Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Wednesday's papers: Is Finland taking Sweden's approach to beating Covid-19?

Dailies probe the human cost of achieving herd immunity and explore the downsides of social distancing.

Parisataavuotisessa kiistassa Parthenonin marmoriveistosten palauttamisesta merkittävä käänne – Akropoliin museo: "Veistosten Britanniaan viemiseen ei ollut virallista lupaa"

Suomen Parthenon-komitea osallistui Akropoliin museossa kansainväliseen konferenssiin, jolla Kreikka pyrki lisäämään tietoisuutta Parthenonin veistosten jälleenyhdistämisen välttämättömyydestä.

Pekkarointi-termin synnyttänyt Kärkisten silta on myös osa Mauri Pekkarisen mökkitietä

Kärkisten silta Jyväskylässä täyttää tänään 20 vuotta. Se on Suomen pisimpiä siltoja.

Porvoolaisen ammattioppilaitoksen johto hermostui: Ei kiitos ruotsinkieliselle koululle

Kolmikielisen ammattioppilaitoksen Point Collegen johdon kuppi kiehahti pahasti yli tänään perjantaina. Syynä on ministeri Ole Norrbackin esitys ainoastaan yhdestä ruotsinkielisestä ammatillisesta oppilaitoksesta Etelä-Suomeen.

Mitä tulikaan sanottua – politiikkaa lama-ajan Suomessa

Videomuistiinpanoja politiikan vuosilta 1991–1994

Konkariministeri Ole Norrback: kehysriihen päätökset auttamattomasti myöhässä

Reilun vuosikymmenen hallitustyössä ollut RKP:n ministeri Ole Norrback soimaa nykyistä hallitusta päätöksenteon hitaudesta. Norrback uskoo, että kehysriihessä tehdyt leikkauspäätökset ovat oikeansuuntaisia, mutta korjausliikkeet olisi pitänyt tehdä aikaisemmin.

Asiantuntijat: Edistyspuolue haaste Norjan uudelle hallitukselle

Oikeistopopulistinen Edistyspuolue pääsee ensimmäistä kertaa hallitukseen.

Max Jakobsonin viimeinen tv-haastattelu: DDR:n katoamisesta ei olisi saanut puhua

Viikonloppuna edesmennyt ministeri Max Jakobson antoi viimeisinä elinvuosinaan vain harvoin haastatteluja tiedotusvälineille.

Rajatyöntekijä kohtaa yhä monenmonta mutkaa

Rajatyöntekijät ja raja-alueen yritykset kohtaavat monia esteitä, jotka voivat olla merkittäviä yksittäisen ihmisen elämälle tai yrityksen toiminnalle. Töitä rajaesteiden kaatamiseksi pyritään tekemään koko ajan, ja yksi keino selättää ongelmia on uusi rajaneuvonnan palvelupiste, joka vihittiin käyttöön tiistaina Torniossa.

Entinen Kreikan suurlähettiläs: Vallanvaihto ei muuttaisi Kreikan tilannetta

Suomen entinen Kreikan-suurlähettiläs Ole Norrback arvioi, ettei Kreikan tilanne muutu, vaikka hallitus vaihtuisikin. Uudella hallituksella ei olisi vaihtoehtoa. Norrbackin mukaan Kreikan molemmat pääpuolueet ovat korruptoituneita.

Norrback: Oslon räjähdyksellä tuskin yhteyttä al-Qaidaan

Norjassa tapahtunut pommiräjähdys ei yllättänyt Suomen entistä Norjan suurlähettilästä Ole Norrbackia. Hän epäilee räjähdyksen taustalla olevan fanatismia, mutta uskoo, että terroristijärjestö al-Qaida ei liity tapahtumiin.

Alivaltiosihteeri valmistautuu vaaleihin

Alivaltiosihteeri on myös Suomen virallinen vaaliohjelma.

Wallin moitti poliitikkoja maahanmuuttolinjauksista

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin arvostelee poliitikkoja maahanmuuttovastaisista puheista.

Suurlähettiläs: Kreikan hallintoa kehitettävä

Kreikkaan on lähettävä eri hallintoalojen asiantuntijoita kehittämään maan johtamista. Pelkkä rahallinen avustaminen ei riitä Kreikan pelastamiseksi, vaan maassa on muutettava koko kulttuuria, toteaa Suomen entinen Kreikan suurlähettiläs Ole Norrback Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.

Aamun lehdet

Lehdet surevat toistensa häntiä hädissään pureskelevien sikojen puolesta ja iloitsevat demarien puolesta.

Vaasan yliopisto avasi lukuvuotensa

Vaasan yliopiston lukuvuoden avajaisjuhlaa vietetään maanantaina iltapäivällä Levón-auditoriossa, jossa jaetaan ensimmäistä kertaa mm. Åbo Akademi -palkinto

Yliopistolla jälleen rehtorihaku

Haku toteutetaan syksyn aikana. Rehtorin virka tulee hakuun uudistuneen yliopistolain vuoksi. Nykyinen rehtori valittiin uudelleen tehtävään vain puolitoista vuotta sitten.

Vaasan yliopisto sai uuden hallituksen

Vaasan yliopiston hallitukseen valittiin nyt uuden yliopistolain mukaan useita yliopiston ulkopuolisia jäseniä elinkeinoelämästä mm. KPO:n, ABB:n ja Merinovan johdosta.

Rajayhteistyö ei ole edelleenkään esteetöntä

Pohjoismaisilla rajoilla törmätään edelleen paljon rajaesteisiin. Esteistä koituu haittaa esimerkiksi raja-alueiden elinkeinoelämälle, kertoo pohjoismaisen rajaestefoorumin puheenjohtaja Ole Norrback.

Akropoliin uusi museo avattiin - puuttuvat marmorit huomion kohteena

Kreikan pääkaupungissa Ateenassa on lauantaina vietetty uuden Akropolis-museon avajaisia. Vierailu vuosien viivästyksen jälkeen avattavassa museossa ei käy yleisön kukkarolle, sillä vuoden loppuun asti sisään pääsee yhdellä eurolla. Museo on yleisölle auki sunnuntaista alkaen.

Merten talon infopiste vihittiin käyttöön

Itse Merten taloa saa odottaa Raippaluotoon vielä pitkään. Uusi infopiste on avoinna aamukahdeksasta iltakymmeneen.

Kaksoiskaupunki-ideaa puitiin Pietarsaaressa

Vuorovaikutuksen lisääminen ja sen laajentaminen jopa länsirannikon yhteistyöksi Vaasaa myöten nousi esille keskiviikkona Pietarsaaressa kaksoiskaupunkiseminaarissa. Seminari houkutteli satapäisen yleisöjoukon paikalle.

Iltalypsyn imitaatioita

Ikimusitoisia imitaatioita Iltalypsy-ohjelmasta.

UM:n henkilöstöjärjestöt vastustavat Luodon nimitystä Itämerisuurlähettilääksi

Ulkoministeriön henkilöstöjärjestöt vastustavat EU-asioiden valtiosihteerin Jari Luodon (sd.) nimitystä Itämerisuurlähettilääksi. Henkilöstöjärjestöt pitävät rekrytointia ministeriön ulkopuolelta arveluttavana, sillä kyseinen paikka ei ole ollut sisäisessä eikä ulkoisessa haussa.

Jari Luodosta tulossa Itämerisuurlähettiläs

EU-asioiden valtiosihteeri Jari Luoto on nousemassa Itämerisuurlähettilääksi. Luotoa esittää tehtävään ulkoministeri Alexander Stubb. YLE Uutisten tietojen mukaan nimitys on allekirjoituksia vaille.

Jari Luoto Itämerisuurlähettilääksi

EU-asioiden valtiosihteeri Jari Luoto on nousemassa Itämerisuurlähettilääksi. Luotoa esittää tehtävään ulkoministeri Alexander Stubb. YLE Uutisten tietojen mukaan nimitys on allekirjoituksia vaille.

Vanhanen tapaa Pohjoismaiden pääministereitä Ruotsissa

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) vierailee 15.-16. kesäkuuta Ruotsissa, missä hän osallistuu Pohjoismaiden pääministerien kesätapaamiseen. Vanhasen seurueessa on mukana myös hänen naisystävänä Sirkka Mertala, joka osallistuu ensimmäistä kertaa pääministerin viralliselle työmatkalle.

Maahanmuuttovirastosta halutaan tehdä supervirasto

Ulkomaalaisten muuttoa Suomeen halutaan helpottaa keskittämällä ja sujuvoittamalla maahanmuuttajien asioiden hoitoa. Asiaa pohtinut selvitysmies Ole Norrback ehdottaa, että Maahanmuuttovirastosta rakennettaisiin kaikkia maahanmuuttoon liittyviä asioita hallinnoiva supervirasto.

Norrback ei palaa enää politiikkaan

Eläkepäiville Suomen Kreikan suurlähetystöstä siirtyvä Ole Norrback ei aio palata politiikkaan.

Lordi-tunnelmia Ateenassa

Suomalaisyhtye Kreikassa ennen viisuvoittoa.

Greece Turns Down Finnish Fire-Fighting Help

Greece has turned down Finland's offer of assistance in the battle against the wildfires on the Peloponnesian peninsula. The Greek Foreign Ministry told Finland on Tuesday that the equipment offered was unsuitable for the task.

Suomi tarjoamassa Kreikalle sammutusapua

Suomi tarjoaa metsäpalojen riivaamalle Kreikalle sammutusapua. Lähtövalmiuteen asetetaan kolme kevyttä sammutushelikopteria sekä 25 henkilön avustusjoukko.

Suomalaisia ei Kreikan sammutustöihin

Suomi ei osallistu Kreikan metsäpalojen sammutustöihin. Sisäasiainministeriön valmiusjohtajan Janne Koivukosken mukaan Suomella ei ole sellaista kalustoa, jota Kreikka on pyytänyt EU-mailta avukseen.

Ambassador: Finns Safe in Greece

Finland's embassy in Athens says they have no reports of Finns in danger from the wildfires.

Suurlähetystö: Suomalaismatkailijat turvassa Kreikassa

Suomen Ateenan-suurlähetystön tietojen mukaan Kreikassa olevat suomalaismatkailijat ovat turvassa. Suurlähetystö on ollut yhteydessä eri matkanjärjestäjiin, eikä suomalaisilla näiden mukaan ole hätää.

Swedish Party Picks New Chair

The Swedish People’s Party has elected Stefan Wallin as its new chair.

Stefan Wallin RKP:n puheenjohtajaksi

Ensimmäisellä kierroksella ratkennut äänestys ratkesi ylivoimaisesti Stefan Wallinin hyväksi 179 äänellä.

Greek Police Probe Diplomat's Car Blast

Greek police are investigating three explosions in downtown Athens early Tuesday that destroyed several cars, including one belonging to a Finnish diplomat, consul Leena Vuorio.

Finnish Diplomat's Car Bombed in Athens

The vehicle of a Finnish diplomat was bombed in downtown Athens early Tuesday morning. No one was injured, says the Finnish Foreign Ministry.

Suomalaisdiplomaatin auto räjähti Ateenassa

Suomalaisen diplomaatin auton alla räjähti tiistaina aamuyöllä pommi Ateenan keskustassa, ulkoministeriö kertoo. Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä.

Norrback Calls for More Nordic Co-Operation in EU

The former Swedish People's Party chair and ambassador Ole Norrback wants the Nordic countries to co-operate more in the EU.

Norrback toivoo EU:hun lisää pohjoismaista yhteistyötä

RKP:n entinen puheenjohtaja, suurlähettiläs Ole Norrback kaipaa EU:hun lisää pohjoismaista yhteistyötä.

Lasse Virenin juoksusta veistos Ateenaan

Lasse Virenin kuuluisasta kaatumisesta ja sitä seuranneesta voitosta on tehty veistos Kreikkaan. Suomalaistaiteilijan Ateenan lähelle tekemä veistos paljastettiin juhlavasti perjantaina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle