Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Outi Alanko-Kahiluoto.

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja: Fortum pitää perata kunnolla

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen ei vastannut MOT:n kysymykseen siitä, olisiko Fortumista syytä tehdä selvitys.

Flera personer i ett auditorium.

Kapina kuivui: Maratonmittainen yhtiökokous hyväksyi Fortumin yli 100 miljoonan ”lahjan” valtiolle – näin Fortum perusteli ratkaisua

Fortumin ylimääräinen yhtiökokous käytiin kapinahengessä. Piensijoittajia saapui kokoukseen yhteisillä bussikuljetuksilla.

Fortumin logo pääkonttorin ulkoseinällä.

Kapina yhtiökokouksessa: Fortum on antamassa valtiolle yli sadan miljoonan osakepotin – näin se koituu piensijoittajien tappioksi

Fortumin pienomistajat kritisoivat valtiota ja pyrkivät kaatamaan sen junaileman poikkeuksellisen lainan Fortumin yhtiökokouksessa. Valtion omistajaohjaus taas moittii Fortumin johtoa.

Kuvakollaasi jossa Pekka Lundmark, Sari Baldauf ja Markus Rauramo.

Fortumin sisäpiirissä oli epäilyjä Uniper-kaupasta – riskit kasvoivat, kun Venäjältä haettiin kovaa tuottoa

Ylen MOT-toimituksen lähteiden mukaan Fortumin johtoryhmässä oltiin huolissaan Venäjä-riskeistä. Tästä huolimatta valtionyhtiö sitoi itsensä tiukemmin venäläiseen kaasuun.

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen Fortumin johtajien jatkosta

Ykkösaamussa Tytti Tuppurainen – mitä haluat kysyä Eurooppa- ja omistusohjausministeriltä?

Euroopan johtajat kokoustavat Ukrainan sodasta ja heikkenevästä taloudestilanteesta. Suomessa puhuttaa myös valtion omistajaohjaus opposition välikysymyksen myötä. Molemmat aiheet osuvat Ykkösaamun vieraan, Eurooppa- ja omistusohjausministeri Tytti Tuppuraisen, sd. tontille. 

Silja Viitala. Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) piti tiedotustilaisuuden Eduskunnan valtiosalissa 6. syyskuuta 2022.

Eduskunnassa perataan Uniper-kriisin ratkaisuja – näin tilanne eteni vakauspaketista kaasuyhtiön kansallistamiseen

Saksalaisen Uniperin omistaminen sai valtionyhtiö Fortumin polvilleen energiakriisin iskiessä. Uniperin pelastamiseksi tehtyjä ratkaisuja käydään läpi tänään eduskunnan välikysymyskeskustelussa.

Omistajaohjauksessa ei voi onnistua. Pesti on saanut ministerin toisensa jälkeen puolueesta riippumatta rämpimään kohuissa.

Professori puolustaa valtion pörssiomistuksia: "Valtiolla on syvät taskut, jos yhtiö joutuu vaikeuksiin"

Valtion rooli omistajana nousee esiin aina kun valtionyhtiössä tehdään virheitä tai rökäletappioita. Sijoittaja toivoo, ettei valtio enää sijoittaisi pörssiyhtiöihin. Professori Vesa Puttonen muistuttaa, että valtionomistus voi taata rahoituksen.

Uniperin mainos Scholven hiilivoimalan edessä.

Fortumin päätös hankkiutua Uniperin omistajaksi yksi kaikkien aikojen bisnesmokia, asiantuntija sanoo

Fortumin Uniperille myöntämien varojen takaisinmaksuaika on vielä epäselvä. Yhtiöllä on tulevaisuudessa mahdollisuus laajentaa toimintaansa Uniperin luopuessa osasta toimintojaan.

Tytti Tuppurainen ja Markus Rauramo.

Tuppurainen A-studiossa: Fortumin johdolle pitää antaa nyt työrauha, ei ole mielekästä lähteä keikuttamaan venettä

Uniper joutui pahoihin talousongelmiin, kun Venäjä vähensi kaasun vientiä Saksaan.

Fortumin pääkonttori ulkoa.

Pitäisikö Fortum kansallistaa? "Kyllä kansallinen huoltovarmuus pitäisi olla", sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Mäkelä

Fortumin tapaus tulee vaikuttamaan omistajaohjaukseen, arvioivat kansanedustajat Ylen aamussa.

Piikkilanka-aidassa roikuvassa lakanassa on Uniperin värit sininen ja valkoinen.  Keltaisella lukee: Kein Wind? Kein Sonne? Kein Problem!

Analyysi: Voittiko Saksa vai Suomi, kun Uniper päätyi nyt Saksan haltuun? Fortumin surkea seikkailu loppui laimeaan onnistumiseen

Joku saattaisi väittää, että Saksaan epäonniselle valloitusretkelle lähteneet suomalaiset selvisivät liian vähällä, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) mukaan valtio-omistajan tavoite oli, ettei valtio joudu enää pääomittamaan Fortumia.

Tuppurainen Uniper-kaupasta: Valtiolle tärkeintä Fortumin toiminnan varmistaminen – PS:n Purran mukaan lainan takaisin saaminen ei ole voitto

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen mukaan valtio-omistajan tavoitteet toteutuivat kaupassa. Perussuomalaiset ja kokoomus arvostelevat ratkaisua kalliiksi.

Markus Rauramo puhuu tiedotustilaisuudessa.

Fortumin Rauramo: "Olemme pahoillamme siitä, miten Uniper-tarinassa kävi"

Fortumin suuromistaja Varman Risto Murto: Loppujen lopuksi aika hyvä ratkaisu sijoittajalle.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä, kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä ja Liike Nyt -eduskuntaryhmä jättivät hallitukselle välikysymyksen koskien energiamarkkinoita, sähkön hintaa ja hallituksen Fortum-politiikkaa 20. syyskuuta 2022.

Oppositiolta välikysymys sähkön hinnasta ja hallituksen Fortum-politiikasta

Perussuomalaiset on tehnyt hallitukselle välikysymyksen, joka koskee energiamarkkinoita, sähkön hintaa ja hallituksen Fortum-politiikkaa. Välikysymyksen ovat allekirjoittaneet myös kristillisdemokraatit ja nyt liike.

Viisi voimalan kartiomaista jäähdytystornia, etualalla työntekijiöiden parkkipaikka.

Analyysi: Fortumin unelma Euroopan valtauksesta haihtuu, jos Uniper kansallistetaan – samalla toteutuisi pelko suomalaisten miljarditappioista

Jonain päivänä Uniper voi kääntyä kannattavaksi esimerkiksi uusiutuvan vedyn avulla, mutta suomalaiset tuskin pääsevät hedelmistä hyötymään. Saksaan mentiin pahimmalla mahdollisella hetkellä, kirjoittaa taloustoimittaja Anna Karismo.

Tytti Tuppurainen.

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen Fortumin tuloksesta: "Ei tämä kaunista katsottavaa ole"

Fortum kertoi tänään torstaina yhdeksän miljardin euron jättitappioista. Yhtiön johdolla on yhä omistajaohjausministerin luottamus.

Tytti Tuppurainen

Oppositio vaatii valtion omistajapolitiikkaan remonttia Uniper-tappioiden vuoksi – ministeri Tuppurainen: Olemme kiristäneet otetta merkittävästi

Kokoomus haluaa, että eduskunta tekee selvityksen valtion omistajapolitiikasta ja mahdollisesti tarvittavista muutoksista ja perussuomalaiset vaativat remonttia omistajaohjaukseen.

Kai Mykkänen kesäisessä espoolaisessa puistossa

Kokoomuksen Kai Mykkänen harkitsisi valtion edustajaa myös Nesteen hallitukseen: "Miksi ei Nesteessä, jos kerran Fortumissa?"

Kokoomus odottaa Sanna Marinin (sd.) hallitukselta syksyllä eduskuntaan selontekoa omistajaohjauksen periaatteista. Perussuomalaiset haluaa edelleen eduskunnan koolle kesken kesän ja pääministerin keskusteluun mukaan.

Työntekijä kävelee kaasuputkien vieressä.

Talousvaliokunta kuulee Tytti Tuppuraista Uniperista poikkeuksellisessa istunnossa tiistaina – vastausta penätään moneen tiukkaan kysymykseen

Saksalaisen kaasujätti Uniperin ympärillä vellovat ongelmat saavat talousvaliokunnan palaamaan Arkadianmäelle kesken kesätauon.

Sanni Grahn-Laasonen eduskunnassa syyskuussa 2021

Fortumin Uniper-kiipeli: talousvaliokunnan puheenjohtaja Grahn-Laasonen haluaa laajempaa keskustelua valtion roolista pörssiyhtiöiden omistajana

Sanni Grahn-Laasosen johtama talousvaliokunta kuulee omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraista ensi viikolla Fortumin ja Uniperin tilanteesta.

Tytti Tuppurainen kehysriihessä Säätytalolla huhtikuun alussa.

Suomi ja Saksa eivät ole päässeet ratkaisuun Uniperin kohtalosta – läpimurron on tultava pian, koska yhtiö tekee isot tappiot joka päivä

Suomi ja Saksa eivät ole päässeet sopuun Uniperin kohtalosta neuvotteluissa Berliinissä.

Greenpeacen mielenosoitus Espoon Keilaniemessä Fortumin pääkonttorilla. Fortumin rannassa olevalle laiturille on maalattu sanat Stop fuelling war.

Miksi Fortum jatkaa yhä toimintaansa Venäjällä? – "Kaikki kaupalliset siteet mahdollistavat Venäjän hyökkäyksen jatkamisen", sanoo kansanedustaja

Fortumin ennakoidaan lähtevän Venäjältä ennemmin tai myöhemmin. Venäjän-toimintojen tilanteesta kuullaan lisää ensi viikon tulosjulkistuksen yhteydessä.

Stop fuelling war -banderolli Fortumin pääkonttorin seinässä.

Greenpeace osoittaa mieltään kiipeämällä Fortumin pääkonttorin seinille Espoossa

Mielenilmauksella ympäristöjärjestö haluaa kritisoida Fortumin tytäryhtiön Uniperin ratkaisua suostua Venäjän vaatimuksiin kaasuostoissa. Aktivistit menivät paikalle Espoon Keilaniemeen tänään aikaisin aamulla.

Kouvolan Veden konttori Kouvolan Kauppalankadulla.

Kouvolan vesiyhtiön koko hallitus päätettiin erottaa – kaupunki tutkii nyt, onko päätös laillinen

Erottamispäätöksen taustalla on epäluottamus. Kouvolan Veden hallituksen puheenjohtaja Anssi Tähtinen kertoo, että hän ei tiedä epäluottamuksen syytä.

En skolelever tar köttbullar åt sig i en skolmatsal.

Arkea-kiistan juurisyy tulee Turun kaupunginhallituksen käsiteltäväksi maanantaina

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton ja ammattiliitto Jytyn lakko Turun omistamaa Arkeaa vastaan alkoi, kun yritys kertoi suunnitelmastaan vaihtaa työehtosopimusta halvempaan. Lupa tähän saatiin kaupunginhallituksen konsernijaostolta.

Esteratsastuskenttä Ypäjän Hevosopistolla

Forssa toivoo selvityksiä Hevosopiston toimitusjohtajan irtisanomisesta – opistolle valitaan parhaillaan uutta johtajaa

Ypäjän Hevosopiston uuden toimitusjohtajan ennustetaan saavan harteilleen muun muassa yhtiön strategian laatimisen. Haastetta tuo myös liiketoiminnan kehittäminen.

SSAB:n Raahen tehtaan masuunit

Hallitus haluaa teollisuuden suuren hiilidioksidipäästäjän suoraan alaisuuteensa – SSAB:n osakkeet siirtyvät Solidiumista valtioneuvoston kanslialle

Valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Tytti Tuppuraisen (sd.) mukaan nyt tehty osakkeiden siirtopäätös tukee osaltaan tavoitetta hiilineutraaliin yhteiskuntaan siirtymisestä.

Pysäköintilippuautomaatti.

Lappeenrannan Toimitilojen valitus tuotti tulosta – kaupunkiyhtiöt saavat kahden miljoonan euron verot takaisin

Verottajan mukaan 100-prosenttisesti kunnan omistamat yhtiöt eivät saaneet vähentää toimintansa kuluja verotuksessa. Korkein hallinto-oikeus oli eri mieltä.

Uniperin voimala Rotterdamissa.

Finland's Fortum majority owner in German utility suing Dutch government over coal ban

A Finland-linked firm is taking the Netherlands to court over the country's coal exit.

Olli Tiainen Hanasaaren hiilikasan äärellä Merihaassa

Miksi Suomi on mukana haastamassa toista EU-maata oikeuteen kivihiilen kieltämisestä? Fortumin ja Uniperin kanne nosti esiin ikivanhan sopimuksen

Suomi on kieltänyt kivihiilen energiakäytön kansallisella lailla, mutta tukee silti Fortumia ja Uniperia, jotka aikovat haastaa Alankomaat oikeuteen samanlaisen kieltolain vuoksi. Laki sulkee Uniperin kivihiilivoimalan Alankomaissa. Saako valtionyhtiö toimia vastoin ilmastotavoitteita, joihin Suomen hallitus on sitoutunut?

Kansallisarkiston sisäänkäynti.

Posti chief says months-long delay in National Archive delivery was 'regrettable'

One parcel containing historic materials sent from Jyväskylä to Helsinki went missing for almost three months.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston aulassa lähikuva logosta.

KKV: Veikkauksen tuotot siirrettävä valtion budjettiin ja omistajaohjaus sosiaali- ja terveysministeriöön

Pelihaittojen vähentäminen on vaikeutunut, kun yhtiön on odotettu tuottavan tuloja.

Minna Arve

Pormestariehdokas Minna Arve jättää kaupunginjohtajan työt 22. helmikuuta – viransijaisuus kahdelle jakoon

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen ja kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen jakavat kaupunginjohtajan tehtävät. Turkuun valitaan kuntavaalien yhteydessä pormestari.

Ett grönt och vitt tåg åker iväg från perrongen.

Liikennejärjestelmäsuunnitelma saa Turulta pyyhkeitä

Huomiota pitäisi kiinnittää Turun lentoaseman toimintaan ja nopean ratayhteyden eli Tunnin junan edistämiseen. 

Läheltä

Tampere aikoo ostaa Hopealinjan muut osakkaat ulos puolella miljoonalla eurolla

Tarkoitus on, että Tampereen kaupunki pääsisi kunnolla tervehdyttämään laivayhtiön taloustilannetta. Koronavirus on rusikoinut jo muutoinkin hoippuvaa sisävesiliikennettä.

1980-luvulla valmistettu Eil-mallin lähijunavaunu Turussa

VR lähettää jopa 1990-luvun Intercity-vaunuja romuttamolle, valtio-omistaja sallii – Raidealan edunvalvoja: Valtion omaisuus ei ole tehokkaassa käytössä

Käyttöä vaille jääneelle junakalustolle voisi löytyä uusia tarpeita, uskoo yksityisen raidealan edunvalvoja.

Simon tuulivoimapuisto

Simon ensi vuoden talous on tiukka mutta ei toivoton – vauvalahjakin jatkuu

Simon ensi vuoden hyviä puolia on muun muassa se, että kuntaan rakennetaan jälleen tuulivoimaa.

Lappeenrannan lentokentän lennonjohtotorni

Lentokentän kiitotien käyttökielto täystyrmäys harrasteilmailulle – Lappeenrannan Ilmailuyhdistys vaatii käyttökiellon purkamista

Ilmailulain mukaan lentokenttää voi käyttää, vaikka talvikunnossapito lopetettu, sillä vastuu on aina lentäjällä.

Veikkauksen pääkonttori.

Omistajaohjaus vastusti Veikkauksen nettipelien poikkeusolojen tappiorajoituksia: vetosi markkinaosuuteen ja turvalliseen ”peli-iloon”

Asiantuntijoiden mukaan Veikkaus ei anna riittävästi tietoa pelihaittojen arviointia varten. Yhtiön tulkinta laista on eri kuin sosiaali- ja terveysministeriöllä.

Kuvassa on Helsinki-Vantaan lentoasema toukokuussa 2020.

Valtio aikoo pääomittaa lentokenttäyhtiö Finaviaa 350 miljoonalla eurolla

Pääomitus on tarkoitus tehdä ensi vuoden talousarvion yhteydessä.

Tuulivoimalaitoksia Latamäessä Luhangassa.

Rovaniemi haluaa selvittää, minne tuulivoimaloita voisi rakentaa

Johtoryhmän mukaan kaupungin kannattaa tehdä asiasta alustava selvitys, jota voidaan käyttää päätöksenteon pohjana tulevaisuudessa.

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen uskoo, että suomalaiset pelaavat joka tapauksessa, joten on parempi pelata kotimaassa.

Omistajaohjausministeri Tuppurainen: Olen valmis tarkastelemaan pelikoneiden poistamista kaupoista ja kioskeista – monopolilla kuitenkin yhä vankka kannatus

SDP:n kansanedustajana Tuppurainen on avoin myös ajatukselle siirtää Veikkauksen tuotot valtion budjettiin. 

Kasarmikortteli Kuopiossa.

Haluaisitko omistaa kallioluolan, kasarmin tai saaren? Valtio myy kiinteistöjään ennätystahtiin – Hypon ekonomisti: voi johtaa siihen, että myydään liian halvalla

Valtion kiinteistöistä huolehtivan Senaatti-kiinteistöjen mukaan rakennukset ja maa-alueet myydään markkinahintaan.

Länsi-Pohjan keskussairaala ilmasta

Meri-Lapin kunnat: Länsi-Pohjan psykiatriatalon kustannukset on lähes puolitettava

Kunnat vaativat reilun kolmentoista miljoonan euron kustannusten pudottamista reiluun seitsemään miljoonaan euroon.

Lahden kaupungintalon puisto

Lahti aikoo vahvistaa konserniyhtiöiden hallintoa ulkopuolisilla asiantuntijajäsenillä

Kaupungin konserni- ja tilajaosto keskustelee hybridihallituksista ensi viikolla.

Nainen katsoo kameraan päin.

Turun vihreät haluaa eroon poliittisista nimityksistä

Taustalla on Turun organisaatiouudistus.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä Eduskunnan valtiosalissa.

Elinkeinoministeri Lintilä: Kävimme vakavamielisen keskustelun Finnairin kanssa

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ja Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner ovat keskustelleet maanantaina yhtiön lennoista maakuntakentiltä.

Finnairin liput liehuvat yhtiön pääkonttorin edustalla.

Jyväskylän kaupunginjohtaja: Alamme varmaan viritellä keskusteluja Jyväskylän lennoista Finnairin valtio-omistajan kanssa

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto sanoo, ettei maanantainen palaveri lentoyhtiö Finnairin kanssa tuonut lupauksia Jyväskylän lentojen jatkumisesta.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen saapui hallituksen kehysriihineuvotteluihin.

Omistajaohjausministeri Tuppurainen edellyttää Veikkaukselta tarkkaavaisuutta hankinnoissaan

Veikkauksella oli oikeus jättää sopimus kilpailuttamatta. Säännöksiin liittyy kuitenkin tulkinnanvaraisuuksia.

Katulamppu

Kuopion kuntatekniikkaliikelaitos Mestar aloittaa yt-neuvottelut

Yt-neuvottelut johtuvat irtisanotusta sopimuksesta ja ne koskevat 21 työntekijää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle