Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Naantalin asuntomessualueelle aurinkovoimala

Aurinkopaneeleilla pystytään tuottamaan vuoden sähköt noin 35 kerrostaloasunnolle. 

Naantalin väistyvä kaupunginjohtaja Jouni Mutanen aloittaa konsulttiyhtiön asiantuntijana

Naantalin kaupunginjohtajan tehtävät heinäkuussa jättävä Jouni Mutanen siirtyy konsulttiyhtiön johtavaksi asiantuntijaksi.

Naantaliin perustettiin uusi kehitysyhtiö – suunnittelee Nesteen tyhjentyneelle jalostamoalueelle bio- ja kiertotaloutta

Neste lopetti jalostamotoiminnan Naantalissa tämän vuoden maaliskuussa. Elinkeinoministeriön tilaamassa selvityksessä selvityshenkilö Panu Routila ehdotti alueelle bio- ja kiertotalouden keskittymää, jonka toiminnan käynnistäisi kehitysyhtiö.

Kokoomus ja SDP jatkavat Naantalin suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Naantalissa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP, vihreät ja vasemmistoliitto olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Varsinais-Suomen äänet on laskettu – katso tästä jutusta oman kuntasi vaalitulos

Ylen Voitto-robotti tahkosi vaalituloksia väsymättä. Tältä sivulta pääset lukemaan Varsinais-Suomen kaikkien 27 kunnan tulosartikkelit.

Naantalilaiseen hevostalliin liittyvä rikostutkinta siirtyy Sisä-Suomen poliisilaitokselle – taustalla Turun Sanomien uutisointi

Naantalilaiseen hevostalliin liittyvää rikostutkintaa on tähän asti hoitanut Lounais-Suomen poliisilaitos, mutta poliisin mukaan Lounais-Suomen poliisin mukaan rikostutkinnan puolueettomuus on kyseenalaistettu.

Naantalilaisen kohutallin toinen epäilty vapautettiin – määrättiin tehostettuun valvontaan ja matkustuskieltoon

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi naantalilaistallin kaksi pitäjää toukokuun lopulla todennäköisin syin epäiltynä kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 

Yhteysalusten matkustajarajoituksia höllennetään asteittain – ensin helpotuksia ulkokansipaikoille

Edelleen tulee välttää tarpeetonta matkustamista yhteysaluksilla.

Presidenttipari saapui Naantalin Kultarantaan ilman perinteisiä tervetuliaisseremonioita

Kesän aikana presidentti työskentelee pääosin kesävirka-asunnossaan.

Yli sata vuotta vanha väärä murhatuomio ei jätä rauhaan – lavastettiinko kuuromykkä kustavilaisnainen syylliseksi?

Kuuro kustavilainen Ida Josefiina Saarinen sortui sata vuotta sitten pikkurikoksiin, mutta hänelle luettu murhatuomio on myöhemmin todettu vääräksi. Tämä tapaus on uusin esimerkki kuurojen omien tarinoiden videotallentamisesta.

Myrskyn kaatama voimalinja korjattu Rymättylässä

Uusittuihin johtimiin on asennettu anturit, jotka hälyttävät, jos johdoille kertyy lunta ja jäätä. 

Naantali ennakkoäänestää nyt – yhteistyökuviot menossa uusiksi

Tämän luettuasi tiedät, mikä Naantalissa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Ensimmäiset varhaisperunat nostetaan lauantaina – perunat tuodaan saaristosta mantereen pöytiin viiden lossin tai lautan takaa

Varhaisperunan nosto alkaa avomaalla ensimmäisenä Lounais-Suomen saaristossa. Kolean kevään takia nosto alkaa pari päivää normaalia myöhemmin. Koulun päättäjäisiin perunaa saadaan muun muassa Paraisilta ja Naantalista.

Käräjäoikeus vangitsi Naantalissa hevostallia pitävän pariskunnan

Molempia epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Poliisi esittää naantalilaisen hevostallin tapauksen kahta epäiltyä vangittavaksi perjantaina

Turun Sanomat kertoi alkuviikolla, että useita tyttöjä ja nuoria naisia on joutunut hevostallilla eriasteisten seksuaalitekojen kohteeksi, tekemään raskaita tallitöitä lähes pakotettuna ja kohtelemaan tallilla olleita hevosia kaltoin.

Turun eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja luopuu tehtävästään – taustalla epäonnistunut viestintä Naantalin kohutalliin liittyen

Turun eläinsuojeluyhdistys oli rikosepäilyihin liitetyn hevostallin yhteistyötaho. Yhdistys lopetti yhteistyön tallin kanssa rikosepäiltyjen tultua julki. Ensin yhdistys kutsui kuitenkin Turun Sanomissa julkaistua uutista valheelliseksi.

Pakolliset koronatestaukset jatkuvat Varsinais-Suomen rajanylityspaikoilla

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa pakollisia terveystarkastuksia kesäkuun ajan. Turussa ja Naantalissa Suomeen tulevat matkustajat on määrätty avin päätöksellä pakolliseen terveystarkastukseen, eli käytännössä koronatestiin jo useiden viikkojen ajan. 

Turun eläinsuojeluyhdistys menettänyt jäseniä – syynä Naantalin hevostallikohu

Hevostallin ylläpitäjät on otettu kiinni epäiltynä törkeistä seksuaalirikoksista. Talli on toiminut eläinsuojeluyhdistyksen omistamalla maatilalla. Yhdistys on lopettanut yhteistyön tallin kanssa rikosepäilyjen tultua ilmi.

TESY pelkää naantalilaistallin rikosepäilyjen vaikutusta eläinsuojelutyöhön – toiminnanjohtaja: "Meillä ei ole ollut tietoa tällaisesta"

Poliisi epäilee naantalilaisen tallin omistajapariskuntaa törkeistä seksuaalirikoksista. Pariskunta on ollut aktiivisesti mukana Turun eläinsuojeluyhdistyksen toiminnassa. TESY:n toiminnanjohtajan mukaan yhdistys ei liity tallin tapahtumiin.

Poliisi on ottanut kaksi henkilöä kiinni naantalilaisen hevostallin tapauksessa

Poliisi teki tiistaina illalla kotietsinnän naantalilaiselle hevostallille, jossa Turun Sanomien julkaiseman jutun mukaan on kohdeltu kaltoin nuoria hevosharrastajia vuosien ajan. Poliisi epäilee kiinniotettua pariskuntaa törkeistä seksuaalirikoksista.

TS: Poliisilla tiistai-iltana operaatio naantalilaisella ratsastustilalla

Naantalilaisesta tallista on tehty poliisille muutama rikosilmoitus.

Ratsastajainliitto naantalilaistallin rikosepäilyistä: "Palkkatyö on palkkatyötä, ja on asia erikseen, jos omaksi huvikseen haluaa autella"

Hevostenhoito talleilla on aina koulutetun henkilökunnan vastuulla, korostaa Minna Peltonen Suomen ratsastajainliitosta. Työn teettäminen vastikkeeksi esimerkiksi ratsastustunneista ei ole suotavaa.

Turun eläinsuojeluyhdistys kertoo lopettaneensa yhteistyön epäilyksien kohteeksi joutuneen hevostallin kanssa

Turun Sanomien mukaan naantalilaisella hevostallilla on useiden vuosien ajan kohdeltu kaltoin nuoria hevosharrastajia. Talli oli Turun eläinsuojeluyhdistyksen yhteistyötalli.

Poliisi saanut useita yhteydenottoja naantalilaistallin epäiltyihin kaltoinkohteluihin liittyen – poliisille tehty myös rikosilmoituksia

Turun Sanomien mukaan naantalilaisella hevostallilla on useiden vuosien ajan kohdeltu kaltoin nuoria hevosharrastajia. Lehden selvitysten mukaan esimerkiksi eriasteisten seksuaalitekojen kohteiksi on joutunut tallin toiminta-aikana vähintään kymmeniä 12–20-vuotiaita tyttöjä.

TS: Naantalilaisella hevostilalla kohdeltu nuoria hevosharrastajia kaltoin vuosien ajan

Turun eläinsuojeluyhdistyksen aktiivien ylläpitämällä hevostallilla on Turun Sanomien tietojen mukaan vaadittu harrastajilta lähes pakkotyön omaisia tallitöitä. Lisäksi hevosharrastajat ovat joutuneet seksuaalisten tekojen kohteeksi.

Turku tavoittelee kuntayhtymää seutuyhteistyön tiivistämiseksi

Päätöksentekoelimissä millään kunnalla ei olisi yksinään enemmistöä. 

Osa huvipuistoista odottaa jopa kaikkien aikojen parasta kesää – katso tästä, milloin 11 huvittelupaikkaa aukeaa eri puolilla Suomea

Valtaosa huvipuistoista ja tivoleista avaa kautensa kesäkuun alkupuolella, Särkänniemi jo lauantaina. Odotukset vaihtelevat varovaisen toiveikkaista kaikkien aikojen parhaaseen kesään. Suomalaisilla arvellaan olevan kova hinku kotimaan matkoille ja kesähuvittelun pariin.

Au pair Ada Filppa ei törmännyt Irlannissa tosi-tv:n raadollisuuteen – some yllätti tv-konkari Janne Porkan iloisesti

Tosi-tv ei ole koskaan täysin totta, vaikka leikkauspöydällä ei väännettäisi mustaa valkoiseksi. Ensikertalainen ja tv-konkari oppivat nopeasti, että tärkeintä on olla oma itsensä. Eikä aina tarvita viinaa ja peitonheilutusta.

Ely-keskus suuntaa 600 000 euroa Lounais-Suomen vesistöhankkeisiin

Suurimman summan saa Turun ammattikorkeakoulun vetämä järviruo'on hyötykäyttöä edistävä hanke.

Naantali hätyyttelee jo Kauniaista Suomen hyvinvoivimpana kuntana – Ylen Kuntatutka tuo esiin isot erot kuntien välillä

Ylen uusittu Kuntatutka kertoo, missä kunnossa Suomen kunnat lähtevät kuntavaaleihin. Katso oman kuntasi tilanne ja vertaa sitä naapureihin.

Miljoonavahinko tuotti keksinnön: pieni musta laatikko varoittaa jatkossa lumikuormasta voimalinjoilla

Naantalissa Rymättylään johtavalla suurjännitelinjalla sattui tammikuussa harvinainen onnettomuus. Kolme metallista pylvästä kaatui, kun lunta ja jäätä kertyi toispuolisesti voimalinjojen johtojen päälle. Jatkossa vaara nähdään valvomossa.

Naantalin Kuparivuoren tunneli suljetaan tiistaiaamuna korjaustöiden takia

Liikenne ohjataan kiertotielle Satamatien, Uolevi Raaden kadun ja Kuparivuorentien kautta.

Muumien kanssa kesän työskentelevä Ada Jokela, 21: "Parhaiten oppii tekemällä" – nuoret ovat hakeneet innokkaasti kesätöitä huvipuistoista

Nuoret eivät ole arastelleet hakea asiakaspalvelutehtäviin teema- ja huvipuistoissa koronaepidemian keskellä. Sekä Muumimaailmasta, Linnanmäeltä että Särkänniemestä kerrotaan, että hakijoita on ollut ennätyksellisen paljon. Satoja työsopimuksiakin on jo allekirjoitettu, mutta osa jo valituista joutuu vielä odottamaan sopimuksen tekemistä.

Naantalin asuntomessualueen kaikki tontit on varattu – kovin kisa käytiin edullisimmista tonteista

Naantalissa Lounatuulen alueella järjestetään asuntomessut kesällä 2022.

Toini-myrskyn vahingoittamien suurjännitepylväiden pystytys alkaa Rymättylässä

Koko urakka on määrä saada valmiiksi juhannukseen mennessä.

Naantalin jalostamon loputkin työsuhteet päättyvät kesällä – osa irtisanotuista on työllistynyt lähiseudulle

Neste ilmoitti marraskuussa lakkauttavansa Naantalin jalostamon. 230 ihmistä menetti työpaikkansa.

Naantalin Musiikkijuhlat peruu yleisökonserttinsa – toteuttaa kolme verkkokonserttia

Naantalin Musiikkijuhlat peruu kesäkuun yleisökonsertit koronaepidemiatilanteen takia.

Naantalissa katsotaan Nesteen jalostamon jälkeiseen elämään kehitysyhtiön kautta

Alueen tulevaisuuteen panostava kehitysyhtiö on tarkoitus perustaa tulevan kesän aikana.

Naantalissa päästään taas ulkokentille koko joukkueen voimin – lasten ja nuorten harrastuksista poistuvat ryhmäkokorajoitukset

Kaupungin liikunta- ja virkistystilojen käyttöönotosta päätetään ensi viikolla.

Paperijätteen poltosta alkanut maastopalo tuhosi metsänpohjaa Rymättylässä

Varsinais-Suomessa on voimassa ruohikkopalovaroitus. Poliisi jatkaa palon tutkintaa.

Koronarokotukset laajenevat Varsinais-Suomessa alle 70-vuotiaisiin

Rokotusaikoja avataan sitä mukaa lisää, kun rokotteita saadaan.

Naantalin saarilta loppui pääsiäisenä vesi – korona toi mökkiläiset aikaisin kesäasunnoille

Vanha vesiverkosto ei pysynyt suuren mökkiläismäärän vedentarpeen tahdissa.

Kausityöntekijät saapuvat koronaturvallisesti Suomeen – lento Ukrainasta toi jo ensimmäiset

Tänä vuonna kausityöntekijöitä tarvitaan Suomessa 10 000–16 000.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle