Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sami Jauhojärvi uskoo, että hiihtomaajoukkueen huoltopäälliköksi on tulijoita, vaikka paikka on tuulinen ja niskassa ovat "koko kansan paineet"

Martin Norrgårdin pesti hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkönä päättyi, vaikka Suomen huolto onnistui menneellä kaudella pääosin hyvin.

Saadaanko hiihtomaajoukkueen keihäänkärjet teroitettua, kun Pekingin olympialaisiin on aikaa vain vajaa vuosi? Jauhojärvi peräänkuuluttaa ykköstykeille harjoittelun muutosta

Suomen maajoukkuehiihtäjät jäivät tämän talven kansainvälisissä kisoissa ilman henkilökohtaisia palkintosijoja. Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi ei usko, että vuodessa ehdittäisiin saada Pekingin olympialaisiin uusia suomalaismitalisteja.

Edessä hidastellut moottorikelkka sai Pärmäkosken ja Ylen selostamonkin hermostumaan – "Mitä se siihen hyytyy?"

Krista Pärmäkoski hermostui Engadinin 30 kilometrin takaa-ajokisaa kuvanneelle moottorikelkalle, sillä se ajoi aivan liian hitaasti hiihtäjien edellä.

Krüger vahvin loppusuoralla 50 kilometrin takaa-ajossa – suomalaiset kaukana kärjestä

Iivo Niskanen oli paras suomalainen Engadinin takaa-ajossa, mutta jäi voittajasta puolitoista minuuttia.

Suomalaisnaisilla vaikeaa perinteisen kympillä – Venäjän Julia Stupak karkasi voittoon

Yksikään suomalainen ei mahtunut 20 parhaan joukkoon perinteisen kympillä.

Sääntöjen vastainen rata imi hiihtäjistä mehut, mutta järjestys ei järkkynyt – Jauhojärvi arvioi Niskasen hiihtäneen tasollaan: "Palkintopalli ollut koko ajan kinthaalla"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärven mukaan lauantain 15 kilometrin kisa osoitti, että kovat ovat kovia väsyneinäkin.

Toimittajan varpaillaan pitänyt Iivo Niskanen hämmästeli Bolshunovin irtiottoa – "Oli kyllä aika käsittämättömän kova isku"

Iivo Niskasen tammikuinen kepponen on ruotsalaisten ja norjalaisten tv-toimittajien hyvässä muistissa.

Perinteisen yhteislähtökisasta tuli Aleksandr Bolshunovin näytös – Iivo Niskanen seitsemäs

Aleksandr Bolshunov hallitsti 15 kilometrin kisaa Engadinissa Sveitsissä.

Oberstdorfin MM-kisat paljastivat suomalaisten suuren heikkouden – "Asialle pitää oikeasti tehdä jotain, eikä vain suunnitella"

Vapaan hiihtotavan lihaskestävyys on ollut suomalaisessa hiihdossa ikuisuusongelma. Yle Urheilun asiantuntijat Sami Jauhojärvi ja Jussi Piirainen korostavat, ettei tämän parantamiseen ole pikaratkaisua.

Iivo Niskasen raivoisat eleet paljastivat enemmän kuin sanat – Sami Jauhojärvi ja Kalle Lassila avaavat, miten Suomen ykköstähden mitalisauma kaatui

Iivo Niskanen jäi kuudenneksi dramaattisten vaiheiden jälkeen päämatkallaan Oberstdorfin MM-kisoissa.

Murroksessa olevasta naisten hiihtojoukkueesta puuttuivat syömähampaat – Virpi Sarasvuon mielestä nuoret hiihtäjät saivat arvokasta oppia

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi ja naisten valmentaja Ville Oksanen ovat eri mieltä siitä, siirtyykö hiljainen tieto vanhemmilta urheilijoilta eteenpäin.

Iivo Niskasen MM-kultajahti on teräsmiesten trilleri, jossa yksi pieni virhe voi muuttaa kaiken – tästä on kyse hiihdon kuninkuusmatkassa

Yle avaa, millainen supersuoritus 50 kilometrin hiihto on. Iivo Niskanen on yksi kuninkuusmatkan mitaliehdokkaista.

Johaugin ylivoima häikäisi Urheilustudiossakin – Sarasvuo ja Jauhojärvi nostivat esiin Ruotsin tähtihiihtäjän taktisen kömmähdyksen

Urheilustudiossa vieraillut Virpi Sarasvuo uskoo, ettei Krista Pärmäkoski saanut pidettyä itseään tarpeeksi tiukoilla sen jälkeen, kun mitalimahdollisuudet karkasivat.

Valmentaja ennakoi Krista Pärmäkoskelle jopa MM-mitalia päätösmatkalta – Sami Jauhojärvi pitäisi mitalia viikon kovimpana hiihtopommina

Sami Jauhojärven arvio Pärmäkosken MM-mitalimahdollisuuksista on huomattavasti maltillisempi kuin Matti Haavistolla.

Suomen MM-mitalihaaveiden murskaajilla kova mitaliputki – Sami Jauhojärven mukaan Ranska voi kiusata jatkossakin, vaikka ei pysty taktikoimaan

Yle Urheilun asiantuntija uskoo, että Ranskan miesten viestijoukkue piinaa Suomen viestijoukkuetta tulevaisuudessakin.

Miksi ihmeessä Suomen hiihtotähdet lainailevat jatkuvasti toistensa suksia kisoihin? Uusi huoltopäällikkö muutti toimintakulttuuria ja se tuo menestystä

Suksien lainaamisesta on tullut trendi maajoukkueessa. Yle Urheilun asiantuntijat pitävät Suomen huollon uudesta ajatusmallista.

Viestinaiset saivat pronssimitalinsa – katso palkintojenjako: "Ei ehkä kukaan olisi uskonut, paitsi me aamulla"

Suomen naisten viestijoukkue sai pronssimitalinsa palkintojenjaossa Oberstdorfissa.

Suomen miesten viestijoukkue julki – Niskanen perinteisen osuudella

Joni Mäki on Suomen ankkurina perjantain viestissä.

Ruotsin "varma" MM-mitali muuttui jättifiaskoksi! Viestijoukkuetta lyötiin länsinaapurissa kuin vierasta sikaa – "Ehdimmekö tulla maaliin ennen pimeää?"

Ruotsalaiset penkkiurheilijat ja median jäsenet tylyttivät kuudenneksi jäänyttä naisten viestijoukkuetta todella kovin sanoin.

Iivo Niskasen tilanne huolestuttaa Sami Jauhojärveä – Ylen asiantuntijat ovat eri mieltä, millä järjestyksellä Suomi ottaa MM-mitalin

Yle Urheilun asiantuntijat Sami Jauhojärvi, Kalle Lassila ja Jussi Piirainen sekä Yle Sportenin Matias Strandvall pohtivat Oberstdorfin MM-kisojen miesten viestijoukkueen hiihtojärjestystä ja sen mitalimahdollisuuksia.

Miksi Suomen miehiltä nähtiin sukellus MM-hiihdoissa? Päävalmentajalla ja Sami Jauhojärvellä eriävät näkemykset

Suomen miesten vaisu suoritus keskiviikkona vapaan hiihtotavan kilpailussa puhuttaa.

Ylen asiantuntijanelikko valitsi Suomen naisten MM-viestijoukkueen – vain yhdestä osuudesta täysin samaa mieltä

Yle Urheilun asiantuntijat Sami Jauhojärvi, Kalle Lassila ja Jussi Piirainen sekä Yle Sportenin asiantuntija Matias Strandvall valitsivat omat ehdokkaansa naisten viestijoukkueeseen.

Asiantuntijat uskovat: Historiallisella MM-hopealla voi olla iso vaikutus – "Kyllä siinä apina putoaa selästä"

Yle Urheilun asiantuntijat odottavat Ristomatti Hakolan ja Joni Mäen MM-hopean tuovan lajiin lisää draivia.

Sami Jauhojärvi ihasteli Suomen pelisilmää MM-hopeahiihdossa – piti Hakolan selkävammaa hämäyksenä ja lähetti erityskehut Mäelle

Suomen kolmessa edellisessä parisprinttimitalissa mukana ollut Yle Urheilun Sami Jauhojärvi oli tyytyväinen, että uusi sukupolvi on alkanut tehdä tulosta.

Miten kävi, kun hylje-Palander ja hiiri-Jauhojärvi ottivat toisistaan mittaa mäkikisassa? "Ihmiset nauraa meille taas jälleen kerran"

Yle Urheilun asiantuntijat Kalle Palander ja Sami Jauhojärvi ovat kisanneet useissa eri lajeissa. Nyt oli vuorossa mäkihyppy.

Sami Jauhojärvi rauhoittelee: Norjan supertähti Kläbo ei rikkonut sääntöjä, kun kaatoi Joni Mäen – “Tuo oli puhdas vahinko”

MM-parisprintin alkuerissä nähtiin dramaattinen tilanne, kun Joni Mäki kaatui kärkipaikalta.

Yle seurasi Oberstdorfin MM-kisapäivää: Joni Mäki ja Ristomatti Hakola saivat mitalinsa

Yle Urheilu seuraa Oberstdorfin MM-kisojen tapahtumia hetki hetkeltä. Katso suoraa lähetystä kuvaa klikkaamalla!

Katso herkät hetket: Bolshunov juhli ensimmäistä MM-kultaansa kuin gorilla ja tyttöystävä kyynelehti – Sami Jauhojärveltäkin kaunis puhe

Sami Jauhojärvi kertoi Aleksandr Bolshunovin dominoinnin keskellä, kuinka hänen stereotypiansa venäläisiä kohtaan ovat murtuneet.

Aleksandr Bolshunov jyräsi MM-kultaan yhdistelmäkisassa – Iivo Niskanen jäi kärjestä yli kaksi minuuttia

Iivo Niskasen vauhti ei riittänyt MM-kisojen yhdistelmähiihdossa kärkitaisteluun.

MM-hiihtojen suomalainen ensikertalainen avasi nousuaan sängyn pohjalta huippuonnistumiseen: “On ollut ihan järkyttävä matka"

23-vuotias Vilma Nissinen kertoi, että hänellä ei ollut mitään menetettävää elämänsä ensimmäisessä aikuisten arvokisastartissaan.

Suomalaisnaisten tulos oli synkkä, mutta ensikertalaisen kypsä hiihto ilahdutti – Jauhojärvi kehotti pitämään koronaturvaväliä Frida Karlssoniin

Vilma Nissinen oli harvoja suomalaisia ilonaiheita Oberstdorfin MM-kisojen naisten yhdistelmäkisassa.

Katso, kuinka Ruotsin tähti klikkasi Therese Johaugin kanveesiin – Karlsson nosti käden pystyyn virheen merkiksi

Frida Karlsson ja Therese Johaug kolaroivat Oberstdorfin MM-kisojen yhdistelmäkisan perinteisen osuudella.

Iivo Niskasen poikkeuksellisesta luonteesta on monta erilaista tarinaa – lähipiiri kertoo, millainen Suomen hiihtokuningas on oikeasti

Iivo Niskanen on timanttinen kilpailija, mutta millainen mies hänestä kuoriutuu, kun “kilpailumoodi” on sammutettu?

Vahvistus: Yli 20 asteen lämpötila laittaa hiihdon MM-kisojen ohjelman uusiksi – Venäjän valmentaja kyseenalaistaa latujen kunnon Yle Urheilulle

Torstain sprinttikarsinta hiihdetään kello 10 Suomen aikaa. Finaalit alkavat puolestaan jo kello 12.30.

Huomioi nämä hetket MM-kisoissa! Tässä ovat suomalaisten mitalijahdit – Sami Jauhojärvi väläyttää ennennäkemättömän yllätyksen mahdollisuutta

Ilkka Herola, Iivo Niskanen ja miesten viestijoukkue ovat Suomen selvät mitaliehdokkaat. Muualla vaaditaan suuria venymisiä.

Reijo Jylhä ei unohda jännittävää matkaa maailmancupiin Lahden dopingskandaalin jälkeen – seuraava käry satutti vielä paljon pahemmin

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentajaksi keväällä 2001 noussut Reijo Jylhä kertoo, mitä kotikisojen dopingkohusta seurasi.

Nuorten MM-kisoissa parasta menestystä 20 vuoteen – viikonloppu alleviivasi kuitenkin huolen naisten A-maajoukkueen tason romahtamisesta lähivuosina

Suomi juhli neljää mitalia Vuokatissa järjestetyissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Kaikki mitalit otettiin miesten matkoilla.

Asiantuntija ennusti hiihdon MM-valintoja – Jauhojärvi on vakuuttunut Mäen sprinttikunnosta: "Vähimmäistavoite on tavoitella mitalia"

Nuorten maailmanmestari Niilo Moilanen ei asiantuntijoiden mukaan onnistunut lunastamaan lippua aikuisten hiihdon MM-kisoihin.

28-vuotias Susanna Saapunki lopettaa hiihtouransa – kiikarissa maailman huippu toisessa kestävyyslajissa

Lopettamispäätös kypsyi Rukan maailmancupin jälkeisinä viikkoina.

Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja yritti houkutella Mäkäräistä MM-kisoihin – Jauhojärvi tyrmäsi spekulaatiot valitsemisesta kahdesta syystä

Viime maaliskuussa ampumahiihtouransa päättänyt Kaisa Mäkäräinen nappasi SM-hopeaa maastohiihdosta Pyhäjärvellä.

Sami Jauhojärven mielestä Suomella oli huonoa tuuria viimeisessä maailmancupissa ennen MM-kisoja – haastava rata mahdollisti yllätykset

Ulricehamnin maailmancupissa nähtiin sunnuntaina runsaasti kaatumisia ja etenkin Suomen joukkueille kävi huonosti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle