Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Harvinaista herkkua Etelä-Suomessa: Tuusulanjärvelläkin luistelubaanaa yli 18 kilometriä

Harvinaista herkkua Etelä-Suomessa: yli 18 kilometriä luistelubaanaa – retkiluistelija: "Onhan tämä ihan mieletön juttu!"

Nyt suojakelillä Tuusulanjärven pitkää reittiä höylätään, jolloin railot saadaan umpeen. Kunnon talven ansiosta luistelureittejä on paljon ympäri Suomen.

Jouko Linjama

Säveltäjä Jouko Linjama on kuollut

Linjama sävelsi muun muassa urku- ja kuoroteoksia. Hänet palkittiin kirkon sävellyspalkinnolla vuonna 1979.

Koronajäljittäjiä työssään Kallion Virastotalossa.

Helsinki ja 11 muuta Uudenmaan kuntaa muuttavat karanteenikäytäntöjä – jatkossa vain erityisryhmien tartuntoja pyritään jäljittämään

Uudistettu toimintamalli otetaan käyttöön myös Espoossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Kirkkonummella, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Porvoossa, Tuusulassa ja Vantaalla.

Helsingin hovioikeus 14.3.2016

Noin 60-vuotiaalle miehelle 10 vuotta vankeutta törkeästä lapsenraiskauksesta ja useista vuosia jatkuneista seksuaalirikoksista

Helsingin hovioikeuden mukaan tekojen aikaan alle 16-vuotiaan tytön puheet useista törkeistä seksuaalirikoksista olivat luotettavia. Tuomittu valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen väittäen tytön keksineen tapahtumat aikuisviihteen katselun jälkeen.

Pia Ropponen, hotellinjohtaja, Gustavelund

Yritykset odottavat omikronmuunnoksen iskua pelonsekaisin tuntein – hotellinjohtaja Pia Ropponen: Pahinta on ennakoimattomuus

Noin 40 prosenttia maan matkailu- ja ravintola-alan liikevaihdosta syntyy pääkaupunkiseudulla. Suomen talouden veturina toimivan alueen näkymä ehti jo parantua, mutta omikronmuunnos toi epävarmuutta takaisin.

112 numero paloauton kyljessä

Harrasteautoilijoiden tilat paloivat Tuusulassa – useita ajoneuvoja tuhoutui

Hälytys palosta tuli kello 3.13 perjantaiaamuna.

Poliiseja

Poliisi selvitti uhkatilannetta Tuusulassa usean partion voimin, sivullisille ei vaaraa

Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön epäiltynä väkivaltarikoksen yrityksestä Tuusulan Mäyräkorvessa. Sivullisille ei ole poliisin tietojen mukaan aiheutunut vaaraa.

Ruotsalainen poliisiauto.

Miehen epäillään murhanneen työkaverinsa Tuusulassa – epäilty piileskeli kellarissa, mutta vihjeet auttoivat poliisin hänen jäljilleen

Poliisin mukaan henkirikoksessa oli suunnitelmallisia piirteitä. Epäiltyä murhaa oli edeltänyt ristiriitatilanne työpaikalla.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Poliisi on ottanut kiinni Tuusulan henkirikoksesta epäillyn miehen

Miestä epäillään Tuusulassa 12. marraskuussa tehdystä vakavasta väkivallanteosta. Mies oli etsintäkuulutettuna miltei viikon.

Jokelan kirkko.

Toinen Jokelan varastetuista kirkonkelloista löytyi, kiitos yleisövihjeen – Kirkkoherra: "Sehän on ilouutinen, olemme kiitollisia"

Tapauksen esitutkinta on kesken, eikä poliisi sen takia kerro vielä tässä vaiheessa tarkemmin, mistä kirkonkello löytyi.

Jokelan kirkko.

Joku varasti Jokelan kirkonkellot viikonloppuna pimeyden turvin – tapuliin tunkeuduttu väkivalloin sisään ja kellot irrotettu rälläkällä

Seurakunnan oletus on, että kellot on viety viime viikonloppuna pimeän aikaan. Varkauden motiiviksi arvellaan kellojen materiaalia.

Matkustajat Herttoniemen metroasella.25.3.2021.

Joukkoliikenne kallistuu taas pääkaupunkiseudulla – miksi hintoja korotettiin lyhimmillä matkoilla ja neljä muuta kysymystä HSL:n puheenjohtajalle

Helsingin seudun joukkoliikenteen kausilippujen hinnat nousevat lyhimmillä matkoilla vuodenvaihteessa. HSL:n mukaan hinnankorotuksille ei koronan kurittamassa taloustilanteessa ole juuri vaihtoehtoja.

Pudasjärven hirsikerrostalot.

Pudasjärven hirsiset kerrostalot valmistuivat – nelikerroksiset talot toteutettiin aivan uudenlaisella tekniikalla

Suomen ensimmäiset hirsikerrostalot on otettu käyttöön Pudasjärvellä. Kerrostaloissa ei aiemmin ole käytetty pääraaka-aineena hirttä.

Joukko nuoria. nauravia lottia

Hämeenkyröläiseltä vintiltä löytyi avaamaton muonituslotan varustereppu – tiesitkö, että lottien kädenjälki näkyy myös työpaikkalounaassasi?

100-vuotisjuhlaansa viettävällä Lotta Svärdillä oli merkittävä rooli myös sodan jälkeisen työmaaruokailun kehittämisessä. 

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Tuusulan uudeksi pormestariksi valittiin kokoomuksen Kalle Ikkelä

Ikkelä on vasta kunnan historian toinen pormestari. Viime kauden pormestari Arto Lindberg valittiin valtuuston puheenjohtajaksi.

Hannu Juurinen (vas) ja ystänsä Reijo Lempinen järvenpääläisen elokuvateatteri Filmilinnan edessä kesällä 1966.

Järvenpää oli 70 vuotta sitten kummallinen kenkätehtaiden keskittymä keskellä peltoja – nyt pyöreitä täyttävä kaupunki kasvaa nopeammin kuin koskaan

Järvenpään kaupungin 70-vuotisjuhlavuosi huipentuu tänä viikonloppuna järjestettävään kaksipäiväiseen tapahtumaan. Paikallishistorian harrastaja Hannu Juurinen muutti Järvenpäähän vuonna 1944, kun alue kuului vielä Tuusulaan.

Muuttokuormaa siirretään.

Tuusula, Järvenpää ja Kaarina keräsivät alkuvuonna eniten Suomen sisäistä muuttovoittoa – Helsinki, Turku ja Vaasa menettivät asukkaita

Muuttovoittoisten kuntien määrä on aiempaa tasaisempi ja hajautuu ympäri maata. Tutkija arvioi, että suurten kaupunkialueiden läheisten kuntien suosio jatkuu myös koronakriisin jälkeen.

Kokoelmakuraattori Sandra Lindblom Gallen-kallela museosta

Ympäristöahdistus on yli sata vuotta vanha ilmiö: Akseli Gallen-Kallela huolestui metsähakkuista ja Aino Sibelius pyrki omavaraiseksi puutarhaviljelyllä

Ympäristönsuojelu ja lähiruoka olivat tuttuja 1800-1900-lukujen taitteessa vaikuttaneiden taiteilijoiden töissä ja kodeissa. Kolmen taiteilijakodin yhteisnäyttely Aikakoneita ja utopioita tuo kotimuseoihin myös nykytaideteoksia. Kokonaisuuden kattavana teemana on murroksista suurin, ilmastonmuutos.

Etualalla lavalla seisoo mies ja nainen. Mies katsoo naista vihaisesti ja nainen näyttää järkyttyneeltä. Taustalla yleisö katselee.

Kesäteattereissa pyörii nyt puolet vähemmän näytelmiä kuin tavallisesti, vaikka kulttuurinälkää olisi - "Liput viedään melkein käsistä"

Kesäteatteriproduktioiden määrä on kasvanut viime kesästä, mutta normaaleista luvuista ollaan yhä kaukana. Jutun lopussa on vinkkejä siihen, miten löytää omiin suunnitelmiin sopiva kesäteatteriesitys.

Autojono Vaalimaan raja-asemalla.

Ilman koronatestiä jääneet EM-kisaturistit asuvat yli 60 kunnassa ympäri Suomea – katso täältä koko lista

Kaikki kisaturistit eivät ole vielä käyneet koronavirustesteissä. Viime viikon tiistaina Suomeen palanneista ja testaamatta jääneistä kisaturisteista noin joka kolmas asuu pääkaupunkiseudulla.

Voitto-robotti katsoo suurennuslasin läpi

Kokoomus edelleen suurin Uudellamalla – Perussuomalaiset nostivat kannatustaan eniten

Ylen Voitto-robotti tahkosi vaalituloksia väsymättä. Tältä sivulta pääset lukemaan Uudenmaan kaikkien 26 kunnan tulosartikkelit.

Tuusula: Valtuustopaikat
Kokoomus: 14 paikkaa
Muut ryhmät: 11 paikkaa
Perussuomalaiset: 8 paikkaa
SDP: 8 paikkaa
Keskusta: 4 paikkaa
Vihreät: 3 paikkaa
Vasemmistoliitto: 1 paikkaa
Kristillisdemokraatit: 1 paikkaa
RKP: 1 paikkaa

Katso kuntavaalien tulokset – tällainen on Tuusulan uusi valtuusto

Tuusulassa Muut ryhmät nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti yksitoista lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP oli suurin laskija viidellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Poliisilla ja Tullilla tehtävä Bandidosin tiloissa Tuusulassa

Tulliylitarkastaja Tero Virtanen kertoo, että Tulli on saanut virka-apua poliisin useilta yksiköiltä etsinnän suorittamiseksi.

Kellokosken vanha sairaala

Kellokosken vanha mielisairaala tulee myyntiin, huonekaluja ja muita esineitä huutokaupataan – tällainen on 13 rakennuksen historiallinen kokonaisuus

Sadan vuoden ajan Tuusulassa toiminut mielisairaala lakkautettiin vuonna 2015. Jäljellä on joukko rakennuksia, joille HUS etsii nyt ostajaa.

Tuusula ennakkoäänestää nyt – pormestarimalli horjuu

Tämän luettuasi tiedät, mikä Tuusulassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Läheltä

HSL säästää bussiliikenteestä – tiedossa harvempia vuoroja ruuhka-aikoihin ja muita muutoksia

HSL etsii ensi talven bussiliikenteestä laaja-alaisia säästöjä, joilla voidaan paikata talousvajetta.

Jarkko Nieminen ja Risto H. Luukkanen.

Keski-Uusimaa: Tenniskatsomon "Punatakkinen mies" Risto H. Luukkanen on kuollut

Risto H. Luukkanen kiersi maailmalla kannustamassa muun muassa Jarkko Niemistä tennisturnauksissa.

Kyhmyjoutsen.

Lintuinfluenssaa löytynyt ympäri Uuttamaata – "Tämä on nyt poikkeuksellista", sanoo valvontaeläinlääkäri

Muuttolintujen ennustetaan tuovan lisää lintuinfluenssaa. Siipikarja kehotetaan pitämään sisätiloissa toukokuun loppuun.

Hirrestä tehty paritalo Jyväskylän Vaajakoskella.

Hirsitaloyhtiöt tähyävät uusia markkinoita kaupungeista – alan uutta näyteikkunaa suunnitellaan Tuusulan asuntomessualueen tuntumaan

Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksiköllä on iso rooli modernin hirsirakentamisen näköalapaikan valmistelussa.

Käytettyjä lukiokirjoja kirjakaupan hyllyssä.

Monessa pienessä kaupungissa ei ole enää kirjakauppaa – hiljenevät keskustat ja uudet lukemisen tavat sulkevat liikkeitä

Ilman kirjakauppaa ovat paikkakunnista nyt esimerkiksi Nokia, Kirkkonummi ja Tuusula.

kiuru

Kesä on jo lähellä – nyt tulivat ensimmäiset kiurut

Lintujen kevätmuutto alkoi, mutta kylmentyvien säiden takia keskeytyy ehkä pariksi viikoksi.

Kuntoklubi fressi.

Kuntosalit rajasivat treenaajat kymmeneen, mutta huomenna kaikki voi taas muuttua – Elixian maajohtaja: "Vaikutukset liiketoimintaan ovat dramaattiset"

Tänään monet Helsingin seudun kuntokeskukset rajasivat asiakasmäärän kymmeneen ihmiseen varausjärjestelmän avulla.

Pekka Kataja näyttää peukaloa

Pekka Kataja oikeudessa: ”Kuului kova rusaus ja ajattelin, että nyt lähtee henki” – poliisin tekemä virhe vaikeutti tekijän tunnistamista

Pekka Kataja kertoi oikeudessa toiminnastaan Teemu Torssosta vastaan ja Torssosen vihasta häntä kohtaan.

Kuulakärkikynällä paperille kirjoitettu ja piirretty suunnitelma.

"Hintalappu kansallismielisten vainoamiselle" – rikostutkinta valottaa Pekka Katajan ja äärioikeiston jäätäviä välejä murhayrityksen alla

Syyttäjä pitää Pekka Katajan murhayrityksen motiivina äärioikeiston kaunoja tätä kohtaan.

Läheltä

Pusikoitunutta Tuusulanjärven etelärantaa siivotaan lintujen hyödyksi

Natura-alueen talviset hoitotoimet on aloitettu tällä viikolla.

Läheltä

Tuusulassa vaaditaan pormestarimallista luopumista

Aloitteen mukaan pormestarille asetetut tavoitteet ovat jääneet täyttymättä, ja perinteinen kunnanjohtajamalli olisi parempi.

Koronanäytteitä Fimlabin laboratoriossa Tampereella.

Rykmentinpuiston rakennustyömaa Tuusulassa suljettiin koronaryppään vuoksi – tartuntoja ainakin 20 työntekijällä

Tartunnan saaneet on asetettu kotieristykseen ja tähän mennessä tunnistetut altistuneet karanteeniin. 

Äiti pitelee vastasyntyneen lapsen jalkoja

Apotti patient data system coming to Helsinki this spring

The system's introduction could cause temporary delays in making appointments at dental and family health clinics.

Rakenteilla olevia rakennuksia Hyvinkään asuntomessualueella kuukausi ennen messujen avautumista.

Seinäjoella ehdotetaan uusien asuntomessujen hakemista – aloitteen tekijällä jo aluekin mielessä

Edelliset asuntomessut Seinäjoella olivat vuonna 2016. Uusi tapahtuma voisi olla jo tämän vuosikymmenen aikana.

Itä-uudenmaan käräjäoikeus, Vantaan toimipiste.

Käräjäoikeus hylkäsi entisten kansanedustajien Tapani Mäkisen ja Juhani Sjöblomin korruptiosyytteet

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden ratkaisun mukaan Tapani Mäkinen ja Juhani Sjöblom eivät ole syyllistyneet rikoksiin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Keski-Uudellemaalle puuhataan laajaa virtuaalista museota – valtiolta 100 000 euron tuki

Tavoitteena on saada jo ensi vuodeksi useiden museoiden aineistoja nettiin.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kehä III:n ja Tuusulanväylän onnettomuudet haittaavat liikennettä – Tieliikennekeskuksen mukaan onnettomuuksia on aamulla selvästi tavallista enemmän

Helsingin pelastuslaitos pyytää välttämään ylimääräistä liikkumista autolla huonon ajokelin vuoksi.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Porvoossa avantoon pudonnut pelastettiin Porvoonjoesta

Pelastuslaitos varoittaa heikoista jäistä. Vaikka Uudellamaallakin on ollut pakkasta, ohuen jään päälle satanut lumi hidastaa jäätymistä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Pilkkijä ja häntä auttamaan mennyt sauvakävelijä putosivat hetkeksi jäihin Tuusulassa

Toinen pudonneista pääsi rantaan ennen pelastuslaitoksen saapumista, ja pintapelastajat hakivat toisenkin turvaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle