Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kokkolalaisten verotus pysyy ennallaan ensi vuonna – talouskeskustelu oli normaalia vaisumpaa budjettikokouksessa

Valtuusto ei lopulta tehnyt suuria muutoksia kaupunginhallituksen talousarvioesitykseen.

Hybridiareena harppasi kohti käytäntöä Kokkolassa – myös jalkapallo siirtyy areenalle, vaikka 16 valtuutettua olisi halunnut toisin

Liikunta- ja urheilutilojen tarpeesta oltiin pitkälti samaa mieltä, mutta hintalappu hirvitti – vaikka sellaista ei vielä olekaan.

Poliitikkojen puhe on yhä rumempaa ja hyvän maun raja ylittyy usein – konkari syyttää somea ja palaisi lehtien mielipidepalstoihin

Politiikan ilmapiiri on koventunut paljon viime vuosina. Kielenkäyttö vaikuttaa jo politiikan arvostukseen ihmisten silmissä.

Tiina Isotalus Kokkolan valtuuston johtoon: "Persoona saa näkyä"

SDP:n Tiina Isotalus ottaa nuijan kokoomuksen Bjarne Kallikselta.

Kokkolassa politiikan kärkipaikat pistetään uusiksi kesäkuussa

Järjestelyn taustalla on valtuustokauden alussa tehty sopimus.

Morsiussaaresta tuli kivi Kokkolan kenkään: tonttien hinnoittelu valmistellaan vielä kerran uudestaan

Tonttien myynti on osoittautunut visaisimmaksi poliittiseksi kysymykseksi Kokkolassa pitkiin aikoihin.

Jääurheilu sivussa Kokkolan Urheilupuiston suunnitelmista – kiekkoilijoita huolettaa harjoitustilojen puute

Harjoitusjäähallin routavaurio vaikeuttaa entisestään jääurheilijoiden harjoittelua Kokkolassa. Tilanpuute on muutenkin vaivannut jo kauan, eikä helpotusta näy, sillä Urheilupuistoon ovat näillä näkymin nousemassa vain monitoimihalli ja jalkapalloareena.

Vanhusten kyytipalvelu pantiin uusiksi säästöjen toivossa – alkuvaiheessa pieleen meni lähes kaikki

Keski-Pohjanmaalle piti luoda toimiva ja taloudellinen kyytipalvelu vanhuksille ja vammaisille. Ensimmäisten viikkojen saldona ovat tyytymättömät asiakkaat ja poliittinen kuohunta.

Bjarne Kallis erosi kyytikeskusyhtiö Speysin hallituksesta

Hallinnon eettisyyteen perehtynyt professori piti eilen Ylen haastattelussa kaupunginvaltuuston puheenjohtajan roolia ongelmallisena.

Julkishallinnon eettisyyttä tutkinut professori: Bjarne Kalliksen asema Kyytikeskuksessa ongelmallinen

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan asema Kyytikeskusta pyörittävän yhtiön hallinnossa voi professorin mukaan synnyttää epäilyjä päättäjän esteellisyydestä.

Satamaväylän ruoppauksesta miljoonien lasku Kokkolan kaupungille

Kokkola maksaa miljoonia euroja valtion väyläosuuden ruoppaamisesta, lisäksi päälle tulevat sataman omat työt, joiden hintalappu pyörinee 13–18 miljoonan välillä.

Kokkolan valtuuston johtoon Bjarne Kallis

Pitkän linjan kokkolalaispoliitikko Kallis tekee paluun valtuustoon ja puheenjohtajaksi yhden kauden tauon jälkeen.

Kuntavaalit 2017 – katso täältä Kokkolan vaalipaneeli Urheilutalolla

Yle Kokkolan ja Keskipohjanmaa-lehden yhteisessä vaalipaneelissa Kokkolan Urheilutalolla oltiin yksimielisiä siitä, että Kokkola on velkaantunut liikaa. Yhteisymmärrys saavutettiin myös Urheilutalon korjaamisesta: se saa odottaa toistaiseksi.

Bjarne Kallis kompuroi lukion lävitse – luki maisteriksi ennätysajassa

Pitkän uran politiikassa tehnyt Bjarne Kallis oli surkea oppilas lukiossa. Ei lukenut, jäi luokalle, ei ryhdistäytynyt, vaikka äiti huolestuneena motkotti. Stipendejä oli turha odottaa Suvivirren soidessa mutta minkäs teit, kun urheilu kiinnosti enemmän kuin tylsät oppikirjat.

Vice julkaisee suomalaista sarjakuvaa - Sami Aho luo uraa netin kautta

Sami Ahon sarjakuvaa julkaisee verkkolehti Vice.

Bjarne Kallis: "En minä mistään pudonnut"

Pitkän linjan kokkolalaispolitiikko Bjarne Kallis yriti paluuta eduskuntaan Kokoomuksen listalta. Kun äänistä oli laskettu 94 prosenttia Kallikselle oli kertynyt noin 2 400 ääntä. – Ei tämä suuri pettymys ole, en minä mistään putoa. Minua vain ei valittu eduskuntaan, ja siihen on tyydyttävä.

Vaaliennakko: Kokoomus ei usko gallupeihin, vaan aikoo pitää kolme paikkaa

Kokoomukselle on ennakoitu vaalitappiota kevään eduskuntavaaleissa Vaasan vaalipiirissä. Se olisi menettämässä kolmesta edustajapaikastaan ainakin yhden. Pohjalainen kokoomusväki vakuuttaa kuitenkin hyvää meininkiä ja uskoo kovatasoiseen ehdokaslistaansa.

Vaaliennakko: Kristillisdemokraattien tehtävä työtä edustajapaikkansa eteen Vaasan vaalipiirissä

Kristillisdemokraattien päätavoite Vaasan vaalipiirissä on turvata olemassa oleva kansanedustajapaikka. Tavoitteen täyttyminen ei ole kuitenkaan läpihuutojuttu.

Valtakunnan poliitikot nuorten vaaliprässissä: Suurlukion lisäksi puhuttivat myös Kreikan velat

Kälviän yläkoululaisten maanantaina järjestämä vaalipaneeli oli menestys. Poliitikkojen kaksituntinen tentti veti yllättäen liikuntasalin täyteen oppilaita: yleisönä oli kolmisensataa nuorta. Poliitikkoja tentattiin muun muassa Suomen velkakierteestä, tasa-arvoisesta avioliittolaista ja suurlukiosta.

Yläkoululaisten vaalipaneelissa yllätyssuosio: mukana Jutta Urpilainen, Mika Lintilä ja Bjarne Kallis

Kälviän yläkoulun oppilaskunta on saanut houkuteltua vaalipaneeliinsa kolme valtakunnan tason poliitikkoa. SDP:n Jutta Urpilainen, keskustan Mika Lintilä ja kokoomuksen Bjarne Kallis ovat lupautuneet mukaan koululaisten vaalikeskusteluun 19.1. Kälviän vapaa-ajantalolla.

Näkökulma: Kallis välistäveto

Tämä murhe se kristillisdemokraattien puheenjohtajalta, Päivi Räsäseltä enää puuttui. Puolueen edellinen, arvostettu puheenjohtaja Bjarne Kallis ottaa hatkat poliittisesta kodistaan ja pyrkii eduskuntaan kokoomuksen listoilta. Vaaleihin on aikaa vain 7 kuukautta ja kristillisdemokraattinen puolue on kaaoksessa.

Bjarne Kallis: Tunne voitti järjen

Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja pyrkii takaisin eduskuntaan kokoomuksen riveistä. Palava halu vaikuttaa voitti mukavuudenhalun.

Bjarne Kalliksen loikka kokoomukseen varmistui – uusi poliittinen koti löytyi "hyvällä omallatunnolla"

Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja ja kansanedustaja Bjarne Kallis pyrkii takaisin eduskuntaan, nyt kokoomuksen listoilta. Vahvistaessaan suunnitelmansa Kallis kertoo valinneensa kokoomuksen, koska sen kanssa yhteistyö on sujunut hyvin jo kauan.

Keskipohjanmaa: Bjarne Kallis pyrkii eduskuntaan kokoomuksen listoilta

Kallis johti kristillisdemokraatteja vuoteen 2004. Hän oli kansanedustajana viisi kautta, kunnes jätti eduskunnan vuonna 2011.

Bjarne Kallis: Räsäsen syrjäyttämissuunnitelma on hoidettu rumasti

Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja Bjarne Kallis moittii puoluetovereitaan myyräntyöstä puoluehallituksessa. Kalliksen mukaan hanke vaihtaa puheenjohtaja Päivi Räsänen kesken kauden on ollut huonosti ja rumasti hoidettu.

Bjarne Kallis mielii takaisin valtakunnanpolitiikkaan

Pitkän linjan kansanedustaja ja entinen kristillisdemokraattien puheenjohtaja Bjarne Kallis suunnittelee paluuta eduskuntaan. Kallis harkitsee vakavasti asettuvansa ehdolle vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Suomen EU-ratkaisua hoputettiin ja jarrutettiin eduskunnassa

Kotimaiset puhe-ennätykset ropisivat EU-keskusteluissa.

Konkareiden vinkit itsenäisyyspäivän juhlijalle: Kutsu ja mukavat kengät kassiin!

Älä jaarittele presidenttiparille, varaa kutsu ja mukavat kengät mukaan, pukeudu arvokkaasti ja nauti ehkä ainutkertaisesta tilaisuudesta. Tässäpä konkarikävijöiden viisi vihjettä presidentin itsenäisyyspäiville kutsutulle ensikertalaiselle.

Simola: Kristillisdemokraattien moralismi peittää kirkon ydinsanoman

Kristillisdemokraatit ovat kirkolle ongelma, sanoo Kirkko & kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola. Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja Bjarne Kallis ei ymmärrä, miksi politiikassa ei saa viitata Raamattuun.

Konkaripoliitikko untuvikoille: Tee yhteistyötä, älä puhu turhia

Valtakunnan ja paikallistason politiikassa vuosikausia vaikuttanut Bjarne Kallis (kd.) opastaa uusia valtuutettuja yhteistyöhön yli puoluerajojen. Kallis neuvoo myös ottamaan selvää asioista sekä rakentamaan luottamusta.

Tunteet pinnassa koulumielenosoituksessa

Lasten mielenosoituskulkue koulusäästöjä vastaan venyi Kokkolassa liki torin mittaiseksi. Kaupunginvaltuuston on määrä päättää maanantai-iltana miljoonien eurojen säästöistä tulevien vuosien rakennusohjelmaan.

Miesenemmistö ja kiintiöt näännyttävät naisvaltuutettuja

Tasa-arvotavoite kunnallisessa päätöksenteossa työllistää miesvaltaisten valtuustojen harvoja naisvaltuutettuja. Pienellä naisjoukolla on riennettävä täyttämään kiintiötavoite yhdessä jos toisessakin lautakunnassa ja toimikunnassa. Edessä oleva työmäärä arveluttaa esimerkiksi kaustislaisia naisvaltuutettuja. Heitä kun on vain kaksi kappaletta.

Yle Keski-Pohjanmaan studiotiimi povaa: Perussuomalaiset rynnivät

Perussuomalaiset putsaavat pöydän Keski-Pohjanmaalla - häviäjiä ovat keskusta, demarit ja kokoomuskin. Näin veikkaavat vaalitulosta kuntapolitiikan 40 vuoden jälkeen jättävä kristillisten Bjarne Kallis sekä Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Erkki Hänninen.

Räväkkä vaalilause vie valtuustoon?

Huumoripläjäys, ripaus itseironiaa, hyppysellinen tunnetta ja rutkasti persoonaa peliin. Puolueille tehdyn kyselykierroksen perusteella tässä lyhyt resepti hyvän vaalilauseen syntyyn. Poliittiset julistukset kannattaa jättää vaalitilaisuuksiin.

Bjarne Kallis vetäytyy myös kunnallispolitiikasta

Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Bjarne Kallis ei asetu ehdolle lokakuun kunnallisvaaleissa. Eduskunnasta Kallis jättäytyi pois edellisissä vaaleissa 2011.

Bjarne Kallis haluaa säpinää kuntien valtuustotyöskentelyyn

Entinen kristillisten puheenjohtaja, pari vuotta Kokkolan kaupunginvaltuustoa luotsannut, Bjarne Kallis (kd.) haluaa valtuustoihin eduskunnasta tuttua sananvaihtoa. Vaalien jälkeen pitäisi saada käydä hallitusneuvottelut, jotka pakottaisivat paneutumaan asioihin, toisivat säpinää ja selkeyttäisivät vastuunjakoa.

Bjarne kaipaa Kokkolalle kulukuria

Kokkolan valtuuston puheenjohtaja Bjarne Kallis kehottaa tiukentamaan kukkaron nyörejä, jotta Kokkola selviää kuivin jaloin tulevista vuosista. Puheenjohtajan mukaan veroprosentin nostolla ei velkoja vähennetä.

Bjarne Kallis kaipaa kulukuria Kokkolalle

Kokkolan valtuuston puheenjohtaja Bjarne Kallis kehottaa tiukentamaan kukkaron nyörejä, jotta Kokkola selviää kuivin jaloin tulevista vuosista. Puheenjohtajan mukaan veroprosentin nostolla ei velkoja vähennetä.

Huvilatonttien myyntikiistassa yllättävä käänne

Moni voi ajatella, että työryhmän tulos oli laiha, myöntää Kokkolan huvilatonttien hintoja pohtineen työryhmän vetäjä Bjarne Kallis. Ryhmän kunnianhimoinen tavoite oli löytää Kokkolan huvilatonteille sopiva markkinahinta. Sopua hinnoista ei saatu aikaiseksi.

Puumalalla on nostetta johtoon

Usea taho näkisi mieluusti Keskustan Tuomo Puumalan ryhtyvän puheenjohtajakisaan. Kisaan Puumalaa ovat työntämässä muun muassa perholainen keskustavaikuttaja Antti Hietaniemi, Kristillisdemokraattien Bjarne Kallis sekä Keskustan Etelä-Pohjanmaan ja Peräpohjolan puheenjohtajat.

Ammattikorkeakoulun leikkuri puhuttaa

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun tulevaisuus on saanut Kokkolan johtaviin poliitikoihin lukeutuvat entiset kansanedustajat Bjarne Kalliksen ja Kari Urpilaisen antamaan yhteisen lausunnon, jonka mukaan aloituspaikkojen leikkauksia on vääjäämättä edessä ammattikorkeakoulun toiveita enemmän.

Täystyrmäys Keski-Pohjanmaan suurkunnalle

Keskipohjalaiskuntien edustajat tyrmäävät täysin valtiovarainministeriön virkamiesten kuntaesityksen. Keski-Pohjanmaan yhdistäminen yhdeksi kunnaksi turvaisi ministeriön mukaan palvelut myös reuna-alueilla. Kunnat kritisoivat laskelmia tarkoituksenhakuisiksi.

Huvilatonttikiistassa hiotaan uutta sopua

Kokkolan kaupunki etsii uutta ratkaisua huvilatonttien myyntikiistaan kuulemalla tiistai-iltana alueen mökinomistajia. Neljän huvilayhdistyksen jäsenet hioivat sunnuntaina omaa näkemystään - he haluavat huvilatontin ostomahdollisuuden. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Bjarne Kalliksen mukaan asiaa valmisteleva työryhmä tavoittelee ratkaisua, joka on paras niin kaupungille kuin kaupunkilaisillekin.

Lapset tenttaavat Niinistöä

Presidenttiehdokkaat kilpasilla lasten kanssa vuonna 2016.

Niinistön vaalivalvojaisiin kerätään vielä kierroksia

Kokoomusväki on kokoontunut presidenttiehdokkaansa Sauli Niinistön vaalivalvojaisiin Hotelli Presidenttiin Helsingissä. Ensimmäisenä saliin kiirehti vanhempaa väkeä, tummiin pukeutuneita kokoomusaktiiveja.

Kristillisten nuoret liputtavat Essayahin presidenttiehdokkuuden puolesta

Kristillisdemokraattien nuoret haluavat europarlamentaarikko Sari Essayahin puolueen presidenttiehdokkaaksi. Kristillisten on määrä kertoa maanantaina suunnitelmistaan presidentinvaalien suhteen. Puolueella alkaa olla pula varteenotettavista ehdokkaista puheenjohtaja Päivi Räsäsen kieltäytymisen ja viime aikaisten erojen jälkeen.

Kallis ihmettelee Kankaanniemen eroa

Kristillisdemokraattien pitkäaikainen vaikuttaja ja entinen puheenjohtaja Bjarne Kallis epäilee Toimi Kankaaniemen eron takana olevan pyrkimys kohti uutta puoluetta ja paluuta takaisin valtakunnanpolitiikkaan. Kalliksen mielestä ero oli kova isku KD:lle.

Kokkolan velkaantuminen huolettaa Kallista

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Bjarne Kallis on huolissaan Kokkolan velkaantumisesta. Velkaantuminen on hänen mukaansa saatava pysähtymään, jotta kaupunki ei vertautuisi Etelä-Euroopan ongelmamaihin. Piensijoittajille sekä Kallis että Osuuspankin sijoituspäällikkö Anne Kjellman suosittelevat malttia.

Kallis: Östmanilla termit sekaisin

Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja Bjarne Kallis uskoo, että puolueensa hallitusneuvottelija Peter Östman on sekoittanut termistöä kertoessaan, että osakekauppavero olisi tulossa seuraavan hallituksen ohjelmaan. Östman kertoi työryhmän verolinjauksista ennen puheenjohtajien ilmoitusta taloussovun syntymisestä.

Uusi osakekauppavero valtion kassankartuttajaksi

Hallitusneuvotteluissa on keskusteltu uudentyyppisen osakekauppaveron käyttöönotosta valtion tulojen lisäämiseksi. Neuvottelujen taloustyöryhmän jäsen, kristillisten puoluesihteeri Peter Östman uskoo, että uusi vero otetaan käyttöön.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle