Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aleksandr Bolshunov Lahden maailmancupissa 26.2.2022.

Hiihtoliitto tyrmää FIS-pomon lausunnot venäläisten paluusta kisoihin – pääsponsori uhkaa lopettaa yhteistyön

Kansainvälisen hiihtoliiton pääsihteerin Michel Vionin Venäjä-lausunnot kuohuttavat. Vionin mukaan venäläiset ja valkovenäläiset saattavat palata kisaladuille vielä tulevan talven aikana.

Jan Vapaavuoren kasvot sivulta kuvattuna.

Suomen olympiakomitealta tiukka linjaus venäläisurheilijoista: "Täysin mahdotonta edes ajatella"

Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuoren mukaan on tärkeää, että urheiluliike kulkee käsi kädessä muun yhteiskunnan kanssa. WA:n hallituksen jäsenen Antti Pihlakosken mukaan on väärä hetki löysätä sanktioita.

Venäjän Aleksander Bolshunov Rukan maailmancupissa marraskuussa 2021.

Pitäisikö venäläisten päästä kansainvälisille kilpakentille? Asia jakaa suomalaisurheilijoiden mielipiteet – "Siellä on myös urheilijoita, jotka tukevat johtajaa"

Venäläisurheilijoiden paluu kansainväliseen huippu-urheiluun on kuuma kysymys myös suomalaisurheilijoiden keskuudessa. Yle Urheilu selvitti, mitä mieltä kotimaiset huiput asiasta ovat.

Venäjän olympiakomitean joukkue vaihtoaition edustalla Pekingin jääkiekkofinaalissa Suomea vastaan 2022.

KOK:n suomalaisjäsen paljastaa, että Venäjän paluusta huippu-urheiluun käydään kulisseissa keskusteluja – osa urheilijoista haluaa venäläiset takaisin

Kansainvälisessä olympiakomiteassa keskustellaan ehdoista, joilla venäläiset urheilijat voisivat kenties palata kansainvälisille areenoille. Suomalaisjäsen Emma Terho kertoo kysymyksistä, joihin KOK:ssa on pohdittu ratkaisuita.

Lasitskene.

Yleisurheilupomo vastasi Ylelle venäläistähden rajuun kritiikkiin – "Olisi täysin käsittämätöntä, jos olisimme sallineet venäläisten osallistua MM-kisoihin"

Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtajan Sebastian Coen mukaan venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat eivät ole palaamassa kansainvälisiin kisoihin lähitulevaisuudessa.

Lia Thomas korjaa uimalasejaan.

Uintiin ja yleisurheiluun on suunnitteilla uusi luokka, koska transnaiset halutaan ulos naisten sarjoista – "Selkeää syrjintää", tyrmää Seta

Transnainen Lia Thomas alkoi kilpailla uinnissa naisten sarjassa ja saavutti ylivoimaista menestystä. Tämän jälkeen Kansainvälinen uimaliitto päätti, että transnaiset eivät voi jatkossa osallistua naisten sarjoihin arvokisoissa.

Jan Vapaavuori katsoo alaviistoon.

Olympiakomitea vie kolmannenkin epäilyn epäasiallisesta käytöksestä Suekin tutkintaan

Olympiakomitean miespuolista työntekijää syytetään verbaalisesta häirinnästä naispuolista asiantuntijaa kohtaan olympiajoukkueen valmistautumisleirillä ennen Tokion kesäolympialaisia.

Valmentaja Eteri Turberidze puhuu luistelija Kamila Valijevalle.

Millaiseen rooliin Kamila Valijevan valmentajan takavuosien lausunto asettuu tulevassa Cas-käsittelyssä? Olli Rauste: "Totta kai se nostetaan esiin"

Urheiluoikeuden asioihin perehtynyt varatuomari ja juristi Olli Rauste painottaa, että tuoreimpien tietojen julkistamisen jälkeen Kamila Valijevan dopingtapaus on entistä syheröisempi.

Kamila Valijeva on ollut Pekingin olympialaisissa dopingepäilyjen keskellä.

Kamila Valijevan, 15, dopingkäsittelyn pöytäkirja julki: näin paljon sydänlääkettä löytyi, säännöissä aukko, ruotsalainen laboratorio sai pyyhkeitä

Taitoluistelun naisten yksilökilpailusta tuli Pekingin olympialaisissa show, joka olisi vältetty toimimalla normaalien antidopingkäytäntöjen mukaan.

Andrew Parsons Pekingin talviparalympialaisten avajaispuheen aikana.

Sota tuli Pekingin paralympialaisiin – Kiinalle avajaispuhe oli liikaa

Kiina ei halunnut, että kansa kuulee Kansainvälisen paralympiakomitean puheenjohtajan kommenttia rauhan puolesta. Se yritti tukkia yleisön korvat, mutta Ukrainan sotaa ei voinut pitää poissa paralympialaisista.

Natalja Neprjajeva hiihtää sprinttikarsintaa Lahdessa.

Venäläishiihtäjät lähtevät Norjasta – joukkueen kansainvälinen kausi ohi

Norjan hiihtoliitto kielsi aiemmin tänään venäläishiihtäjien osallistumisen Norjassa kilpailtaviin maailmancupin osakilpailuihin. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kielsi venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisen kansainväliseen kilpailutoimintaan tiistaina iltapäivästä.

Kaksi miestä pitelee suurta olympialippua, kolmas katselee vierestä.

KOK suosittelee – ei venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilukilpailuihin

KOK on suosittelut jo aikaisemmin, että urheilutapahtumia ei järjestettäisi Venäjällä tai Valko-Venäjällä.

Peng Shuai seurasi Pekingissä naisten freeski-kilpailua.

Kiinan tennistähti Peng Shuai antoi haastattelun, joka herätti epäilyksiä – KOK:n suomalaisvaikuttaja vaikenee tapaamisesta Pekingissä

Peng Shuain ja KOK:n urheilijakomission puheenjohtajan Emma Terhon tapaaminen ei toteutunut suomalaisen koronakaranteenin vuoksi. KOK kuitenkin tapasi Peng Shuain Pekingin olympialaisten aikana.

Kiinan presidentti Xi Jinping ja Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach seisovat avajaisissa ja tervehtivät yleisöä.

Ovatko Kiinan kisat viimeiset, jotka järjestetään diktatuurissa? KOK:n suomalaisjohtaja ei lupaa mitään – tutkija toivoo, että milleniaalisukupolvi tekee muutoksen

Pekingin olympialaisten yhteydessä esiin ovat nousseet muun muassa uiguureihin kohdistuneet ihmisoikeusrikkomukset ja Kiinan heikko sananvapaustilanne.

Eteri Tutberidze antaa ohjeita selin kameraan olevalle Kamila Valijevalle.

KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah on valmis rajuihinkin keinoihin, jotta Valijevan tapaus ei toistu – lajeja voidaan jopa sulkea olympialaisista

Taitoluistelija Kamila Valijevan taustajoukkojen käytös saa täystuomion Kansainväliseltä olympiakomitealta. KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah pohtii keinoja puuttua eri lajien lieveilmiöihin.

Kamila Valijeva kuvattuna harjoituksissa 14. helmikuuta.

Huikka isoisän vesilasista saattoi johtaa dopingkäryyn, väittää 15-vuotiaan venäläistähden leiri – suomalaislääkäri kommentoi erikoista selitystä

Kansainvälinen olympiakomitea ei sulata CAS:n päätöstä, jonka mukaan Kamila Valijeva saa osallistua olympialaisten yksinluisteluun. Valijeva kommentoi itkeneensä viime päivinä sekä surun- että onnenkyyneleitä.

Kamila Valijeva on ollut Pekingin olympialaisissa dopingepäilyjen keskellä.

Kommentti: Absurdi näky haastattelualueella osoitti, miten epäinhimillisessä paikassa Kamila Valijeva, 15, on – puhuttu dopingtapaus ei ole lähellekään ohi

Venäjän urheilupomojen ja Kamila Valijevan valmentajien on aika asettaa urheilija etusijalle ja tarjota vastauksia kipeisiin kysymyksiin, kirjoittaa Jelena Leppänen.

Kamila Valijeva pyyhkii otsaansa.

15-vuotias venäläistähti saa kilpailla Pekingissä dopingkärynsä jälkeen – kultamitalin kohtalo saatetaan päättää vasta kisojen jälkeen

15-vuotiaan Kamila Valijevan joulukuussa antama positiivinen dopingtestitulos vahvistettiin perjantaina. Hän oli mukana voittamassa Venäjän olympiakomitealle joukkuekilpailun olympiakultaa. CAS:n mukaan väliaikainen kilpailukielto ei ole perusteltu.

Eteri Tutberidze ja Kamila Valijeva kuvattuna perjantaina Pekingin olympiahallissa.

Venäläisvalmentaja rikkoi hiljaisuuden 15-vuotiaan taitoluistelutähtensä dopingkäryssä – näin olympialaisten kohutuin tapaus ratkeaa

Kamila Valijevan dopingtapauksesta odotetaan päätöstä maanantaina. Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin kuulee osapuolia sunnuntaina. Venäläisluistelijan valmentaja kommentoi suojattinsa tapausta ensi kertaa.

Kiinalainen tennispelaaja Peng Shuai lyömässä palloa.

Peng Shuai lopettaa uransa – tennistähti kieltää ranskalaismedian haastattelussa syyttäneensä ketään seksuaaliseen tekoon pakottamisesta

Peng tapasi lauantaina KOK:n puheenjohtaja Thomas Bachin. Peng ei kommentoinut juurikaan tapaamisen sisältöä L'Equipelle.

Kuvakaappaus Reutersin videosta jossa kiinalaiset puuttuvat hollantilaisen reportterin suoraan lähetykseen.

Analyysi: Vartijat kävivät käsiksi toimittajaan – olympialaisista raportointi on ollut Pekingin kirjeenvaihtajille hankala tehtävä

Kansainvälinen olympiakomitea sanoo, että hollantilaisen toimittajan töniminen Pekingissä oli yksittäistapaus. Jokainen Kiinassa toimiva kirjeenvaihtaja tietää, että tämä ei pidä paikkaansa, kirjoittaa Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Hollantilainen reportteri raahattiin kameran edestä kesken lähetyksen Pekingistä

"Odota hetki, ole hyvä. Olen suorassa lähetyksessä" – hollantilainen reportteri raahattiin kameran edestä Pekingissä kesken lähetyksen

Hollannin yleisradion reportteri Sjoerd den Daas ei saanut tietää, kuka raahasi hänet kesken lähetyksen pois kuvasta. Den Daasin mukaan olympialaisista raportoivia toimittajia on häiritty Pekingissä.

Enni Rukajärveltä kipakat terveiset KOK:lle

Urheilijat jahtaavat mitaleita Kiinassa, jota syytetään kansanmurhasta – suomalaistähti Rukajärveltä suorat sanat urheilupäättäjille: "Skarpatkaa!"

Yle Urheilu kysyi suomalaisurheilijoilta, ovatko he perehtyneet Kiinan ihmisoikeustilanteeseen ja miettineet asiaa ennen kisaamista Pekingin olympialaisissa. Kävi ilmi, että suurin osa keskittyy vain urheiluun.

Esiintyjät kantavat Kiinan lippua olympiakisojen avajaisissa.

Kiina uhkasi: urheilija voi saada rangaistuksen, jos kertoo mielipiteensä liian rohkeasti – nämä maat boikotoivat olympiakisoja

Moni maa jättää lähettämättä hallintonsa edustajat kisoihin ihmisoikeusrikkomusten takia. Suomenkin urheiluministeri Antti Kurvinen jäi kotiin, mutta hänen mukaansa Suomen kohdalla kyse ei ole poliittisesta boikotista.

Mira Potkonen, OS 2016.

Poistuuko suomalaisten viime vuosien menestyslaji olympialaisista? Konkarivalmentaja Mäki pitää uhkaa aitona, mutta uskoo nyrkkeilyn säilymiseen

Kansainvälinen olympiakomitea julkaisi torstaina vuoden 2028 kesäolympialaisten alustavan lajilistan. Kokenut nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki kertoo, miksi uhka legendaarisen olympialajin kohtalosta on aito.

Annika Schleu tävlar i modern femkamp.

Nyrkkeily, painonnosto ja nykyaikainen viisiottelu alustavasti sivuun Los Angelesin olympialaisista

Kansainvälisen olympiakomitean mukaan kesän 2028 olympialaisten ohjelma keskittyy voimakkaasti nuorisoon.

Lahden MM-kisojen doping-käryt vuonna 2001 jättivät ison trauman suomalaisen hiihtokansan mieliin.

Sveriges Radio: Kansainvälisessä antidopingtyössä vakavia puutteita – ruotsalaiset olympiaurheilijat paljastavat, kuinka olisivat voineet huijata testeissä

Ruotsin radion uutistoimitus Ekot ja Radiosporten kertovat vakavista puutteista dopingtesteissä. Juttuun haastatellut ruotsalaiset olympiaurheilijat kertovat, että olisivat voineet halutessaan huijata testeissä.

Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten mäkihyppystadion on tyhjillään.

Enää kuukausi Pekingin olympialaisiin – kisaodotusta varjostavat korona ja diplomaattiset boikotit

Pekingin talviolympialaiset järjestetään helmikuussa tiukassa "koronakuplassa". Suomea edustaa Pekingissä näillä näkymin 90–100 urheilijaa.

Kuva Zhangjiakoun kisakylästä, jossa järjestetään muun muassa pohjoismaisten hiihtolajien tapahtumat.

NHL-pelaajat pelkäsivät Kiinan karanteenisääntöjä – virallinen ohjeistus osoittaa huhut peräti viiden viikon karanteenista täysin vääriksi

Kansainvälisen olympiakomitean suomalaisjäsen Sari Essayah ei ole huolissaan Pekingin olympialaisista heikkenevästä koronatilanteesta huolimatta.

Olga Zaitsevan menestyksekäs ura päättyi elinikäiseen dopingpannaan.

Erikoinen yksityiskohta toi tuomion, kun joukkuekaverit vapautettiin – tällainen oli venäläisen dopingsaaga, joka maksoi Kaisa Mäkäräiselle maailmancupin voiton

Olga Zaitseva vannoi viattomuuttaan, mutta Urheilun kansainvälisessä vetoomustuomioistuimessa ei uskottu hänen selityksiään. Ratkaisevaan asemaan nousi suola.

Silmälasipäinen mies puvussa katsoo vähän kamerasta vasemmalle.

Voiko rokottamaton urheilija päästä Pekingin olympialaisiin? Näin vastaa olympiakomitea: "Käytäntö tekee sen mahdottomaksi"

Suomen joukkueella ei ole vaatimusta rokotuksista, mutta rokottamaton urheilija joutuisi 2-3 viikoksi hotellikaranteeniin Pekingissä.

Kiinalainen tennistähti Peng Shuai Melbournen turnauksessa tammikuussa 2020

Suomalainen urheiluvaikuttaja pääsi yhtenä harvoista kuulemaan kadonnutta kiinalaista tennistähteä – "Ei tullut mieleen, että häntä olisi painostettu"

Emma Terho on Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomission puheenjohtaja. Suomalainen oli kuuntelemassa, mitä tennispelaaja Peng Shuai kertoi itse videopuhelussa.

180 medborgarorganisationer kräver en bojkott av vinter-OS i Peking år 2022.

Kiinan ihmisoikeuskysymykset ovat KOK:n ulottumattomissa

"Emme ole mikään maailman hallitus, meidän täytyy kunnioittaa olympialaisten isäntämaiden itsenäisyyttä", sanoo järjestön australialainen varapuheenjohtaja.

Mira Potkonen (vas.) ja Katie Taylor

Rion olympianyrkkeilyjen tutkinta julki – Mira Potkosen mitali olisi jäänyt saamatta, jos kaikki tuomariäänet olisi huomioitu

Rion olympianyrkkeilyissä ainakin 11 ottelussa epäillään tulosmanipulaatiota. Riossa käytetty tuomarijärjestelmä pelasti Mira Potkosen mitaleille.

Krystsina Tsimanouskaja kääriytyneenä Valko-Venäjän lippuun.

Valko-Venäjän urheilujohtoa Tokion olympialaisissa kritisoinut pikajuoksija pelkää, että hänet myrkytetään – myi EM-mitalinsa 21 000 dollarilla

Krystsina Tsimanouskaja elää edelleen pelon keskellä. Hän ei ole kuitenkaan jäänyt toimettomaksi Puolassa.

Jacques Rogge

KOK:n entinen puheenjohtaja Jacques Rogge on kuollut

Jacques Rogge toimi Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajana 12 vuotta.

Khalida Popal kuvattuna vuonna 2017.

Naisurheilijoita evakuoitiin Afganistanista, 77 pelastetun joukossa jalkapallomaajoukkue – Yle kysyi, miten KOK aikoo auttaa vainottuja urheilijoita

Fifan ja kansainvälisen pelaajien liiton FIFPron esittämien pyyntöjen jälkeen Australian hallitus evakuoi naisurheilijoita Afganistanista. KOK:n suomalaisjäsenen Sari Essayahin mukaan olympialiikkeen on puolestaan vaikea puuttua Afganistanin tilanteeseen.

Lontoon 1948 olympiakisojen taidelajien suomalaismitalistit BBC:n studiolla haastateltavina: mikrofonin ympärillä säveltäjä Kalervo Tuukkanen, runoilija Aale Tynni sekä arkkitehdit Ilmari Niemeläinen ja Yrjö Lindegren.

Näistä Suomen olympiamitaleista tietää vain harva – voittoisaa rakennussuunnitelmaa ei toteutettu, kultaa voittanut romaani upposi natseihin

Olympiakisoissa on mitelty aikanaan taidelajeissa. Ne jäivät pois Helsingin olympialaisista lähtien.

Annika Schleu itkee viisiottelun epäonnistuneen ratsastuksen jälkeen Tokiossa.

Suomalainen lajipomo pelkää nykyaikaisen viisiottelun olympiastatuksen puolesta Tokion piiskauskohun myötä: "Koko lajin asema on uhattuna"

KOK on ilmoittanut arvioivansa Tokion nykyaikaisessa viisiottelussa nähtyjä tapahtumia. Suomessa keskustelua käydään nyt siitä, onko lajin ratasastusosuuden tämänhetkinen taso ylipäätään oikea.

Emma Terho kuvassa

Emma Terho kertoo KOK:n vastuullisesta pestistään Yle Urheilulle: "Iso luottamuksen osoitus"

Kansainvälisen olympiakomitean uusi urheilijakomission puheenjohtaja Emma Terho kertoo lähteneensä mukaan ehdolle vaaleihin vasta Tokiossa.

Emma Terho kuvassa

Finnish Olympian elected chair of IOC Athletes' Commission

Emma Terho was a member of Finland's bronze-winning ice hockey teams in 1998 and 2010, and has since held several high profile roles within the IOC.

Emma Terho kuvassa

Emma Terho KOK:n urheilijakomission puheenjohtajaksi – löi äänestyksessä Jelena Isinbajevan

Emma Terho nousee Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomission puheenjohtajaksi. Terho voitti puheenjohtajavaalissa venäläisen entisen seiväshyppääjän Jelena Isinbajevan.

Krystsina Tsimanouskaja kääriytyneenä Valko-Venäjän lippuun.

KOK mitätöi kahden valkovenäläisvalmentajan akkreditoinnit – yrittivät pakottaa pikajuoksijaa palaamaan kotimaahan

KOK haluaa turvata yhä Tokiossa olevien valkovenäläisurheilijoiden turvallisuuden.

Krystsina Tsimanouskaya näyttää T-paitaa jossa lukee "I just want to run".

Krystsina Tsimanouskaja: "Isoäiti pyysi puhelimessa, etten palaisi kotiin, sillä siellä ei ole turvallista"

Valkovenäläinen pikajuoksija astui ensimmäistä kertaa julkisuuteen olympiajupakan jälkeen ja vakuutti rakkauttaan kotimaataan kohtaan.

Krystsina Tsimanouskaja lähtee keskiviikkona kohti Puolaa, jossa hän toivoo voivansa aloittaa uuden elämän.

Aljaksandr Lukashenkan palveluksesta eronnut Anatoli Kotov auttaa nyt Krystsina Tsimanouskajaa pakenemaan – kertoo Ylelle olympiajuoksijan karusta tilanteesta

Valko-Venäjän urheilijaliikettä BFSS:ää edustavan Anatoli Kotovin mukaan turvallisuusviranomaiset ovat painostaneet Krystsina Tsimanouskajan sukulaisia Valko-Venäjällä.

Jan Vapaavuori

KOK selvittää Valko-Venäjän skandaalia, Jan Vapaavuoren mukaan urheiluliikkeen vaikutusvalta on rajallinen – "Todella vakava kysymys, jos urheilijat joutuvat pelkäämään"

Jan Vapaavuoren mukaan on vakavaa, jos urheilijat joutuvat pelkäämään mielipiteidensä ilmaisemisen tai kotiinpaluunsa puolesta. Mediatietojen mukaan Krystsina Tsimanouskaja aikoo matkustaa tällä viikolla Puolaan, jonne hän sai humanitaarisen viisumin.

Laurel Hubbard lyfter tungt i Tokyo.

Sukupuoltaan korjannut uusiseelantilainen Laurel Hubbard teki olympiahistoriaa – jäi kuitenkin ilman tulosta naisten tempauksessa

Uusiseelantilaisesta tuli tiettävästi ensimmäinen transsukupuolinen henkilö, joka kilpaili olympialaisissa naisten sarjassa sukupuolenkorjauksen jälkeen. Saman sarjan kultaa tempasi olympiaennätyksellä Kiinan Li Wenwen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle