Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kun Irina Björklund teki elämänsä roolin, otsikoihin ei noussut rauhantyö vaan hiusten väri – "Nauratti ja mietin vain, miten määritellään tyylikkäästi harmaantunut"

Näyttelijä ja muusikko Irina Björklund sanoo olevansa nirso roolien suhteen. Hän ei halua näytellä hahmoja, joissa ei ole mitään sisältöä.

Irina Björklund Puoli seiskan anagrammi-visassa – Katso, miten hyvin näyttelijä tunnisti elokuvia ja sarjoja, joissa on ollut mukana

Näyttelijä ja laulaja Irina Björklund on julkaissut uutta musiikkia, joka perustuu Rauhantekijä-sarjan roolihahmon sisäiseen maailmaan.

Harjunpää & pahan pappi on kylmä ja ankara rikoselokuva

Väkivaltainen rikoselokuva hullusta tappajasta.

Ikitie – Antti Tuurin menestysromaaniin pohjautuva elokuva vaietusta tarinasta

Antti Tuurin menestysromaaniin pohjautuva elokuva.

Peacemaker-draamasarja nostaa rauhanneuvottelijat pääosaan – näyttelijä Irina Björklund: He ovat nykyajan supersankareita

Sarja tarttuu siihen, mistä Suomi maailmalla tunnetaan. Tekijät hakevat vaihtoehtoa pohjoismaisten rikossarjojen ylitarjonnalle.

Pornolaulut saavat esittäjätkin punastumaan – Pahojen poikien lauluissa roiskitaan kunnolla

Jazzorkesteri UMO on herättänyt Juha "Watt" Vainion ronskit kappaleet henkiin vapun kunniaksi.

Kotikatsomo: Blackout

Huippukirurgi Valinto herää koomasta.

Kotikatsomo: Harjunpää ja pahan pappi

Helsinkiä piinaa mystinen sarjamurhaaja.

Lapin kullan kimallus

Kolmiosainen tv-sarja kertoo Lapin kultakentistä.

Tähtitaivas talon yllä

Saman suvun kolme naista viettää syksyä – eri vuosina.

Kolme viisasta miestä – draamaelokuva ystävien jouluaatosta

Kolme nuoruudenystävää tapaa jouluaattona.

Irina Björklundin suomalaissävelet herkistivät ranskalaiskuulijat

Laulaja-näyttelijä Irina Björklundin suomalaissävelmät soivat nyt myös ranskalaisilla radiokanavilla. Levy-yhtiö Naïve on julkaissut La vie est une fête -albumin Ranskassa ja tapausta juhlistettiin tiistaina pariisilaisella kabareeklubilla. Kyseessä on kova saavutus, sillä ranskalaisten levy-yhtiöiden ovet eivät hevillä aukea ulkomaalaisille artisteille.

Vesku Loirin paras yleisö Pohjanmaalla

Viikon kuluttua ensi-iltaan tulevaa Mika Kaurismäen Tie pohjoiseen -elokuvaa esiteltiin perjantaina Seinäjoella. Ohjaajan lisäksi Seinäjoelle ehtivät myös näyttelijät Vesa-Matti Loiri, Samuli Edelmann ja Irina Björklund. Vesa-Matti Loiri hehkutti Seinäjoen vierailullaan parhaan yleisön löytyvän nykyään Pohjanmaalta.

Tähtitaivas talon yllä pohdiskelee edellisten sukupolvien tekemiä valintoja ja niiden vaikutusta

Ohjaus: Saara Cantell Alkuperämaa: Suomi 2012 Pääosissa: Irina Björklund, Meri Nenonen ja Elin Pettersdottir, Senja Mäkiaho, Lauri Tanskanen K-7

Tähtitaivas talon yllä Göteborgin kilpasarjaan

Saara Cantellin uusi elokuva Tähtitaivas talon yllä on valittu ainoana suomalaisena elokuvana arvostetun Göteborgin kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjaan.

Irina Björklund poliisina Turussa

Näyttelijä ja muusikko Irina Björklund tähdittää Turussa parhaillaan kuvattavaa kaksiosaista rikoselokuvaa Inget ljus i tunneln. Björklund esittää elokuvassa poliisia - ensimmäistä kertaa elämässään.

Suomen kesä on Irina Björklundin henkireikä

Suomeen Hollywoodista kesäksi palanneen Irina Björklundin työntäyteinen kesä koostuu musiikista ja elokuvanteosta. Suomen kesä on näyttelijättärelle elintärkeä henkireikä. - Se on kaiken a ja o. Jos en pääse tänne kesällä, niin mun vuosi on rikki, Björklund kertoo.

Suomen kesä on Irina Björklundin henkireikä

Suomeen Hollywoodista kesäksi palanneen Irina Björklundin työntäyteinen kesä koostuu musiikista ja elokuvanteosta. Suomen kesä on näyttelijättärelle elintärkeä henkireikä. - Se on kaiken a ja o. Jos en pääse tänne kesällä, niin mun vuosi on rikki, Björklund kertoo.

Samuli Vauramo tv-sarjassa USA:ssa

Näyttelijä Samuli Vauramolla on merkittävä osa ohjaaja-tuottaja Bryan Singerin H+ -työnimellä tehtävässä tv-sarjassa. Sarjaa kuvataan parhaillaan Etelä-Amerikassa. Asian uutisoi Ilta-Sanomat.

Tähtihetki perjantaina 8.10.

Tähtihetken juontajina toimivat Satu Linnapuomi ja Tarmo Poussu. Tällä viikolla esittelyssä elokuvat Legenda suojelijoista, Eat Pray Love - Omaa tietä etsimässä ja The American.

Kulttuurilehtikatsaus 27.9.2010

Kulttuurilehtikatsauksessa tarkastellaan, mitä annettavaa kirjallisuudentutkijoilla olisi mielentutkimukselle ja mitä on hidas tiede eli slow science. Lisäksi saadaan villejä paljastuksia näyttelijä Irina Björklundilta ja kulttuuriministeri Stefan Wallinilta.

Suomalaisnäyttelijöiden Hollywood-leffa avasi heikosti USA:ssa

George Clooneyn tähdittämä The American oli viikonloppuna Pohjois-Amerikan katsotuin elokuva. Heikosti avanneessa toimintatrillerissä nähdään myös suomalaisnäyttelijät Irina Björklund ja Samuli Vauramo.

Franzén vauhdittamaan kirjamessuja Lahdessa

Näyttelijänä paremmin tunnettu Peter Franzén saapuu Lahden Kirja- ja musiikkimessuille suoraan Kalifornian auringosta. Lukuisia palkintoja saaneelta suosikkinäyttelijältä on vastikään julkaistu esikoisteos.

Levottomien kuvauksissa

Aku Louhimiehen esikoiselokuva herätti kohua.

Taiteilijat vetoavat eduskunnassa tekijänoikeusasioista

Joukko eturivin taiteilijoita on vedonnut eduskunnassa puolueisiin tekijänoikeusasioista. Taiteilijat haluavat, että tekijänoikeusasiat säilyisivät tulevaisuudessakin kulttuuriasioista vastaavan opetusministeriön alaisuudessa.

Taiteilijat vastustavat tekijänoikeusasioiden siirtoa kauppaministeriöön

Suomen eturivin taiteilijat vastustavat adressissaan tekijänoikeusasioiden siirtämistä kauppa- ja teollisuusministeriöön. Adressissa vedotaan päätöksentekijöihin, jotta kulttuurintekijöidenoikeuksia suojaavan tekijänoikeuslainsäädännön valmistelu säilytettäisiin kulttuuriasioista vastaavassa ministeriössä.