Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Juoksijalegenda Gebrselassie lähti menemään Etiopian yleisurheilun johdosta – tarkkaa syytä ei vielä tiedetä

Haile Gebrselassie ei ole halunnut yksilöidä tarkasti, miksi hän otti lähtöpassit Etiopian yleisurheiluliiton puheenjohtajan paikalta.

Barcelona-tähden leikkaus Suomessa onnistui hyvin

Sakari Orava operoi Ousmane Dembelen Turussa tiistaina. Dembele on sivussa kentiltä arviolta kolme ja puoli kuukautta.

Barcelonan huippuhankinta 3-4 kuukautta sivussa - Sakari Orava leikkaa Suomessa

Sakari Orava leikkaa Ousmane Dembelen ensi viikolla Suomessa.

Kestävyysjuoksulegenda Miruts Yifter on kuollut

Moskovan olympiakisojen kaksinkertainen kultamitalisti Miruts Yifter on kuollut.

27 ME:n juoksijalegenda lopettaa uransa toistamiseeen

Etiopialainen juoksijalegenda Haile Gebrselassie ei kuitenkaan lopeta juoksemista.

Bekele pesi Farahin titaanien taistossa

Kenenisa Bekele näpäytti maailman tämän hetken ykkösjuoksijaa tämän kotimaassa. Haile Gebrselassie jäi kolmanneksi.

Juoksijalegendan ohje Farahille - "Miksi siirtyä maratonille?"

Mo Farahin ei kannata siirtyä vielä maratonille. Haile Gebrselassien vinkki tulee kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Legendaarinen Gebrselassie juhli jälleen Wienissä

Voitto puolimaratonilla oli etiopialaiselle kolmas peräjälkeen. Maratonin voitto meni Keniaan.

Sundstedt lupaa huippukunnon olympiakisoihin

Pyöräilijä Pia Sundstedt ei aio lähteä Lontoon olympiakisoihin nöyristelemään tai peesaamaan joukon jatkona. Hänen mukaansa jokaisella urheilijalla täytyy olla tavoitteena voitto, kun kisa käynnistyy. Kaikki on mahdollista, Sundstedt sanoo.

Gebrselassien toiveet Lontoon kisoista murskaksi

Etiopian juoksijasuuruus Haile Gebrselassie ei onnistunut alittamaan Lontoon kisojen 10 000 metrin olympiarajaa. Gebrselassie sijoittui Alankomaissa käydyssä kilpailussa 7:nneksi.

Biwott huippuaikaan Pariisin maratonilla

Kenialainen Stanley Biwott voitti Pariisin maratonin uudella reittiennätyksellä 2.05.11. 26-vuotias Biwott rikkoi Vincent Kipruton ennätyksen 36 sekunnilla.

Kipyegolle uran ensimmäinen voitto

Kenian Michael Kipyego juoksi Tokion maratonilla uransa ensimmäiseen voittoon. Etiopialainen Haile Gebrselassie oli voitossa kiinni 36 kilometrin ajan, mutta Kipyego kiri viimeisen neljän kilometrin aikana kärkeen ajallaan 2.07.37.

Makau juoksi maratonin ME-ajan

Kenialainen Patrick Makau juoksi Berliinin maratonilla maailman kaikkien aikojen nopeimman ajan 2.03.38. Entinen ennätys oli Haile Gebrselassien myös Berliinissä vuonna 2008 juoksema 2.03.59.

Mutai huimassa vedossa Lontoon maratonilla

Kenialainen Emmanuel Mutai oli huippuvauhdissa Lontoon maratonilla. Mutai pysäytti kellot aikaan 2.04.40 ja jäi 41 sekunnin päähän etiopialaisen Haile Gebrselassien juoksemasta maratonin ME-ajasta.

Gebrselassie voittoon Wienissä

Etiopialainen Haile Gebrselassie oli parhaassa vauhdissa Wienin puolimaratonilla. Gebrselassie palasi sairauslomaltaan hyväkuntoisena ja juoksi voittoon ajalla 1.00.18.

Gebrselassie vetäytyi Tokion maratonilta

Maratonin maailmanennätysmies Haile Gebrselassie on peruuttanut osallistumisensa Tokion maratonille polviruhjeiden takia.

Orava leikkaa Serbian presidentin jalan

Jalkapalloilija David Beckhamin akillesjänteen viime keväänä leikannut ortopedi Sakari Orava tekee samanlaisen leikkauksen Serbian presidentille. Presidentti Boris Tadicin edustajien mukaan Orava johtaa serbialaiskirurgien ryhmää Belgradissa huomenna torstaina tehtävässä leikkauksessa.

Paavo Nurmi jyräsi IAAF:n nettiäänestyksestä

Yhdeksänkertainen olympiavoittaja Paavo Nurmi on valittu maailman kaikkien aikojen parhaaksi kestävyysjuoksijaksi Kansainvälisen yleisurheiluiiton (IAAF) järjestämässä äänestyksessä.

Gebrselassie jatkaa sittenkin uraansa

Haile Gebrselassie on pyörtänyt lopettamispäätöksensä. Etiopialainen kestävyysjuoksun supertähti ilmoitti lopettamisestaan reilu viikko sitten jouduttuaan keskeyttämään New Yorkin maratonin polvivamman vuoksi.

Gebrselassie harkitsee uudelleen lopettamispäätöstään

Etiopialainen kestävyysjuoksun supertähti Haile Gebrselassie harkitsee managerinsa mukaan uudellen lopettamispäätöstään. Gebrselassie ilmoitti lopettavansa uransa jouduttuaan keskeyttämään New Yorkin maratonin polvivamman vuoksi sunnuntaina.

Gebrselassie keskeytti New Yorkin maratonin - ilmoitti lopettavansa uransa

Haile Gebrselassie joutui keskeyttämään New Yorkin maratonin puolessa välissä ilmeisesti polvivamman takia. Etiopialainen juoksi tuolloin kisaa johtaneessa ryhmässä. Keskeyttämisen jälkeen Gebrselassie ilmoitti lopettavansa huikean urheilu-uransa.

Kenialaiset huippuvauhdissa Berliinin maratonilla

Kenialainen Patrick Makau voitti Berliinin maratonin kovalla ajalla 2.05.08. Makaun maanmies Geoffrey Mutai hävisi vain kaksi sekuntia. Kenialaiset lähtivät rikkomaan Haile Gebrselassien kaksi vuotta sitten samassa paikassa tekemää ME-aikaa 2.03.59, mutta eivät pystyneet siihen.

Gebrselassie juoksee New Yorkin maratonin

Haile Gebrselassie juoksee New Yorkin maratonin ensimmäisen kerran tämän vuoden marraskuussa. Etiopialainen ei ole koskaan aiemmin osallistunut merkittävään maratonkisaan Yhdysvalloissa.

Gebrselassie aikoo rikkoa maailmanennätyksensä

Maratonin maailmanennätyksen haltija Haile Gebrselassie ennusti, että hän pystyy alittamaan maratonajan 2.02. Etiopialainen Gebrselassie on ainoa, joka on alittanut ajan 2.04. maailmanennätysajallaan 2.03.59 Berliinissä vuonna 2008.

Mikander löi Stubbin Berliiniin maratonilla

Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander on tehnyt historiaa Berliinin maratonilla. Mikander löi ulkoministeri Alexander Stubbin ja teki tiettävästi kaupunginjohtajien epävirallisen ME-ajan.

Gebrselassien ME-yritys epäonnistui

Etiopian juoksulegenda Haile Gebrselassie ei onnistunut rikkomaan nimissään olevaa maratonin maailmanennätysaikaa Berliinin maratonilla. Gebreselassie voitti kyllä kisan ajalla 2.06.08, mutta ME 2.03.59 jäi saavuttamatta.

Bekele sivuutti legendaarisen Gebrselassien

Etiopian Kenenisa Bekele nousi idolinsa Haile Gebrselassien rinnalle voittamalla neljännen kerran peräkkäin 10 000 metrin maailmanmestaruuden Berliinissä ajalla 26.46,31. Herrat erottaa Bekelen eduksi ratakisoissa vain 5 000 metrin olympiakulta.

Gebrselassie ME-jahtiin syyskuussa

Etiopialainen Haile Gebrselassie suunnittelee rikkovansa omissa nimissään olevan maratonin ME-ajan syyskuussa juostavalla Berliinin maratonilla. Samalla Gebrselassie ilmoitti, että hän ei kilpaile maratonillla Berliinin MM-kilpailuissa.

"100 metrin ME tulevaisuudessa 9,48"

Stanfordin yliopiston biologian professori Mark Denny on tehnyt hurjia laskelmia siitä, miten juoksulajien ME-tulokset kehittyvät tulevaisuudessa.

Gebrselassie kohenteli maratonin ME:tään

Etiopian Haile Gebrselassie voitti Berliinin maratonin uudella maailmanennätysajalla 2.03.59. Gebrselassie paransi omissa nimissä ollutta ME-aikaa 27 sekunnilla ja hänestä tuli ensimmäinen joka on alittanut kuninkuusmatkalla 2 tunnin ja 4 minuutin rajan.

10 000 metriä jälleen Bekelen juhlaa

Kymppitonnin olympiakultaa puolustanut Etiopian Kenenisa Bekele otti omansa myös Pekingissä. Tälläkin kertaa mukana tuli myös uusi olympiaennätysaika. Nyt se on 27.01,17.

Gomez Noya on kulkenut kivisen tien triathlonin mestarisuosikiksi

Espanjalaistriathlonisti Javier Gomez Noya on taisteli kuusi vuotta Espanjan urheiluviranomaisten kanssa, jotka eväsivät hänen kilpailulisenssinsä sydämen vajaatoiminnan takia. Gomez Noya ei kuitenkaan luovuttanut kilpailu-uransa suhteen ja on nyt suurin kultamitalisuosikki Pekingissä.

Pekingin maraton jää ME-mieheltä väliin saasteiden takia

(10.3.) Etiopialainen kestävyysjuoksija Haile Gebrselassie ei kilpaile ensi elokuun Pekingin olympiakisojen maratonilla, koska maratonin ME:n haltija pelkää, että ilmansaasteet olisivat haitallisia hänen terveydelleen.

Gebrselassien olympiapaikka tiukassa

Etiopian yleisurheilumaajoukkueen päävalmentaja Woldemeskel Kostre arvioi tiistaina, että olympiavoittaja Haile Gebrselassie jää ulos Etiopian ryhmästä Pekingin kesäkisojen 10 000 metrillä.

Pekingin maraton jää ME-mieheltä väliin saasteiden takia

Etiopialainen kestävyysjuoksija Haile Gebrselassie ei kilpaile ensi elokuun Pekingin olympiakisojen maratonilla, koska maratonin ME:n haltija pelkää, että ilmansaasteet olisivat haitallisia hänen terveydelleen.

Pekingin maraton jää ME-mieheltä väliin saasteiden takia

Etiopialainen kestävyysjuoksija Haile Gebrselassie ei kilpaile ensi elokuun Pekingin olympiakisojen maratonilla, koska maratonin ME:n haltija pelkää, että ilmansaasteet olisivat haitallisia hänen terveydelleen.

Gebrselassie huippuaikaan maratonilla

Etiopian Haile Gebrselassie juoksi kaikkien aikojen toiseksi nopeimman ajan, kun hän voitti Dubain maratonin ajalla 2.04.53. Gebrselassie jäi 27 sekuntia omasta ennätysajastaan, jonka hän juoksi Berliinisä viime syyskuussa.

Gebrselassie aikoo tehdä maratonin ME:n

Haile Gebrselassie, 34, uskoo pystyvänsä alittamaan omissa nimissään olevan maratonin ME-ajan 18. tammikuuta Dubaissa. Kilpailu on etiopialaisen viimeinen ennen Pekingin olympiakisoja. Kaksi kertaa 10 000 metrin olympiavoiton napannut Gebrselassie teki viime syyskuussa Berliinin maratonilla ajan 2.04.26.

Pitkämäki ainoa eurooppalainen miesurheilija IAAF:n parhaiden listalla

Keihäänheiton maailmanmestari Tero Pitkämäki sijoittui yhdeksänneksi Kansainvälisen Yleisurheiluliiton (IAAF) vuoden 2007 parhaiden urheilijoiden äänestyksessä. Pitkämäki oli ainoa eurooppalainen miesurheilija IAAF:n kymmenen parhaan listalla.

Gebrselassie pinkoi maratonin ME:n

Etiopian Haile Gebrselassie juoksi maratonin kaikkien aikojen kovimman ajan Berliinin maratonilla sunnuntaina. Gebrselassie pysäytti kellot aikaan 2.04.26. Edellinen ennätys oli Kenian Paul Tergatin 2.04.55 vuodelta 2003.

Yleisurheilun MM-kisat Stuttgartissa 1993

Kiinan naiset pinkoivat maailman kestävyysjuoksun kärkeen.

Yleisurheilun MM-kisat Edmontonissa 2001

Suomelle kisoista keihäshopeaa ja kuulapronssia.

Yleisurheilun MM-kisat Pariisissa 2003

Suomelle ei kilpailuissa hellinnyt yhtäkään mitalia.

Gebrselassie palasi kilparadoille Hengelossa

Etiopian olympiavoittaja Haile Gebrselassie palasi kilparadoille Hengelon yleisurheiluillassa Hollannissa. Gebrselassie, 34, sai tyytyä viidenteen sijaan kovatasoisessa 10 000 metrin kilpailussa. Gebrselassien aika oli 26.52,81. Voiton otti Etiopian Sileshi Sihine, joka pysäytti kellot aikaan 26.48,73.

Mårten Boström voitti puolimaratonin Arizonassa

Suomalaiset nuoren polven kestävyysjuoksijat lähestyvät maailman kärkeä. Yhdysvalloissa yleisurheilustipendiaattina opiskeleva Mårten Boström voitti Phoenixissa osallistujamäärältään yhden maailman suurimmista puolimaratoneista omalla ennätyksellään 1.06.32.

Gebrselassie voitti Fukuokassa huippuajalla

Kestävyysjuoksun supertähti Haile Gebrselassien uhkuu kovaa maratonkuntoa. Etiopian juoksijaihme voitti sunnuntaina Japanissa perinteisen Fukuokan maratonin hyvällä ajalla 2.06.52.

Gebrselassie juoksi huippuvauhtia

Etiopialainen juoksijasuuruus Haile Gebrselassie otti odotetusti selkeän voiton sunnuntaina juostulla Berliinin maratonilla, mutta tavoitteena ollut maailmanennätys jäi kuitenkin saavuttamatta.

Epo-testin puute vesittää kolme ME-aikaa

Kolme tällä kaudella tehtyä yleisurheilun maailmanennätystä jää vahvistamatta, koska kisajärjestäjät eivät ole pystyneet hoitamaan epo-testausta sääntöjen mukaisesti. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF kertoi tiistaina, etteivät ennätykset tule voimaan epo-testin puuttumisen takia.

Felix Limo voitti Lontoon maratonin

Kenialainen Felix Limo voitti Lontoon maratonin loppukirissä viimevuotista voittoa puolustaneen maanmiehensä Martin Lelin. Etiopialainen suurjuoksija Haile Gebrselassie uupui kärkikaksikon viisi kilometriä ennen maalia tekemään rajuun nykäykseen ja sijoittui lopulta yhdeksänneksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle