Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Moni konkari empii ehdokkuuttaan eduskuntavaaleissa – Myller ja Uotila tuoreimmat luopujat

Moni pitkän linjan kansanedustaja on jo ilmoittanut luopumisestaan. Ehdokkuutta yhä empivien listalla on kovia nimiä Risikosta Pelkoseen ja Pekkarisesta Kalliin.

Turku's Cathedral School dig opens to the public

Hailed as a Finnish Pompeii when discovered, medieval ruins found under a gym at an upper secondary school in Turku will open to public tours during June.

A piece of 14th century Turku under the gym floor - "Our own Pompeii"

Renovations to the gymnasium of an upper secondary school in central Turku have uncovered medieval ruins and evidence of the city's daily life during the Middle Ages. Whether or not they will be preserved for future generations is yet to be seen.

1300-luvun Turku paljastui jumppasalin lattian alta – "Meillähän on ikioma Pompeji"

Katedralskolanin liikuntasalin peruskorjauksessa löytyneet rauniot kertovat keskiajan elämästä. Kiperä kysymys on, päätyvätkö ne takaisin maan poveen vai ihmisten ilmoille museoon.

Orpo: Kiinteistöverojen tuotot yllättivät positiivisesti - hallitus perui päätöksensä kiristyksistä

Hallitus perustelee päätöksen perumista sillä, että ensi vuodelle asetetut tavoitteet kiinteistöveron tuotoksi on jo saavutettu.

Budjettikeskustelu poiki epäluottamuslause-esityksiä hallitukselle

Opposition budjettiesityksestä esittämä arvostelu kärjistyi RKP:n ja kristillisdemokraattien esittämiin epäluottamuslause-ehdotuksiin.

Raumalla kaivetaan ylös vainajia Ruotsin vallan ajalta

Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioiden edustalla kaivetaan vanhaa hautausmaata, josta on löytynyt useita vainajia ja näiden mukana haudattuja esineitä. Vainajien luiden perusteella saadaan arvokasta tietoa 1700- ja 1800-lukujen raumalaiselämästä.

Parlamenttien välinen turnaus: hallituksen ja opposition pelimiehet pelaavat Kuopiossa samaan maaliin

Parlamenttien välinen jalkapalloturnaus on parhaillaan käynnissä Kuopiossa. Pelaajina on kansanedustajia Saksan, Sveitsin, Itävallan ja Suomen parlamenteista. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindmanin ja keskustalaisen elinkeinoministerin Olli Rehnin mukaan pelaajien puoluetausta ei häiritse yhteispeliä.

Vaikeavammaisten säästöistä kiivas eduskuntakeskustelu – "Vakavimmasta ja vastenmielisimmästä päästä"

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana toimivan SDP:n kansanedustajan Tuula Haataisen mielestä hallituksen vammaisille kaavailemat säästöt ovat "vakavimmasta ja vastenmielisimmästä päästä".

Ilmainen joululounas viidellesadalle – Näin kansanedustajasi osallistuu taloustalkoisiin

Entinen työtön, perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki tarjoaa jouluaterian sadoille työttömille ja vähävaraisille. Kansanedustajien yleisin lahjoitus on tuhannen euron luokkaa, ilmenee Ylen kyselystä.

Vasemmistoliiton varjobudjetissa pyritään talouskasvuun alvin alentamisella

Oppositiopuolue vasemmistoliitto kasvattaisi valtion velkaa ensi vuonna 1,5 miljardilla eurolla.

Aamulehti: Köyliön kirkon lattian alta arvokas löytö

Köyliön kirkon lattian alta on löytynyt remontin yhteydessä vanhoja arkkuja. Aamulehden mukaan 1700-luvulta peräisin olevista arkuista löytyi arvokkaita, hyvin säilyneitä tekstiileitä.

Arkeologi hämillään: Minne katosi asutus Raumalta Kristuksen syntymän jälkeen?

Rauman Lakarin alueen yritysalueen laidalla sijaitsevan Ellinniityn muinaisjäännösalueen tutkimuksissa on saatu uutta tietoa alueen asutuksesta. Paikalla on sijainnut rautakautinen kalastuskylä 400–100-luvuilla ennen ajanlaskumme alkua.

Kansanedustajat vetivät yhtä köyttä – video

Hallitus ja oppositio vetivät kerrankin yhtä köyttä, kun kansanedustajat kilpailivat köydenvedossa jokavuotisen liikuntapäivän merkeissä.

Nordea irtisanoo Arctechin tilit Venäjä-pakotteiden vuoksi

Nordealla on konttoreita myös Yhdysvalloissa ja se joutuu noudattamaan Yhdysvaltain asettamia rahoitusalan pakotteita. EU:n julistamat rahoitusalan pakotteet eivät ole aivan yhtä tiukkoja.

Sasin mielestä budjettiesitys on rohkea, leikkaava ja demareita kosiskeleva

Keskustan Mika Lintilän mielestä Antti Rinteen (sd.) budjettiesitys on huteralla pohjalla, koska siinä ei oteta huomioon Venäjän pakotteiden vaikutusta. Rinne haluaa miellyttää iäkkäitä demareita tavanomaisesta poikkeavalla esityksellään, arvelee kokoomuksen Kimmo Sasi.

Kokoomuksen Kataja vaatii kiristyksiä lakko-oikeuteen

Vasemmiston edustajan mielestä ay-liikkeellä on oltava oikeus mielenilmauslakkoihin, kun taas oikeiston edustaja pitää AKT:n tempausta vaikutuksiltaan suhteettoman suurena.

Perintövero herätti vahvoja mielipiteitä – Onko perijöillä suurempia ongelmia kuin niillä jotka eivät peri mitään?

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) sanoo, että perintövero yritysten sukupolvenvaihdoksissa alentaa työllisyyttä ja on poissa yhteisestä hyvästä. Kansanedustaja Kari Uotila (vas.) puolestaan arvelee, että suurempia ongelmia kuin perijöillä on niillä, jotka eivät peri mitään, vaan joutuvat omalla työllään hankkimaan kaiken.

Hallituksen säästöpäätöksille tiukkaa arvostelua oppositiosta

Oppositio on arvostellut erityisesti lapsilisien leikkaamista.

Arkkipiispa siunasi 3D-kirkon – tabletti vie keskiajalle

Arkkipiispa Kari Mäkinen siunasi perjantaina virtuaalikirkon, joka heräsi henkiin tablettitietokoneilla. Turun yliopiston Futuristic History -hanke herättää eloon historialliset rakennukset sellaisina kuin ne ovat muinoin olleet.

Yksityinen arkeologiyrittäjä laserkeilaa Rauman rauniokirkkoa

Arkeologisia tutkimuksia teetetään Suomessa nykyään myös yksityisillä yrittäjillä. Raumalla kartoitetaan parhaillaan keskiaikaisen kivikirkon raunioita yksityisin voimin. Arkeologia-yrittäjiä on koko maassa alle kymmenen.

Länsimetron jatke kiilasi liikennehankkeiden kärkeen

Valtiovarainvaliokunnan hallitusryhmät ovat päättäneet, että valtion 30 prosentin rahoitusosuuden aikataulu on lyötävä lukkoon kevään kehysneuvotteluissa. Espoossa päätökseen ollaan tyytyväisiä.

"Sosiaaliturvan väärinkäyttäjät verosyyniin"

Kansanedustajat Kimmo Sasi (kok.) ja Kari Uotila (vas.) ovat eri mieltä taloustietojen julkisuudesta. Uotila tahtoo verotukseen lisää avoimuutta. Sasi sanoo, että jos nykykäytäntö ei kelpaa, niin miten olisi sosiaaliturvan väärinkäyttäjien syynääminen. Kansanedustajat keskustelivat verotuksesta tänään Yle Radio 1:n Ykkösaamussa.

Movember-viikset idullaan eduskunnassa

Miesverkoston puheenjohtajan Kari Uotilan (vas.) mukaan miesten terveysongelmat ovat tasa-arvon kannalta yksi suurimmista haasteista.

Kansanedustaja Uotila: Helsingin telakkaa ei voi siirtää Raumalle

Vasemmistoliiton kansanedustaja Kari Uotila tyrmää Sampsa Katajan (kok.) ehdotukset telakan siirtämisestä. Katajan mukaan Helsingin telakka voitaisiin hyvin siirtää Raumalle.

Veronkiertäjille katumuspykälä Suomessakin?

Myös Suomessa halutaan selvittää, voisiko veroparatiiseihin piilotettuja varoja palauttaa niin kutsutulla tehokkaan katumisen ohjelmalla. Asia on ollut esillä eduskunnassa valtiovarainvaliokunnan verojaostossa, joka muodostaa kantansa selvitykseeen lähipäivinä.

Vasemmistoliitto: Valtio merkittäväksi omistajaksi telakkateollisuuteen

Vasemmistoliiton telakkatyöryhmä on koonnut esityksiä laivanrakentamisen turvaamiseksi Suomessa.

Kansanedustajat: Valtio omistajaksi telakkateollisuuteen

Kari Uotilan (vas.) mielestä valtion pitäisi "nyt jos koskaan" reagoida telakkateollisuuden turvaamiseksi. Mauri Pekkarinen (kesk.) vaatii, että STX:n telakat tulee hankkia suomalaisomistukseen.

Dividend tax row rumbles on

Proposed changes to taxes on dividends continue to vex Left Alliance MPs, with one parliamentarian on Saturday wondering how decisions could be made with so little clarity on the final effects. Meanwhile Finns party chair Timo Soini has said that his party will propose changes to the package in parliament if the government does not alter the proposals itself.

Left "could quit gov’t" over dividend tax row

The government’s decision to change the taxation of dividend payments by companies continues to cause ructions within the government. One Left Alliance MP says that if the proposals are not changed, the party will have to consider whether it will remain in the government.

Vasemmistoliiton Uotila: Verokömmähdys korjattava tai hallituksessa jatkamista mietittävä

Jos hallituskumppaneista ei löydy ymmärrystä ja järkeä tällaisen kömmähdyksen korjaamiseen, niin silloin vasemmistoliitossa käydään varmasti keskustelua siitä, onko edellytyksiä jatkaa hallituksessa, kommentoi Kari Uotila kehysriihen osinkoverotusta.

Päättäjät: Verotuksen painopiste työstä kohti kuluttamista

Työstä ja työllistämisestä pitäisi verotuksessa siirtyä kohti kuluttamista ja haittaverotusta, verojaoston puheenjohtaja Sampsa Kataja sanoo.

Kauttualla viljeltiin jo rautakaudella

Kauttuan vanhan kylän arkeologisessa kaivausprojektissa tehdään maatutkauksia. Tutkimusta tekee Helsingin yliopiston arkeologien ryhmä ja sen johtajina toimivat professori Mika Lavento ja yliopisto-opettaja Wesa Perttola

Ministeritason jalkapalloa Tampereen Ratinassa

Neljän parlamentin jalkapalloturnauksessa Suomea vastaan pelaavat Itävallan, Saksan ja Sveitsin poliitikot. Suomea edustavat peleissä ministerit, kansanedustajat ja eduskunnan virkamiehet.

Kansanedustajia jalkapalloturnaukseen Tampereelle

Suomen joukkueessa pelaavat ensi viikon turnauksessa muun muassa ministerit Paavo Arhinmäki, Jukka Gustafsson ja Jari Koskinen.

Espoon kaupungintalon puolesta osoitetaan mieltä

Espoossa osoitetaan tänään mieltä kaupungintalon korjaamisen puolesta. Pitkään tyhjillään ollut talo halutaan pienen kunnostuksen jälkeen kansalaisliikkeiden ja harrasteryhmien käyttöön.

Left seeks last-minute changes to 2012 budget

Parliament has begun its last task of the autumn session: final debate and voting on next year's budget.

Kari Uotila palkittiin liikunnan tasa-arvotyöstä

Opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittainen Piikkarit-palkinto on myönnetty kansanedustaja Kari Uotilalle (vas.). Nyt seitsemännentoista kerran jaettu palkinto on tunnustus sukupuolten välisestä tasa-arvotyöstä liikunnassa.

Viikon väite: Onko meillä varaa veronkevennyksiin?

Valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) ja jaoston jäsen Kari Uotila (vas.) väittelivät siitä, onko Suomella varaa palkkaverojen kevennyksiin. Keskustelua käytiin erityisesti siitä, voidaanko mahdollista palkkaratkaisua tukea veroja alentamalla.

Kallonlahdelta paljastui 150-vuotias purjealus

Alustavien tutkimustulosten perusteella kyseessä on 1800 -luvun puolivälissä rakennettu purjealus. Noin 30 metriä pitkä ja 7 metriä leveä alus on mitä todennäköisimmin hylätty uppoamispaikalleen. Tarkemmat tutkimustulokset valmistuvat syksyllä.

Lehtomäki: Suurituloiset veronkiristyksillä mukaan lamantappotalkoisiin

Pasilan parlamentin viimeisessä vaaliväittelyssä Keskustalta ja Vasemmistoliitolta löytyi yllättävän yhtenäinen käsitys pääoma- ja tuloveropolitiikasta. Yritysverotuksesta Paula Lehtomäki (kesk.) ja Kari Uotila (vas.) olivat kuitenkin täysin eri linjoilla.

Parliament Launches Men’s Network

Parliament’s Men’s Network held its inaugural session on Tuesday. MPs behind the group say they want the male point of view to figure more prominently in gender equality issues.

Eduskunta sai oman miesverkoston

Eduskunnan miesverkoston perustamiskokous pidettiin iltapäivällä eduskunnassa. Miesverkostoa puuhanneet kansanedustajat Kari Uuotila (vas.) ja Jari Larikka (kok.) haluavat, että miesnäkökulma otetaan nykyistä paremmin huomioon tasa-arvopolitiikassa.

Vihreä verouudistus ei aja helsinkiläisiä maakuntiin

Pasilan parlamentissa käytiin kiinni kuumaan energiapuuroon. Kansanedustajat eivät usko sähkön hinnannousun lisäävän muuttoa kehyskuntiin. Vaihtoehtoisten lämmitysmuotojen laatu kuitenkin pohditutti kansanedustajia.

Hallituspuolueet voittivat köydenvedossa opposition

Hallituspuolueiden joukkue voitti köydenvedossa oppositiopuolueiden edustajat eduskunnan liikuntapäivän avaustempauksessa. Vasemmistoliiton kansanedustaja Kari Uotila kuitenkin muistuttaa, että tulos ei ole rinnastettavissa syksyn poliittisen taistelun lopputulokseen.

Kuusiston linnanraunioiden löytö muuttaa historiaa

Kuusiston linnanraunioiden kaivaukset päättyivät historialliseen löytöön. Arkeologit ovat löytäneet linnan todellisen sisäänkäynnin.

Eduskunnan miehet verkostoituivat

Kansanedustaja Kari Uotila ja kollegansa Jari Larikka (kok.) ovat perustaneet eduskunnan miesverkoston. Miesten tarkoituksena on tehdä molemmat sukupuolet huomioivaa tasa-arvopolitiikkaa, mutta kiinnittää erityisesti huomio miesten ongelmiin.

Miesverkosto eduskuntaan

Kouvolalainen kokoomuksen kansanedustaja Jari Larikka esittää yhdessä vasemmistoliiton Kari Uotilan kanssa miesverkoston perustamista eduskuntaan.

Paatero jatkaa TUL:n puheenjohtajana

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL:n puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Sirpa Paatero. Paatero valittiin uudelle kolmivuotiskaudelle lauantaina Mikkelissä TUL:n liittokokouksessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle