Marja Tiuran (kok.) lahjusrikosepäilyyn liittyen. Tiura vapautui lahjusrikosepäilyistä helmikuussa, koska kihlakunnansyyttäjä katsoi, ettei syytteen nostamiselle ollut edellytyksiä.

Tiura ja Virtanen saivat toisensa kierroksille

Kansanedustajat Marja Tiura (kok) ja Pertti ”Veltto” Virtanen (ps.) kohtasivat toisensa Tampereen Radion studiossa. Keskustelu kävi kierroksilla muun muassa yrittäjien asemasta ja verotuskysymyksestä.

Jälkiviisaat: Tiura-uutisointi ja vaalipuheet

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä kansanedustaja Marja Tiuraa koskeneesta uutisoinnista ja vaalipuheista. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Jan Erola ja Kalle Isokallio.

Tiura vapautui lahjusrikosepäilyistä

Pirkanmaalainen kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiura on vapautunut lahjusrikosepäilyistä. Kihlakunnansyyttäjä katsoo, ettei syytteen nostamiselle ole edellytyksiä.

Merisalo helpottunut päätöksestä

Toimitilakonsultti ja kiinteistökehitysjohtaja Arto Merisalo on helpottunut syyttämättäjättämispäätöksestä. Merisalon mukaan hän ja myös syyttämättä jätetty Anna Tapion säätiön hallituksen entinen puheenjohtaja Martti Huhtamäki harkitsevat toimia heitä vastaan todistaneita kohtaan.

Tiuralle ei lahjussyytettä

Kansanedustaja Marja Tiura (kok.) on vapautunut lahjusrikosepäilyistä. Kihlakunnansyyttäjä katsoo, ettei syytteen nostamiselle ole edellytyksiä. Myös jutussa lahjoman antamisesta epäiltyinä olleiden Nova-yhtiöiden johtohahmojen Arto Merisalon ja Tapani Yli-Saunamäen rikosepäilyt ovat rauenneet.

NÄKÖKULMA: Äänikuningattaren haaste

Kokoomuksen Marja Tiura kahmi viime vaaleissa Pirkanmaalla peräti 17 578 ääntä. Sillä irtosi koko maan äänikuningattaren titteli. Vaalien jälkeen Tiuraa on kuitenkin riepoteltu muun muassa vaalirahoitusjupakassa. Tällä kertaa hänen äänisaalinsa on melkoinen arvoitus.

Nova Groupin konkurssipesä vaatii edelleen takaisin vaalitukia

Nova Groupin konkurssipesä vaatii edelleen vaalitukia takaisin muutamilta viime eduskuntavaalien ehdokkailta.

Vanhanen erosi - Suomi sai uuden pääministerin

Pääministeripuolue Suomen Keskusta oli vuonna 2010 esillä niin hyvässä kuin pahassakin. Oli jäsenkorttisotkua, sekoilua Joutsen Mediassa ja kokoomuksen Marja Tiuran loikkauskohukin. Kesän puoluekokouksessa pöytä kuitenkin puhdistettiin, puheenjohtajaksi nousi Mari Kiviniemi ja puoluesihteeriksi Timo Laaninen. Suomi sai uuden pääministerin, mutta eronneen Matti Vanhasen esteellisyyttä puitiin perustuslakivaliokuntaa myöten. Entinen pääministeri löysi kuitenkin uuden työn Perheyritysten liitosta.

Gustafsson: SDP haastaa oikeistohallituksen isolla moukarilla

Jukka Gustafsson lupaa hallituspuolueiden joutuvan vaalien alla tilille tekemistään veropäätöksistä. Gustafssonin mukaan rahaa on lapioitu yleisiin veronalennuksiin vaikka tarvetta olisi ollut esimerkiksi kuntapuolella.

Tiura syyttää omiaan mustamaalauksesta

Kokoomuksen tamperelainen kansanedustaja Marja Tiura kiistää puolisonsa vaikuttamisen kokoomusjohtoon. Nelosen uutiset kertoi sunnuntaina, että YLE:n taloustoimituksen esimiehenä vielä viime keväänä työskennellyt Olli Ainola olisi vedonnut puolueeseen, jotta se tukisi vaaliraha- ja loikkauskohuun joutunutta Tiuraa. Tiura syyttää loanheitosta oman puolueensa väkeä.

Marja Tiura äänestyksen jälkeen eduskuntaehdokkaaksi

Kokoomuksen Pirkanmaan aluejärjestö on hyväksynyt kansanedustaja Marja Tiuran ehdokkuuden ensi vuoden eduskuntavaaleihin. Päätös syntyi vasta suljetussa lippuäänestyksessä, jossa Tiuran vastaehdokkaana oli nuori Krista Uusitalo.

Tiura yrittää uudestaan eduskuntaan

Kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiura pyrkii uusimaan paikkansa eduskunnassa. Tiura on mukana ensi vuoden eduskuntavaalien kansanedustajaehdokaslistalla, jonka Pirkanmaan kokoomuksen piirihallitus hyväksyi eilen.

Tutut nimet kärjessä kokoomusehdokkaiksi

Kokoomuksen jäsenäänestys vuoden 2011 Pirkanmaan eduskuntavaaliehdokkaista ei tuonut suuri yllätyksiä. Eniten ääniä sai kansanedustaja Arto Satonen Sastamalasta.

Marja Tiuran nettikolumni: Katseen on oltava tulevaisuudessa

Kokoomuksen kansanedustaja uskoo, että orastavan talouskasvun aika on jo käsillä.

Marja Tiura: Holmlund veti törkeästi kotiinpäin vaalien alla

Hätäkeskuspäätös saa kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiuran vihaiseksi, mutta asialle ei tällä erää ole enää mitään tehtävissä. Oppositio saa Tiuralta myös huutia, mutta omista jatkoaikeistaan hän on tyystin hiljaa.

Laatikainen: Poliitikot urheilevat Jyväskylän Energiassa

Professori Erkki Laatikaisen mielestä puolueloikkaajan kuuluisi luopua toimestaan heti. Tehtävään nousisi vaaliliiton ensimmäinen varasijalla oleva henkilö. Laatikainen painottaa kolumnissaan myös, että Jyväskylän Energiaa pitäisi hoitaa kuin osakeyhtiötä konsanaan, eikä poliitikkojen paikka ei ole sen hallituksessa. Laatikainen on sitä mieltä, että puoluevero hallituksen jäseniltä on kavahdettava kummajainen.

Rikosoikeuden professori: Tiuran menettely arveluttavaa mutta ei laitonta

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta kummastelee tietoja kansanedustaja Marja Tiuran käyttäytymisestä puolueensa ryhmäkokouksessa. Rikoslain pykälät eivät Tiuran väitettyyn menettelyyn kuitenkaan yllä.

Tiura: Sähköposti tuli ryhmäpuheen jälkeen

Kansanedustaja Marja Tiura (kok.) sanoo käyttäneensä kauppakeskusten kaavoituksesta spontaanin puheenvuoron kokoomuksen eduskuntaryhmässä keväällä 2008. Tiura kommentoi lyhyesti Helsingin Sanomien uutista, jonka mukaan hän olisi edistänyt eduskunnassa vaalirahoittajiensa asiaa.

Nettiyleisö keskusteli lobbaamisesta ja Tiuran syyllistämisestä

Vaalirahakohussa ryvettynyt kokoomuksen Marja Tiura puolusti vaalirahoittajien toivetta eduskuntaryhmässään poikkeuksellisen hanakasti, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Nettiyleisö tuki median työtä ja kyseli esitutkintamateriaalin hintaa. Osa kommentoijista kauhisteli Tiuran lyömistä mediassa ja toivoi hänelle oikeudenmukaista kohtelua.

Tutkija: Tiuran lobbauspalapeli tiivistyy

Kansanedustaja Marja Tiuran ympärillä velloneessa kohussa aletaan vasta nyt päästä varsinaisiin alkusyihin, arvoi politiikan tutkija Ilkka Ruostetsaari. Helsingin Sanomien mukaan Tiura olisi puolustanut vaalirahoittajiensa asiaa eduskuntaryhmässään poikkeuksellisen hanakasti.

Lehti: Tiura lobbasi vaalirahoittajien toiveita

Vaalirahakohussa ryvettynyt kokoomuksen Marja Tiura puolusti vaalirahoittajien toivetta eduskuntaryhmässään poikkeuksellisen hanakasti, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Klaus Pentti toivoo Korhoselle haastajia puoluesihteerivaaliin

Keskustan puheenjohtajavalinnan ohella kansanedustaja Klaus Pentti odottaa haastajia myös puoluesihteeri Jarmo Korhoselle kesän puoluekokouksessa. Pentti toteaa, että jatkuva kohu Korhosen ympärillä on hankalaa puolueen kannalta.

Merisalo ei ole kuunnellut Tiura-nauhoja

Liikemies Arto Merisalo kertoi lauantaina YLEn Aamu-TV:n haastattelussa, ettei ole kuunnellut Marja Tiuran kanssa käymiään nauhoitettuja keskusteluja läpi. Hän ei aio tuoda nauhoja koskaan julkisuuteen tai kertoa niiden sisällöstä.

Jälkiviisaat: Marja Tiura mediassa ja elintarvikelakko

Jälkiviisaat keskustelivat perjantaina Aamu-tv:ssä tapaus MarjaTiurasta ja elintarvikelakosta. Keskustelijoina olivat Soili Suonoja, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

Puoluejohtajien vaitonaisuus Tiura-kohussa ihmetyttää tutkijaa

Politiikan tutkija Kimmo Grönlund haluaisi porvaripuolueiden puheenjohtajien ryhdistäytyvän Tiura-kohun selvittelyssä. Myös Toivo Sukarin lähtö tuleviin vaaleihin ihmetyttää.

National Coalition Party MPs Choose New Deputy Chair

The parliamentary group of the National Coalition Party selected first-term MP Lenita Toivakka to serve as first deputy chair on Thursday afternoon. Toivakka replaces Marja Tiura.

Toivakka eduskuntaryhmän varapuheenjohtajaksi

Mikkeliläinen kansanedustaja Lenita Toivakka on valittu Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajaksi. Toivakka voitti toisella kierroksella Leena Harkimon äänin 21-18.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle