Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Kuivahukkuminen" pelottaa nettikeskusteluissa – Asiantuntija: "Kuivalla ei voi hukkua"

Keskustelupalstoilla on alettu puhua kuivahukkumisesta, viivästyneestä hukkumisesta ja sekundaarisesta hukkumisesta. Suomalaiset asiantuntijat kumoavat väitteen.

Suomi menettänyt valtavasti yrityksiä – etenkin Ruotsiin

Suomesta on myyty ulkomaille satoja yrityksiä.

Professori varoittaa veronkierron seurauksista: "Tien päässä yhteiskunnan romahdus ja kaikkien sota kaikkia vastaan"

Taloushistorioitsija Markku Kuisma sanoo finanssisektorin sääntelyn purkamisen vapauttaneen “helvetinkoneen”. Pankkiirit eivät ole pahoja, mutta järjestelmä on, hän sanoo.

10 000 euron palkinto kirjailijalle, joka paljastaa, miten Suomi on hyötynyt Venäjästä

Kanava-palkinnon raadin puheenjohtaja luonnehtii Markku Kuisman tietokirjaa aikaa kestäväksi perusteokseksi, joka onnistuu samalla olemaan äärimmäisen ajankohtainen.

Ajan ilmapiiri johti Soneran tappiollisiin UMTS-kauppoihin ja muihin talousmokiin

Suomen suurimmat bisnesmokat -kirjan kirjoittajat Pekka Seppänen ja Markku Kuisma löytävät selityksiä yritysten tappiollisiin hankkeisiin tekoaikansa ilmapiiristä. On koettu pakkoa tehdä samaa kuin muutkin, ja törmätty ajoituksen ongelmaan.

Meidät tunnetaan Euroopassa tiukasta linjasta – "Suomi on yhä mysteeri"

Ulkomaalaisten EU-kirjeenvaihtajien mukaan Suomi ei ole kovin suosittu talousvaikeuksissa rämpivissä EU-maissa, sillä Suomi tunnetaan kovasta talouspolitiikasta. Pressiklubin erityisjaksoissa puhuttaa tänään perjantaina myös populismi.

Economics guru: Tax exile and ratings downgrades are today's reality

Markku Kuisma, a University of Helsinki economics professor and historian, believes the global Wall Street-dictated economy has forced countries to lighten their tax burden in every way possible in an effort to pander to rich circles with large amounts of capital. He says the prevailing situation has made it possible for millionaires going “tax shopping”.

Talousprofessori: Wahlroosin Ruotsiin muutto malliesimerkki verokilpailusta

Taloushistorioitsijan mielestä Wall Street -tyyppinen maailmantalous on pakottanut kaikin tavoin verotuksen alentamiseen. Näin on pyritty miellyttämään pääomapiirejä. Tilanne on kuitenkin mahdollistanut rikkaiden veroshoppailun, arvioi taloushistorian professori Markku Kuisma.

Markku Kuisma: Yksinkertaisuuden ylistys

Markku Kuisman hieman saarnaava mutta silti mukaansa tempaava kirja on yksi syksyn tärkeistä kirjoista rahan, vallan ja johtamisen merkillisestä maailmasta. Siinä esitetään juuri oikeita kysymyksiä ja ihmetellään tämän hetken yhteiskunnan eliitin esittämiä yksisilmäisiä ratkaisuja, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Professori yrityselämän jättipalkkioista: Tähtitalous on realiteetti

Professori Markku Kuisman mielestä Nokian hallitus teki ainakin jälkiviisaasti ajatellen virheen, kun se hyväksyi vuonna 2010 toimitusjohtaja Stephen Elopin sopimusehdot. Hänen mielestään yrityselämän jättimäisten palkkioiden taustalla näkyy sekin, että samalla koko talouskerman palkat halutaan saada nousuun.

Mitä kännykkä sinulle merkitsee?

Nokian matkapuhelinvalmistus siirtyy yhdysvaltalaisomistukseen. Mikä oli ensireaktiosi uutiseen? Kuinka syvälle se upposi? Millainen on suhteesi kännykkääsi?

Professori: Virtuaalielinkeinot ovat fantasiaa

Euroopan talous mataa ja pörssi-indeksit kituvat. Valitellaan, että Euroopan kilpailukyky on hukattu ja muut maanosat viuhtovat ohi kaikista ilmansuunnista. Eurooppalainen yrityskenttä ei ole uudistunut, vaan pitää pystyssä tehottomia kulisseja. Taloushistoria kuitenkin todistaa, että yli satavuotiaat yritykset ovat kestomenestyjiä.

Tiedonjulkistamispalkinto Ylen Hulluuden historialle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuoden 2012 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot kymmenelle yksityishenkilölle tai ryhmälle.

Työt, tulot ja optiot

Optiot tekivät sadoista suomalaisista miljonäärejä.

Taloushistorioitsija: Pohjoismainen kapitalismi amerikkalaista elinvoimaisempaa

Amerikkalainen kapitalismi on menossa suuntaan, jossa 1800-luvun tyyppiset rosvoparonit alkavat taas tulla yhteiskunnan huipulle, sanoo taloushistorioitsija, historian professori Markku Kuisma Helsingin yliopistosta YLE TV1:n A+-ohjelmassa.

Eikö talouden rosvoparoneita saada kuriin?

Professori Markku Kuisma puhui Aamu-tv:ssä kirjastaan Rosvoparonien paluu, jossa hän tarkastelee miten ahneuden kultti synnytti finanssikriisin. Kirjassaan hän toteaa Winston Churchillia mukaillen: harvoin on niin monilla syytä olla vihaisia niin harvoille.

Rahasuku – tosi asiaa Ehrnrootheista

Dokumentti Suomen talouselämän mahtisuvusta.

Näkymätön käsikö vei Suomen pankkikriisiin?

Oliko 1990–luvun alun pankkikriisissä mukana "näkymätön käsi", kuka se oli tai kuka sitä ohjasi? Oliko peräti koko kurjuus suunniteltu maan talouden tervehdyttämiseksi vai löytyikö näkymätön käsi ohjaamaan tapahtumia vasta kun maa oli jo konkurssitilassa? Tähän viittaa uusimmassa kirjassaan toimittaja-kirjailija Mauno Saari, mutta ei anna juurikaan johtolankoja.

Vuoden tiedekirja käy läpi KOP:n historiaa

Kansallisosakepankin historiasta kertova kirja on valittu vuoden parhaaksi tiedekirjaksi. Kahlittu raha, kansallinen kapitalismi -nimisen kirjan on kirjoittanut Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian professori Markku Kuisma.