Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koulukuljetusten ongelmia on korjattu Sastamalassa, mutta parannettavaa riittää yhä – vanhemmat kutsuvat päättäjiä torille keskustelemaan

Eteläisen Sastamalan koulukyytiongelmat poikivat elokuussa palautevyöryn. Kuljettajat, reitit ja aikatulut vaihtuivat päivittäin. Nyt tilanteeseen on saatu korjausta, mutta vanhempien mielestä parannettavaa on edelleen.

Hydrauliöljyä roiskui maahan ja kuumaan moottoriin

Pelastuslaitos sai maahan menneestä öljystä ainakin suurimman osan talteen.

Moottoripyörä syttyi tuleen kesken korjauksen, entinen navetta paloi

Onnettomuus tapahtui Mouhijärvellä, Sastamalassa. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Sastamalan Chagall -näyttelyssä ja muissa kohteissa poikettiin ahkerasti

Marc Chagall -näyttelyssä oli kävijöitä yli 10 000, Pukstaavin ja Sastamalan seudun museossa yhteensä yli 5000.

Koulukuljetuksista palautevyöry Sastamalassa – lapset kysyvät kuljettajilta: "Olenko tänään sinun kyydissäsi?"

Kuljettajat, reitit ja aikataulut ovat vaihtuneet koulukuljetuksissa tänä syksynä päivittäin. Sivistyslautakunta vaatii nyt kuljetuksista vastaavaa Tuomi Logistiikkaa pistämään asiat kuntoon.

Pirkanmaan järvissä havaittu nyt ennätysmäärä sinilevää

Syksy ei estä sinileviä kasvamasta. Sinilevää on havaittu 17 valtakunnallisella levähavaintopaikalla, ja yleisöhavaintoja sinilevistä on usealta järveltä.

Liikuteltavassa viljankuivurissa kärähti Sastamalassa

Pelastuslaitoksen saapuessa savua tuli enää vähän.

Filippiiniläishoitajat toivat hoivakotiin iloa ja energiaa: koulutuspilotissa luodaan mallia, jotta Alona Lee Evalaroza saisi seuraajia Suomeen

Suomen hoitajapulaan haetaan helpotusta Filippiineiltä. Pirkanmaalaisessa koulutuspilotissa on rekrytoitu 20 filippiiniläistä sairaanhoitajaa, joista koulutetaan hoiva-avustajia Suomeen. Ensimmäiset työpäivät ikäihmisten yksikössä sujuivat hyvin.

TAYS kertoi useista altistumispaikoista Pirkanmaalla – katso lista täältä

Listalla on kaksi tamperelaista ravintolaa, kuntosali sekä päivittäistavarakauppa Sastamalassa.

Autotalli- ja saunarakennus paloi Sastamalassa

Rakennus oli pientalon pihassa ja erillinen. Kukaan ei loukkaantunut turmassa.

Timo Soini yllätti raumalaiset maakuntalehden haastattelussa: kaupunginjohtajuus kiinnostaa – Ylelle hän vahvistaa: "Kyse ei ollut huulesta"

Raumalla auki oleva kaupunginjohtajan paikka herättää kiinnostusta entisessä poliitikossa. Timo Soini tunnetaan Lukko-fanina, mutta hän antaa tunnustusta myös satakuntalaiselle kansanluonteelle.

Ryhmä filippiiniläisiä sairaanhoitajia opiskelee hoiva-avustajiksi sastamalalaisessa hoivakodissa

Koulutuskuntayhtymä Sasky tuo filippiiniläisiä sairaanhoitajia opiskelemaan Sastamalaan. Saskylla on koulutuksesta sopimus Mehiläisen tytäryhtiön kanssa.

Pelikonsolin ryöstö 40 euron velan takia paljasti laajan huumeringin Pirkanmaalla: poliisi löysi useita kasvattamoja ja 15 epäiltyä

Poliisi alkoi tutkia ryöstöä, mikä paljasti useita huumekasvattamoja ja useita muitakin epäiltyjä rikoksia. Operaatioon osallistui Virtain poliisin lisäksi poliiseja Jyväskylästä, Keuruulta, Tampereelta ja Sastamalasta.

Suodenniemen vanha jätetäyttö kaivettiin ylös ja vietiin jatkokäsittelyyn

Osa jätteistä sisälsi esimerkiksi lyijyä. Ne löytyivät, kun sähkölinjaa asennettiin maakaapeliin.

Kevytliikenneväylää Mouhijärven keskustaan

Reitti rakennetaan syksyn aikana. Se helpottaa kulkua mm. koululle.

Suljetut kaatopaikat voivat kummitella vielä kauan - Sastamala tilaa selvityksen Suodenniemen vanhasta jätetäytöstä

Sähkölinjan kaapelointi maahan paljasti vanhoja jätteitä, joiden tarkemmasta sisällöstä on tilattu selvitys alan yritykseltä.

Luksusiglu houkuttelee matkailijoita, joille telttamajoitus on kauhistus – Yrittäjä: "Toivotaan että kotimaan matkailu on tullut jäädäkseen"

Lapissa lasi-igluja on käytetty majoitukseen ja revontulien ihailuun jo useamman vuoden. Myös pirkanmaalaisista järvimaisemista voi nykyään nauttia luksusigluissa. Sastamalaisella leirintäalueella luksusiglu on osoittautunut hyvin suosituksi.

Vanhan kirjallisuuden päivät pui valeen olemusta

Tapahtuma on tänä vuonna myöhemmin kesällä kuin tavallisesti.

Paljuhurmos vei alan suurimman valmistajan äärirajoilleen ja johti pörssiyhtiön syliin – “Paljulle ei käy kuten leipäkoneelle”

Mika Rantanen näki Ruotsissa länsinaapureiden intohimon paljuihin. Hän uskoi, että kyllä Suomikin hurahtaa niihin ja perusti Sastamalaan tuotantolaitoksen. Aluksi yleisö epäröi kapistusta, mutta lopulta Suomi valahti kylpytynnyriin.

Kolmen auton kolarissa seitsemän loukkaantui – Peräänajon jälkeen auto ajautui vastaantulevien kaistalle

Onnettomuudessa oli osallisena seitsemän ihmistä, joista kaikki loukkaantuivat. Osa kolarissa olleista on lähetetty jatkotutkimuksiin.

Entisen navetan katto syttyi tuleen Sastamalassa

Tuli saatiin hallintaan nopeasti.

TAYSin tartunnanjäljitys muistuttaa Twitterissä sovinnaisesta puhelinkäyttäytymisestä ja totuudessa pysymisen tärkeydestä – katso uusien altistumispaikkojen lista

TAYS toivoo ihmisiltä ymmärrystä tartunnanjäljittäjien työlle. TAYS sanoo, että tartunnanjäljitystä jatketaan nykyisessäkin koronatilanteessa, kuten laki velvoittaa. Altistumispaikkojen listalla on myös taksi Iskelmäfestivaalien aikaan Himoksella.

Etelästä saapui ukkosia: sähköjä meni poikki myös Pirkanmaalla

Suomen eteläosan yli liikkuva ukkosrintama ulottuu myös Pirkanmaalle. Keskiviikkona iltapäivällä Pirkanmaalla oli jo sähkökatkoja, muun muassa Pälkäneellä, Sastamalassa ja Urjalassa.

Sastamalan paikallispolitiikassa kuohuu: keskusta on nappaamassa himoitun kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan vaalit voitaneelta kokoomukselta

Sastamalan valtuustoneuvotteluissa keskusta päätyi tekemään SDP:n, vasemmistoliiton, kristillisdemokraattien ja vihreiden kanssa teknisen vaaliliiton, jonka turvin se saa keskeistä vaikutusvaltaa käyttävän kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan.

Sinilevää on havaittu ainakin viidellä järvellä Pirkanmaalla, polsketta silti riittää Tamperelaisilla uimarannoilla – katso video

Tampereen kaupungin ympäristöinsinööri suosittelee vilkaisemaan veteen ennen sinne pulahtamista. Sinilevätilanne voi muuttua nopeasti suuntaan ja toiseen.

Rehtori Jari Andersson vaatii keinoja kurinpitoon

Rehtori Andersson on periksiantamaton nuorten puolustaja.

Mies loukkaantui vakavasti vesiliikenneonnettomuudessa Sastamalassa – veneen potkuri silpoi jalan

Poliisi oikoo tapahtumaan liittyviä huhuja. Poliisi ei epäile ketään rikoksesta tapauksessa.

Kokoomus, keskusta ja SDP Sastamalan suurimmat puolueet - kokoomuksen Kari Kaaja sai eniten ääniä

Sastamalassa kokoomus ja perussuomalaiset nostivat eniten kannatustaan. Kumpikin puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP oli suurin laskija kolmella menetetyllä valtuustopaikalla.

Demareiden komento päättymässä Sastamalassa – ääniharava Ilmari Nurminen meni läpi Tampereella

Ennakkoäänten perusteella Sastamalassa suurimmaksi puolueeksi on nousemassa keskusta tai kokoomus.

Sinilevää havaittu kolmella järvellä Pirkanmaalla – vedet jopa 5 astetta tavallista lämpimämpiä

Järvivesien pintalämpötila poikkeaa usealla mittauspisteellä jopa 4–5 astetta ajankohdan keskiarvosta.

Pirkanmaalla sammutettiin torstaina useita ukkosen sytyttämiä maastopaloja

Maasto on nyt Pirkanmaalla monin paikoin hyvin kuivaa. Palojen aiheuttajaksi epäillään ukkosta. Metsäpalovaroitus on voimassa Pirkanmaalla.

Sastamala haluaa selvittää vedyn ja muun vaihtoehtoenergian mahdollisuuksia

Kaupunki hakee rahoitusta esiselvitykseen, joka etsii mahdollisuuksia vedyn lisäksi myös biokaasulle ja synteettisille polttoaineille.

Satakunnan kansansoutu peruuntuu toistamiseen

Satakunnan kansansoutu peruuntuu pitkittyneen koronaepidemian vuoksi. Tapahtuman järjestämiseen jää liian vähän aikaa.

Tiistai 1.6.2021 (radio)

Uusia koronatartuntoja on 154. Ruotsi lieventää koronarajoituksia. Suomalaiset ottivat huhtikuussa innolla asuntolainaa. Sastamalassa aukeaa Marc Chagallin näyttely. Kevät oli sateinen.

Tiina Niinimäki näki pienen lapsen kelluvan Tohloppi-järvessä ja ryntäsi apuun – hukkuva näyttää hyvin erilaiselta kuin elokuvissa

Suomessa hukkuu vuosittain 150–200 ihmistä. Hukkuva ihminen ei välttämättä näytä siltä, mitä useimmat odottavat. Hengenpelastamisesta tiistaina palkitut Tiina Niinimäki ja Teemu Ryyppä tietävät tämän kokemuksesta.

Maailmankuulun taiteilijan näyttely saapuu Suomeen ja Sastamalaan: Marc Chagallin harvoin nähtyä taidegrafiikkaa esillä vanhassa kivinavetassa

Tyrvään Pappilan Kivinavetassa avautuu näyttely, joka esittelee laajasti 1900-luvun tunnetuimpiin taiteilijoihin lukeutuvan Marc Chagallin taidegrafiikkaa. Kuvitetut taidekirjat ovat Chagallin ehkä vähiten tunnettuja teoksia eikä niitä ole juurikaan ollut julkisesti esillä.

Sastamala ennakkoäänestää nyt – palveluita ei piisaa joka kolkkaan

Tämän luettuasi tiedät, mikä Sastamalassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Vaalimainokset joutuivat poikkeuksellisen laajan ilkivallan kohteeksi – demariaktiivi: "Tähän malliin ei ole tuhottu kertaakaan aiemmin"

Vaalimainosten sotkeminen, rikkominen ja kaataminen näyttävät olevan yleistä kansanhuvia kuntavaalien alla. Esimerkiksi Akaassa SDP:n kunnallisjärjestö on tehnyt rikosilmoituksia pääministeri Sanna Marinin kuvien tuhoamisesta.

Kiuasyhtiö Harvia ostaa kylpytynnyreitä valmistavan Kiramin

Yrityskaupan odotetaan tuovan noin miljoonan euron vuosittaiset synergiaedut. Tuotekehityksessä mahdollisuuksia nähdään esimerkiksi sähkölämmitteisissä kylpytynnyreissä.

Hoitohenkilöstön kesäsijaisten puute pahenee Pirkanmaan kunnissa: vuodeosastot voivat ruuhkautua eikä kotihoitoon ehkä pääse asiakkaaksi

Terveydenhuollon kesäsijaisista on Pirkanmaalla pahin pula pitkiin aikoihin. Pätevien sairaanhoitajien ja lähihoitajien palkkaaminen kesäksi on vaikeutunut selvästi. Sijaispula pakottaa jopa sulkemaan vuodeosastoja ja nipistämään vanhusten palveluista.

Sastamala korotti puheterapeuttien palkkaa - työtehtäviä ei ole keväällä ollut hoitamassa ketään

Aluehallintovirasto on kehottanut kaupunkia panemaan asiat järjestykseen.

Sastamalan nokkakolari vaati neljännen kuolonuhrin – poliisi kaipaa havaintoja onnettomuutta edeltäneestä kaahailusta

Sastamalassa äitienpäivän aattona tapahtunut vakava liikenneonnettomuus on vaatinut neljännen kuolonuhrin. Ohittajaa vastaan tulleen henkilöauton noin 70-vuotias kuljettaja kuoli myöhään keskiviikkoiltana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Pirkanmaalla kahdeksan uutta koronatartuntaa, näytteitä yli 1 300

Pirkanmaan päivittäinen koronaluku pysyy edelleen alle kymmenessä. Keskiviikkona kerrottiin kahdeksasta uudesta tartunnasta. Testeissä käytiin runsaasti.

Sastamalassa yksi loukkaantui kolarissa ajettuaan kuorma-auton perään

Henkilöauton kuljettaja ajoi kuorma-auton perään. Yksi loukkaantui aamulla Sastamalassa.

Sastamalan torille Herra Hakkarainen -patsas ja torikello

Sastamalan torille pystytetään syksyllä uusi patsas, joka toimii myös torikellona.

Uutta tietoa kolmen hengen vaatineesta kolarista: kuski yritti ohittaa kahta autoa kerralla, ohiajetut kertoivat huomattavasta ylinopeudesta

Kaksi alle 20-vuotiasta miestä ja yksi keski-ikäinen mies kuolivat Sastamalassa kahden auton ja moottoripyörän kolarissa viikonloppuna. Kolme loukkaantui vakavasti samassa onnettomuudessa, he eivät ole hengenvaarassa.

Sunnuntai 9.5.2021 (radio)

Äitienpäivä. Isovanhemmat. Koronarokotukset. Sastamalan liikenneonnettomuus. Junaliikenne EM-peleihin. Sää.

Kaksi alle 20-vuotiasta miestä ja yksi keski-ikäinen mies kuolivat Sastamalassa kahden auton ja moottoripyörän kolarissa

Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui ohitustilanteessa, jossa ohittamaan lähtenyt henkilöauto törmäsi vastaan tulleeseen autoon.

Sastamalassa tulvakartat avuksi torjumaan Kokemäenjoen veden nousuja

Pirkanmaan ELY-keskus teettää kartoituksen ja sen tarvitsemat mittaukset. Lähinnä Kiikan seudulla on jokivedellä taipumus pyrkiä välillä ylös uomastaan.

Kotihälytyksiä yli kolme kertaa enemmän kuin ennen korona-aikaa ja se on vasta jäävuoren huippu

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella oli lähes sata kotihälytystä. Todellinen määrä on huomattavasti isompi, koska ihmiset eivät hälytä läheskään aina apua. Myös järjettömät ylinopeudet työllistivät poliisia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle