Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nujakat ja nuuska arkipäivää – järjestyshäiriöt hidastavat kirjastojen kehitystä

Yksittäiset nuorten tempaukset murentavat kirjastojen luottamussuhdetta asiakastaan kohtaan. Viime vuosina kirjastot ovat avanneet oviaan ja laajentaneet palvelujaan houkutellakseen asiakkaita.

Finlandia Junior -ehdokkaat käsittelevät rankkoja aiheita – mukana myös ruokatietoisuutta lapsille

Lasten- ja nuortenkirjallisuudessa ei kaihdeta rankkojakaan aiheita. Tänään julkaistujen Finlandia Junior -ehdokkaiden joukossa esillä on ajankohtaisia teemoja, kuten masennusta, koulukiusaamista ja perheiden ahdinkoa. Aikuisten suosima ravitsemustietoisuus näkyy nyt myös lastenkirjoissa.

Hector päättää Finlandia-palkinnon saajan

Tieto-Finlandian saajan päättää Arto Nyberg ja Finlandia Juniorin saajan Viron instituutin johtaja Anu Laitila.

Vertailu: Tampereen kaupunginkirjasto on maakuntakirjastojen ykkönen

Kirjastoja käytetään Tampereella ahkerasti, ja jokainen tamperelainen haki kirjastostaan lähes joka kuukausi kaksi lainaa. Kirjastoon vetävät kävijöitä myös hyvät opiskelu- ja työtilat.

Yli 60-vuotiasta kirjoituskilpailua uhkaa lopetus – säästö 10 000 euroa

Vuodesta 1952 jaettua Pirkanmaan kirjoituskilpailua uhkaa lopettaminen. Tampereen kaupunginkirjaston mukaan kilpailu ei enää kuulu sen keskeisiin tehtäviin. 

Tampereen lehtilukusali muuttaa pääkirjasto Metsoon

Pääkirjasto Metso Tampereella uusiutuu muutaman lähivuoden aikana melkoisesti. Yli 10 miljoonan euron remontin näkyvin osa on lehtilukusalin siirto kosken rannalta Metson toiseen kerrokseen, kahvilan kylkeen.

Šamaanikurssilla haetaan ratkaisuja Tuonelasta

Šamanismi teki paluuta 1990-luvulla.

Kustantajat eivät päästä e-kirjaa kirjastoon

Sähköisiä kirjoja ei löydy yleisistä kirjastoista vaikka kyselyjä tulee viikoittain. Kirjastot haluaisivat mukaan e-kirjan kehityksen ja yleistymiseen. Oulussa kirjastosta on lainattavissa kuitenkin jo sähköisiä lukulaitteita.

Verkkolehti ei pure kirjastoyleisöön

Oulun kirjaston käyttäjät eivät ole löytäneet kirjaston erityisverkkopalveluja. Perinteinen lainojen uusiminen, aineiston selailu ja haku sekä varaaminen vetävät hyvin, mutta esimerkiksi digitaaliset lehtien ja tietokantojen käyttö on vielä harvinaista.