Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pariisissa on Père-Lachaise, mutta suomalaisillakin hautausmailla riittää yllättävää katsottavaa: kalmistoturismi saa miettimään elämän suuria kysymyksiä

Hautausmaille tehdään nyt retkiä, joiden kautta halutaan tutustua paikallishistoriaan. Samalla haetaan mielenrauhaa ja myös inspiraatiota taiteelliseen tuotantoon.

Koronatartuntojen määrä kasvaa vauhdilla Pohjois-Karjalassa – "Epidemiatilanne ei ole enää rauhallinen"

Tartuntojen määrässä näkyy erityisesti matkailun lisääntyminen niin valtakunnan rajojen yli kuin kotimaassakin. Tartunnat ovat levinneet myös perhe- ja ystäväpiirissä, festareilla sekä muissa kohtaamisissa. Koronaan ovat viime viikkoina sairastuneet erityisesti nuoret aikuiset.

Pohjois-Karjalassa hengitetään Suomen puhtainta ilmaa

Asia selviää ely-keskuksen seurantatutkimuksessa, jossa tutkittiin maakunnan ilmanlaatua seuraamalla männyn runkojäkäliä ja sammalten alkuainepitoisuuksia. Viimeisen 15 vuoden aikana tehtyjen seurantatutkimusten vertailussa Pohjois-Karjalan jäkälävauriot olivat pienimpiä ja ilmanpuhtausindeksi kaikkein suurin.

Harvinainen hetki: Sari Kaasinen palaa perustamansa Värttinän kanssa lavalle vuosikymmenten tauon jälkeen

Yhtyeen perustajajäseniin kuuluva Sari Kaasinen liittyy maailmanmusiikkiyhtyeen riveihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1996.

Koronatartuntoja edelleen paljon – Pohjois-Karjala kuitenkin yhä perustasolla

Tartuntoja on viime viikkoina todettu Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Polvijärvellä ja Rääkkylässä. Tartunnoista yhdeksän oli peräisin ulkomailta. Jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista todettiin kuusi. Kahdeksan tartuntaa todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä.

Osalla Siun soten terveysasemista ei ole kesällä lainkaan lääkäriä – hoitoon mentävä toiseen kuntaan

Sijaisten huono saatavuus vaikuttaa palveluihin erityisesti Kiihtelysvaaran, Tuupovaaran ja Rääkkylän terveysasemilla. Asemat ovat heinäkuun aikana lääkäripalveluiden osalta suljettuna. Mikäli asiakas tarvitsee lääkäriaikaa, varataan aika sijaistavalle asemalle.

Itä-Suomen hallinto-oikeus: Rääkkylän valokuitupäätös oli lainvastainen

Maakuntalehti Karjalainen kertoo, että hallinto-oikeuden mukaan kunta ylitti valtuutensa ja vaaransi kuntalaisten edun, kun se päätti ostaa tappiollista liiketoimintaa.

Pohjois-Karjalan koronatartunnat yhä hienoisessa kasvussa

Kuluvalla viikolla Pohjois-Karjalassa on todettu 15 koronatartuntaa. Suurin osa tartunnoista on edelleen peräisin ulkomailta.

Pohjois-Karjalan hirvikanta on heikentynyt entisestään – syksyn jahtikaudelle entistä vähemmän hirvilupia

Suomen Riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Karjalaan syksyn jahtikaudelle vajaa tuhat hirven pyyntilupaa. Määrä on lähes kolmanneksen vähemmän kuin vuosi sitten.

Koronatartunnat kääntyivät nousuun Pohjois-Karjalassa –altistumisia yksityistilaisuudessa Joensuussa ja viinijärveläisessä pesisjoukkueessa

Koronatartuntojen määrä on lisääntynyt Pohjois-Karjalassa. Suurin osa tarunnoista on peräisin muualta Suomesta tai ulkomailta.

Perinnemaisemia kartoitetaan Pohjois-Karjalassa

Ely-keskus aloitti nelisen vuotta sitten urakan, jossa täydennetään 1990-luvulla toteutettua valtakunnallista perinnemaisemainventointia

Kotiseutuyhdistykset rahapulassa vuokratulojen loputtua – Kontiolahti-seura pyytää tukea kuntalaisilta

Koronarajoitukset tyrehdyttivät viime vuonna monien pitäjäyhdistysten tärkeän tulonlähteen, tilojen vuokrauksen. Näin kävi myös Kontiolahdessa, jossa Kotiseutukeskukseen varatut tapahtumat peruuntuivat. Kulut kuitenkin pysyivät ennallaan.

Yli puolet Pohjois-Karjalan koronatartunnoista peräisin ulkomailta – tilanne kuitenkin rauhallinen

Kuluvalla viikolla maakunnassa on todettu kymmenen tartuntaa, joista kuusi Kiteellä. Tartuntojen alkuperä on ulkomailla. Yksittäisiä tartuntoja on todettu myös Joensuussa ja Rääkkylässä.

Valtuuston kokoonpano muuttui tarkastuslaskennassa neljässä Pohjois-Karjalan kunnassa

Tarkastuslaskennan myötä valtuuston kokoonpano muuttui neljässä Pohjois-Karjalan kunnassa. Puolueiden paikkajako pysyi tarkastuksessa ennallaan, mutta neljä valtuutettua putosi varasijalle. Kuntien keskusvaalilautakunnat vahvistivat valtuustovalinnat kokouksissaan keskiviikkona.

Vieno rantautui Pohjois-Karjalaan: Yle seuraa myrskyn etenemistä hetki hetkeltä

Pohjois-Karjalassa varaudutaan tiistaina sähkönjakelun suurhäiriöön. Tuulen nopeus voi olla puskissa pahimmillaan jopa yli 25 metriä sekunnissa. Maakunnassa oli aamupäivällä jo yli 10 000 taloutta ilman sähköä. Pahimpien tuulien ennustetaan jatkuvan iltapäivään saakka.

Rääkkylä: Kuntavaalit 2021

Rääkkylässä Sininen tulevaisuus nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Perussuomalaiset, SDP ja kristillisdemokraatit olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Savo-Karjalan vaalipiirissä jo lähes joka kolmas äänestänyt ennakkoon

Viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä otettiin kova loppukiri, sillä ääniä annettiin lähes 18 000. Rääkkylässä äänestysprosentti jo yli 45.

Enää kaksi päivää aikaa äänestää ennakkoon

Pohjois-Karjalassa innokkaimmat äänestäjät löytyvät Rääkkylästä, missä äänestysprosentti on jo yli 36.

Siun soten eläinlääkärit keskittyvät kesällä peruspalveluihin ja kiireellisen avun antamiseen

Eläinlääkäripalvelujen kysyntä kasvaa kesä- ja loma-aikaan, koska eläinten kanssa liikutaan paljon ja tapaturmat lisääntyvät.

Maakunnan yritysten verojalanjälki oli vuonna 2019 noin 820 miljoonaa euroa

Suurimmat verovirrat kertyivät arvonlisäverosta, palkkojen ennakonpidätyk­sistä ja eläkevakuutusmaksuista.

Rääkkylä ennakkoäänestää nyt – kihahtaako itsenäisyys mukavasti päähän?

Tämän luettuasi tiedät, mikä Rääkkylässä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Puu on edelleen merkittävä polttoaine Pohjois-Karjalassa

Ulkomailta tuodun hakkeen käyttö lämpö- ja voimalaitoksissa kasvoi edelleen.

Konnevesi, Pertunmaa, Rääkkylä ja Haapajärvi ajautuivat kriisikunniksi – valtiovarainministeriö aloittaa arviointimenettelyn

Suomessa on neljä uutta kriisikuntaa. Valtiovarainministeriö aloittaa neuvottelut kuntien kanssa elokuussa ja ne kestävät tammikuuhun 2022 saakka.

Kesämökkejä on maakunnassa nyt neljä kertaa enemmän kuin vuonna 1970

Pohjois-Karjalassa on nyt noin 24 500 kesämökkiä, kun niitä 50 vuotta aiemmin oli noin 6 000. Ylivoimaisesti eniten mökkejä on Joensuun kaupungin alueella, joka on laajentunut kuntaliitosten myötä.

Ennakkoäänestys alkoi Pohjois-Karjalassa, innokkaimmin äänestivät Rääkkylän asukkaat

Ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä kävi äänensä antamassa lähes 3 900 pohjoiskarjalaista. Väkilukuun suhteutettuna vilkkaimmin äänestivät rääkkyläläiset, hitaimmin kontiolahtelaiset.

Ennakkoäänestys alkaa, äänestämään pääsee lähes 136 000 pohjoiskarjalaista

Kuntavaaleissa äänestetään uudet valtuustot seuraavaksi neljäksi vuodeksi kaikkiin kuntiin. Pohjois-Karjalassa on 13 kuntaa ja niiden valtuustoihin pyrkii yli 1500 ehdokasta. Ennakkoon voi äänestää monenlaisissa paikoissa.

Pian puolet pohjoiskarjalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen

Koronatautia vastaan rokottaminen etenee yhä nuorempiin ikäluokkiin. Siun soten alueella ovat nyt vuorossa 1966 ja sitä aiemmin syntyneet sekä nuoremmat riskiryhmiin kuuluvat. Maakunnan väestä on rokotettu jo 49 prosenttia.

Pohjois-Karjalassa vähemmän työttömiä kuin koronan iskiessä viime keväänä

Työttömiä työnhakijoita on Pohjois-Karjalassa yli 10 500. Määrä on useita tuhansia vähemmän kuin huhtikuun lopussa viime vuonna. Eniten tilanne on parantunut lomautettujen osalta. Pitkäaikaistyöttömiä on kuitenkin entistä enemmän.

Nyt riittää vettä Pohjois-Karjalan järvissä ja joissa, mutta tulvavahinkoja ei ennusteta

Runsaat sateet näkyvät korkeina vedenpintoina vesistöissä. Kevään tulvahuippu koittaa ympäristökeskuksen mukaan vasta kesäkuussa. Tulvavahinkoja ei ole Pohjois-Karjalassa näköpiirissä, ellei tule vielä suuria sateita.

Pieliselle ja Saimaalle ennustetaan kevättulvia

Lähiviikolle povatut sateet yhdessä aikaisempien sateiden kanssa kasvattavat tulvaennusteita.

Enemmistö Itä-Suomen valtuustoista ei pienene kuntavaalien jälkeen, vaikka laki sallisi ja muitakin perusteita löytyy

Pohjois-Karjalassa vain yhdessä ja Pohjois-Savossa viidessä kunnassa valtuusto on sen kokoinen kuin uudistettu kuntalaki sallisi. Muissa kuntapäättäjät ovat halunneet pitää isomman valtuuston, vaikka väki ja tehtävät ovat monessa vähentyneet.

Navettarakennuksessa raju tulipalo Kiteellä – useita lehmiä jäänyt loukkuun katon romahdettua

Kiteeläisen maatilan karjasuojassa syttyi keskiviikkona iltapäivällä tulipalo. Palossa on kuolleiden lehmien tarkkaa määrää ei vielä tiedetä. Navetassa oli 80–90 eläintä, joista osa pääsi pakenemaan.

Työttömien määrä laski hieman viime vuodesta – lomautukset vähenivät huomattavasti

Pohjois-Karjalassa oli maaliskuun lopussa noin 11 000 työtöntä.

Vappuväkeä runsaasti liikkellä Itä-Suomessa – virkavallalla liki 300 tehtävää

Poliisin näkökulmasta vappuaatto oli viimevuotista hieman vilkkaampi. Ravintoloihin kertyi jonoja, mutta mitään hallitsematonta ryntäystä ei syntynyt.

Koronatilanne Pohjois-Karjalassa on edelleen rauhallinen – "Epidemia ei kuitenkaan ole missään nimessä ohi"

Koronanyrkki kehottaa viettämään vappua lähipiirissä ja virtuaalisesti.

Pohjois-Karjalan metsiä myydään kiihtyvällä tahdilla rahastoille – MTK:n asiantuntija pelkää omistuksen päätyvän ulkomaille

Maakunnan metsätilakaupoista valtaosassa on nykyään ostajana sijoittajia edustava rahasto. Vain joka viides kauppa tehdään yksityisille metsänomistajille.

Toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen: "Lääkäripula on Siun sotelle suurempi ongelma kuin rahan puute"

Siun sotea uhkaa syksyllä jopa 50 lääkärin vaje. Lääkäriliitto ja Itä-Suomen aluehallintovirasto ovat puuttuneet Pohjois-Karjalan terveyden- ja sairaanhoidon kuntayhtymän toimintaan.

Enää viikko hakuaikaa 40 lähihoitajan oppisopimuskoulutukseen

Työpisteet sijaitsevat Juuassa, Nurmeksessa, Lieksassa, Ilomantsissa, Kiteellä, Rääkkylässä ja Tohmajärvellä.

Siun soten hoitajille maksetaan 100 euron hälytyskorvaus

Pohjois-Karjalan hoitajapulaan pyritään kehittämään ratkaisuja.

Karhukanta jatkaa kasvuaan – hirvilupien määrä romahtaa?

Luken mukaan Pohjois-Karjalassa on 560–580 yli vuotta vanhempaa karhua ennen elokuussa alkavaa metsästyskautta.

Naisia on vaali vaalilta enemmän kunnanvaltuustoissa, mutta Itä-Suomessakin puheenjohtajana on useimmiten mies

Ylen selvitys kertoo, että naisten osuus kunnanhallitusten ja -valtuustojen johdossa on pienempi kuin valtuustoissa.

Pohjois-Karjalassa lomituspalvelut järjestää jatkossa Tohmajärvi

Alueella työskentelee noin 140 vakituista maatalouslomittajaa.

Siun sote peruu ensi viikon rokotusajat Astra Zenecan koronarokotteella – yli 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat normaalisti

Suomi keskeytti viikoksi rokotukset Astra Zenecan rokotteella haittavaikutusten selvittämiseksi.

Leuto talvi ja koronaepidemia sulattivat PKS:n tulosta vuonna 2020

Konserni teki voittoa 6,2 miljoonaa euroa, mikä on puolet vähemmän kuin vuonna 2019.

Viime kuukaudet Itä-Suomen metsistä on korjattu vanhoja talvileimikkorästejä

Alkuvuosi on ollut puunkorjuulle huomattavasti suotuisampi kuin viime talvi, jonka jäljet vaikuttavat yhä puukauppaan.

Newsweekin vertailu: Pohjois-Karjalan keskussairaala on omassa kastissaan maan kärkikaartia

Suomen vertailussa Pohjois-Karjalan keskussairaala sijoittuu keskussairaaloiden joukossa neljänneksi.

Turkistarhoilla odotetaan nyt kahdenlaisia koronarokotteita: sekä työntekijöille että eläimille

Hoitajilla suojavarusteet eikä ulkopuolisia vierailijoita, näin suojataan varsinkin tarhasupeja ja -minkkejä koronalta.

Helmikuu oli Pohjois-Karjalassa normaalia kylmempi

Valtimolla mitattiin helmikuun keskilämpötilaksi -13,7 astetta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle