Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mari Eder

Mari Eder katkaisi Kaisa Mäkäräisen 12 vuoden dominoinnin – huippukunto kuitenkin viemäriin yhdessä yössä

Mari Eder joutui pettymään torstaina Östersundissa ilmeisesti ruokamyrkytyksen takia.

14. maaliskuuta 2003: Suomi menettää viestihopean Kaisa Variksen EPO-käryn vuoksi

Vieläkö muistat? Suomi menettää naisten MM-viestihopean Variksen EPO-käryn vuoksi 2003

Suomen viestinaiset voittivat Val di Fiemmen MM-kisoissa hopeaa vuonna 2003. Kolme viikkoa myöhemmin 14. maaliskuuta mitali otettiin Suomelta pois Kaisa Variksen EPO-käryn vuoksi.

Sauli Suomalainen

Kaisa Mäkäräinen sai oman kannustuslaulun – asialla huumorimusiikin tuntematon veteraani

Ammu Kaisa -kappale tehtiin kannustukseksi ampumahiihdon MM-kisoihin valmistautuvalle Kaisa Mäkäräiselle. Kappaleen takana on nurmeslainen muusikko Sauli Suomalainen.

SVT names Varis in doping film

The Swedish public service broadcaster SVT screens a documentary on Wednesday night that alleges the International Ski Federation had a list of 19 athletes suspected of doping. One Finn—Kaisa Varis—is on the list.

SVT maalaa synkän kuvan hiihdosta - Kaisa Varis epäiltyjen listalla

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT taustoittaa dokumentissaan hiihdon synkkää dopingmenneisyyttä. SVT:n dokumentti paljastaa, että Kansainvälisellä hiihtoliitolla oli 19 urheilijan lista, joiden veriarvot viittasivat dopingin käyttöön.

Hiihto yleiskuva

Varis raivostutti sadat suomalaiset – "Ihmiset epäilivät mielenvikaisuuttamme"

Suomen olympiakomitea sai Torinon vuoden 2006 talviolympiavalinnoista peräti lähes 700 sähköpostia vajaassa kahdessa vuorokaudessa.

Annemari Sandell-Hyvärinen ja Susanna Saapunki

Sandell-Hyvärinen haki kokemusta Kontiolahdelta, Varis edelleen kovassa kunnossa

Annemari Sandell-Hyvärinen haki tuntumaa koviin hiihtokisoihin Kontiolahden SM-hiihdoista. Kaisa Varis osoitti olevansa edelleen kovassa kansallisessa tason kunnossa.

Riitta-Liisa Roponen onnittelee Kerttu Niskasta.

Niskasen kevätkunto kestää - triplamestaruus viikonloppuna

Riitta-Liisa Roponen otti hopeaa ja Krista Lähteenmäki pronssia Kontiolahden SM-hiihtojen 30 kilometrin kilpailussa.

Virpi Kuitunen

Elävä arkisto: Vuonna 2003 Lahden varjo ylsi Val di Fiemmeen

Suomi jäi kokonaan ilman hiihtomitaleita vuoden 2003 MM-kisoissa.

Riitta-Liisa Roponen tuulettaa voittoaan.

Roponen ylivoimainen Rukan laduilla

Riitta-Liisa Roponen oli ylivoimainen ykkönen hiihdon Suomen Cupin viimeisessä kilpailussa, 10 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailussa. Kerttu Niskanen varmisti kakkossijallaan Suomen Cupin kokonaiskilpailun voiton.

Mäkäräinen otti omansa SM-kisoissa

Kaisa Mäkäräinen voitti Rovaniemellä ampumahiihdon SM-kisojen päätösmatkana hiihdetyn yhteislähtökisan. Mäkäräinen löi toiseksi tulleen Mari Laukkasen 12,5 kilometrin matkalla liki kolmella minuutilla. Kaisa Varis ylsi heikosta ammunnasta huolimatta kahdeksanneksi.

Kaisa Varis haastattelussa

Varis: Osaan elää näiden asioiden kanssa

Kahden vuoden kilpailukiellon dopingista kärsinyt Kaisa Varis teki paluun SM-laduille Imatran 30 kilometrin kisassa. Variksen mukaan hiihto on tänä päivänä hänelle mukava harrastus, eikä hän oikein osaa poissakaan olla laduilta.

Kaisa Varis.

Tekeekö Kaisa Varis paluun kilpaladuille?

Imatran SM-hiihtojen lähtölistojen mukaan Joensuun Hiihtoveikkoja edustava Kaisa Varis tekee paluun SM-laduille. Hän on ilmoittautunut sunnuntaina hiihdettävälle 30 kilometrin matkalle.

Lähtöportti

Hiihdon Suomen mestaruuksista kilpaillaan Imatralla

Kaisa Varis palaa SM-laduille viikonloppuna. Mestaruuskamppailu avataan sprinteillä.

Heikki Halila

Tuleeko tapaus Lallukasta mutkikas vääntö?

Hiihtäjä Juha Lallukan epäilty dopingrikkomus käsitellään todennäköisesti urheilun oikeusjärjestelmissä. Lallukka myönsi keskiviikkona, että häntä epäillään kasvuhormonin käytöstä. Lallukan kasvuhormonikäryepäily oli vasta viides urheilumaailmassa.

Kaisa Varis kolmas Kontiolahdella

Kaisa Varis teki paluun kilpaladuille lauantaina Kontiolahden kansallisissa ampumahiihtokilpailuissa. Hän sijoittui naisten 7,5 kilometrin matkalla kolmanneksi, reilut kaksi ja puoli minuuttia voittajalle jääneenä.

Varis osallistuu maailmancupin tarkkailukilpailuun

Kaisa Varis tekee paluun kilpaladuille tulevana viikonloppuna Kontiolahden kansallisissa ampumahiihtokilpailuissa. Tämän lisäksi Varis aikoo osallistua tammikuussa Kontiolahden tarkkailukilpailuihin.

Kaisa Varis: Harjoittelu on ollut aika olematonta

Elinikäisestä kilpailukiellosta viime keväänä vapautettu ampumahiihtäjä Kaisa Varis vähättelee uutista paluustaan ampumahiihdon pariin. Vaikka uusi seura löytyi Kuikan Kisailijoista, Varis ei havittele paluuta huipputasolle.

Ampumahiihtoliitto: Varis on vapaa kilpailemaan

Suomen ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Janne Hakala ei säikähtänyt tietoa Kaisa Variksen paluusta kilpaladuille. Hakalan mukaan liitto kunnioittaa urheilun korkeimman tuomioistuimen CAS:n päätöstä, jolla Variksen elinikäinen kilpailukielto kumottiin viime keväänä.

Kaisa Varis.

Kaisa Varis löysi uuden seuran

Elinikäisestä kilpailukiellosta viime keväänä vapautettu ilomantsilaislähtöinen ampumahiihtäjä Kaisa Varis on löytänyt itselleen uuden seuran. Jyväskyläläinen Kuikan Kisailijat on ottanut Variksen mukaan joukkueeseensa, joten Varis voi tulevana talvena hiihtää kilpaa seuran väreissä.

Kaisa Varis palaa Kuikan Kisailijoiden joukkueessa

Elinikäisestä kilpailukiellosta viime keväänä vapautettu ampumahiihtäjä Kaisa Varis on löytänyt itselleen uuden seuran. Jyväskyläläinen Kuikan Kisailijat on ottanut Variksen mukaan joukkueeseensa, joten Varis voi tulevana talvena hiihtää kilpaa seuran väreissä.

KontU ja Varis neuvottelevat

Ampumahiihtoon paluuta suunnitteleva Kaisa Varis ja Kontiolahden Urheilijat aikovat keskustella mahdollisesta kilpauran jatkosta.

Teronen: Totuus on kumma tapaus

Totuus on yksi ihmiskunnan moraalin peruskivistä, jota muurataan kaiken aikaa. Ja tullaan muuraamaan edelleenkin aina hamaan tappiin asti. Siihen päivään, kun aurinko päättää retkensä taivaankannella tai ehkä vähän ylempänä.

Totuus on kumma tapaus

Totuus on yksi ihmiskunnan moraalin peruskivistä, jota muurataan kaiken aikaa. Ja tullaan muuraamaan edelleenkin aina hamaan tappiin asti. Siihen päivään, kun aurinko päättää retkensä taivaankannella tai ehkä vähän ylempänä. Totuuden kanssa venytellessä ihmisillä on aina vähän niin ja näin. Eli kuten muuan jo manoille vaipunut kollega tapasi sanoa, "totuus on niin pyhä sana, ettei sitä arkikielessä voi käyttää"!

Varis vaikea pala KontU:lle

Ampumahiihtouralle jatkoa hakevasta Kaisa Variksesta on tullut vaikea tapaus Kontiolahden Urheilijoille. KontU:a edustanut Varis haluaisi kilpailla, mutta seura ei ole toistaiseksi innostunut solmimaan hänen kanssaan urheilijasopimusta.

Varis kielsi käyttäneensä kiellettyjä aineita vuonna 2008

Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki, SLU:n pääsihteeri Jukka Pekkala, asianajaja Olli Rauste ja Kaisa Varis vierailivat YLEn A-talk- keskusteluohjelmassa. Varis kielsi lähetyksessä jyrkästi käyttäneensä villppikeinoja vuonna 2008.

Kaisa Varis haastaa päättäjät keskusteluun

Kaisa Varis avaa torstaina suunsa TV1:n A-talk-ohjelmassa. Dopingpannasta vapautunut Varis ihmettelee sitä, että Suomessa ei tunnuta kunnioittavan urheilun ylimmän oikeusistuimen ratkaisua. Hänen mukaansa urheilupiirit yrittävät estää hänen paluunsa.

Päälliköt puivat Kaisa Variksen kimuranttia tilannetta

Urheilun Taustapeilin päällikköillassa pohdittiin mm. Kaisa Variksen kimuranttia tilannetta. Studiossa keskustelivat Helsingin Sanomien urheilutoimituksen esimies Ari Pusa, Iltalehden urheilutoimituksen esimies Vesa Parviainen ja YLE Urheilun päällikkö Kari Mänty.

Näkökulma: Ampumahiihtoliitto - paluu menneisyyteen osa 1

Ampumahiihtoliiton tähtäin on ruosteessa, laikat pysyvät taulussa ja sakkokierrokset seuraavat toistaan. CAS eli Urheilun Kansainvälinen Välitystuomioistuin kumosi jo muutama viikko sitten Kaisa Variksen elinikäisen kilpailukiellon. Suomen Ampumahiihtoliitto ei ole ottanut asiaan mitään kantaa, se ei pysty antamaan Kaisa Variksen tapauksessa minkäänlaista selkeää vastausta peruskysymyksiin; Voiko Kaisa Varis kilpailla vai ei?

Varis hakenut kilpailulisenssiä

YLE Urheilun saamien tietojen mukaan Kaisa Varis on hakenut kilpailulisenssiä. Lisenssi haetaan seuralta, mutta sen myöntää Ampumahiihtoliitto. Kaisa Varis on ollut edellisen kerran Kontiolahden Urheilijoiden jäsen.

Ampumahiihtoliitto vaitonainen Variksen kohtalosta

Suomen Ampumahiihtoliitto haluaa nostaa Kaisa Variksen mahdollisen paluun kilpaurheiluun yhteiskunnalliseen keskusteluun. Liitto on ollut hyvin vaitelias sen jälkeen, kun Urheilun Kansainvälinen välitystuomioistuin kumosi Varikselle annetun elinikäisen kilpailukiellon.

Aino-Kaisa Saarinen

Ennätysmäärä hiihtäjiä Kontiolahden SM-hiihtoihin

Kontiolahden SM-hiihdoista on muodostumassa vuosituhannen suurimmat. Tulevana viikonloppuna käytäviin maastohiihdon SM-mittelöihin on ilmoittautunut ennätysmäärä hiihtäjiä.

Yle Areena logo.

Kaisa Variksen kilpailukielto kumottiin

Ampumahiihtäjä Kaisa Variksen elinikäinen kilpailukielto kumottiin maaliskuussa 2009 dopingnäytteen tutkimuksessa tapahtuneen sääntövirheen takia.

Kaisa Variksella edelleen halu kilpailla

Kaisa Varikselle maaliskuu ja perjantai 13. oli onnenpäivä. Kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS ilmoitti tuolloin päätöksensä, jolla se kumosi Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton IBU:n antaman elinikäisen kilpailukiellon. YLE Urheilu tapasi sunnuntaina yli 14 kuukautta julkisuudesta poissa pysytelleen Variksen.

Kaisa Variksen pikainen paluu mahdollinen

Suomen antidopingtoimikunnan puheenjohtaja Kari-Pekka Tiitinen sanoo, että kuuden kuukauden karenssiaika koskee urheilijaa vain siinä tapauksessa, että hän on kirjallisesti ilmoittanut lopettavansa uransa. Perjantaina ADT:n lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä sanoi Kaisa Variksen kuuluvan karenssin piiriin.

Seppälä: Variksen vitkuttelu ei enää mahdollista

Suomen Antidopingtoimikunnan lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä kävi YLE Urheilun studiovieraana. Seppälän mukaan kilpailukiellostaan vapautettu Kaisa Varis oli onnekas, sillä nykyisillä, vuoden 2009 alussa voimaan astuneilla säännöillä tuomio olisi pysynyt.

Ikola pitää Variksen paluuta epätodennäköisenä

YLE Urheilun ampumahiihtoasiantuntija Heikki Ikola pitää erittäin epätodennäköisenä Kaisa Variksen paluuta lajin pariin, vaikka hänen kilpailukieltonsa kumottiinkin perjantaina. Vaikka hän palaisi laduille, Suomen Ampumahiihtoliiton luottamuspula Varista kohtaan noussee kynnyskysymykseksi.

Kaisa Varis

Variksen elinikäinen kilpailukielto kumottiin

Ampuhiihtäjä Kaisa Varikselle langetettu elinikäinen kilpailukielto on kumottu dopingtestissä tehdyn virheen vuoksi.

Kaisa Variksen elinikäinen kilpailukielto kumottiin

Kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on kumonnut ampumahiihtäjä Kaisa Variksen elinikäisen kilpailukiellon. Variksen doping-testin B-näytteen analysoinnissa tehtiin virhe, sillä Varis itse ei ollut läsnä sen analysointivaiheessa.

"Kyrö mukana Kaisa Variksen toiminnassa"

Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen kuvailee olleensa viimeiset puoli vuotta kuin tikkataulu. Hiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö on ryöpyttänyt Piiraista kovin sanankääntein, ja torstai-iltana Piirainen koki mittansa täyttyneen.

Näkökulma: Alppiero

Alppihiihto sanoo vajaan kuukauden kuluttua Hiihtoliitolle näkemiin ja itsenäistyy omaksi liitokseen. Alppihiihdon valiokunta laittoi "eropaperit" vireille kesällä, ja uusi liitto sinetöitäneen lokakuun seurakokouksessa. Ei tarvitse olla suurikaan ennustaja, että näin käy, niin suuri kannatus on kentällä.

Kyrö ja Varis

Kari-Pekka Kyrö on ruokkinut viime kuukaudet valikoiden mediaa ja luonut itsestään mielikuvaa marttyyrina, joka ei jaksa enää vaieta. Hän voisi jatkaa avautumistaan kertomalla vihdoinkin totuuden hänen ja Kaisa Variksen valmennussuhteesta.

Varis jätti valituksen IBU:lle

Kaisa Varis on jättänyt valituksen dopingtuomiostaan Kansainväliselle ampumahiihtoliitolle IBU:lle. Liiton pääsihteeri Michael Geistlinger kertoi, että valituspaperit saapuivat Itävaltaan tiistaina.

Mäkäräinen: Variksen käry loi paineita

Kaisa Mäkäräinen myöntää, että Kaisa Variksen dopingkäry juuri MM-kilpailuiden alla vaikutti hänen suoritukseensa kisoissa.

Virpi Kuitunen Lahden MM-kisoissa 2001

Kuitunen voittaa Lahden takaa-ajon 2001

Virpi Kuitunen hiihti kultaa, mutta kärysi dopingista.

Virpi Kuitunen hiihtää Lahden MM-kisoissa 2001

Naisten MM-viesti 2001 päättyi dopingskandaaliin

Viestihopea haihtui dopingkäryyn Lahden kisoissa.

Variksen kilpailukiellon pituus selviää

Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto IBU kertoo tänään, kuinka pitkään kilpailukieltoon Kaisa Varis tuomitaan. Varis jäi kiinni EPO-hormonin käytöstä. Käry oli Varikselle jo uran toinen.

ADT:n Krouvila: Variksen tapauksessa ei epäselvyyksiä

Suomen antidopingtoimikunnan mielestä Kaisa Variksen tapauksessa ei ole epäselvyyttä. ADT:n pääsihteerin Pirjo Krouvilan mukaan suomalaishiihtäjä voidaan asettaa maanantaina sääntöjen puitteissa elinikäiseen kilpailukieltoon.

Varis antoi lausuntonsa sähköpostilla

Epo-hormonin käytöstä kiinnijäänyt ampumahiihtäjä Kaisa Varis on jättänyt perjantaina lausuntonsa Kansainväliselle Ampumahiihtoliitolle IBU:lle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle