Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valko-Venäjän urheilujohtoa Tokion olympialaisissa kritisoinut pikajuoksija pelkää, että hänet myrkytetään – myi EM-mitalinsa 21 000 dollarilla

Krystsina Tsimanouskaja elää edelleen pelon keskellä. Hän ei ole kuitenkaan jäänyt toimettomaksi Puolassa.

KOK:n entinen puheenjohtaja Jacques Rogge on kuollut

Jacques Rogge toimi Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajana 12 vuotta.

Naisurheilijoita evakuoitiin Afganistanista, 77 pelastetun joukossa jalkapallomaajoukkue – Yle kysyi, miten KOK aikoo auttaa vainottuja urheilijoita

Fifan ja kansainvälisen pelaajien liiton FIFPron esittämien pyyntöjen jälkeen Australian hallitus evakuoi naisurheilijoita Afganistanista. KOK:n suomalaisjäsenen Sari Essayahin mukaan olympialiikkeen on puolestaan vaikea puuttua Afganistanin tilanteeseen.

Näistä Suomen olympiamitaleista tietää vain harva – voittoisaa rakennussuunnitelmaa ei toteutettu, kultaa voittanut romaani upposi natseihin

Olympiakisoissa on mitelty aikanaan taidelajeissa. Ne jäivät pois Helsingin olympialaisista lähtien.

Suomalainen lajipomo pelkää nykyaikaisen viisiottelun olympiastatuksen puolesta Tokion piiskauskohun myötä: "Koko lajin asema on uhattuna"

KOK on ilmoittanut arvioivansa Tokion nykyaikaisessa viisiottelussa nähtyjä tapahtumia. Suomessa keskustelua käydään nyt siitä, onko lajin ratasastusosuuden tämänhetkinen taso ylipäätään oikea.

Emma Terho kertoo KOK:n vastuullisesta pestistään Yle Urheilulle: "Iso luottamuksen osoitus"

Kansainvälisen olympiakomitean uusi urheilijakomission puheenjohtaja Emma Terho kertoo lähteneensä mukaan ehdolle vaaleihin vasta Tokiossa.

Emma Terho KOK:n urheilijakomission puheenjohtajaksi – löi äänestyksessä Jelena Isinbajevan

Emma Terho nousee Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomission puheenjohtajaksi. Terho voitti puheenjohtajavaalissa venäläisen entisen seiväshyppääjän Jelena Isinbajevan.

KOK mitätöi kahden valkovenäläisvalmentajan akkreditoinnit – yrittivät pakottaa pikajuoksijaa palaamaan kotimaahan

KOK haluaa turvata yhä Tokiossa olevien valkovenäläisurheilijoiden turvallisuuden.

Krystsina Tsimanouskaja: "Isoäiti pyysi puhelimessa, etten palaisi kotiin, sillä siellä ei ole turvallista"

Valkovenäläinen pikajuoksija astui ensimmäistä kertaa julkisuuteen olympiajupakan jälkeen ja vakuutti rakkauttaan kotimaataan kohtaan.

Aljaksandr Lukashenkan palveluksesta eronnut Anatoli Kotov auttaa nyt Krystsina Tsimanouskajaa pakenemaan – kertoo Ylelle olympiajuoksijan karusta tilanteesta

Valko-Venäjän urheilijaliikettä BFSS:ää edustavan Anatoli Kotovin mukaan turvallisuusviranomaiset ovat painostaneet Krystsina Tsimanouskajan sukulaisia Valko-Venäjällä.

KOK selvittää Valko-Venäjän skandaalia, Jan Vapaavuoren mukaan urheiluliikkeen vaikutusvalta on rajallinen – "Todella vakava kysymys, jos urheilijat joutuvat pelkäämään"

Jan Vapaavuoren mukaan on vakavaa, jos urheilijat joutuvat pelkäämään mielipiteidensä ilmaisemisen tai kotiinpaluunsa puolesta. Mediatietojen mukaan Krystsina Tsimanouskaja aikoo matkustaa tällä viikolla Puolaan, jonne hän sai humanitaarisen viisumin.

Sukupuoltaan korjannut uusiseelantilainen Laurel Hubbard teki olympiahistoriaa – jäi kuitenkin ilman tulosta naisten tempauksessa

Uusiseelantilaisesta tuli tiettävästi ensimmäinen transsukupuolinen henkilö, joka kilpaili olympialaisissa naisten sarjassa sukupuolenkorjauksen jälkeen. Saman sarjan kultaa tempasi olympiaennätyksellä Kiinan Li Wenwen.

Kohun keskellä olevalle valkovenäläisurheilijalle sataa tukea Euroopasta – useat maat tarjonneet apua

Ranskan Eurooppa-ministerin mukaan poliittisen turvapaikan antaminen olisi kunnia Euroopalle. Tshekistä ja Puolasta on tarjottu Krystsina Tsimanouskajalle oleskelulupaa.

Tokion kisoissa ensimmäinen kilpailusuorituksen jälkeinen koronatapaus – hollantilaisen soutajan testi positiivinen

Hollantilainen soutaja Finn Florijn antoi positiivisen koronatestinäytteen perjantain alkuerien jälkeen. Hän on nyt eristettynä olympiakylän ulkopuolisessa paikassa.

Uimarit innostuivat halailemaan palkintojenjaossa ilman maskeja – Kansainvälinen olympiakomitea jyrähti

Tokion olympiakisoissa pyritään noudattamaan tiukkoja koronasääntöjä. Ainakin uinnin palkintojenjaossa niistä on lipsuttu.

Kommentti: Olympialaisten miljardibisnestä on helppo vastustaa, mutta oletko ajatellut, mitä Tokion kisojen peruminen olisi maksanut urheilijoille?

Tokion olympialaisia on luonnehdittu ahneuden perikuvaksi. Kritiikin keskellä olisi syytä muistaa, mitä olympialaiset merkitsee 11 000:lle kisoissa esiintyvälle urheilijalle. Valtaosalle kyse on taistelusta pois köyhyysrajan alapuolelta, kirjoittaa toimittaja Atte Husu Tokiosta.

USA jättää toistaiseksi maksamatta 1,3 miljoonaa dollaria – Wada toivoo parempaa yhteistyötä

Wadan puheenjohtaja Witold Banka vaati myös parannuksia Yhdysvaltain urheilun antidopingtyöhön.

Olympialaisissa on vastustettu rasismia EM-kisoistakin tutulla eleellä – Kansainvälinen olympiakomitea on muuttanut linjauksiaan toistuvasti

Huhtikuussa Kansainvälinen olympiakomitea vahvisti vuosikymmeniä kestäneen mielenosoituskiellon jatkuvan myös Tokiossa. Kolme viikkoa ennen olympialaisten alkua se kuitenkin salli kannanotot.

Vuoden 2032 kesäolympialaiset on myönnetty Australiaan

Kansainvälinen olympiakomitea tiedottaa, että tulevat 2032 vuoden olympialaiset ja paralympialaiset järjestetään Brisbanessa. Brisbanesta tulee ensimmäinen kaupunki sitten Los Angelesin 1984, jolle kisat ovat myönnetty yksimielisesti ilman haastajia.

Koronatartunnat leviävät Tokiossa – olympiapomon mukaan kisojen peruminen viime hetkellä on mahdollista

Tokion olympialaisten koronakuplan pitävyyttä on koeteltu ensimmäisistä päivistä lähtien.

”Nykymuotoiset olympialaiset ovat ongelmallisia”, sanoo SUL:n puheenjohtaja Sami Itani – hän haluaa perua olympialaiset ja pelastaa urheilun

Sami Itanilla on selkeä näkemys olympialaisten ja urheilun tulevaisuudesta, eikä hän pelkää tuoda näkemyksiään esiin. Urheiluyhteisöltä hän kaipaa rohkeampaa osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun ja eettisempää toimintaa.

“Unelmasta tuli painajainen” – miljardien eurojen kustannukset ovat karanneet täysin käsistä, muuttuvatko olympialaiset lopullisesti?

1960-luvulta alkaen yhdetkään olympialaiset eivät ole pysyneet alkuperäisessä budjetissaan. Tokion kisojen hintalappu voi nousta jopa yli 25 miljardin euron, mikä on neljä kertaa suurempi summa kuin järjestäjien hakuvaiheessa ilmoittama.

Entinen hiihtopomo Gian-Franco Kasper kuoli 77-vuotiaana

Kasper väistyi FIS:n puheenjohtajan tehtävästä reilu kuukausi sitten.

Tokio julistettiin hätätilaan olympialaisten ajaksi – kisat järjestetään ilman yleisöä

Japanin olympialaiset pidetään ilman katsojia koronavirustapausten lisääntymisen vuoksi.

Sami Itani toivoo olympialaisten perumista – kritisoi kovasti kansainvälistä olympiakomiteaa: "On vain ajan kysymys, milloin korttitalo kaatuu"

SUL:n puheenjohtaja Sami Itanin mukaan kesäolympialaisten järjestäjiksi on jatkossa vain diktatuureja, jos kisojen järjestäminen jatkuu nykyisillä puitteilla.

Tutkijan mukaan Valko-Venäjän sulkeminen jääkiekon MM-kisoista ei vaikuttaisi maan poliittiseen tilanteeseen: "En lähtisi yliarvioimaan niitä keinoja, mitä urheilulla on"

Kansainvälisessä olympiakomiteassa vaikuttavan Sari Essayahin tiedossa ei ole, että Valko-Venäjän sulkemisesta olympialaisista olisi keskusteltu KOK:n pöydissä. Järein toimi tähän asti on ollut presidentin ja hänen poikansa porttikielto olympialaisiin.

Olympiaurheilijat iloitsivat rokotusmahdollisuudesta – uimari Mattsson raivaa kalenteriinsa tilaa mahdollisten sivuoireiden varalta

Kokeneet olympiaurheilijat Tuuli Petäjä-Sirén ja Matti Mattsson ovat tyytyväisiä Suomen Olympiakomitean päätökseen vastaanottaa KOK:n rokotelahjoituksen. Molemmat olisivat ilman sitä ehtineet saada vain yhden rokotteen ennen olympialaisia.

Suomen Olympiakomitea on päättänyt rokottaa Tokion olympialaisiin lähtevät urheilijat

Ne urheilijat, jotka eivät ehdi saada rokotetta kansallisen rokotusohjelman kautta, saavat rokotteen Kansainvälisen olympiakomitean tarjoamana.

Urheilujärjestö tarjoaa isoa rokotusapua Amerikan mantereen olympiajoukkueille

Panam Sports on valmis rokottamaan 41 maan joukkueet vähintään 30 päivää ennen kisamatkaa. Järjestö on tehnyt rokotteista sopimuksen Miamin yliopiston kanssa, ja jakelua järjestellään Meksikon Miamissa sijaitsevassa konsulaatissa.

Tokiolaislääkäreiden järjestö vaatii olympiakisojen perumista

Japanin pääministeri Yoshihide Suga on vakuuttanut, että Japani kykenee järjestämään "turvalliset olympialaiset", mutta tokiolaislääkärit vaativat kisojen perumista.

Japanilaispoliitikot eivät aio jakaa sairaalapaikkoja olympiaurheilijoille – huolestuneet lääkärit vaativat, että Tokion kisat pitäisi perua

Japanilaisten sairaalalääkäreiden liitto varoittaa tuoreessa lausunnossaan, että olympialaisten järjestäminen turvallisesti olisi tämän hetken tilanteessa "mahdotonta". Kisojen pitäisi alkaa heinäkuussa.

Saksassa ja Norjassa tehtiin päätöksiä olympiaurheilijoiden rokottamisesta – Suomen olympiakomitea suhtautuu KOK:n tarjoamaan rokotteeseen positiivisesti

Olympiakomitea on käynyt viranomaisten kanssa keskustelua KOK:n tarjoamasta koronarokotteesta olympiaurheilijoille. Esimerkiksi Australiassa olympiaurheilijat, kuten uimari Cate Campbell, saivat mahdollisuuden rokotteeseen tällä viikolla.

Näinkö Tokion olympialaisissa urheillaan? Yleisurheilijoiden äänet kaikuivat seinistä testikisassa, ulkopuolella pidettiin suurempaa meteliä

Tokiossa valmistaudutaan yhä tiiviisti olympialaisiin, vaikka vastustus kisoja vastaan kasvaa. Kisajärjestäjät ovat viime aikoina panostaneet muun muassa testikisoihin ja vasta kesäkuussa päätetään, pääseekö yleisöä katsomoihin.

Olympiakomitea ei ole päättänyt, ottaako vastaan KOK:n tarjoamaa rokotetta – asiantuntija ei usko, että Suomen rokotustahti riittää täyteen suojaan

Olympiakomitea odottaa KOK:n tarjoamasta rokotuksesta vielä lisätietoa. THL:n ylilääkärin mukaan päätös KOK:n tarjoaman rokotteen käytöstä pitäisi tehdä nopeasti.

Rokotevalmistajat tarjoavat koronarokotteita Tokion olympiaurheilijoille jo toukokuuksi

Yhtiöiden tavoitteena on saada ensimmäiset rokoteannokset jaettua jo toukokuussa, jotta kisoihin osallistuvat ehtivät saada myös toisen rokoteannoksen ennen kisoja.

Mira Potkosen olympiapaikka on jo käytännössä varma – viimeisessä karsintaturnauksessa silti kovat panokset

40-vuotiaan Potkosen olympiapaikka sinetöitäneen vasta kesäkuussa, vaikka paperilla se on jo varma.

KOK:n jäsen Sari Essayah: Japanin viranomaiset voisivat halutessaan estää rikoksesta tuomitun urheilijan pääsyn Tokion olympialaisiin

Kansainvälisellä olympiakomitealla ei ole päätäntävaltaa olympialaisten urheilijavalinnoissa, vaan vastuu on kansallisilla olympiakomiteoilla.

Vahvistus: Tokion olympialaisiin ei pääse ulkomaalaisia katsojia

Tokion olympialaisten ja paralympialaisten järjestelytoimikunta vahvisti jo aiemmin uutisoidun tiedon ulkomaalaiskatsojien kohtalosta.

Tiukka linja sai jatkoa – enintään kymmenen venäläistä yleisurheilijaa Tokioon

Venäläisten yleisurheilijoiden pääsyä Tokion olympialaisiin rajoitetaan.

"Pystyvätkö korruptoituneet urheilujärjestöt määrittelemään kaiken tässä maailmassa?" Jälkihien urheiluasiantuntijat keskustelivat maailman urheiluelämän kauhun vuodesta 2022

– Sehän olisi vulgaari näytös antaa olympiakisojen PR-koneisto kiinalaisten käyttöön, urheiluasiantuntija Juha Kanerva sanoi Jälkihiessä.

Tutkija ihmettelee KOK:n rokotelinjaa ja nostaa esiin eettisen kysymyksen: "Miksi juuri urheilijat pääsevät ohituskaistalle?"

Kansainvälisen olympiakomitean suomalaisjäsen Sari Essayah uskoo, että suomalaiset urheilijat rokotetaan ennen Tokion olympialaisia kotimaan rokoteohjelman mukaisesti.

Kansainvälisen olympiakomitean Bach: Kiina tarjoaa olympialaisurheilijoille koronarokotetta

KOK:n puheenjohtajan mukaan Kiinan olympiakomitea tarjoaa urheilijoille vaihtoehtoista koronarokotetta.

Thomas Bach valittiin ilman vastaehdokasta jatkokaudelle KOK:n johtoon

Saksalainen Bach on toiminut KOK:n puheenjohtajana vuodesta 2013 lähtien.

Suomen huippu-urheilujohtajalta kannanotto Tokion olympiakarsintojen kriittiseen ongelmaan – tilanne voi olla kesäkuussa pahasti solmussa

Olympialaisten toteutumista suurempi kysymys on Mika Lehtimäen mukaan tässä vaiheessa se, pystytäänkö olympiakarsinnat järjestämään tasavertaisesti touko-kesäkuun aikana.

Entinen urheilija Seiko Hashimoto Tokion olympiakisojen johtoon

Yoshiro Mori, 83, erosi tehtävästään seksistisien kommenttiensa takia.

Kohu johti odotettuun tulokseen – Tokion olympiapomo erosi

Tokion olympialaisten järjestelykomitean johtaja Yoshiro Mori on eronnut. Morin seksistisinä pidetyistä puheista nousi kohu.

Reuters: Naisjäseniä vähätellyt olympiapomo eroamassa tehtävästään

Lähteiden mukaan Morin paikan Tokion kisojen järjestelyissä ottaa Saburo Kawabuchi, joka on toiminut Japanin jalkapalloliiton puheenjohtajana

KOK tuomitsi Tokion olympiapomon kohupuheet – erovaatimukset voimistuvat, kisojen vapaaehtoiset irtisanoutuvat joukolla

Olympiakisojen vapaaehtoiset luopuvat tehtävistään ja yli 140 000 ihmistä on allekirjoittanut erovaatimuksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle