Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tutkintalautakunnan puheenjohtaja koulusurmien jälkiseurannasta: "Hämmästyttävää, että tehtiin selkeät suositukset, mutta seuranta ei ollut kenenkään vastuulla"

Kauhajoen koulusurman tutkintalautakuntaa johtanut Pekka Sauri ei itsekään löydä koottua tietoa suositusten toteuttamisesta.

Katri Saarikiven kolumni: Hyväksyntä on vahva vallankäytön muoto, mutta niin on hyljeksintäkin

Ihminen janoaa palkintoa, mutta verkkokeskusteluissa luotetaan rangaistuksen voimaan, kirjoittaa aivotutkija Katri Saarikivi.

Someguru Pekka Sauri joutui kohun keskelle ja päätyi pohtimaan vastuutaan netissä: "100 000 seuraajaa on enemmän kuin usealla maakuntalehdellä"

Pekka Sauri lopetti #rakentavatwiittaaja-palkinnon repivän keskustelun takia. Nyt hän pohtii eettisiä periaatteita Twitter-keskustelulle.

Itsetyydytystä kookoksella ja kipeitä perhehistorian salaisuuksia – noloja ja vaikeita asioita avataan nykyään Suosikin ja Yölinjan sijaan netissä

Yölinja, Suosikin Bees & Honey -palsta ja Redditin Tifu-yhteisö. Jokaista yhdistää se, että ne ovat antaneet ihmisille väylän puhua noloista asioista ilman häpeää. Dear Eki ja Pekka Sauri muistelevat, miltä tuntui kohdata rikkinäisiä sieluja.

Kovia hakijoita Sitran yliasiamiehen pestiin: Jyrki Katainen, Suvi-Anne Siimes, Pekka Sauri, Johanna Karimäki

Tehtävään haki jopa 51 politiikan ja yrityselämän kovaa nimeä. Kärkihakijana on pidetty jo pitkään Brysselistä palaavaa Jyrki Kataista.

Terveisiä Suomesta Trumpille: "Rauhoitu ja vihaa vähemmän"

Yle kysyi presidentti Sauli Niinistön Yhdysvaltain-vierailun alla, millaisen viestin suomalaiset somevaikuttajat haluaisivat lähettää presidentti Donald Trumpille.

Supersomettaja Pekka Sauri viestintäasiantuntijaksi Tekiriin

Viestintätoimisto Tekir on rekrytoimassa Helsingin entisen ympäristö- ja rakennustoimen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin.

Vihreät äänestivät pormestariehdokkaasta – Sinnemäki löi Saurin

Anni Sinnemäki voitti Pekka Saurin suljetussa lippuäänestyksessä äänin 36–13.

Helsinki Mayor post attracts expanding field of candidates

The Helsinki City Council will name a new mayor in 2017. Deputy Helsinki mayor Pekka Sauri announced on Thursday that he would be in the running for the capital city’s mayor position, but two other Green Party adherents, Anni Sinnemäki and Pekka Haavisto, are also rumoured to be interested in the post. The Left Alliance’s Paavo Arhinmäki and the Finns Party’s Mika Raatikainen have also thrown their hat in the ring as the official representatives of their parties.

Pekka Sauri haluaa Helsingin pormestariksi

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja avasi vihreiden pormestaripelin tyylilleen uskollisesti sosiaalisessa mediassa.

Pekka Sauri: Länsimetron liikkeelle saanti on yksi urani tärkeimmistä tehtävistä

Länsimetro Oy:n hallitukseen yllättäin valittu apulaiskaupunginjohtaja lupaa panna mutkat suoriksi ja metron kulkemaan.

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi länsimetron kustannusten nousun

Samalla korotetaan länsimetron lainojen Helsingin takausvaltuutta 23 miljoonalla eurolla eli 291 miljoonaan.

Helsingin Länsimetro-konsulttien työ uhkaa joutua roskiin – laskutusta vain murto-osa suunnitellusta

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri esittää tänään kaupunginhallitukselle, että kaupungin teettämä selvitys Länsimetro-sotkusta pannaan hyllylle.

Helsinki aikoo jäädyttää länsimetrosotkun selvittämisen

Helsinki käynnisti kesällä oman selvityksensä länsimetron viivästymisestä ja kustannusten kasvusta. Selvitys kuitenkin keskeytetään samana päivänä kuin sen piti valmistua.

Miksi länsimetro viivästyy? Sauria hiillostettiin Helsingin valtuustossa

Liikenteen käynnistämispäivä on vielä auki. Apulaiskaupunginjohtaja kertoi, ettei vastaavia hankkeita toteuteta enää yhtiömuotoisina.

Pormestariruletti pyörähtää kunnolla käyntiin – Sauri ja Sarkomaa kertovat omat valttinsa kisassa Helsingin ykköspestistä

Tehtävä kiinnostaa monia kärkipoliitiikkoja, mutta toistaiseksi vain perussuomalaiset on nimennyt ehdokkaansa Helsingin ykköspaikalle.

Väitteet sinkoilevat Länsimetro Oy:n, poliitikkojen ja HKL:n välillä – nyt äänessä on HKL:n johtokunnan jäsen

Länsimetrosotkun jälkipuinti saa lisäpiirteitä. Nyt HKL:n johtokunnan jäsen haukkuu Länsimetro Oy:n toiminnan ammattitaidottomaksi ja vaatii Helsingin apulaiskaupunginjohtajalta ryhtiliikettä. Kritiikki HKL:n johtokunnan sisältä kohdistuu myös yllättäen HKL:ään. Arvostelun kohteet kiistävät väitteet.

Tom of Finland -näyttelyn mainokset poistettiin ja palautettiin – "Hätävarjelun liioittelua"

HKL poistatti tänään metroasemilta ja pysäkeiltä Helsingin Taidehallin Tom of Finland -näyttelyn mainokset. Syynä oli poliisille tehty tutkintapyyntö mainoksista. Mainokset palautettiin pian apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin puututtua asiaan.

Sauri: Tietokatkoa länsimetron viivästymisestä selvitetään

Kymmenille tuhansille ihmisille joudutaan järjestämään elokuun puolesta välistä lähtien korvaavaa bussiliikennettä Länsimetron viivästymisen vuoksi. Useita bussilinjoja lakkautetaan, koska metron piti kuljettaa matkustajat lännestä Helsingin keskustaan.

Stadin friidu ja stadin kundi kehuvat Helsinkiä ihmisläheiseksi kaupungiksi

Näyttelijä Leena Uotila ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri on nimetty tämän vuoden stadin friiduksi ja stadin kundiksi. Helsinki-päivään liittyvän nimeämisen tekee Stadin slangi -yhdistys.

Helsinki 2050 - diverse and tolerant or isolated and segregated?

City leaders like deputy mayor Pekka Sauri are thinking big when they picture Helsinki in the year 2050. They see an outward-looking, liberal and diverse city that is more open than ever to the wider world. However some experts say that Helsinki will face major challenges dealing with a more heterogeneous and geographically open capital region - and municipal officials will have to ensure that new arrivals to the city don't end up in segregated neighbourhoods.

Poliisi ymmärtää kiekkokansan riehaantumisen jos kulta tulee

Helsingin poliisi kertoo puuttuvansa tilanteeseen vasta, jos häiriökäyttämistä esiintyy tai ihmisten turvallisuus vaarantuu. Torijuhlista tutuksi tulleen Manta-patsaan vesiallas ei ole kuitenkaan uimiseen tarkoitettu, poliisi muistuttaa.

Miksi ruuhkia aiheuttavia tietöitä ei tehdä kerralla valmiiksi? Liikennevirasto vastaa

Pääkaupunkiseudun tietöiden aiheuttamat valtavat liikenneruuhkat kuumentavat autoilijoiden tunteita. Kaikkia töitä ei kuitenkaan voida tehdä ruuhka-aikoina ja yöllä kaikki melua tuottava työ taas on erikoisluvan takana.

Yhden luukun politiikka tulossa – selättääkö Helsinki byrokratian?

Helsinki yrittää selättää byrokratian yhdistämällä 31 virastoa ja laitosta neljäksi jättivirastoksi. Samalla se aikoo ottaa oikeasti käyttöön yhden luukun palvelupolitiikan.

Sauri lupaa Helsingin aikaistavan Raide-Jokerin aikataulua

Rakennusviraston lausunnon mukaan Raide-Jokeri ei olisi mahdollista ennen vuotta 2022. Pikaraitiotien rakentaminen vaatisi muiden liikennehankkeiden järjestyksen uudelleenarviointia.

Ajatusleikkinä se lähti – Painonnostajat ja säveltäjät taistelemaan olympiamitaleista Helsinkiin?

Arvokisojen järjestämisen paisuttua aikaa myöten miljardihankkeiksi, on Kansainvälisen olympiakomitean uusi hanke avaamassa Suomelle uusia mahdollisuuksia. KOK:n 2020-periaatteiden mukaisesti Suomi voisi hakea jopa kesäolympiakisojen isännäksi.

Turvapaikanhakijat sittenkin lumitöihin? – Kaupunki lupaa lapiot ja turvaliivit

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin mukaan Helsingin kaupunki ei järjestä lumenluontia, mutta rakennusvirasto on valmis lainaamaan työvälineet turvapaikanhakijoille. Saurin mukaan lumenluojia ei päästetä lumitöihin kaduille, jossa heiltä vaadittaisiin turvakoulutus eli katutyölisenssi.

Vantaa mainostaa kaljakelluntaa lehtimainoksessaan

Vuosittainen kaljakellunta on herättänyt paljon keskustelua, sillä tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää ja sotkut siivoaa kaupunki.

Illallisia, tuliesityksiä ja kynttiläuintia – Earth Hour näkyy eri puolilla Uuttamaata

WWF:n järjestämää vuotuista kansainvälistä ilmastotapahtumaa vietetään lauantaina eri puolilla Suomea. Uudellamaalla tapahtuma on jo otettu omaksi ja viikonlopun aikana maakunnassa järjestetään lukuisia erilaisia tempauksia ilmastoasioiden puolesta.

Sauri: Töölönlahden puunkaatokohun taustalla väärinkäsitys

Töölönlahden eteläosan rankalla kädellä harvennettu metsikkö suivaannutti viikonloppuna monet ulkoilijat. Sosiaalisessa mediassa lenteli rakennusvirastolle syytöksiä omavaltaisuudesta. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin mukaan Töölönlahdella on toimittu suunnitelmien mukaan. Metsikkö on tarkoitettu säilytettäväksi, mutta ei luonnontilaisena.

Päättäjien somepioneeri Pekka Sauri: Kaikki kuntapomot Twitteriin heti!

Viestintä on olennainen osa kaikkea työtä. Siihen ei kulu paljoa aikaa ja sen ei tarvitse olla virallista ja jäykkää. Näin tuumii Helsingin apulaiskaupunginjohtaja ja aktiivisena twiittaajana tunnettu Pekka Sauri torstaina ilmestyneessä kirjassaan.

Kunnat tarvitsevat some-esikuvia ja käyttöoppaita

Yhä useampi kunta ohjeistaa työntekijöitään sosiaalisen median käytössä. Kolme vuotta sitten valtaosalla kunnista ei ollut minkäänlaista some-ohjetta. Ohjeita tehdään, koska esimerkiksi Facebookin, Twitterin ja Instagramin merkitys kuntaviestinnässä kasvaa.

"Ei ole tyhjää tunnelia odottamassa liikennettä" – länsimetro auki vaikka ilman automatisointia

"Jatkuvia teknisiä ongelmia," puuskahtaa Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, kun kysytään länsimetron uusista mahdollisista viivästyksistä. Yksi mahdollisuus on, että metroliikenne Espoon Matinkylään asti avataan kuljettajien kanssa nykyisessä aikataulussa eli syksyllä 2016.

Länsimetron liikenteen aloitus vaarassa viivästyä teknisten ongelmien vuoksi

Helsingin kaupunginhallituksen saaman selvityksen mukaan länsimetron liikennöinti on tarkoitus aloittaa elokuussa 2016.

Sauri vihreiden hallituserosta: En osannut yöuniani menettää

Vihreiden perustajiin kuuluva Pekka Sauri muistuttaa, että vihreiden 30 jatkuneeseen taipaleeseen on mahtunut paljon käänteitä. Suomettumis-keskustelua Sauri pitää terveellisenä.

Sauri: Kaljakellunta on fysiikan lakien vastaista – video

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr.) kaipaa Vantaanjoen perinteiselle kaljakellunnalle vastuunkantajia. Madventures-matkailusarjasta tunnettu toimittaja Riku Rantala kuitenkin uskoo, että törkyisyydestään huolimatta kaljakellunta tuo Suomelle hyvää mainetta.

Litterbug infestation – what’s so hard about cleaning up after yourself?

The Beer Float or “Kaljakellunta” down Vantaa river attracted thousands of participants last weekend. Yet the popular event also left behind a huge mess. Why is cleaning up after spontaneous public events an impossible task for so many?

Spontaanit tapahtumat roskaavat – miksi jälkien siivoaminen on niin vaikeaa?

Vantaanjoella järjestetty kaljakellunta houkutteli tuhansia osallistujia. Suosittu tapahtuma jätti jälkeensä myös valtavan sotkun. Miksi omien sotkujen siivoaminen on monille niin vaikeaa?

Kaljakellunta jätti Vantaanjoen törkykuntoon - katso kuvat

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr.) muistuttaa, että spontaaneissa tapahtumissa siivoamisvastuu kuuluu jokaiselle osallistujalle. Juhlijoiden jäljiltä rannoilla lojui muun muassa puhallettavia kumiveneitä ja uima-altaita.

Answering nature’s call in Helsinki

With Helsinki's holiday season in full swing, local guides say tourists are asking one question more than any other - "Where's the toilet?". But navigating your way around a foreign town to find the right place to spend a penny can be a daunting task. Yle News hit the streets to investigate just how well visitors' most basic needs are being catered for.

Kari Tolvanen Mielenterveyden keskusliiton johtoon

Tolvanen seuraa tehtävässä Pekka Sauria, joka toimi tehtävässä vuodesta 2005.

Apulaiskaupunginjohtaja Sauri: Kaupunkipyörät Helsinkiin ensi vuonna

Kaupunkipyörät aiotaan nyt rahoittaa mainostulojen, käyttömaksujen ja kaupungin tuen avulla.

Subutexin matka Euroopasta Perämeren rannalle

Lääkeaine buprenorfiini levisi Suomeen 1990-luvulla.

Saako mielenterveysongelmien kanssa kamppaileva apua?

Viime vuonna mielenterveysongelmien takia työkyvyttömyyseläkkeelle jäi 8 000 suomalaista, näistä kaksi kolmasosaa ahdistuksen ja masennuksen takia. Puolet tästä joukosta on alle 40-vuotiaita. Miten masentunutta pitäisi tukea? Millaisia kokemuksia sinulla on masennuksesta? Onko terapia ainoa ratkaisu?

Kelan psykoterapiakuntoutus laahaa perässä

Masennus on yleistymässä tavalla, joka siirtää yhä useamman suomalaisen työkyvyttömyyseläkkeelle. Asiantuntijoiden vetoomuksista huolimatta hoitomuotona pätevän psykoterapian tukirahat laahaavat tarpeesta pahasti jäljessä.

Psykiatrian potilaspaikat karsitaan puoleen - avohoito lisääntyy

Psykiatriset hoitopaikat karsitaan lähivuosina puoleen nykyisestä Uudellamaalla. Esimerkiksi HUSin Kellokosken psykiatrinen sairaala yhdistää parhaillaan osastoja ja vähentää kymmeniä potilaspaikkoja. Laitoshoidon sijaan psykiatrian potilaat siirretään avohoitoon.

No bike-sharing scheme in Helsinki next summer

Negotiations over a bike-sharing scheme in Helsinki next summer have broken down. The sticking point was the availability of advertising sites for the firm underwriting the costs of the project.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle