Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iranin iskujen jälkiä Pohjois-Irakin kurdialueella.

Protestiaallon keskellä oleva Iran taistelee omia kurdejaan vastaan Irakissa – drone- ja ohjusiskuissa myös siviiliuhreja

Iranin hallitus syyttää sitä vastustavia kurdiryhmiä maan levottomuuksien kiihdyttämisestä.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Joukkomurhaan syyttömäksi todettujen irakilaiskaksosten vahingonkorvausvaatimukset hylättiin

Veljeksiä syytettiin osallistumisesta niin sanottuun Camp Speicherin joukkosurmaan Irakissa. Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi vuonna 2017 kaikki veljeksiä vastaan nostetut syytteet.

Syytetty peittää kasvonsa oikeussalissa, asianajaja istuu vieressä.

Irakilaismiehen valekuoleman lavastamiseen osallistunut tytär: "Olin pieni ja tosi peloissani" – syyttäjä vaatii yhä ehdotonta vankeutta

Käräjäoikeus tuomitsi kuolleeksi väitetyn irakilaismiehen tyttärelle ja ex-vävylle liki kaksi vuotta vankeutta. Suomi sai huijauksen vuoksi langettavan tuomion Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta.

Iraqissa Shiiajohtaja Muqtada al-Sadrin kannattajat tunkeutuivat hallituspalatsille.

Levottomuudet kiihtyvät Irakissa – AFP: 23 mielenosoittajaa kuollut, satoja loukkaantunut

Kannattajat hyökkäsivät hallituksen rakennukseen, kun shiiapoliitikko Muqtada al-Sadr ilmoitti jättävänsä politiikan.

Iran-mieliset osoittivat mieltään Bagdadissa

Iran käyttää kovia keinoja pitääksen Irakin hallinnassaan – ohjusiskuja, vaalilakien muutoksia, masinoituja mielenosoituksia

Irakilaisten kasvava tyytymättömyys voi saada Iranin lisäämään väkivaltaansa Irakissa, tutkija pelkää.

Ihmiset valokuvaavat puhelimillaan Irakin parlamentissa.

Irakissa joukko suivaantuneita mielenosoittajia valtasi parlamentin – öljyrikkaan maan kansa kärsii hallitusta odottaen

Irakissa on yritetty muodostaa hallitusta lokakuussa järjestetyistä vaaleista lähtien siinä onnistumatta. Poliittisen umpikujan vuoksi maa junnaa nyt paikoillaan.

Bazian Prudens.

Helsinkiläinen Bazian Prudens meni Irakin sotaan 19-vuotiaana – nyt hän toivoo, että Ukrainaan lähtöä harkitsevat nuoret pohtivat motiivejaan

Kaupunkisota jätti Bazian Prudensiin syvät arvet. Hän haluaa puhua kokemuksistaan, jotta suomalaiset nuoret eivät lähtisi taistelemaan Ukrainaan.

Ambulansseja ja ihmisiä sairalaan edessä Irakin kurdialueella.

Irakin kurdialueella kuoli 9 ja haavoittui 23 tykistöiskussa, josta Irak syytti Turkkia

Irakin pääministeri tuomitsi iskut ja syyttää niistä naapurimaataan Turkkia. Kurdistanin alueen pommituksissa kuoli yhdeksän siviiliä, joiden joukossa oli kaksi lasta.

Opiskeljoita Mosulin yliopiston alueella.

Washington Post: Isis aikoi iskeä joukkotuhoaseilla Eurooppaan – aseohjelman arkkitehtina Saddam Husseinin hallinnon insinööri

Isiksen apuna toimi Irakin kemiallisten aseiden ohjelman entinen insinööri, joka aloitti muun muassa sinappikaasun valmistuksen ennen kuin Yhdysvallat ja kurdien peshmerga-joukot salamurhasivat hänet.

Ouluun vuonna 2015 saapunut turvapaikanhakija Jaafar.

Turvapaikanhakijan odotetaan olevan kärsivällinen ja kiitollinen, kun hän odottaa turvapaikkapäätöstä – Jaafar on odottanut sitä jo vuosia

Turvapaikanhakijoihin kohdistuu odotuksia, jotka ovat sekä THL:n että väitöstutkijan mukaan ristiriitaisia. Samalla unohtuu syy turvapaikanhakijan statukseen eli tarve saada turvaa.

Ajoneuvot liikkuvat pölyn keskellä hiekkamyrskyn aikana Bagdadissa, Irakissa 1. toukokuuta.

Hiekkamyrsky sai Irakin kaupungit näyttämään kuin tieteiselokuvalta – yli sata ihmistä joutui sairaalaan hengitysvaikeuksien takia

Hiekkamyrskyt ovat Irakissa vuosi vuodelta yleisempiä. Tämä johtuu ilmastonmuutoksen aikaansaamasta aavikoitumisesta ja kuivuudesta.

Ilmakuva Ericssonin pääkonttorista Ruotsissa

Irakin lahjusskandaalista ehkä lisää maksettavaa Ericssonille

Ericssonin toimintaa on tutkinut noin kolmekymmentä tiedotusvälinettä eri puolilta maailmaa. Tutkimushanke käynnistyi, kun kansainvälinen toimittajajärjestö ICIJ sai haltuunsa Ericssonin tilaaman sisäisen selvityksen yhtiön toiminnasta Irakissa.

Ayman Saleh.

22-vuotias historian opiskelija revittiin juuriltaan – nyt hän pelkää, että sota voi levitä myös hänen uuteen kotimaahansa Suomeen

Miltä tuntuu katsoa ja lukea uutisia pommituksista ja pakoon ryntäävistä ukrainalaisista, kun on itse kokenut saman? Ayman Saleh kertoo.

Kuvakaappaus ICIJ:n videosta, ISIS-joukkoja Irakissa.

Salainen selvitys paljastaa Ericssonin maksaneen lahjuksia Irakissa – ruotsalaisyhtiö saattoi rahoittaa terroristijärjestö Isisin toimintaa

Ruotsalainen verkkoyhtiö Ericsson ja sen käyttämät alihankkijat maksoivat vuosien ajan lahjuksia ja suojelurahaa Irakissa alueita hallitseville asejärjestöille, käy ilmi kansainvälisen toimittajajärjestön ICIJ:n selvityksestä.

Turkki kertoo tehneensä ilmaiskuja mm. kurdien harjoitusleireille ja ammusvarastoihin.

Turkki pommitti kurdeja Pohjois-Syyriassa ja Irakissa: "Monta terroristia tapettiin"

Turkin sotakoneet iskivät muun muassa kurdien harjoitusleireille, suojiin ja ammusvarastoihin keskiviikkoyönä. Turkin mukaan se suojeli vain rajojaan terroristeilta.

Vankeja Sinaan vankilassa Syyriassa marraskuussa 2019.

Tekeekö Isis paluun Syyriassa? Järjestö teki viime viikolla suurimman iskunsa vuosiin, ja se voi inspiroida verkostoja myös Euroopassa

Ulkoministeriön mukaan hyökkäyksen kohteena olleessa vankilassa ei ole suomalaisia vierastaistelijoita. Lännen on autettava kurdeja Isis-vankien hallinnassa, sanoo Maanpuolustuskorkeakoulun Antti Paronen.

Ilkka Salmi.

EU:n terrorismin torjunnan koordinaattori Ilkka Salmi: Ainakin 50 Eurooppaan kohdistuvaa terroriteon uhkaa on onnistuttu estämään EU-yhteistyöllä

Eurooppaan kohdistuu edelleen jihadistista uhkaa, vaikka äärijärjestö Isisin Islamistinen kalifaatti on kukistunut Syyriassa ja Irakissa.

Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukašenka uhkailee EU:ta vastatoimilla. Kuva syyskuulta 2021.

Lukašenka BBC:lle Valko-Venäjälle tulleista siirtolaisista: "En kutsunut heitä tänne"

Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukašenka sanoi olevan täysin mahdollista, että hänen joukkonsa ovat auttaneet siirtolaisia rajan yli Puolaan.

Ihmisiä Valko-Venäjän ja Puolan välisellä raja-alueella.

Kirjeenvaihtajalta: Valko-Venäjän kyynisellä siirtolaisoperaatiolla isketään myötätuntoomme, jonka pitäisi olla arvojemme perusta

Jos hylkäämme ihmisarvon kunnioittamisen, emme ole sen parempia kuin itsevaltaiset naapurimme, kirjoittaa Valko-Venäjän siirtolaiskriisistä raportoinut kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

Valko-Venäjältä palautetaan siirtolaisia takaisin Irakin

"Poliisi toi meidät hotellista väkisin" – Ylen kirjeenvaihtaja tapasi Minskin lentokentällä vastahakoisia Irakiin palaajia

Ylen kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen kävi Minskin lentoasemalla seuraamassa, kuinka koneellinen Valko-Venäjän kautta EU:hun pyrkineitä irakilaisia palautettiin Valko-Venäjältä Irakiin. Monet antoivat ymmärtää, että paluu ei ollut heille mieleen.

kolme miestä pelaa biljardia

Yle tapasi Pohjois-Irakissa salakuljettajan, joka kertoi, miten ihmisiä viedään vaivihkaa rajojen yli Euroopassa – "Tiedämme, mistä mennä"

Salakuljettaja kertoo, että jotkut puolalaiset rajavartijat saattavat päästää kiinnijääneitä siirtolaisia menemään lahjuksia vastaan. Miehen mukaan alalla on lukuisia kirjoittamattomia sääntöjä.

Irakin kurdi kertoo Valko-Venäjän toiminnasta

"Olemme Valko-Venäjän hallituksen ase" – Ylen kirjeenvaihtajan tapaama siirtolainen sanoo, että Valko-Venäjä ei päästä Puolan rajalla olevia poistumaan

Ylen kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen pääsi käymään logistiikkahallissa, jonka Valko-Venäjä on avannut satojen siirtolaisten suojatilaksi Puolan vastaisella rajalla Bruzgissa.

Toimittaja Antti Kuronen A-studiossa.

Ylen Irakissa tapaaman salakuljettajan mukaan siirtolaiset pääsevät Valko-Venäjältä EU:n puolelle syrjäisistä paikoista

Puolan ja Valko-Venäjän rajalle jumiin jääneet siirtolaiset aikovat edelleen Euroopan unioniin. Paluu kotimaahan ei heitä houkuttele.

Siirtolaiset Valko-Venäjän ja Puolan rajalla, Valko-Venäjän puolella rajaa maanantaina

EU agrees to new sanctions on Belarus — Minister Haavisto calls for increased pressure

There are an estimated 4,000 migrants at the country's border with Poland. Finnish foreign minister Pekka Haavisto (Green) said that pressure on Belarus needs to increase.

Irakin Kurdistanissa on haettu paljon Turkin viisumeita, kertoo Ylen Antti Kuronen

Irakilaisella torilla puhutaan nyt pääsystä Eurooppaan Valko-Venäjän kautta – "Lähden pian itsekin", kertoo nuori mies Ylelle Irakissa

Yle vieraili Irakin Kurdistanissa, josta on viime kuukausina lähtenyt tuhansia ihmisiä kohti Eurooppaa. Moni uskoi Valko-Venäjän lupauksiin helposta pääsystä EU-alueelle.

Ylen kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen tapasi Istanbulin lentokentällä irakilaisperheen, joka yrittää päästä Minskiin

Irakilaisseurue maksoi tuhansia euroja lentolipuista, mutta matka tyssäsi lähtöportille – Turkki tuli EU:n tueksi ja tukki siirtolaisreitin Valko-Venäjälle

Valko-Venäjän siirtolaiskriisin uusin käänne on jättänyt ihmisiä jumiin turkkilaisille lentokentille. Yle tapasi Istanbulin lentoasemalla Minskin kautta Eurooppaan aikoneen perheen.

Turkish Airlines.

Turkki alkaa rajoittaa siirtolaisten matkoja Valko-Venäjälle – Ylen kirjeenvaihtaja näki, kuinka irakilaisperhe käännytettiin Istanbulin lentokentällä

Uutissivusto Bloomberg kertoi torstai-iltana, että Turkki on ryhtynyt rajoittamaan Lähi-idästä tulevien siirtolaisten pääsyä Valko-Venäjälle.

Ryhmä laittomia siirtolaisia pidätettynä Vorzovassa, Latviassa, 11. elokuuta.

Ihmissalakuljetuksen verkko tuo Eurooppaan yrittäviä siirtolaisia Valko-Venäjälle – EU pohtii keinoja puuttua asiaan

Reittiverkoston taustalla on lentoyhtiöiden, matkatoimistojen ja Valko-Venäjän viranomaisten yhteistyö.

Irakin turvallisuusjoukkojen jäseniä valvomassa tarkasti vartioidun vihreän vyöhykeen porttia Bagdadissa. Kuva otettu 6. marraskuuta 2021.

Irakin pääministerin virka-asuntoon tehtiin epäonnistunut lennokki-isku – kolmesta lennokista kaksi ammuttiin alas

Pääministerin kanslian mukaan Mustafa al-Kadhimi yritettiin salamurhata.

Colin Powell vuonna 2020.

USA:n entinen ulkoministeri Colin Powell on kuollut – sotasankariksi ylistetty kenraali menehtyi koronaan

Yhdysvaltain ensimmäinen afroamerikkalainen ulkoministeri Colin Powell kuoli 84-vuotiaana koronan jälkiseuraamuksiin. Perheen mukaan Powell oli saanut molemmat koronarokotteet, mutta hän sairasti plasmasolusyöpää.

äänestäjä

Irakissa parlamenttivaalit – moni irakilainen on menettänyt demokratiaan uskonsa, jos sitä koskaan on ollutkaan

Vaalit pidetään tilanteessa, jossa työttömyys on korkealla, korruptiota on paljon eikä Irak muutoinkaan ole noussut jaloilleen diktatuurin ja sotien jäljiltä.

Lapsia pelaamassa jalkapalloa pakolaisleirillä.

Irakissa elää joukko alaikäisiä, jotka ovat pudonneet kaiken ulkopuolelle – Isis-perheiden lapsia syrjitään rankasti

Äärijärjestö Isisin valta-asema kukistui, mutta se jatkaa yhä toimintaansa ja rekrytoi uusia jäseniä.

Länsisataman terminaali 2

Suomeen on salakuljetettu ihmisiä piilotettuna auton takakonttiin – matkasta on maksettu jopa 15 000 dollaria

Merivartiosto epäilee rikoksista noin kymmentä henkilöä, jotka asuvat pysyvästi Suomessa.

En beväring som står med armarna i kors.

Finnish officers charged over sexist behaviour during Iraq deployment

Two officers are charged with service crimes over their treatment of female colleagues.

Yksityiskohta poliisin tutkinta-alueiden eristämisessä käyttämästä nauhasta-

Mies surmasi puolisonsa kymmenillä veitseniskuilla Vihdin Nummelassa – käräjäoikeus antoi murhasta elinkautisen vankeustuomion

Henkirikos tapahtui toukokuussa 2021. Uhriksi joutunut puoliso oli paennut turvakotiin aiemmin yhteensä viisi kertaa.

Erbilin kaupunkinäkymä.

Irakin Erbilissä lennokki-isku lentokentälle, jolla sijaitsee kansainvälisten joukkojen tukikohta

Erbilissä ovat toimineet myös koulutustehtävissä olevat suomalaisjoukot.

Kuvassa Juliette Scauso, joka menetti isänsä syyskuun terrori-iskussa.

Miksi syyskuun terrori-iskun syyllisiä ei ole tuomittu, vaikka heidät tiedetään? ihmettelee 24-vuotias Juliette Scauso, jonka isä kuoli iskussa

Tänään tulee kuluneeksi 20 vuotta syyskuun terrori-iskusta. Juliette Scauso, 24, ja Alexa Smagala, 19, menettivät isänsä terrori-iskussa. He hakevat yhä oikeutta kärsimykselleen.

Elijah Bales on entinen Yhdysvaltain armeijan sotilas, joka soti Afgansitanissa.

Afganistanin sodasta tuli millenniaalien Vietnam – ensin sota ei tuntunut missään, mutta sitten Elijah Bales meni rikki

Yhdysvaltain terrorismin vastainen sota on jättänyt jälkeensä miljoonia sotaveteraaneja, joista noin miljoona taisteli Afganistanissa. Valtaosa heistä on millenniaaleja, joista vanhimmat olivat varttuneet asepalvelusikään sodan alkaessa.

Taliban partioi Heratissa 18. elokuuta.

Yhdysvallat julisti terrorisminvastaisen sodan 20 vuotta sitten – vastustajaa ei ole nujerrettu, eikä sodan hintaa lasketa ainoastaan biljoonissa

Yhdysvallat julisti terrorisminvastaisen sodan vuonna 2001 ääri-islamistijärjestö al-Qaidan terrori-iskun jälkeen. Biljoonien dollarien, useiden sotien ja lukemattomien siviiliuhrien jälkeen järjestön suojelija Taliban palasi valtaan Afganistanissa.

Taliban sotilas kävelee kaupan ohitse missä naisten kasvot on peitetty mustalla maalilla.

Afganistanin yllätysluhistuminen saattoi olla viimeinen niitti demokratian viemiselle asein – tutkija: Ajatus oli älytön

Tutkijat arvostelevat, että Afganistanissa ja Lähi-idässä on menty sotilaiden ehdoilla ja tehty raskaita virheitä. Länsimaiden pitäisi kiukun purkamisen sijaan pitää nyt auki mahdollisuus, että suhteet Talibaniin voitaisiin joskus normalisoida.

Ryhmä laittomia siirtolaisia pidätettynä Vorzovassa, Latviassa, 11. elokuuta.

Latvia varautuu irakilaisiin rajanylittäjiin – satakunta siirtolaista on käännytetty takaisin rajalta

Latvia on määrännyt maahan hätätilan, jolla rajavalvontaa saadaan tehostettua Valko-Venäjän vastaisella rajalla. Latvian noin kahden sadan kilometrin Valko-Venäjän rajalla partioi hätätilan nojalla rajavartioiden lisäksi armeija ja poliisi. Tilanne on ollut ensimmäisen hätätilaviikon aikana rauhallinen.

Nainen vetää vesikanisteria perässään.

Veden puute tuskastuttaa Lähi-idässä – Maailman kuumimmat seudut kuivuvat

Vedenpuute vaikeuttaa jo entuudestaan köyhien ja epävakaiden maiden elinoloja.

Poliiseja ja siirtolaisia Rudninkain siirtolaisleirissä.

Irak on keskeyttänyt lennot Minskiin – siirtolaispaine Liettuan rajalla saattaa helpottaa

Irak on keskeyttänyt matkustajalennot Valko-Venäjän pääkaupunkiin Minskiin. Lennoilla on tullut Eurooppaan pyrkiviä siirtolaisia, jotka Valko-Venäjä on ohjannut Liettuan rajalle. Liettua on sulkenut rajansa.

Kaksi rajapylvästä ja puomi verkkoaidan takaa kuvattuna

Liettuan ja Valko-Venäjän rajajupakka kiristyy: Kumpikin vannoo, ettei päästä irakilaisia rajan yli

Valko-Venäjän hallinnon mukaan Liettuan-vastainen raja suljetaan. Liettua ilmoitti tällä viikolla käännyttävänsä siirtolaiset rajalta. Liettuaan on tullut kesän aikana tuhansia siirtolaisia, joita Valko-Venäjä sen mukaan lennättää tarkoituksella Irakista.

Irakin pääministeri Mustafa Al-Kadhimi ja Yhdysvaltain presidentti Joe Biden juttelevat valkoisessa talossa.

Biden ilmoitti USA:n sotilasoperaatioiden päättymisestä Irakissa

Yhdysvallat "tiiviisti yhteistyössä" Irakin lokakuun vaalien seurannassa.

Hassan (vas.), Firas (keskellä) ja Abdi matkaan Irakista luettuaan Facebookista, että Valko-Venäjä avaa rajan Liettuaan.

Yle Liettuassa: Valko-Venäjältä tulleet rajanylittäjät tarttuivat tilaisuuteen, kun Lukašenka uhosi avaavansa rajan – irakilainen Firas haluaisi Suomeen

Valko-Venäjältä saapuu Liettuaan ennennäkemättömän paljon siirtolaisia Irakista ja Saharan eteläpuolisesta Afrikasta. Liettuan mukaan Valko-Venäjä päästää ihmisiä tahallaan rajan yli. Tulijat kertovat suunnistaneensa rajametsän halki kännykkäsovellusten avulla.

Syytetty ja oikeusavustajat Helsingin käräjäoikeudessa.

Finland did not violate human rights in Iraqi asylum seeker fake death case, European court says

The European Court of Human Rights changed its decision after learning that the case was a hoax.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle