Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky tiedoitustilasuudessa 1. maaliskuuta.

Keskiviikko 2.3.2022 (tv)

Sota Ukrainassa. Puolustustahto. Ylioppilaskunnan laulajat. Sääennuste.

Tunteikas Finlandia-hymni soi tänään Ukrainalle

Katso video: Finlandia kajahti muutetuin sanoin "Oi Ukraina" Helsingissä – Ylioppilaskunnan laulajat osoittivat tukensa Ukrainalle

Ylioppilaskunnan laulajat lauloivat tänään Venäjän suurlähetystön edustalla Helsingissä. Paikalla oli useita satoja ihmisiä. Katso videolta, kuinka Finlandia-hymni raikasi tänään Ukrainalle.

Mies pitää luentoa.

”Kun vuonna 2005 kerroin, että Youtube mullistaa videoiden katselun, kaikki nauroivat” – Menneisyyden muistikuvat ovat yleensä vääriä

Jos seminaarissa luennoitsija kertoo tienneensä jonkun asian jo paljon ennen muita, suusta pääsee todennäköisesti sammakoita.

Kuvitusta

Synkkä vappu — työväenmusiikkimies Väinö Pesolan päiväkirja 1918

Silminnäkijänä sisällissodan Helsingissä.

Paleface kerää tarinoita ja tekee laulun sisällissodasta.

Laulu sisällissodasta – Paleface kerää tarinoita ja antaa äänen menneisyydelle

Paleface kerää tarinoita ja tekee laulun sisällissodasta.

Väinö Pesola ja Esteri Salminen 1920

Väinö Pesola - musiikkielämän sillanrakentaja

Säveltäjä Tapani Länsiö kertoo isoisästään.

Ihmiset katsovat ihmispatsasta.

Elävä ihmispatsas saa suut kääntymään hymyyn – "Se hämmästyttää, kun patsas puhuu"

Kotkan Meripäivillä voi törmätä mitä riemastuttavimpiin henkilöihin yhtäkkiä yllättäen. Kun perjantaina Meripäivien yleisöä poskisuukoillaan ilahdutti meripoika Thomas, niin lauantaina ihmisten katseet vangitsi ja suun sai hymyyn kävelevä Pietari Brahen patsas.

Marjukka Havumäki uutisstudiossa.

Virkamies, älä esiinny kuin puupökkelö – tässä Ylen juontajakonkarin vinkit

Opetus- ja kulttuuriministeriön viestintäohjeissa varoitetaan virkamiehiä "puupökkelömäisyydestä" tv-haastattelussa. Kokeneen tv-esiintyjän mukaan suurempi ongelma on ammattislangi, josta ei saa tolkkua.

Anssi Kela yhtyeineen pystyttää kamoja M1-studiossa -taltiointia varten

Miten jännittämiseen pitäisi suhtautua? Anssi Kela suosittelee huumoria

Vaikka esiintyminen jännittää, ei kannata vaipua epätoivoon.

Kuusi ninjaa. Osalla miekat, osa hyppää ilmaan

Hei ninja, nyt olisi töitä tarjolla Japanissa

Aichin prefektuuri palkkaa ninjoja kokopäivätyöhön esiintymään turisteille. Hakijoilta vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa, notkeutta, esiintymiskykyä ja puhelahjoja.

Huulipunan jälki paperilla.

Kainuun neito valitaan kahdeksan naisen joukosta

Fitness-kisan yhteydessä valitaan Kainuun neito. Kilpailua tuottavan mallitoimiston mukaan neito voi toimia oman maakuntansa edustushenkilönä, ja tehdä yhteistyötä esimerkiksi urheiluseurojen kanssa.

Elukuvaprojetorin linssi.

Oululaiselokuviin etsitään näyttelijöitä – rooleja tarjolla erityisesti pojille

Oulussa valmisteilla olevissa elokuvissa on tarjolla rooleja muun muassa laulaville tiernapojille, moottoripyöräjengiläisille ja lukioikäisille tytöille. Lauantain koe-esiintymisessä etsitään persoonia myös paikallisiin mainostuotantoihin.

Peilikuvia-sarjan toisen jakson aloituskuva

Peilikuvia-sarja opetti ilmaisun iloa ja tekniikkaa

Ohjelmasarja puheviestinnästä ja ilmaisutaidoista

Työhönottohaastattelu

Valehtelu, liioittelu ja henkiset huomioliivit eivät auta työpaikkahaastattelussa

Itsestä kertominen voi olla yllättävän vaikeaa. Siksi sitä pitää harjoitella. Oman tarinan kertominen työpaikkahaastattelussa alkaa tosiasioista.

Kisatytöt Salpausselän kisoissa maaliskuussa 2014

Onko kisatyttö-titteli aikansa elänyt?

MM-hiihtojen kisatytöksi Lahteen voivat hakea nyt naisten lisäksi miehet. Kisaorganisaatio muutti hakunsa avoimeksi saatuaan kritiikkiä tytöttelystä ja seksismistä. Tarvitaanko vielä kisatyttöjä vai onko perinne tuulahdus menneisyydestä, kuten kritisoijat väittävät?

Kisatytöt Salpausselän kisoissa maaliskuussa 2014

MM-kisatytöksi pääsee myös mies – kritiikki seksismistä kolahti järjestäjiin

Lahden MM-kisaorganisaatio hakee hyvissä ajoin kisatyttöjä vuoden 2017 kisoihin. Opiskelijoiden liikuntaliitto on ärähtänyt hausta ja luonnehtii sitä naisten esineellistämiseksi ja tuulahdukseksi menneisyydestä. Kisajärjestäjien mukaan palautteeseen on jo reagoitu.

Sauli Ahvenjärvi Aamu-TV:ssä

Sauli Ahvenjärvi ei lähde kristillisdemokraattien pj-kisaan

Kristillisdemokraattien ensimmäinen varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi ei lähde tavoittelemaan puolueen puheenjohtajan paikkaa. Hän on samaa mieltä puheenjohtajuuden jättävän Päivi Räsäsen kanssa: Uusi puheenjohtaja pitää valita eduskuntaryhmästä. Ahvenjärvi itse tippui eduskunnasta.

Kuvassa karttakeppi ja liitutaulu

"Sinusta ei tule mitään" – opettajan auktoriteetti ei saa perustua uhkailulle

Opettaja ei saavuta auktoriteettia tiukalla kurilla, vaan omalla innostuneisuudella, ammattitaidolla ja välittämisellä. Myös esiintymistaitojen merkitys kasvaa koko ajan, rehtori Eero Niku uskoo.

Kiira Korpi

Kiira Korpi palaa MM-jäille ilman tulostavoitetta

Vaikeustasoltaan suomalaisen kisaohjelmat eivät riitäne MM-tasolla kärkitaistoon. Hyvät koreagrafiat, sekä Korven luistelu- ja esiintymistaidot, tuovat kuitenkin varmasti mukavan pistesaaliin.

Yle Oulun toimittaja Pekka Loukkola

Hansi Harjunharjan hittivideon toimittaja: "Kaveria jännitti todella paljon"

Yle Vaaligallerian katsotuin video on herättänyt runsaasti kohua mediassa.

Mikael Tannus

Introvertit puurtajat kunniaan – Hiljaiset tekijät ovat usein työelämän vaikuttajia

Työmarkkinoilla on totuttu arvostamaan itsevarmoja ja seurallisia ihmisiä, jotka vielä brändäävät itsensä monella tapaa. Työpaikoilla hiljaiset ja syrjäänvetäytyvät introvertit leimataan helposti epäsosiaalisiksi. Ruotsalainen henkilöstökouluttaja Linus Jonkman nostaa kirjassaan nämä introvertit työelämän vaikuttajiksi.

Kaksi tyttöä istuu portailla.

Malttamattomuus pilaa kanssakäymisen: "Ei kai sitä nykyään enää korosteta missään"

Ihmiset puhuvat paljon toistensa kanssa, mutta ilmaisutaitoa opettavan mielestä kanssakäymisistä puuttuu tänä päivänä usein todellinen kontakti. Tähän on pitkälti syynä malttamattomuus, esimerkiksi toisen ei anneta lopettaa lausetta rauhassa.

johtaja kädet neuvottelu sopimus mies nainen paperi kokous päätös

Heikot ihmissuhdetaidot jarruttavat suomalaisten yritysten kansainvälistymistä

Kansainvälistymiseen pyrkivillä suomalaisyrityksillä on eniten vaikeuksia markkinan ymmärtämisessä ja asiakkaiden löytämisessä. Useimmat yritykset joutuvat etsimään pitkään oikeita toimintatapoja ja hiomaan esimerkiksi työntekijöiden ihmissuhde- ja esiintymistaitoja.

Tämän päivän tiskijukan työkalu

”Ihminen tarvitaan portinvartijaksi” - koneesta ei ole tiskijukan korvaajaksi

Ennen dj oli diskon tai yökerhon kunkku mittavine levyvalikoimineen, mutta nykyään musiikki on kaikkien muidenkin saatavilla. Onpa väläytelty sitäkin, ettei tiskijukkaa tarvita, kun musiikin saa soimaan ilman ihmistäkin. Yli 20 vuotta alalla olleen Toni Kurkimäen mielestä laite tai ohjelma ei voi korvata dj:tä.

Josefina Kavander osallistui Lemmi-lehmän kanssa Junior handler -kilpailuun.

Rakenne, rauhallisuus ja vähäeleisyys tuovat voiton näissä "missikisoissa"

Seinäjoella Ayrshire-lehmät ja niiden ohjaajat pääsivät areenalle, kun Sarka-messuilla miteltiin useassa eri näyttelykilpailussa. Viikonlopun aikana usea tilallinen lähti kehittämään omaa karjasilmäänsä ja vertaamaan lehmiensä rakennetta toisen tilallisen eläimiin.

Sibeliuksen Karelia-sarjan nuottilehti säveltäjän allekirjoituksella

"Siinä on hiven mustaa multaa, maata ja Suomea."

Talvella 1894 Sibelius osallistui Ylioppilaskunnan Laulajien sävellyskilpailuun. Kanteletar-sävellyksellään Rakastava hän voitti kriitikkojen yllätykseksi vain toisen palkinnon. Marraskuussa valmistui musiikki Wiipurilaisen Osakunnan Karjala-aiheiseen kuvaelmaan. Kesäkuussa sai ensiesityksensä Vaasan Laulujuhlien tilausteos Improvisaatio, joka sittemmin sai nimen Kevätlaulu. Kuuntele Erik Tawaststjernan ohjelma vuodelta 1986.

Akseli Gallen-Kallelan maalaus Kullervon sotaanlähtö, 1901.

Kullervo-sinfonia ja amerikkalaiset

Polyteknikkojen kuoro halusi esittää Kullervon vuonna 1950.

Kirjailija ja kustantaja Jarmo Stoor

Kirjailijan täytyy olla aikamme poptähti

Itsekin kirjoja kirjoittavan kustantajan Jarmo Stoorin mukaan kirjailijoiden erottuminen suomalaisessa kirjallisuuskentässä on yhä vaikeampaa. Kirjallisten taitojen lisäksi kirjailijoilta vaaditaan yhä enemmän media- ja esiintymistaitoa, sekä halua ja kykyä tuoda esille omaa persoonaa.

Iivo Niskanen tuulettaa Joulupukin kanssa Rukan maailmancupin voittoa.

Kommentti: Messias-Niskanen ei ole liioittelua

Iivo Niskanen on kuulemma antanut itselleen lempinimen Messias. Joku voisi pitää tätä liioiteltuna tai jopa liiallisen itsevarman nuorukaisen tekona. Rukalla Niskanen osoitti olevansa lempinimensä veroinen, kirjoittaa Yle Urheilun Anu Karttunen.

Risto Kuusisto kirjahylly

Näillä vinkeillä eroon esiintymispelosta

Puoli seiskan suuresta pelkokyselystä selviää, että erittäin moni vastaajista pelkää esitelmän pitämistä ison joukon edessä. Vaan kuinka päästä eroon tästä pelosta - katso vinkit!

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle