Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Osuuspankki OP

Tuusulan kunnan kesäkuun palkanmaksussa pankeista johtuva häiriö – ongelmia laajasti muuallakin

Tuusulan kunnan lisäksi maksuongelmia on havaittu muun muassa Kelan tukien maksuissa. Häiriön kestosta ei vielä ole tietoa.

Ylläksen Bike Park

Muuttotilastoissa suurin mullistus vuosikymmeniin: Uudeltamaalta lähdetään nyt pois, mutta Lappi vetää lisää väkeä

Uudellemaalle tuli viime vuonna muuttotappiota ensimmäisen kerran 70 vuoteen. Lappi puolestaan sai muuttovoittoa ensimmäisen kerran vuoden 1962 jälkeen.

Kaksi valkohousuista henkilöä kävelee sairaalan käytävällä .

Kolme hyvinvointialuejohtajaksi hakenutta pääsee kuultavaksi Etelä-Pohjanmaalla

Virkaa haki neljä henkilöä. Heistä kolmen tie etenee valtuustoryhmien ja henkilöstön kuultavaksi.

Tulva peltoa Tuusulan jokitiellä. Kuvattu 16,04,2022

Vesi voi nousta etelässä ennätyskorkealle – katso lukijoiden lähettämät tulvakuvat

Uudellamaalla kevättulvat lähenevät 2000-luvun ennätyslukemia. Myös muualla Suomessa lumet sulavat nyt vauhdilla. Julkaisimme lukijoiden tulvakuvia tässä artikkelissa.

Anonyymi kuva hoitajasta ja vanhuksesta vanhuksen kotona. Vanhus on menossa juuri sänkyyn makuulle.

Kaikki hyvinvointialueen johtoon pyrkivät etenevät haastatteluihin

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialuejohtajan tehtävään haki määräaikaan mennessä neljä henkilöä.

Hoitaja pyyhkii asiakkaan olkavartta.

Neljä henkilöä hakee Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen johtajaksi

Aluevaltuuston puheenjohtaja Paula Risikko iloitsee siitä, että hyvinvointialue kiinnosti ja johtaja saadaan valita pätevien ja kokeneiden hakijoiden joukosta.

Kaksi naista kuvaavat puhelimilla.

Kuvasovellus tekee kenestä tahansa kulttuuriperinnön luojan: näin omat kotikulmat voi dokumentoida tulevia sukupolvia varten

Kuuden paikkakunnan yhteisessä hankkeessa vapaaehtoiset kuvaavat uusia versioita museoiden kokoelmista löytyvistä valokuvista. Kuvaparit näyttävät, kuinka Riihimäki on muuttunut 90 vuodessa.

Kaksi puista äänestyskoppia suuressa tilassa, toisessa äänestyskopissa on henkilö, takaseinällä tuoleja siisteissä pinoissa, musta piano, sekä muotokuva vanhasta miehestä.

Maan kallein aluevaalikampanja käytiin Keski–Uudenmaan hyvinvointialueella: kokoomuksen Kalle Ikkelä käytti vaaleihin 35 900 euroa

Tuusulan pormestarina toimiva Ikkelä käytti vaaleihin omaa rahaa 14 500. Osa ehdokkaista oli liikkeellä nollabudjetilla.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Uudellamaalla harjoitellaan tällä viikolla paikallispuolustusta

Noin 740 henkilön suuruinen joukko harjoittelee tällä viikolla viranomaisyhteistyötä Helsingin kaupungin, Itä-Uudenmaan poliisin ja pelastuslaitoksen sekä säteilyturvakeskuksen kanssa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Keusotessa ohjelmistorobotin aiheuttama vika: Omakannassa voi näkyä virheellisiä diagnooseja

Vian korjaus on aloitettu, eikä tilanne vaadi toimenpiteitä asiakkaalta.

Skylt där det står Östra Nylands tingsrätt.

Tuusulan työpaikkamurhasta syytetty määrättiin mielentilatutkimukseen – iski uhria puukolla 18 kertaa

Mies on tunnustanut iskeneensä työtoveriaan teräaseella 18 kertaa työpaikan parkkipaikalla. Hän katsoo syyllistyneensä tappoon.

Skylt där det står Östra Nylands tingsrätt.

Miestä syytetään murhasta työpaikalla Tuusulassa – iski uhria yllättäen puukolla 18 kertaa

Syytetty myöntää puukottaneensa uhria. Hänen puolustuksensa mukaan kysymys on murhan sijaan taposta, koska rikos tapahtui hetken mielijohteesta voimakkaassa ärsytyksen tilassa.

Vaunukankaan koulun ensimmäisen luokan oppilaita tunnilla kasvomaskit kasvoillaan.

Pienimmille koululaisille ei suositella maskeja, vaikka moni joutuu niitä käyttämään – kuvat näyttävät, miten ekaluokkalaisten maskin käyttö sujuu

Monessa kunnassa maskisuositus koskee aiempaa nuorempia koululaisia, vaikka THL:n arvio on, että pienille lapsille maskin ohjeiden mukainen käyttö voi olla hankalaa. Kävimme Tuusulassa seuraamassa ekaluokkalaisten maskin käyttöä.

Näytteenottaja ottaa koronatestiä drive-in pisteellä.

Viranomaisten asettamasta koronaeristyksestä luovutaan kokonaan useissa HUS-alueen kunnissa

Kunnat katsovat, että perustetta laajamittaisille eristyspäätöksille ei enää ole. Tartunnan saaneen tulisi silti pysytellä kotona ja ilmoittaa tartunnastaan sille altistuneille henkilöille.

Jokelan asema sijaitsee Tuusulan pohjoisosassa Helsinki–Riihimäki-rautatien varrella.

Tuusulan kunta tarjoaa maksuttomia työtiloja taiteilijoille vuoden ajaksi

Vastineeksi taitelijoilta halutaan viestinnällistä sisältöä esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

Harvinaista herkkua Etelä-Suomessa: Tuusulanjärvelläkin luistelubaanaa yli 18 kilometriä

Harvinaista herkkua Etelä-Suomessa: yli 18 kilometriä luistelubaanaa – retkiluistelija: "Onhan tämä ihan mieletön juttu!"

Nyt suojakelillä Tuusulanjärven pitkää reittiä höylätään, jolloin railot saadaan umpeen. Kunnon talven ansiosta luistelureittejä on paljon ympäri Suomen.

Jouko Linjama

Säveltäjä Jouko Linjama on kuollut

Linjama sävelsi muun muassa urku- ja kuoroteoksia. Hänet palkittiin kirkon sävellyspalkinnolla vuonna 1979.

Koronajäljittäjiä työssään Kallion Virastotalossa.

Helsinki ja 11 muuta Uudenmaan kuntaa muuttavat karanteenikäytäntöjä – jatkossa vain erityisryhmien tartuntoja pyritään jäljittämään

Uudistettu toimintamalli otetaan käyttöön myös Espoossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Kirkkonummella, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Porvoossa, Tuusulassa ja Vantaalla.

Helsingin hovioikeus 14.3.2016

Noin 60-vuotiaalle miehelle 10 vuotta vankeutta törkeästä lapsenraiskauksesta ja useista vuosia jatkuneista seksuaalirikoksista

Helsingin hovioikeuden mukaan tekojen aikaan alle 16-vuotiaan tytön puheet useista törkeistä seksuaalirikoksista olivat luotettavia. Tuomittu valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen väittäen tytön keksineen tapahtumat aikuisviihteen katselun jälkeen.

Pia Ropponen, hotellinjohtaja, Gustavelund

Yritykset odottavat omikronmuunnoksen iskua pelonsekaisin tuntein – hotellinjohtaja Pia Ropponen: Pahinta on ennakoimattomuus

Noin 40 prosenttia maan matkailu- ja ravintola-alan liikevaihdosta syntyy pääkaupunkiseudulla. Suomen talouden veturina toimivan alueen näkymä ehti jo parantua, mutta omikronmuunnos toi epävarmuutta takaisin.

112 numero paloauton kyljessä

Harrasteautoilijoiden tilat paloivat Tuusulassa – useita ajoneuvoja tuhoutui

Hälytys palosta tuli kello 3.13 perjantaiaamuna.

Poliiseja

Poliisi selvitti uhkatilannetta Tuusulassa usean partion voimin, sivullisille ei vaaraa

Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön epäiltynä väkivaltarikoksen yrityksestä Tuusulan Mäyräkorvessa. Sivullisille ei ole poliisin tietojen mukaan aiheutunut vaaraa.

Ruotsalainen poliisiauto.

Miehen epäillään murhanneen työkaverinsa Tuusulassa – epäilty piileskeli kellarissa, mutta vihjeet auttoivat poliisin hänen jäljilleen

Poliisin mukaan henkirikoksessa oli suunnitelmallisia piirteitä. Epäiltyä murhaa oli edeltänyt ristiriitatilanne työpaikalla.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Poliisi on ottanut kiinni Tuusulan henkirikoksesta epäillyn miehen

Miestä epäillään Tuusulassa 12. marraskuussa tehdystä vakavasta väkivallanteosta. Mies oli etsintäkuulutettuna miltei viikon.

Jokelan kirkko.

Toinen Jokelan varastetuista kirkonkelloista löytyi, kiitos yleisövihjeen – Kirkkoherra: "Sehän on ilouutinen, olemme kiitollisia"

Tapauksen esitutkinta on kesken, eikä poliisi sen takia kerro vielä tässä vaiheessa tarkemmin, mistä kirkonkello löytyi.

Jokelan kirkko.

Joku varasti Jokelan kirkonkellot viikonloppuna pimeyden turvin – tapuliin tunkeuduttu väkivalloin sisään ja kellot irrotettu rälläkällä

Seurakunnan oletus on, että kellot on viety viime viikonloppuna pimeän aikaan. Varkauden motiiviksi arvellaan kellojen materiaalia.

Matkustajat Herttoniemen metroasella.25.3.2021.

Joukkoliikenne kallistuu taas pääkaupunkiseudulla – miksi hintoja korotettiin lyhimmillä matkoilla ja neljä muuta kysymystä HSL:n puheenjohtajalle

Helsingin seudun joukkoliikenteen kausilippujen hinnat nousevat lyhimmillä matkoilla vuodenvaihteessa. HSL:n mukaan hinnankorotuksille ei koronan kurittamassa taloustilanteessa ole juuri vaihtoehtoja.

Pudasjärven hirsikerrostalot.

Pudasjärven hirsiset kerrostalot valmistuivat – nelikerroksiset talot toteutettiin aivan uudenlaisella tekniikalla

Suomen ensimmäiset hirsikerrostalot on otettu käyttöön Pudasjärvellä. Kerrostaloissa ei aiemmin ole käytetty pääraaka-aineena hirttä.

Joukko nuoria. nauravia lottia

Hämeenkyröläiseltä vintiltä löytyi avaamaton muonituslotan varustereppu – tiesitkö, että lottien kädenjälki näkyy myös työpaikkalounaassasi?

100-vuotisjuhlaansa viettävällä Lotta Svärdillä oli merkittävä rooli myös sodan jälkeisen työmaaruokailun kehittämisessä. 

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Tuusulan uudeksi pormestariksi valittiin kokoomuksen Kalle Ikkelä

Ikkelä on vasta kunnan historian toinen pormestari. Viime kauden pormestari Arto Lindberg valittiin valtuuston puheenjohtajaksi.

Hannu Juurinen (vas) ja ystänsä Reijo Lempinen järvenpääläisen elokuvateatteri Filmilinnan edessä kesällä 1966.

Järvenpää oli 70 vuotta sitten kummallinen kenkätehtaiden keskittymä keskellä peltoja – nyt pyöreitä täyttävä kaupunki kasvaa nopeammin kuin koskaan

Järvenpään kaupungin 70-vuotisjuhlavuosi huipentuu tänä viikonloppuna järjestettävään kaksipäiväiseen tapahtumaan. Paikallishistorian harrastaja Hannu Juurinen muutti Järvenpäähän vuonna 1944, kun alue kuului vielä Tuusulaan.

Muuttokuormaa siirretään.

Tuusula, Järvenpää ja Kaarina keräsivät alkuvuonna eniten Suomen sisäistä muuttovoittoa – Helsinki, Turku ja Vaasa menettivät asukkaita

Muuttovoittoisten kuntien määrä on aiempaa tasaisempi ja hajautuu ympäri maata. Tutkija arvioi, että suurten kaupunkialueiden läheisten kuntien suosio jatkuu myös koronakriisin jälkeen.

Kokoelmakuraattori Sandra Lindblom Gallen-kallela museosta

Ympäristöahdistus on yli sata vuotta vanha ilmiö: Akseli Gallen-Kallela huolestui metsähakkuista ja Aino Sibelius pyrki omavaraiseksi puutarhaviljelyllä

Ympäristönsuojelu ja lähiruoka olivat tuttuja 1800-1900-lukujen taitteessa vaikuttaneiden taiteilijoiden töissä ja kodeissa. Kolmen taiteilijakodin yhteisnäyttely Aikakoneita ja utopioita tuo kotimuseoihin myös nykytaideteoksia. Kokonaisuuden kattavana teemana on murroksista suurin, ilmastonmuutos.

Etualalla lavalla seisoo mies ja nainen. Mies katsoo naista vihaisesti ja nainen näyttää järkyttyneeltä. Taustalla yleisö katselee.

Kesäteattereissa pyörii nyt puolet vähemmän näytelmiä kuin tavallisesti, vaikka kulttuurinälkää olisi - "Liput viedään melkein käsistä"

Kesäteatteriproduktioiden määrä on kasvanut viime kesästä, mutta normaaleista luvuista ollaan yhä kaukana. Jutun lopussa on vinkkejä siihen, miten löytää omiin suunnitelmiin sopiva kesäteatteriesitys.

Autojono Vaalimaan raja-asemalla.

Ilman koronatestiä jääneet EM-kisaturistit asuvat yli 60 kunnassa ympäri Suomea – katso täältä koko lista

Kaikki kisaturistit eivät ole vielä käyneet koronavirustesteissä. Viime viikon tiistaina Suomeen palanneista ja testaamatta jääneistä kisaturisteista noin joka kolmas asuu pääkaupunkiseudulla.

Voitto-robotti katsoo suurennuslasin läpi

Kokoomus edelleen suurin Uudellamalla – Perussuomalaiset nostivat kannatustaan eniten

Ylen Voitto-robotti tahkosi vaalituloksia väsymättä. Tältä sivulta pääset lukemaan Uudenmaan kaikkien 26 kunnan tulosartikkelit.

Tuusula: Valtuustopaikat
Kokoomus: 14 paikkaa
Muut ryhmät: 11 paikkaa
Perussuomalaiset: 8 paikkaa
SDP: 8 paikkaa
Keskusta: 4 paikkaa
Vihreät: 3 paikkaa
Vasemmistoliitto: 1 paikkaa
Kristillisdemokraatit: 1 paikkaa
RKP: 1 paikkaa

Katso kuntavaalien tulokset – tällainen on Tuusulan uusi valtuusto

Tuusulassa Muut ryhmät nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti yksitoista lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP oli suurin laskija viidellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Poliisilla ja Tullilla tehtävä Bandidosin tiloissa Tuusulassa

Tulliylitarkastaja Tero Virtanen kertoo, että Tulli on saanut virka-apua poliisin useilta yksiköiltä etsinnän suorittamiseksi.

Kellokosken vanha sairaala

Kellokosken vanha mielisairaala tulee myyntiin, huonekaluja ja muita esineitä huutokaupataan – tällainen on 13 rakennuksen historiallinen kokonaisuus

Sadan vuoden ajan Tuusulassa toiminut mielisairaala lakkautettiin vuonna 2015. Jäljellä on joukko rakennuksia, joille HUS etsii nyt ostajaa.

Tuusula ennakkoäänestää nyt – pormestarimalli horjuu

Tämän luettuasi tiedät, mikä Tuusulassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Läheltä

HSL säästää bussiliikenteestä – tiedossa harvempia vuoroja ruuhka-aikoihin ja muita muutoksia

HSL etsii ensi talven bussiliikenteestä laaja-alaisia säästöjä, joilla voidaan paikata talousvajetta.

Jarkko Nieminen ja Risto H. Luukkanen.

Keski-Uusimaa: Tenniskatsomon "Punatakkinen mies" Risto H. Luukkanen on kuollut

Risto H. Luukkanen kiersi maailmalla kannustamassa muun muassa Jarkko Niemistä tennisturnauksissa.

Kyhmyjoutsen.

Lintuinfluenssaa löytynyt ympäri Uuttamaata – "Tämä on nyt poikkeuksellista", sanoo valvontaeläinlääkäri

Muuttolintujen ennustetaan tuovan lisää lintuinfluenssaa. Siipikarja kehotetaan pitämään sisätiloissa toukokuun loppuun.

Hirrestä tehty paritalo Jyväskylän Vaajakoskella.

Hirsitaloyhtiöt tähyävät uusia markkinoita kaupungeista – alan uutta näyteikkunaa suunnitellaan Tuusulan asuntomessualueen tuntumaan

Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksiköllä on iso rooli modernin hirsirakentamisen näköalapaikan valmistelussa.

Käytettyjä lukiokirjoja kirjakaupan hyllyssä.

Monessa pienessä kaupungissa ei ole enää kirjakauppaa – hiljenevät keskustat ja uudet lukemisen tavat sulkevat liikkeitä

Ilman kirjakauppaa ovat paikkakunnista nyt esimerkiksi Nokia, Kirkkonummi ja Tuusula.

kiuru

Kesä on jo lähellä – nyt tulivat ensimmäiset kiurut

Lintujen kevätmuutto alkoi, mutta kylmentyvien säiden takia keskeytyy ehkä pariksi viikoksi.

Kuntoklubi fressi.

Kuntosalit rajasivat treenaajat kymmeneen, mutta huomenna kaikki voi taas muuttua – Elixian maajohtaja: "Vaikutukset liiketoimintaan ovat dramaattiset"

Tänään monet Helsingin seudun kuntokeskukset rajasivat asiakasmäärän kymmeneen ihmiseen varausjärjestelmän avulla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle