Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Itse asiassa kuultuna: Sirkka-Liisa Anttila – maaseudun puolestapuhuja

Ministeri Sirkka-Liisa Anttila on vahva keskustavaikuttaja.

Antti Rinteestä tulee hallitustunnustelija, hallitusneuvottelut käydään sunnuntaina – Viisi puoluetta valmiita jatkamaan samalla kokoonpanolla ja ohjelmalla

Hallitustunnustelija Rinne on esittänyt puolueille kaksi kysymystä, joihin hän toivoo vastauksia lauantaihin 7.12. kello 16 mennessä. 

Ylen aamu tänään: Suomen pääministeri vaihtuu - Mihin Rinne lopulta kaatui? Katso lähetys tästä.

Studiossa myös Antti Lindtman, joka on käytettävissä pääministeriksi "jos puolue pyytää" sekä keskustan konkaripoliitikko Sirkka-Liisa Anttila.

Keskustakonkareiden mukaan viime vaalikauden suurin virhe oli vaikenemisen kulttuuri: "Tultiin jopa etukäteen sanomaan, että nyt pitäisi olla hiljaa"

Entinen puoluesihteeri Pekka Perttula ja keskustan konkaripoliitikko Sirkka-Liisa Anttila keskustelivat puolueen tilasta Aamu-tv:ssä maanantaina.

Sirkka-Liisa Anttilalle ministerin arvonimi

Tasavallan presidentti myönsi perjantain esittelyssä kaikkiaan 83 arvonimeä, joista kertyy valtiolle lähes 600 000 euron tulot.

"Komeita ovat Hämeen emännät" – Sirkka-Liisa Anttila sai Veikko Vennamolta kehut tuoreena kansanedustajana

Suomen pitkäaikaisin naiskansanedustaja keskittyy nyt isoäitiyteen ja kirjan kirjoittamiseen.

Annatko lantin kerjäläiselle? Romanien elämää seurannut toimittaja: "He ovat tavallisia eurooppalaisia köyhiä"

Perjantain aiheena on tänään kerjääminen. Vieraina kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk) ja toimittaja Kimmo Oksanen.

Näin Hämeen kansanedustajat kommentoivat soten kaatumista

Soten kaatuminen ei tullut yllätyksenä Hämeen vaalipiirin kansanedustajille. Edustajat toivovat, että sote-sotkusta otettaisiin opiksi seuraavan vaalikauden aikana.

Maryan Abdulkarimin kolumni: Teollinen eläintuotanto – ihmiskunnan historian suurin rikos?

Vetoamalla lihansyönnin terveysriskeihin, kieltäydymme uskomasta ihmisen kykyyn olla moraalisesti vastuullinen valinnoistaan, kirjoittaa Maryan Abdulkarim.

Katso suorana klo 20 alkaen: Kääntääkö transaktivisti kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan pään?

Tyttöihin, poikiin ja sukupuoli-identiteetteihin pureutuvat tänään sukupuolineutraaliutta kavahtava Sirkka-Liisa Anttila ja transaktivisti Riikka Aapalahti. Jatkot Areenassa klo 20.30 alkaen.

Joukko hallituspuolueen kansanedustajia moittii hallituksen koulutuspolitiikkaa – "hajanaista ja epäselvää"

Keskustan kansanedustajien jättämän kirjallisen kysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja on Olavi Ala-Nissilä.

Ex-kansanedustaja Laakson korruptioepäily siirtyy eduskunnan käsiteltäväksi

Euroopan neuvoston tutkimusryhmän mukaan ex-kansanedustaja on rikkonut neuvoston sääntöjä toimimalla Azerbaidzhanin lobbarina.

Suomen pitkäaikaisin naiskansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila laittoi Linnan juhlien pukunsa esille – "Naisen pitää olla rohkea ja naisen pitää olla näyttävä"

Keskustan kansanedustajan Sirkka-Liisa Anttilan Linnan juhliin valitsemat puvut ovat näyttäviä ja rohkeita. Forssassa kaupunkilaiset saavat ihastella oman edustajansa yli 30 erilaista juhlapukua.

Ministeri Annika Saarikko epäilijöille: soten valinnanvapauslaki saadaan maaliin

Soteen kuuluva valinnanvapauslakiehdotus on lähdössä lausuntokierrokselle. Lakiluonnosta ovat opposition ohella kritisoineet jopa ministeri Saarikon oman puolueen edustajat.

Forssa hyväksyi sote-yhteisyrityksen – Sirkka-Liisa Anttila: "Suuri voitto"

Forssa on päättänyt, että sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään seudun hyvinvointikuntayhtymän ja Pihlajalinnan voimin. Kaupunginvaltuustossa puhetta yhteisyrityksen perustamisesta riitti maanantai-iltana yli kaksi tuntia ja jännitys nousi kattoon.

Forssan seudun yhteisyrityshanke etenee valtuustoihin: "Alkaa oikein huimaamaan tämä vauhti"

Lähes kaikkien Lounais-Hämeen kuntien kunnanhallitukset seisovat alueen sote-palveluiden ulkoistamisen takana. Ainoastaan Jokioinen haluaa maakunnalliset sote-palvelut.

Varhaiskasvatuksen maksuttomuus ja ryhmäkoot puhuttivat maakunnan vaalikeskustelussa

Vaalikeskustelun "all female panel" oli melko samoilla linjoilla varhaiskasvatuksen tärkeydestä ja ryhmäkokojakaan ei saisi kasvattaa. Epäselvemmäksi jäi, mistä varat tähän otettaisiin.

Forssalaiskansanedustaja varovaisena kotikaupunkinsa kahinoista: En tiedä tarpeeksi, parasta olla hiljaa

Anttila puolustaa poliitikkojen hiljaisuutta äärijärjestöjen suhteen muun muassa sillä, että tilanteet ovat kehittyneet varsin nopeasti.

Upi:n neuvottelukunta käsitteli kritisoitua Venäjä-raporttia: "Tutkijoilla täytyy olla täysi vapaus"

Ulkopoliittisen instituutin mielipiteitä jakavaa Venäjä-selvitystä käsiteltiin neuvottelukunnassa. Kansanedustajat korostavat instituutin itsenäisen ja riippumattoman aseman turvaamista.

Forssan seudulla haetaan yksityistä terveystaloa kumppaniksi pelastamaan sairaalapalvelut

Forssan seudun Hyky-kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) mukaan päivystysasetuksen ja maan hallituksen sairaalapalvelujen keskittämisratkaisujen takia Forssan seudulta on häviämässä 400 - 500 terveyden- ja sairaanhoidon työpaikkaa. Pelastusta palvelujen turvaamiseen Lounais-Hämeessä haetaan kumppanuudesta yksityisten terveyspalvelujen tuottajien kanssa.

Keskustakonkari Sirkka-Liisa Anttila ei usko sote-malliin: "Siihen on pakko tehdä muutoksia"

Keskustan forssalainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila uskoo, että hallituksen sote-linjauksesta huolimatta niin sanottua Forssan mallia ei olla romuttamassa. Forssassa on onnistuttu yhdistämään perus- ja erikoisterveydenhuolto jo vuosia sitten.

Metsähallitus vastaa luontoväelle: Evon luontoon ei kohdistu uusia uhkia

Metsähallituksen viestintäjohtaja Juha Mäkinen tyrmää pelot, että metsähallituslain uudistuksen myötä retkeilyalueisiin kohdistuu kasvavia hakkuupaineita. Hän ei myöskään usko, että Metsähallituksen luontopalvelut heikkenevät niin, että nykytasosta pitää tinkiä. Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila kehottaa laittamaan jäitä hattuun kuumenneessa keskustelussa.

Opposition kansanedustajat Hämeestä: terveydenhuollosta säästäminen lyhytnäköistä

Hallitus on päättänyt, että sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut nousevat vuodenvaihteessa noin 30 prosenttia. Hämeen alueen oppositiopuolueiden kansanedustajat eivät niele korotuksia ilman vastalauseita.

Kanta-Hämeen kansanedustajilta tyrmäys hallintarekisterille: lisäisi talousrikollisuutta ja verovälttelyä

Talousrikollisuus kasvaa, veroja pimitetään ja demokratia kärsii, kun omistukset piilotetaan. Kantahämäläiset kansanedustajat antavat selvän tyrmäyksen hallituksen suunnitelmille tuoda hallintarekisteri arvopaperikeskusasetukseen. Merkittävää on, että myös hallituspuolueiden kansanedustajat suhtautuvat hallintarekisteriin vähintäänkin epäilevästi.

Sirkka-Liisa Anttila liikuttui sikatilallisten ahdingosta: "Se on viimeinen nollaus mun työlleni, kun mun sika poltetaan"

HKScan laittoi suuriksi kasvaneita, terveitä sikoja lopetuksen jälkeen Forssasta suoraan Honkajoki Oy:n laitokselle tuhottavaksi. Forssalainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) pidättelee kiukkua ja myös kyyneliä tapahtuneen vuoksi ja tuottajien ahdingon takia. Ei markkinatalous saa olla semmoinen, että se tappaa tuottajat, Anttila ryöpyttää.

Oikeusoppineet: Vastarintaliikkeen olemassaoloon olisi hankala puuttua

Kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila, Pekka Haavisto ja Eero Heinäluoma vaativat aiemmin maanantaina Suomen Vastarintaliikkeen laillisuuden arviointia. Oikeusoppineiden mukaan valtiovallan mahdollisuudet puuttua ovat kuitenkin rajalliset – jos joku haluaa syyllistyä pahoinpitelyihin, "ei tällainen henkilö siihen mitään yhdistystä tarvitse", professori Matti Tolvanen sanoo.

Kärkipoliitikot vaativat Vastarintaliikkeen laillisuuden arviointia

Kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila, Pekka Haavisto ja Eero Heinäluoma toteavat, että väkivaltaiset teot on tuomittava ja puututtava niiden juurisyyhyn. Lisäksi he pohtivat, täyttääkö väkivaltaa käyttävä yhdistys asetetut laillisuuskriteerit.

"Jos IMF on tosissaan irtoamassa, sitten ollaan aika uuden tilanteen edessä"

Sirkka-Liisa Anttila arvioi, että IMF antoi vasta etukäteisvaroituksen. Sen perusteella Suomi ei muuta kantaansa Kreikan tukemisesta.

Suuressa valiokunnassa epäilyjä Kreikan eurojäsenyyden tulevaisuudesta

Ykkösaamussa keskustelleet suuren valiokunnan jäsenet eivät usko Kreikan pysyvän eurojäsenenä.

Sirkka-Liisa Anttila: Kreikka-tietoa ei pimitetty

Vaikka EU-johtajat pääsivät yksimielisyyteen Kreikan kolmannen tukipaketin ehdoista, Kreikka ei saa euroakaan, ellei se ensin täytä tukipaketin velvoitteita. Näin muistuttaa suuren valiokunnan jäsen, keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila.

Konkariedustaja Sirkka-Liisa Anttilan neuvo: ministerin tulee harkita sanansa tarkkaan

Keskustan kokenut kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila katsoo, että syntynyt kohu uuden hallituksen ja työmarkkinoiden kesken on lähtöisin muista tarkoitusperistä kuin heikosta suhteesta. Toisaalta Anttila myös opastaa tuoreita ministereitä siinä, että jokainen uuden ministerin sana tulee julkisuuteen, joten ministerien tulee olla tarkkoina puheistaan.

Keskusta voitti myös Hämeessä – suurin häviäjä SDP

Keskustan voitto eduskuntavaaleissa toteutui myös Hämeessä: puolue sai kolme kansanedustajapaikkaa, eli yhden enemmän kuin aiemmin. Se paikka napattiin sosialidemokraateilta, joka paikkamenetyksestään huolimatta jatkaa kuitenkin vaalipiirin suurimpana puolueena.

Tässä ovat kantahämäläiset kansanedustajat – katso vaaligalleriavideot

Uuteen eduskuntaan lähtee Kanta-Hämeestä 6 edustajaa. Katso, mitä he kertoivat Ylen vaaligalleriahaastatteluissaan ennen vaaleja – ja millaiset ensitunnelmat ovat valituksi tulemisen varmistuttua.

#Vaalit2015: Talouden elvyttäminen kiihdytti vaalipaneelissa – katso tallenne

Elvyttääkö vai säästää? Kuka rakentaa pilvilinnoja ja kuka on realisti? Suomen talouden tulevaisuus nosti kovimman kiistan Yle Hämeen, Hämeen Sanomien ja Verkatehtaan yhteisessä vaalipaneelissa.

#Vaalit2015: Nyt sataa keskustan äänilaariin – kuka nappaa Hämeessä kolmannen paikan?

Näissä eduskuntavaaleissa keskusta lähtee hyvistä asemista liikkeelle myös Hämeen vaalipiirissä. Puolue on saamassa takaisin kolmannen edustajapaikkansa, jonka se menetti viime vaaleissa. Hämeessä keskustalla on kaksi melko varmaa läpimenijää, mutta kuka on kolmas?

"Nollatuntisopimuksia ei saa kieltää"

Kansanedustajat Ismo Soukola (ps.) ja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) puolustavat ns. nollatuntisopimuksia. Heidän mielestään niitä ei saa kieltää, kuten on ehdotettu.

Keppanakohun nostattanut toimittaja vastaa Anttilalle: Paljastus tuli keskustan omista riveistä

Keskustapuoluetta odotetun vaalivoiton alla kärvistänyt keskiolutmiina sytytettiinkin puoleen omista riveistä. Kohujutun tehnyt toimittaja kertoo saaneensa asiasta vinkin välikäden kautta keskustaväen omista riveistä viime viikonvaihteen vaaliristeilyllä.

Zyskowicz: Keskustan ei kannata syyttää muita omasta kaljamokastaan

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz pitää yllättävinä keskustalaisten syytöksiä kokoomuksen roolista olutkohussa. Muun muassa keskustan Sirkka-Liisa Anttila uskoo kokoomuksen "likaisten temppujen osaston" panneen kohun alulle.

Osa keskustalaisista syyttää kokoomusta keppanajahdista

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila syytti istuntosalissa keskiolutkohua kokoomuksen "miinaksi". Myös keskustalehti Suomenmaa vihjaa, että likakampanjan pani alulle kokoomus. Puoluesihteeri Timo Laaninen ei halua syytellä ulkopuolisia.

Sakon asevientipulmat saavat ymmärrystä: "EU:lla on yhtenäinen linjaus jyvien koosta, miksei sitten aseviennistä?"

Asevalmistaja Sako saa kansanedustajilta tukea huolilleen Suomen asevientilinjasta. Puolustuslakivaliokunnan jäsen Ismo Soukola (ps.) sanoo, että muiden EU-maiden yrityksillä ei ole ollut samanlaisia vaikeuksia tarkkuuskiväärien viennissä. Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) ihmettelee, ettei EU ole saanut aikaiseksi yhtenäistä linjaa asevientiin.

Sirkka-Liisa Anttila avioliittolain muutoksesta: päätökset voivat kaatua vaalien jälkeen

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) sanoo, että kevään eduskuntavaalien jälkeen avioliittolain muutokset voivat joutua uuteen harkintaan. Silloin ne saattavat hänen arvionsa mukaan kaatua. Aiemmin samaa on esittänyt sisäministeri Päivi Räsänen (kd.). Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen puolestaan sanoo harkitsevansa vakavasti kirkkoon liittymistä muun muassa arkkipiispa Kari Mäkisen lausuntojen ansiosta.

Avioliittolaki muuttuu sukupuolineutraaliksi – kantahämäläiset kansanedustajat äänestivät kuten lupasivat

Kantahämäläiset kansanedustajat äänestivät sukupuolineutraalista perjantaina avioliittolaista kuten olivat ilmoittaneetkin. Vastaan olivat olivat kristillisdemokraattien Päivi Räsänen, keskustan Sirkka-Liisa Anttila ja perussuomalaisten Ismo Soukola.

Maitokiista sai porvaripuolueet tukkanuottasille – "Ei tässä ole mitään virheitä tehty"

Keskustan kansanedustajan Sirkka-Liisa Anttilan mielestä maitotukipäätös olisi pitänyt neuvotella jo elokuussa samalla, kun etelän hedelmä- ja vihannestuottajille neuvoteltiin korvauksia.

Venäjän verkossa: Vihan hedelmiä

Pravdassa se kerrottiin: länsimaiset poliitikot on ohjeistettu toimimaan Venäjää vastaan, ja he valmistelevat kansojaan sotaan maan tuhoamiseksi. Viha venäläisiä kohtaan kasvaa myös Suomessa, missä pääministerin puoluetoveri surmasi julmasti venäläisen naisen.

Sanna Ukkola: Kataisen pesänjakajat

Suomen tuleva pääministeri on se, jolla on toisella kierroksella vähiten vastustusta, kirjoittaa Sanna Ukkola blogissaan.

”Täytyykö meidän revittää omaa elämäämme julkisesti?" Perussuomalaista arveluttaa kansanedustajien julkinen sidonnaisuusrekisteri

Kansanedustajat joutuvat kertomaan sidonnaisuutensa nykyistä laajemmin julkiseen rekisteriin, jos työryhmän esitys toteutuu. Ismo Soukola (ps.) hyväksyy sidonnaisuuksien valvonnan, mutta rekisterin julkisuus epäilyttää. Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) puolestaan toivoo, etteivät tiedot menisi suoraan ”iltapäivälehtien jakeluun”.

"En astunut jalallakaan Ukrainan maaperälle" - Olli Rehn torjuu puoluetoverinsa väitteet EU:n tunaroinnista Ukrainassa

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan mielestä Venäjää ei kuultu EU:n ja Ukrainan neuvotteluissa. EU:n taitamaton toiminta johti Anttilan mielestä välien kärjistymiseen Venäjän kanssa. Keskustan eurovaaliehdokkaan, talouskomissaari Olli Rehnin mielestä EU on kunnioittanut kansojen itsemääräämisoikeutta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle