Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laura Hallamaan kolumni: Miksi aikuinen vierastaa leikkimistä?

Leikki on nyky-yhteiskunnan suoritusvapaa-alue, jonne aikuisenkin pitäisi uskaltautua, kirjoittaa toimittaja Laura Hallamaa.

Stella Polaris äänessä – osallistu tunnetun improvisaatioryhmän suoraan lähetykseen

Vaikuta improvisoituihin tarinoihin livelähetyksessä!

Porin Suomiareenassa pohditaan arjen yhteisöllisyyttä tamperelaisvoimin

Hyvin arkiset asiat edistävät yhteiseloa naapurien kanssa usein kaikkien parhaiten.

Noin viikon studion Eeva Vekki on tottunut saamaan ympärillä olevat ihmiset nauramaan – ”En kestä paskanjäykkyyttä ollenkaan”

Suurelle yleisölle melko tuntematon koomikko ansaitsi kovalla työllä paikkansa parrasvaloissa. Vantaalla kasvanut perheenäiti on myös maailmanparantaja, joka sanoo lähtökohtaisesti kaikkeen "kyllä".

Mitä tapahtuu kun voittorivi osuu kohdalle? – Kemin kaupunginteatterin syksyssä on komediaa, draamaa ja musiikkia

Kemin kaupunginteatterin tunteikkaassa syksyssä on paljon sävyjä Kemistä.

Taiska käsikirjoittaa Kemin kaupunginteatterille viihdekonsertin edesmenneen kapellimestari Sami Itkosen tuotannosta

Hannele Taiska Kauppinen käsikirjoittaa ja dramatisoi ensi syksyksi Kemin kaupunginteatterille viihdekonsertin Sikojen rakkaus. Teatterin syksy aloitetaan kuitenkin lottoamisella.

Impro vapauttaa itsetunnon – teatteria tehdään monipuolisesti hanketyönä

Nuoret saivat improkerhoja, yleisö nähdäkseen talviteatteria ja kesäteatterialue kastettiin uudelleen. Maiju Lassila -teatterihanke virittää tohmajärveläiset ilmaisemaan itseään.

Improvisaatioteattereille oma kattojärjestö Suomeen

Lajin opetus halutaan sivuaineeksi suomalaiseen teatterikoulutukseen.

Kulttuuritoimijat kaipaavat lisää tilaa Rovaniemelle

Rovaniemi on vilkas kulttuurikaupunki, mutta sinne kaivataan lisää tilaa kulttuurin tekemiseen.

Leikkiympäristöt kapenevat – lapsen into vaarassa tyrehtyä?

Lapsen taidekokemus tiivistyy tutkimuskoordinaattori Tarja Pääjoen mielestä hetkeen, jossa taapero leikkii keittiössä työvälineillä. Ennakkoluulottomasti teräskattilaa takova lapsi ei mieti tilanteessa toisten mielipiteitä. Koulu tekee lapsesta itsekriittisen.

Lastenteatterin yleisö kaipaa improvisaatiota

Lastenteatteri valtaa Kouvolan Kuulas-tapahtumassa. Tänä vuonna korostuu aiempaa enemmän sanaton teatteri. Yleisön toiveesta mukana on myös improteatteria lapsille.

Forssan Teatterin toinen näyttämö on pieni kooltaan ja luonteeltaan kokeileva

Toisen näyttämön valmistuminen mahdollistaa kokeilevan ja uusia tuulia haistelevan teatterin. Samalla lisätila kasvattaa myös Pienen Teatterikoulun toimintaa.

Kansanedustajaehdokkaita halutaan mukaan lukuisiin kissanristiäisiin

Tämän kevään eduskuntavaaliehdokkaita kositaan mukaan moniin eri tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Esimerkiksi kansalaisjärjestöt haluavat vaikuttaa tuleviin kansanedustajiin jo ehdokasvaiheessa. Ehdokkaat ovat haluttuja vieraita myös kevyemmissä tapahtumissa, kuten improvisaatioteatterissa tai muotinäytöksessä.

Improvisaatioteatteri opettaa: elämässäkin saa mokata

Improvisaationäyttelijä joutuu heittäytymään tilanteisiin ja luottamaan ystäviin. Teatterin lavalla energia tulee paitsi kanssanäyttelijöiltä, myös yleisöltä. Ennen kaikkea improsaation kautta tulee tutuksi ajatus, että mokaamisen jälkeenkin voi näyttää hyvältä.

Honkanen jatkaa Kansallisteatterin linjaa: Mikkelin teatterin ovet aukeavat nuorille näytelmäkirjailijoille

Mikkelin teatterin uusi teatterinjohtaja Katriina Honkanen lisää kotimaisten kantaesitysten määrää.

Suljetun Facebook-ryhmän suosio repesi ja synnytti Vorssankiäliset uutiset näyttämölle

Forssassa on tehty jonkinlaista teatterin historiaa, kun Vorssankiäliset uutiset -improvisaatio on noussut ennen näkemättömään suosioon. Esitykset on myyty loppuun jouluun asti jo nyt. Näytökset tekee Improvisaatioteatteri Neljäs Seinä ja forssalainen Susanna Drockila. Suosio perustuu suurelta osalta forssalaisten kiintymykseen Drockilan Vorssankiäliset uutiset -Facebook-ryhmään.

Helsinkiin uusi teatteri vanhalla reseptillä

Helsinkiläisravintolaan avataan uusi teatteri. Klubiteatteri aloittaa toimintansa elokuun lopussa.

Epäonnistumisen pelko kasvaa virheitä korostamalla

Epäonnistumisen pelko määrittää suomalaista yhteiskuntaa monella tasolla, sanoo vuorovaikutuskoulutusta suomalaisyrityksissä parikymmentä vuotta antanut näyttelijä Outi Mäenpää.

Hyvä johtaja ei pelkää konflikteja

Palkittu näyttelijä Outi Mäenpää on jo parin kymmenen vuoden ajan kouluttanut suomalaisyrityksiä viestintä- ja vuorovaikutustaidoissa, ja sanoo hyvän johtajan tarkistavan motiivinsa vähintään kerran vuodessa.

Älä jänistä, älä munaa - virallinen pääsiäiskaupunki elää kevättä

Tuhannet ihmiset vaeltavat Suomen virallisessa pääsiäiskaupungissa pyhien aikana. Riihimäen pääsiäisestä on kasvanut lapsiperheiden suosikki.

Linna haluaa olla keskellä kylää

Keskiaikainen Hämeen linna haluaa pysyä edelleen haluttuna matkailukohteena. Kävijämäärät ovat hiukan nousseetkin. Linnan väki tekee myös töitä asian eteen koko ajan, ja samalla yritetään madaltaa kaupunkilaisten kynnystä piipahtaa paikalle.

Improliiga on joensuulaisten teattereiden maraton

Anna sana, anna paikka ja me teemme siitä esityksen. Joensuulaiset teatteriryhmät ottavat perjantaista lähtien koko kevään ajan mittaa toisistaan Improliigassa. Viidettä kertaa toteutettavan liigan tekeminen käy nimensä mukaisesti urheilusuorituksesta, sillä kisaa käydään viikottain ja voittaja on selvillä vasta toukokuussa.

Stand up paisuu Joensuussa komiikkafestariksi

Ihminen ja tarina. Lava ja mikrofoni. Stand up-komiikka on vaativa laji, joka on löytänyt vankan jalansijan Joensuusta. Säännöllisten klubi-iltojen jatkoksi tammikuussa järjestetään kaupungin ensimmäiset komiikkafestivaalit.

Improteatteri saa yleisön kiljumaan

Improvisaatioteatteri elää uutta nousukauttaan. Lajin suosio näkyy sekä television viihdeohjelmissa että esiintyvien ryhmien katsojamäärissä. "Hetken taiteeksi" kutsuttu improteatteri vaatii esiintyjältään rohkeutta heittäytyä. Myös työelämässä tärkeitä yhteistyötaitoja voi kehittää improvisaatioharjoituksilla.

Teatterisota haastaa improvisaatiossa

Rovaniemellä käydään viikonloppuna sotaa teatterin keinoin. Toista kertaa järjestettävä Teatterisota kutsuu rovaniemeläiset teatterit kisamaan improvisaatiossa. Kisaan on ennakkoon ilmoittautunut viisi ryhmää. Teatterisota-julistus annettiin Lapin Radiossa iltapäivällä.

Improvisaatioteatteria Jurassic Rockissa: "Kun näyttelijä on pulassa, niin yleisöllä on hauskaa"

Teatteri tekee tietään myös rock-festivaaleille. Esimerkiksi Mikkelissä tänä viikonloppuna järjestettävän rockfestivaali Jurassic Rockin ohjelmaan lukeutuu Teatterivintti. Esityksessä näyttelijät joutuvat hikoilemaan lavalla, kun yleisö määrää heidän puolestaan mitä seuraavaksi tapahtuu.

Kulttuurivaikuttaja Ilkka Talasranta on kuollut

Hollolalainen Ilkka Talasranta oli kuollessaan 49-vuotias. Hän toimi urallaan laajasti taiteen ja viihteen sekä urheilun parissa ja myös kotipaikkakuntansa kunnallispolitiikassa.

Aikuinenkin saa leikkiä

Katariina Katla pelasi liveroolipelissä muutaman tunnin ajan hahmoa, joka oli juuri lopettanut huumeiden käytön. Larppaamalla saa osoitettua aggressiivisuutta, häpeää ja jopa seksuaalisuutta yhdessä sovittujen sääntöjen avulla niin, ettei toisen turvallisuus vaarannu, kirjoittaa Katariina Katla kolumnissaan.

Nuoret ratkovat riitoja improteatterin avulla

Kun 14-vuotias nuori on lähdössä perjantai-illan viettoon, voi siitä syntyä raivoa ja itkua vanhempien kanssa. Oulun yläastelaiset purkavat kouluissa tällaisia ristiriitatilanteita improvisaatioteatterin avulla.

Ensi-ilta innostaa improvisoimaan Vaasassa

Vaasan ylioppilasteatteri Rampissa on ohjelmassa improvisaatiomenetelmällä tehtyjä näytelmiä, joissa juonen kulku on avoin. Esityksen kulkuun vaikuttavat näyttelijöiden lisäksi yleisö. Asialla on vaasalainen improvisaatioteatteriryhmä Intopiukeet.

Improvisaatio on in

Jokainen meistä harrastaa improvisaatiota koko ajan keskustellessaan toisten ihmisten kanssa. Silti jostain syystä, kun se improvisointi viedään teatterin lavalle, niin siitä tulee hauskaa ja sen näkemisestä halutaan maksaa. Suomestakin löytyy jo pelkällä improvisaatiolla itsensä elättäviä ryhmiä.

Improliiga palaa 10 vuoden tauon jälkeen

Eteläkarjalaiset harrastajateatterit ovat toivoneet improvisaatioteatteriin perustuvaa tapahtumaa. Improliiga huipentuu joulukuussa.

RAMK viettää avajaisia

Rovaniemen ammattikorkeakoulun lukuvuoden avajaisia vietetään perjantaina. Avajaisjuhla pidetään Rantavitikan kampuksella kello 10 alkaen. Opiskelijakunta Camoksen järjestämiin avajaisiin on kutsuttu kaikki tänä syksynä opintonsa aloittavat noin 700 uutta opiskelijaa.

Jukon lavalla Faustissa hiki lentää

Tamperelainen Teatteri Telakka tuo Vanhan Jukon lavalle erilaisen, totuttua fyysisemmän Faustin. Näyttelijät ovat opiskelleet espanjalaisen mestarin johdolla commedia dell’artea, joka on Italiassa 1500-luvulla syntynyt improvisaatioteatterin muoto.

Osuuskuntatoiminnasta kulttuurin piristysruiske

Kulttuurin alueella suosiotaan nostavat osuuskunnat ovat rantautumassa myös Keski-Pohjanmaalle. Kymmenen teatterialan ja musiikin opiskelijaa on perustanut Kulttuuriosuuskunta Oravan Pyörän. Perustajajäsenten mukaan osuuskunta luo yhteenkuuluvuutta ja kannustaa

Siitolan taideyössä voi tehdä ostoksia taidebaarista

Lauantaina järjestettävässä Siitolan kartanon taideyössä on mahdollista nähdä, kuulla ja kokea monipuolisesti kulttuurin kirjoa. Toista kertaa Imatralla järjestettävässä tapahtumassa kohtaavat erilaiset taidemuodot, kuten musiikki, tanssi ja runous.

Kirkkopäivät käyntiin Lahdessa

Lahdessa tänään alkavat evankelis-luterilaisen kirkon Kirkkopäivät pyrkii suuntaamaan tulevaisuuteen. Viikonlopun ohjelma tarjoaa jumalanpalvelusten ja ajankohtaisten keskustelujen lisäksi uusia kokeiluja ja kokemuksia.

Nuoret vastaiskuun Akkunan puolesta

Kulttuurikahvila Akkuna on tarjonnut Kokkolassa kolmen vuoden aikana hyvän paikan paitsi kulttuurille, myös kaverien tapaamiselle. Tieto paikan sulkemisesta järkytti nuoret, ja nyt he vetoavat rahahanojen pitäjiin Akkunan säilymiseksi. Nettiadressin on allekirjoittanut toista tuhatta. Tulossa on myös tukitempaus.

Palkittu Outi Mäenpää penää vahvoja naisrooleja

- Jos saan vielä rooleja, toivon, että ne ovat toimijoita ja kokijoita, eivätkä vain miehiä tukevia naishahmoja, kuten äitejä, vaimoja ja rakastajattaria. Nyt on naisten vuoro, sanoo Suomen eturivin naisnäyttelijöihin kuuluva Outi Mäenpää.

JussinHessu-kulttuuripalkinto annettiin Rajaportin saunalle

Rajaportin saunan historia edustaa kulttuuritekoa puhtaimmillaan, sanovat Tampereen ja Tammerkosken Nuorkauppakamarit. Sauna ja sen historia palkittiin perjantaina puoliltapäivin nuorkauppakamareiden vuosittain jakamalla JussinHessu-kulttuuripalkinnolla.

Nenäpäivä avasi kukkaronnyörit

Nenäpäivä sai Oulussa ihmiset hyvää tekevälle tuulelle. Nenäpäivä tuotti iltapäivään mennessä hyväntekeväisyyspottiin 1419,59 euroa YLE Oulu Radion kuuluvuusalueelta.

Nenäpäivä näkyy ja kuuluu Oulussa

Punanenäisiä ihmisiä nähdään perjantaina Oulun Rotuaarilla. Lisäksi Nenäpäivä kuuluu Oulu Radiossa koko päivän. Hullunhauskoilla tempauksilla kerätään varoja kehitysmaiden lapsille ja naisille.

Improvisaatioteatteri lauloi radiossa Siiristä ja Sannimarista

Laulu-improvisaatioteatteri Ralli-Jorman jäsenet Anitra Bohman, Jyri Träskelin ja Nina Erjossaari taituroivat suorassa radiolähetyksessä heittäytymällä kuuntelijoilta saatujen lauluideoiden maailmaan. Juha Ohtonen pääsi ihastelemaan lopputuloksia lähietäisyydeltä.

Heittäytyjät polkevat kameroiden edessä

Innostunut ja hullutteleva ryhmä polkee taivaltaan Päijät-Hämeestä kohti Savoa ja Uutta Valamoa. Viiden pyöräilijän joukko on tuunannut varusteensa ja kehittelee hauskutusta itselleen, toisilleen ja matkan varren ihmisille. Lopputuloksen voi nähdä syksyllä YLE Teemalla.

Vaasassa esillä moderneja posliinifiguureja

VaasalainenTikanojan taidekoti esittelee tunnettujen muodin ammattilaisten suunnittelemia posliinifiguureita Saksasta. Müncheniläisen posliinitehtaan erittäin arvokas Commedia dell'arte -kokoelma on herättänyt maailmalla huomiota.

Pohjalaiset keräsivät Nenäpäivänä yli 1500 euroa! Kiitos!

Pelastakaa Lapset Ry, YLE Pohjanmaa ja Epstori tempaisivat yhdessä kehitysmaiden lasten hyväksi. Iloiset ilmeet ja auttamisen halu täyttivät kauppakeskuksen Nenäpäivänä 6.11.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle