Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Finnair ja lentäjät riidoissa työajan ja päivärahojen muutoksista – Lentäjien edustaja: ”Yhtiöllä on tarkoitus säästää siirtämällä töitä vapaa-ajalle”

Finnair poisti lentäjiltä ja matkustamohenkilökunnalta osan päivärahoista, nyt työntekijät hakevat ratkaisua lakiteitse. Työntekijöiden mukaan yhtiö rikkoo työehtosopimusta, Finnairin mukaan yhtiö noudattaa sitä.

Kajaani on tyytyväinen lentojen jatkumiseen valtion tuella – lisää matkustajia kaivataan

Tanskalainen lentoyhtiö DAT arvioi, että markkinaehtoinen liikenne on kannattavaa todennäköisesti vasta ensi syksynä. Kajaanin vuoroille pitäisi saada noin 15 matkustajaa nykyistä enemmän.

Finnair ja matkustamohenkilökunta riidoissa päivärahoista ja työajoista – Päivärahat ovat olleet osa ansiota, nyt niitä ei saa, jos ei yövy kohteessa

Työntekijät pitävät päivärahakäytännön muuttamista työehtosopimuksen rikkomisena. “Me olemme tästä erimielisiä”, sanoo Finnairin matkustamopalveluista vastaava johtaja Eveliina Huurre.

Euroopan lentoliikenteessä tapahtui dramaattinen käänne elokuussa – liikenne elpyy odotettua nopeammin, ja voittajia ovat halpalentoyhtiöt

Irlantilainen lentoyhtiö Ryanair arvioi lentävänsä loppuvuodesta jo yhtä paljon kuin ennen koronapandemiaa. Myös Finnair ennakoi Euroopan sisäisen lentoliikenteen elpyvän nopeammin kuin odotettiin.

Aso Yildirimin perhe lähti ensimmäiselle matkalle kahteen vuoteen – Lentoasema ruuhkautui, kun moni uskaltautui nyt matkalle pitkästä aikaa

Lentoasemalla liikkuu nyt noin 15 000 matkustajaa päivittäin. Turvatarkastus on ruuhkautunut henkilöstöpulan vuoksi, vaikka matkustajia on vielä vähän verrattuna pandemiaa edeltävään aikaan.

Tiistai 31.8.2021 (tv)

Afganistan. Terveydenhuolto. Finnair. Sääennuste.

Maanantai 30.8.2021 (radio)

Koronatestaus vie työvoimaa terveydenhuollosta. Finnair kutsuu ihmisiä takaisin töihin. Moni firma palkitsee työntekijöitä. Ida-myrsky teki paljon tuhoa USA:ssa. Sääennuste.

Finnair purkaa poikkeuksellisen isoa lentäjien koulutussumaa, kun maailma avautuu koronan jäljiltä – "Tauko oli pitkä käsityöammatissa"

Lentojen kysyntä elpyy loppuvuodesta ja Finnair aikoo lisätä tarjontaa useilla reiteillä. Samalla matkustamohenkilökunnan ja lentäjien paluukoulutukset ovat alkaneet Helsinki-Vantaalla.

Perjantai 13.8.2021

Murhaoikeudenkäynti. Finnair. Koronaluvut. Koronarokotukset. Sää.

Oulun lentojen määrä kasvaa nyt lentoliikenteen elpyessä

Finnair lisäsi yhden arkivuoron lisää Oulun liikenteeseen ja kertoo olevansa nopeasti valmis lisäämään lentoja suositulle reitille, kun esimerkiksi jatkomatkustus Suomen ulkopuolelle on sujuvampaa. Myös Norwegian palasi kesäkuussa liikennöimään Oulun lentoja.

Ranskassa asuva suomalainen hämmästelee koronatestin hintaa Suomessa – mennessä nolla euroa, palatessa 240 euroa

Oireellinen pääsee julkisella puolella koronatestiin ilmaiseksi. Mutta jos tarvitsee testitodistuksen ulkomaan matkaa varten, se on Suomessa eurooppalaisittain hyvin kallista. Yle vertaili hintoja eri maiden välillä.

Lentomatkustus elpyy Euroopassa – Suomeen saapunut italialaisturisti: "Ihanaa päästä lomalle"

Suomen uusi maahantulomalli on lisännyt lentovarauksia Suomi-lomille. Ryanair myi viikossa ensilennon Bergamosta Lappeenrantaan lähes täyteen, kun Suomi helpotti maahantulon rajoituksia.

Matkustusrajoitukset pitivät Finnairin tuloksen alamaissa: alkuvuonna odotetusti valtavat tappiot

Finnairin puolivuosikatsauksen mukaan koronapandemiasta elpymistä saadaan vielä odottaa.

Ministeriön esittämä entistä tiukempi koronatestaus rajoilla saa kritiikkiä – Finavia: "Riskeeraamme Suomen aseman lentoliikenteen solmukohtana"

STM:n esitys maahantulevien matkustajien tiukemmasta koronatestauksesta aiheuttaa laajaa närää. Esimerkiksi SAK ja EK ovat huolissaan linjausten vaikutuksesta työllisyyteen ja talouteen.

Finnairin työttömiksi jääneet mekaanikot löysivät markkinaraon vintage-lentokoneista: "Niihin koneisiin mitä on jäljellä, liittyy poikkeuksetta suuria tarinoita"

Korona pysäytti Finnairin lentoliikenteen viime keväänä, ja joukko työntekijöitä jäi ilman työtä. Kaksi suomalaisyhtiön entistä mekaanikkoa perusti yrityksen, joka entisöi vintagelentokoneita lentokuntoisiksi käytöstä poistetulla lentosotakoululla Kauhavalla.

Suomesta pääsee lentämään Saksaan kesällä muutamalla eurolla – lentoyhtiöt ovat aloittamassa hurjaa hintakisaa matkustusrajoitusten hellittäessä

Irlantilainen lentoyhtiö Ryanair myi perjantaina matkoja Saksan ja Suomen välillä alle kahdeksalla eurolla. Tavoitteena on vauhdittaa ulkomaanmatkailun käynnistymistä. Yhtiö palauttaa kaikki Suomen reitit tämän vuoden aikana.

Video: Seurasimme poikkeuksellista operaatiota, jossa Finnairin lentokone murskataan palasiksi – Kierrätysmetallin kysyntä ja hinta ovat nyt huipussaan

Kotimainen metalliteollisuus ostaa käytännössä kaiken Suomessa kierrätykseen päätyvästä teräksestä, koska metallista on koronan myötä tullut pulaa. Uusioraaka-aineeksi päätynyt Finnairin matkustajakone käytetään auto- ja elektroniikkateollisuussa raaka-aineena.

Valko-Venäjä menettää ylilentotuloja yli miljoona euroa viikossa – boikottisuositusta noudatettu erittäin kattavasti

Valko-Venäjän ilmatilan kautta lentää normaalisti 2 500 lentoa viikossa. Paikallinen lennonjohto laskuttaa jokaisesta lennosta 100-1 000 euroa. Finnair reitittää lentonsa uudelleen.

Finnair ei käytä Valko-Venäjän ilmatilaa enää

Lentoyhtiö ei toistaiseksi lennä Valko-Venäjän ilmatilassa, kerrottiin tänään. Päätös on EU-suosituksen mukainen. Vaikuttaa Kreetan ja Alanyan lentoihin.

Maanantai 24.5.2021 (radio)

Valko-Venäjä pakotti koneen laskuun. Finnair jatkaa lentoja Valko-Venäjän yli. Etätyö voi heikentää työhyvinvointia. Koronatartuntoja melko vähän. Koronatilanne vaatii huolellisuutta myös kesällä.

Finnair lentää Valko-Venäjän yli etelän suosittuihin lomakohteisiin – Minskiin pakotetun matkustajakoneen tapaus ei aiheuta muutoksia Suomen lentoihin

Finnair kertoo tehneensä maanantaiaamuna lentoturvallisuusarvion ja päätyi ratkaisuun, jonka mukaan lennot Kreikkaan ja Turkkiin Valko-Venäjän ilmatilan kautta jatkuvat.

Hyppää 18-vuotiaan Vilma Hyvärisen kyytiin, kun hän lentää pienkonetta – ammattilentäjäksi aikova lukiolainen ei säikähdä alan epävarmaa tilannetta

Ilmailuala on koronapandemian takia ehkä odotuskannalla, mutta oppilaitoksissa se ei näy: vetovoima alalle on yhä kova, ja kajaanilaislähtöisen Vilma Hyvärisen tapaan entistä useampi kokelas on nainen.

Kolmas korona-aalto iski Thaimaahan – Phuketin lomakausi on nyt vaarassa

Thaimaan hälyttävä koronatilanne on panemassa monen suomalaisenkin lomasuunnitelmat uusiksi. Phuketin lomasaaren oli määrä avautua turisteille jo heinäkuussa, mutta pandemia uhkaa kaataa suunnitelman.

Lentorahdin hinta on rajussa nousussa – se nostaa Aasiasta tuotavan elektroniikan hintaa Suomessakin

Maailmalla kulkee lentorahtia jo enemmän kuin ennen koronapandemiaa. Rahdin kysyntä on palautunut nopeammin kuin matkustajalentojen kysyntä. Finnairille merkittävän tulon tuo tuoreen kalan lennättäminen Aasiaan.

Yhteyslennot Joensuun ja Kuopion välillä vetivät huonosti matkustajia

Pienkone lensi talven ajan Joensuun ja Kuopion lentokenttien välillä. Ilmailuyritys JS Aviation tarjosi yhteyttä Helsinkiin Kuopion kautta, kun Finnair harvensi suoria lentoja Joensuusta. Syöttöliikenne osoittautui kannattamattomaksi korona-aikana.

Kokkola-Pietarsaaren lentokentän kolmeviikkoinen lentotauko päättyy tänään

Jatkossa aamun ensimmäinen lento lähtee Kokkola-Pietarsaaresta 5:45. Lennot lentää ainakin kuluvan vuoden loppuun virolainen lentoyhtiö. Myös maahuolintapalveluista vastaava yritys vaihtuu, mikä tuo mukanaan irtisanomisia.

Pienille kentille lennetään taas, kun valtion tukemat reitit alkavat – ensimmäinen lento laskeutui Kemi-Tornioon maanantaiaamuna

Valtion tilaama ostoliikenne parantaa maakuntakenttien lentoyhteyksiä huomattavasti vuoden loppuun asti. Virolainen lentoyhtiö NyxAir aloittaa Kemi-Tornion ja Helsingin väliset lennot tänään. Myös reitit Joensuuhun, Jyväskylään, Kokkola-Pietarsaareen ja Kajaaniin turvataan.

Valtio aikoo ostaa enemmistön Suomen Ilmailuopistosta – Finnair haluaa luopua omistuksestaan

Ilmailuopisto kouluttaa Porissa ammattilentäjiä ja helikopterilentäjiä Suomen liikenneilmailun tarpeisiin. Omistusjärjestelyllä valtio haluaa turvata koulutuksen tulevaisuuden.

EU-komissio ehdottaa tukea Finnairin irtisanotuille työntekijöille

Komissio ehdottaa, että irtisanottuja 500 työntekijää tuettaisiin 2,9 miljoonalla eurolla. Komission ehdotus tarvitsee vielä Euroopan parlamentin ja Eurooppa-neuvoston hyväksynnän.

Helmikuussa RTG Salesin ostanut Rainmaker vähentää Kajaanista puolet työntekijöistään

Asiakaspalvelun ja myynnin parissa työskentelevä Rainmaker irtisanoo Kajaanista 60 työntekijää. Irtisanomisten taustalla on koronapandemia, sillä lentoliikenne on osin romahtanut. Henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut päättyivät 26. huhtikuuta.

Savun haju pakotti Finnairin koneen äkkilaskuun Kööpenhaminassa viime viikonloppuna – viestintäpäällikkö: "Vika ja tilanne ei ole yleinen"

Haju levisi Lontoosta lähteneen koneen matkustamoon ja sen lähteeksi paljastui ohjaamossa vikaantunut näyttö. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa matkustajille, joita oli koneessa yli 140.

Finnair lisää kesällä lentoja Rovaniemelle – myös Ivaloon ja Kittilään lennetään useita kertoja viikossa

Jos kysyntä Lappiin suuntautuvista lennoista kasvaa, lentomääriä voidaan kasvattaa. Myös kalustoa voidaan tarvittaessa vaihtaa suurempaan, Finnairista kerrotaan.

Matkustus helpottuu pian – STM vahvistaa: sähköinen koronarokotustodistus tulee käyttöön toukokuussa

Kevään ajan valmisteltu kansallinen todistus koronarokotuksista tulee käyttöön Omakanta-palvelun kautta. Rokotustodistuksessa näkyy tieto henkilön saamasta koronarokotteesta.

Finnair tavoittelee kymmenien miljoonien säästöjä – otetaanko eurot lentäjien palkoista?

Tappiota tekevä lentoyhtiö ennakoi pystyvänsä palauttamaan satoja ihmisiä töihin jo lähikuukausina.

Heikosta tuloksesta kertonut lentoyhtiö Finnair nostaa säästötavoitettaan – ennakoi kysynnän elpyvän loppukesästä

Suezin kanavan tukos kohensi entisestään rahtiliikenteen tulosta. Lapin houkuttelema kotimaan turismi oli matkustajaliikenteen valopilkku.

Joensuun ja Helsingin väliset lennot alkavat toukokuussa

Amapola AB aloittaa lennot 10. toukokuuta.

Virolaisyhtiön lennot Jyväskylän ja Helsingin välillä alkavat toukokuussa

Koronatilanne lykkäsi lentojen alkamista Jyväskylään hieman toukokuun puolivälin jälkeen.

Lentomotti jatkuu Kainuussa – Finnairin viimeinen lento laskeutuu tänään Paltaniemelle

Raf-Avia valiittiin aiemmin operoijaksi, mutta nyt tanskalainen yhtiö on valittanut kilpailutuksesta.

Tässä ovat kansanosakkeet – Yle selvitti, olivatko piensijoittajien pörssisuosikit hyviä vai huonoja sijoituksia

Finnairin takana on nyt lähes neljä kertaa enemmän piensijoittajia kuin reilu vuosi sitten.

Rajoitusten höllentyminen voi näkyä pian lentovarauksissa – Finnairin mukaan "patoutunutta kysyntää on paljon"

Viron ja Ruotsin koronatilanne kannustanee suomalaisia ensi kesänä lomille Eurooppaan.

Viiden maakuntakentän lentojen aloitus lykkääntyy toukokuulle koronavirustilanteen vuoksi

Kentät jäävät nyt vajaaksi kuukaudeksi vaille lentoyhteyttä.

Finnair suunnittelee sähkölentokoneiden tilaamista lyhyille reiteille

Sähkölentokoneet mahdollistaisivat vuorojen lisäämisen niillekin eteläisen Suomen kentille, joille liikenne ei nykyisellä kalustolla ole kannattavaa.

Janne Saarikiven kolumni: Korona muistutti taas siitä, että kulttuuri on kaikkein halvinta, vaikka lopulta vain se on korvaamatonta

Hallituspuolueet suhtautuvat näennäisen kriittisesti lentämiseen ja myönteisesti kulttuuriin. Entä mitä ne tukevat, kysyy Janne Saarikivi. Kolumnin voi myös kuunnella.

Selvitys: Jos matkustusrajoituksia ei pureta muun Euroopan tahdissa, aasialaisturistit eivät välttämättä enää palaa Helsinki-Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentoaseman miljardi euroa maksava laajennus voi osoittautua turhaksi, jos lentoliikennettä ei pystytä palauttamaan samaan aikaan kuin muualla Euroopassa.

Tältä näyttää kalenteri koronavuoden jälkeen: räppäri Ibe miettii, palaako yöelämä koskaan ennalleen – Finnairin lentäjä opettaa historiaa

Finnairin lentäjä, muusikko ja Ulkoministeriön päällikkö avaavat kalenterinsa, joihin korona teki loven.

Kajaanin lennoista kaksi tarjousta – Traficom julkistanee lentoyhtiöt ensi viikolla

Kilpailutukseen kuuluvat reitit Helsingin ja Kajaanin, Joensuun, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren sekä Kemi-Tornion lentoasemien välillä.

Viiden maakuntakentän lennoista kiinnostunut viisi yhtiötä

Uusi sopimus kenttien lennoista alkaa näillä näkymin reilun kuukauden päästä.

Kotimaan lentoliikenne voi näyttää koronan jälkeen kovin toisenlaiselta – Useita lentoasemia uhkaa alasajo

Finavia: jos lentomatkustajien määrä ei kasva, suorille lennoille on etsittävä vaihtoehtoja takseista ja busseista.

Finnairin kanta-asiakkaiden tietoja joutui vääriin käsiin

Murtautujat eivät saaneet maksukorttitietoja tai salasanoja, sanoo Finnair. Siitä huolimatta Finnair Plus -salasana on syytä vaihtaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle