Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvakaappaus.

Poliisi pukeutuu pinkkiin, huumemuuli Helsinkiin, Tauskin uusi kohusuhde – Aamu alkoi aprillilla

Sosiaalinen media on täyttynyt erilaisista aprillipäivän piloista. Kokosimme tähän artikkeliin hauskimmat ja puhututtavimmat veistelyt.

Johanna Tukiainen.

On täydellisesti unohdettu, että kohde on ihminen – Miten Johanna Tukiaisesta tuli julkinen sylkykuppi

Kaikki, mikä suomalaisessa keskustelukulttuurissa on pielessä, tiivistyy siihen, miten puhumme Johanna Tukiaisesta. Media heitti ensimmäisen kiven ja verkkokeskustelijat seurasivat perässä hurmoksen vallassa. Juttu on julkaistu helmikuussa 2017.

julkinen anteeksipyyntö

Kriisiviestinnän asiantuntija: Isokin töppäilijä saa aidolla anteeksipyynnöllä sympatiat puolelleen

Kriisiviestintään erikoistunut yrittäjä, entinen Seiska-lehden päätoimittaja Marko Petäjäjärvi sanoo, että kriisitilanne saattaa saada kokeneenkin esiintyjän pasmat sekaisin. Hänen mukaansa aitoudella pärjää kiperissäkin tilanteissa.

Someguru Katleena Kortesuo: "Näin brändäät itsesi sosiaalisessa mediassa"

Facebook, Twitter, Instagram, Kik, LinkedIn... Niin monta välinettä, niin vähän aikaa. Mutta samalla niin paljon mahdollisuuksia. Sosiaalinen media on tullut jäädäkseen, vaan miten siellä voi erottua muista? Millä tulla tunnetuksi tai ainakin tiedetyksi?

Matti Nykänen kättelee yleisöä.

Matti Nykänen, Tuksu ja Tauski esiintyivät Yllätysten yössä – "Nyt on kaikki nähty"

Hämeenlinnan Elomessut marssitti yleisön eteen kolme kohuttua esiintyjää: Matti Nykäsen, Johanna Tukiaisen ja Tauskin. Juhlakansa piti Yllätysten yötä nimensä veroisena. Yllätykset eivät vain olleet niitä, mitä vieraat alun perin povailivat.

Tauski Peltonen hymyilee puistossa

Tauskin, Tuksun ja Nykäsen yhteiskeikka kiihdyttää yleisöä jo etukäteen

Tauski Peltonen, Johanna Tukiainen ja Matti Nykänen tunnetaan paremminkin lööppeihin päätyneistä tempaisuistaan kuin musiikillisista ansioistaan. Tunteita puolesta ja vastaan herättävä kolmikko on onnistuttu houkuttelemaan yhteiskeikalle otsikolla "Yllätysten yö". Sosiaalisessa mediassa kolmikon perjantaista keikkaa Hämeenlinnassa on kommentoitu ennakkoon runsaasti.

Suvi Turunen

Näkökulma: Miksi peitto ei heilu helteellä?

Superhelle kuumentaa, muttei innosta vaakamamboon. Yle Lahden toimittaja Suvi Turunen analysoi seksihelle-ilmiötä.

Asiantuntijat Johanna Tukiais -verkkovihasta: "Nettikiusaamista, kertoo suomalaisesta mentaliteetista"

Mediapersoona Johanna Tukiaiseen kohdistuu verkossa poikkeuksellista vihakirjoittelua. Mediatutkija Veijo Hietalan mukaan "Tuksu" aiheuttaa ihmisissä pelkoa ja ahdistusta, vihapuhetutkija Reeta Pöyhtärin mukaan kirjoittelu on tyyppiesimerkki naisvihasta ja nettikiusaamisesta.

Viestintäoikeuden professori Päivi Korpisaari

Oikeusoppinut vastaa: Saako ihmisestä levittää törkyä verkossa sananvapauteen vedoten?

Valheiden, loukkaavien tietojen tai vihjausten esittämisestä voi tulla oikeudessa tuomio, sanoo viestintäoikeuden professori Päivi Tiilikka.

Johanna Tukiainen keväällä 2008.

Naisia vihataan verkossa – aseena seksuaalinen häpäisy ja väkivallalla uhkailu

Verkkoviha saattaa aiheuttaa kohteelleen vakavia seurauksia, sanoo vihapuhetutkija Reeta Pöyhtäri Tampereen yliopistosta.

Johanna Tukiainen lukemassa hänestä kertovaa artikkelia Hymy-lehdestä keväällä 2008.

Tuksu-uutisista pääsee eroon yhdellä klikkauksella

Suosittu netin uutisportaali Ampparit.com tarjoaa mahdollisuuden suodattaa pois ei-toivottuja uutisia. Valmiilta suodatuslistalta löytyy viihdettä, urheilua ja Big Brotheria. Vain yksi henkilö koko maailmankaikkeudesta on päässyt listalle. Hän on Johanna Tukiainen.

Jari Tervo

Jari Tervo: Himanen on Tukiainen

Pääministeri Jyrki Kataisen kuuden puolueen hallitus on median mukaan epäonnistunut kaikessa, mihin se on ryhtynyt. Tämä ei pidä paikkaansa. Hallitus on onnistunut fantastisella tavalla kaikkein mahdottomimmassa. Se on saanut persut ja kepun näyttämään hyvältä.

Jussi Sorjanen

Kolumni: Kansa nauraa kylähullujen häpeälle

Me tarvitsemme heikompia kylähulluja. Sellaisia, jotka eivät kunnolla kaaduttuaan nouse pystyyn uhmaamaan. Jussi Sorjanen pohtii kolumnissaan, miksi Johanna Tukiaiseen tai Matti Nykäseen kohdistuva vastenmielinen pilkka hyväksytään.

Tommi E. Virtanen

Sekatyömies gonzoilee ja luotaa syvään

Media-alan sekatyömies Tommi E. Virtanen tekisi mieluiten vain syväluotaavia dokumentteja kulttuuripersoonista. Elääkseen työmies tekee vaikka gonzo-journalismia ja löytää siitäkin positiivisia puolia.

Katariina Katla.

Onko tyhmät ideat pakko nostaa esille?

Kuvataiteilija Katariina Katlan mukaan myös hölmöt mielipiteet saa sanoa ääneen. Hän kuitenkin ihmettelee, miksi kyseiset kommentit saavat mediassa niin paljon palstatilaa.

Kansalaiset kantelevat median virheistä aiempaa aktiivisemmin

Julkisen sanan neuvostoon tehtyjen mediaa koskevien kanteluiden määrä on noussut rajusti. Tänä keväänä JSN on saanut noin kantelun päivässä. Useimmiten kantelun tekee yksityishenkilö, joka kokee oman tai läheisensä yksityisyydensuojan tulleen loukatuksi.

Karikatyyri Teemu Selänteestä.

Teemu-karikatyyri toi voiton nuorten piirtäjien kisassa

Valtakunnallisen nuorten piirtäjien karikatyyrikilpailun voitto meni jääkiekkoilija Teemu Selännettä kuvaavalle karikatyyrille, jonka piirsi Laukaan lukiota käyvä Niko Aho. Kilpailuun tuli yhteensä 165 työtä. Parhaista töistä pystytetään näyttely Raumalle.

Johanna Tukiainen halusi prinsessaksi jo lapsena.

Johanna Tukiaiselle ehdollista vankeutta Varkauden keikasta

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut viihdetaiteilija Johanna Tukiaisen 80 päiväksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomio annettiin törkeästä rattijuopumuksesta, virkamiehen vastustamisesta sekä väärän henkilötiedon antamisesta.

Hakukone Googlen etusivu kiinaksi

Finns Ardent Search Engine Users

Finns are ardent users of internet search engines. According to Google, the number of mobile searches made by Finnish users has doubled within a year.

Johanna Tukiainen halusi prinsessaksi jo lapsena.

Poliisille ei syytettä Johanna Tukiaisen tapauksessa

Poliisin toiminta Johanna Tukiaisen pidätyksessä Varkaudessa viime heinäkuussa ei johda syytteisiin. Kihlakunnansyyttäjän mukaan poliisi ei syyllistynyt tapauksessa virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Johanna Tukiainen halusi prinsessaksi jo lapsena.

Johanna Tukiainen halusi pienenä prinsessaksi

Mediassa lähes päivittäin esiintyvä Johanna Tukiainen on kokenut julkisuuden hyvät ja huonot puolet. Haaveista suurimpana toteutumista odottaa vielä perheen perustaminen.

Vihkisormusta asetellaan nimettömään.

Vinkkejä vihille menevälle Tuksulle

Johanna Tuksu Tukiainen saa avio-opastusta kokeneemmalta - Tapani Ripatilta.

Anna Abreu

Anna Abreu on Googlen kuningatar

Laulaja Anna Abreu on tänäkin vuonna googletetuin suomalaisjulkkis. Palkintosijoille pääsevät myös poliitikko Jussi Halla-aho ja laulaja Pete Parkkonen. Nettiyhtiö Googlen julkistaman listan mukaan suomalaisten suosituimmat hakusanat ovat Facebook, YouTube, Iltalehti ja Ilta-Sanomat. Vuosi sitten ykkönen oli YouTube.

Opi väittelemään

Jo muinaisessa Kreikassa tiedettiin, että väittelytaidoista on hyötyä. Jostain syystä Suomessa väittelytaitoja ei kuitenkaan opeteta kuin harvoissa kouluissa. Nyt Jyväskylän yliopiston kielikeskus on tarttunut haasteeseen ja alkanut järjestää väittelytaitoja parantavia kursseja.

Kanerva syyttää Kataista takinkäännöstä

Ulkoministerin tehtävistä tekstiviestijupakan vuoksi eronnut Ilkka Kanerva (kok.) syyttää Turun Sanomien haastattelussa puolueensa kokoomuksen puheenjohtajaa Jyrki Kataista takinkäännöstä. Kanerva arvostelee julkisuuteen myös tiedotusvälineiden toimintaa tekstiviestijupakan aikana.

Kanervan tekstiviestikohu vaihe vaiheelta

Alexander Stubb on uusi ulkoministeri Ilkka Kanerva joutuu eroamaan

Johanna Tukiainen

200 tekstiviestin nainen

Johanna Tukiaisen ja Ilkka Kanervan viestikohu.

Tekstiviestin sisältö ei yllättänyt Kataista

Lauantaina julkisuuteen tullut ulkoministeri Ilkka Kanervan tekstiviesti ei yllättänyt kokoomuksen puheenjohtajaa Jyrki Kataista.

Kanerva vaitonainen tekstiviestikohusta

Ulkoministeri Ilkka Kanerva ei ole kommentoinut tekstiviestikohun uusia käänteitä EU:n ulkoministerikokouksessa Sloveniassa.

Oikeus: Ei julkaisukieltoa Tukiaisen tekstiviesteille

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt erotiikkatanssija Johanna Tukiaisen vaatimuksen kieltää Ilkka Kanervan tekstiviestien julkaiseminen. Tukiainen olisi halunnut Hymy-lehden hallussa oleville tekstiviesteille julkaisukiellon. Hymy julkaisee todennäköisesti osan viesteistä seuraavassa, ensi keskiviikkona ilmestyvässä numerossaan.

Johanna Tukiainen Mirja Pyykön haastattelussa vuonna 2004.

Johanna Tukiainen ja seurustelun vaikeus

Johanna Tukiainen Mirja Pyykön haastattelussa 2004.

Kanerva myöntää lähettäneensä tekstiviestejä (video)

Ulkomininisteri Ilkka Kanerva (kok.) myöntää lähettäneensä tekstiviestejä tanssijatar Johanna Tukiaiselle ja tämän sisarelle. Asiaan ei kuitenkaan Kanervan mukaan liity mitään suurempaa ihmissuhdedraamaa.