Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helteisessä tangokaupungissa juhlitaan nyt yötä päivää – "Tango on parasta nauttia oikein lähekkäin tanssien"

Seinäjoen Tangomarkkinoilla on ohjelmaa tarjolla lähes kellon ympäri. Kuljimme kahden vannoutuneen tangofanin matkassa ihmettelemässä tangon taikaa.

Heidi Pakarinen ja Johanna Försti rakastuivat sekopäähän

Levylautakunta maisteli Spahettii ja haisteli omenapuita

Tangomarkkinat 2015: Olavi Virta 100 v

Tangon kuninkaan lauluja huippusolistien esittämänä.

Heidi Pakarinen lennähti hiekkarannoilta liikuttamaan urheilukansaa Salppurin monotansseissa

Vuoden 2013 tangokuningatar Heidi Pakarinen lähtee maanantaina levytysstudioon, mutta ensin hän tanssittaa kotikonnuille kokoontunutta urheiluväkeä.

Toiveuusinta: Heidi Pakarinen, Kyösti Mäkimattila, Johanna Pakonen ja Tuomas Myllylä

Todelliset tangoäänet pääsevät vauhtiin ensi lauantaina!

Voiko tangolaulajaksi tulla puskista? Tangokuningatar, tangokuningas ja laulunopettaja kertovat

Hyvältä tangolaulajalta on löydyttävä rautainen tekniikka, mutta myös tähtisumua tarvitaan. Kysyimme Heidi Pakariselta, Marko Maunukselta ja laulunopettaja Merja Paalimäeltä vinkkejä tangolaulajaksi ryhtymiseen.

Heidi Pakarinen: Bon voyage flirttailee niin bile- kuin tangokansallekin UMK:ssa

Euroopan viisufanien herääminen jo kansalliseen karsintaan yllätti Heidi Pakarisen. Tangokuningatar sai itseltään vahvan tunnetilauksen osallistua Uuden Musiikin Kilpailuun. Kilpailukappaleessa on retroa discomeininkiä ja haitaria, joka sopii niin ranskalaisteemaan kuin tangokansalle flirttailuunkin.

Solju aloitti UMK-kappaleen teon jo kesällä

Solju-kaksikko Ulla ja Hildá kertovat UMK-kappaleen syntyneen ruotsalaisten avustuksella.

Nämä 18 artistia kilpailevat Uuden Musiikin Kilpailussa

Kisaamassa on kirjava joukko artisteja laidasta laitaan.

Kuvagalleria: Helteinen paraati avasi Seinäjoen juhlatangot

Tangomarkkinat on avattu Seinäjoella perinteisellä tangoparaatilla. Vuonna 1985 ensimmäistä kertaa vietetty tapahtuma juhlii tänä vuonna pyöreitä 30-vuotisen tangotaipaleen merkeissä.

Kruunusta luopuminen herkistää tangokuningattaren

Vuosi tangokuninkaallisena mahdollisti Heidi Pakariselle sen, mistä tämä oli aina unelmoinut: uran laulajana, keikkoja ja oman levyn. Tällä viikolla kuningatar luovuttaa kruununsa seuraajalleen. Suosikkiaan hän ei paljasta.

Kaikkien aikojen tangokuninkaalliset: Heidi Pakarinen 2013

Ensimmäistä kertaa tangolaulukilpailussa jo 1996.

Heidi Pakarinen: Näiden tähtien alla

Vuoden 2013 tangokuningattareksi kruunattiin Heidi Pakarinen

Aiotko isona prinsessaksi? Älä lannistu, neuvoo oman lapsuuden unelmansa saavuttanut

Lapsuuden unelma-ammatti unohtuu ja jää toteutumatta monilla aikuisuudessa. Unelmansa toteuttaneet kannustavat kuitenkin seuraavaan haaveitaan ja tekemään töitä unelmansa eteen.

Tango-Pakarinen onnellisena vuodestaan kuningattarena: "Uran jatko pitää ansaita"

Viime heinäkuussa kruunatun Heidi Pakarisen kalenterissa riittää merkintöjä pitkälle syksyyn. Pitkäsoittoa pukkaa toukokuun puolivälissä. Tämän vuoden kuninkuuksia halajaville Pakarinen vinkkaa, että koe-esiintymiseen pitää tulla omana itsenään ja näyttää tunteensa.

"Tärkeintä on olla aito" – tangokuninkaalliset jakoivat vinkkejä kilpailijoille Kuopiossa

Neljä entistä tangokuninkaallista tapasi Yle Savon toimituksessa tangolaulukilpailun esikarsinnassa. He kertovat Tangomarkkinoiden voiton tuoneen elämään onnellisia ja kiireisiä hetkiä.

Tango's growing appeal in Finland

This year's Seinäjoki Tango Festival’s Song Contest, which takes place in June, has already drawn a record number of potential competitors. The pre-selection phase, which began on Monday, drew close to 400 singers this year compared with 306 applicants in 2013.

Tangokuningattaren syksyn kruunaa kutsu itsenäisyyspäivän juhliin

Tangokuningattareksi kesällä kruunattu Heidi Pakarinen nauttii keikkailusta ja Sinitaivas-konserttikiertueesta. Ensimmäinen single on ilmestynyt ja itsenäisyyspäivän ohjelmakin on selvillä, kun posti toi artistille kutsun tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlaan.

Julkkikset haluavat, että sinä näet Vesijärven pinnan alle

Vesijärven kunnostusta rahoittava Vesijärvisäätiö tukeutuu varojenkeruussa yhä painokkaammin kansalaisiin. Säätiö on valjastanut kolme paikallista julkisuuden henkilöä kampanjaan rohkeilla julisteilla.

Tangokuningas ja Varjokuva jälleen yhdessä – kruunua ei ole silti viskattu nurkkaan

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila tekee perjantaina paluun. Hänestä tulee jälleen entisen orkesterinsa Varjokuvan solisti.

Kotiäidistä tangokuningattareksi - rakkaus tangoon toi kruunun viimein kultaisille kutreille

Nuorena leimahtanut rakkaus tangoon sai Heidi Pakarisen jatkamaan kruunun tavoittelua uudestaan ja uudestaan. Siilinjärvellä syntyneen kuningattaren kotiäidin arki vaihtui hulinaan ja huiskeeseen.

Vuosien työ toi vihdoin tangovoiton – ylpeän äidin tyyny kastui kyynelistä

Uuden tangokuningattaren Heidi Pakarisen äiti Ulpu Rautiainen kehuu tyttärensä sinnikkyyttä. Viime vuoden kolmas sija Tangomarkkinoilla oli Pakariselle suuri pettymys, mutta ei saanut häntä luovuttamaan.

Tangokuninkaalliset herkistivät nuoruusmuisteloihin

Turkulaisissa vanhainkodeissa kaikui perjantaina tango. Uudet tangokuninkaalliset kiersivät vanhainkoteja. Silmä kostui niin lavalla kuin kuuntelijoidenkin parissa.

Uudet tangokuninkaalliset saapuvat Parikkalaan

Seinäjeon tangomarkkinoilla valitut tangokuningas Kyösti Mäkimattila ja tangokuningatar Heidi Pakarinen ehtivät molemmat tänä kesänä yhden kerran Etelä-Karjalaan. Esiintymispaikka molemmilla on Parikkalassa.

Tangokuninkaalliset Heidi Pakarinen ja Kyösti Mäkimattila

Viime viikonvaihteessa Suomi sai taas uudet tangokuninkaalliset - muutaman vuoden tauon jälkeen sekä tangokuninkaan että -kuningattaren.

Yleisön suosikki Leif Lindeman pettyi kakkossijaan

Äänekoskelainen Leif Lindeman lauloi itsensä ylivoimaisesti Seinäjoen Tangomarkkinoiden yleisön suosikiksi. Kuninkuuden tuomaristo antoi kuitenkin finaalissa Kyösti Mäkimattilalle.

Seinäjoki crowns Tango King

Finland’s annual Tango Festival culimintaed Saturday with the crowning of the country’s 28th Tango King in Seinäjoki, southern Ostrobothnia. At the end of the evening Kyösti Mäkimattilä walked away with the honour.

Kyösti Mäkimattila kruunattiin tangokuninkaaksi Seinäjoella

Tangomarkkinat huipentui lauantai-illan finaaliin Seinäjoella. Finaalin viimeisellä viivalla vastakkain olivat Leif Lindeman ja Kyösti Mäkimattila.

Uusi tangokuningas saa kruunun päähänsä Seinäjoella

Tangokuningatar Heidi Pakarinen kruunattiin jo torstaina.

Satavuotiaan tangon juhlaa Seinäjoella

Seinäjoen Tangomarkkinoiden perjantai oli juhlava. Torstai-iltana tangokuningattaren kruunu oli laskettu Heidi Pakarisen kutreille. Tangoväki valmistautui illan Tango 100 vuotta Suomessa -juhlakonserttiin.

Tangokuningatar pääsee vihdoin unelmiensa töihin

Tuore tangokuningatar Heidi Pakarinen on onnellinen, kun pääsee vihdoin tekemään unelmiensa työtä. Myöhemmin tänään lahtelainen Heidi esiintyy oman kuninkaansa, Mika Pohjosen, kanssa juhlakonsertissa.

Tango queen crowned

Finland’s new tango queen is Heidi Pakarinen, who was crowned at the Seinäjoki Tango Festival in southern Ostrobothnia last night. 

Heidi Pakarinen on uusi tangokuningatar

Tämän vuoden tangokuningattareksi on valittu Heidi Pakarinen. Tangokuningas valitaan ensi lauantaina. Tangokuninkaalliset valitaan nyt ensi kertaa eri päivinä.

Heidi Pakarinen lähtee tangotaistoon kynnet teroitettuina

Lahtelainen Heidi Pakarinen lähtee Seinäjoen Tangomarkkinoille hakemaan itselleen tangokuningattaren kruunun, vaikka viime vuoden tippumisen jälkeen nainen päätti, että ei ikinä, koskaan, milloinkaan enää lähde kisaan mukaan. 13-vuotiaasta asti tangoheidiksi haluava Pakarinen kävi jo manikyyrissä, mutta vaatteet on vielä valitsematta.

Tangomarkkinoiden finalistit selvillä

32 semifinalistia kisasi lauantaina Turussa. Finaaliin jatkaa 12 laulajaa.

Tangomarkkinoiden semifinalistit selvillä

Kuudestakymmenestä jatkoonmenijästä on nyt valittu 16 kilpailijaa yleisöäänestyksen ja 16 tuomariäänten perusteella ensi viikolla käytävään semifinaaliin.

Neljä lahtelaista mukana tangotaistossa

Tangomarkkinoiden karsinnoissa on edetty nettiäänestysvaiheeseen. Nettiäänestyksen perusteella jatkoon valitaan 16 tangolaulajaa.

Tangokuninkaallisia etsitään tänään Lahdessa

Yle Lahden toimituksessa lauletaan tangoa klo 12-16. Paikalle voi tulla myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Yleisö tykkäsi Päijät-Hämeen tangolaulajista

Kuusi päijäthämäläistä pääsi jatkoon Tangomarkkinoiden laulukilpailun nettiäänestyksessä . Semifinaalien karsinta kilpaillaan helatorstaina.

Mervi Koponen on uusi tangokuningatar

Tamperelainen Mervi Koponen on kruunattu uudeksi tangokuningattareksi. Koponen on ensimmäinen tangokuningatar kolmeen vuoteen. Koponen voitti ratkaisevassa äänestyksessä vastaehdokkaansa, kajaanilaisen Heikki Koskelon niukasti pistein 48 - 47.

Tangomarkkinoiden kuusi finalistia pistäytyivät Pohjanmaan Radion tangostudiolla.

Heikki Koskelo, Antti Ahopelto ja Tino Ahlgren sekä Maria Tyyster, Mervi Koponen ja Heidi Pakarinen kamppailevat lauantai-iltana Tangomarkkinoiden voitosta.

Tangomarkkinoiden finalistit 2011

Tangomarkkinoiden finaaliin selvinneet: Maria Tyyster, Heikki Koskelo, Mervi Koponen, Antti Ahopelto, Heidi Pakarinen ja Tino Ahlgren.

Tango-Heidi iloisena finaaliin

Lahtelainen Heidi Pakarinen lauloi itsensä Tangomarkkinoiden finaaliin. Valttikortteinaan Pakarinen pitää luonnollisuutta, iloisuutta sekä huipussaan olevaa tunnelatausta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle