Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tv-draamalla menee kovaa, ja siihen satsataan myös elokuvakoulutuksessa – #metoo herätti opiskelijat puolustamaan parempia työoloja

60 vuotta täyttävä suomalainen elokuvakoulutus penää monikulttuurisuutta ja tasa-arvoa elokuva-alalle.

Vuosi Weinstein-paljastuksista – Mitä metoo-kampanja on saanut aikaan, mitä ei?

Suomalaistutkijan mukaan ongelma ja sen laajuus on vuoden mittaan tunnistettu, mutta rakenteiden muuttumista hän odottaa yhä. Koostimme #metoo-kampanjan avainhetkiä.

Elokuva-alalla on pahempiakin tapauksia kuin Törhönen tai Louhimies, sanoo Suomen #metoo-kampanjan aloittanut Heidi Lindén

Heidi Lindén purki turhautumisensa kirjaksi elokuva-alan #metoo-vallankumouksesta.

Kustannusalan voimahahmo nousemassa elokuvaohjaaja Lauri Törhösen tilalle Kaapelitalon hallitukseen

Anna Baijars toimii Gummerus Kustannuksen toimitusjohtajana ja kustantajana.

Aina anteeksipyyntö ei riitä – Kriisiviestinnän asiantuntija arvioi Aku Louhimiehen, Brother Christmasin, Lauri Törhösen ja Teemu Laajasalon anteeksipyynnöt

Pelkkä julkinen anteeksipyyntö ei välttämättä riitä osoittamaan katumusta, arvioi kriisiviestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo.

Analyysi: Lauri Törhösellä oli tilaisuus anteeksipyyntöön, mutta hän jätti sen käyttämättä

Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty elokuvaohjaaja rinnasti itsensä Galileo Galileihin.

Lauri Törhönen vastasi Arto Nybergissä vakaviin syytöksiin: "Ei pidä paikkaansa, siellä on ollut joku muu kuin minä"

Törhönen kuvaili muun muassa muistavansa väitettyjä tapahtumia "nähtävästi paremmin kuin muut".

Analyysi: Ilman Törhösen elokuvia voi elää, mutta entä Allen, Spacey ja Polanski? #metoo tekee tiedostavan kulttuurinkuluttajan elämästä tukalaa

Seksuaalinen häirintä on nostanut esiin klassisen kysymyksen siitä, voiko tekijän ja teokset erottaa toisistaan.

180 astetta: "Yksi ihminen kertoi ahdistelukokemuksestaan, jolloin muutkin totesivat, etteivät voi olla hiljaa"

Miksi häirintä pysyy piilossa? Mistä empiminen ja varovaisuus johtuu? Kysyimme asiaa sananvapauskysymyksiin perehtyneeltä oikeustieteen tohtorilta Riku Neuvoselta.

Film director accused of sexual harassment quits position as chair of arts and culture centres

Helsinki Mayor Jan Vapaavuori said that efforts will be made to appoint a new chairman within a week.

Seksuaalisesta häirinnästä syytetty Lauri Törhönen eroaa Kaapelitalon johdosta

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ilmoittaa Twitterissä saaneensa Lauri Törhöseltä eropyynnön Kaapelitalon hallituksen puheenjohtajan tehtävästä.

Keskustelu kulttuurialojen seksuaalisesta häirinnästä jatkuu: "Meitä miehiä tämä tilanne on myös ahdistanut"

Nyt myös teatterialalla työskentelevät miehet ovat lähteneet mukaan #metoo-keskusteluun.

Seksuaalinen häirintä puhuttaa näyttelijäopiskelijoita – "Tiedän itsekin useampia nimiä"

Tampereen yliopiston teatterityön professori ja näyttelijäopiskelija ovat kuulleet häirinnästä, jota opiskelijat ovat kohdanneet työelämässä.

Film director accused of sexual harassment urged to quit as chair of Helsinki cultural centres

On Thursday film director and former professor Lauri Törhönen issued an apology to victims of sexual harassment but said he would not comment on the claims in public.

Seksuaalisesta häirinnästä syytetty Lauri Törhönen pyytää anteeksi

Törhönen ei kommentoi Ylen uutisessa esitettyjä kertomuksia.

Helsingin apulaispormestari Razmyar: Lauri Törhönen ei voi jatkaa luottamustehtävässään

Lauri Törhönen toimii Helsingin kaupungin Kaapelitalo-kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtajana. Noin 20 naista on kertonut elokuvaohjaajan häirinneen heitä seksuaalisesti.

Thursday's papers: #metoo, shopping centre city and daycare fee reduction

Thursday's media review has reaction to Yle's revelations on harassment, questions about Helsinki's planning and advice on daycare fee cuts.

#metoo: Finnish film industry women accuse ex-professor of years of harassment

Some 20 women have accused former film studies professor and film director Lauri Törhönen of harassment during his time at the University of Art and Design Helsinki.

Professori Elina Knihtilä seksuaalisesta häirinnästä: "Hyvä, että tämä nimi tuli esiin"

Lukuisat naiset ovat kertoneet Ylelle professori Lauri Törhösen häirinneen heitä seksuaalisesti.

Yle Teema jättää esittämättä Lauri Törhösen elokuvan – "Tässä tilanteessa ei tunnu asialliselta"

Häirintäsyytösten vuoksi Törhösen ohjaamaa Insiders-elokuvaa ei esitetä ensi viikolla, kuten oli suunniteltu. Yle Teeman ohjelmapäällikön mukaan elokuvan näyttäminen ei tuntuisi asialliselta.

Professorin kerrotaan häirinneen naisia seksuaalisesti – korkeakouluja valvova ministeriö ei puuttunut asiaan, koska ei saanut kantelua

Opetus- ja kulttuuriministeriössä pohditaan matalan kynnyksen väyliä häirinnästä ilmoittamiseen.

Miksi Yle julkaisee seksuaalisesta häirinnästä epäillyn elokuvaohjaajan nimen?

Toistaiseksi noin 20 naista on kertonut henkilökohtaisesti Ylen toimittajalle elokuvaohjaaja Lauri Törhösen tekemästä seksuaalisesta häirinnästä. Tärkeimmät perusteet nimen julkaisulle ovat henkilön valta-asema suhteessa häirinnän kohteena olleisiin naisiin, henkilön toiminta opettajana ja häirintätapausten suuri määrä.

Naiset elokuva-alalla kertovat professori Lauri Törhösen vuosia jatkuneesta ahdistelusta – "Häirinnästä tuli sukupolvikokemus"

Palkittu elokuvaohjaaja ja elokuvakerronnan professori Lauri Törhönen on lukuisten naisten mukaan häirinnyt heitä seksuaalisesti. Naiset kertovat Törhösen ehdottaneen seksiä muun muassa pääsykokeissa. Törhönen ei kommentoi väitteitä.

Alastoman ministerin yö – Törhösen Riisuminen oli aikansa kohuelokuva

Erkki Saarela ja Eeva Eloranta rohkeissa rooleissa.

Elokuvaohjaaja Lauri Törhösen Mannerheim-elokuvan käsikirjoitus valmistumassa – "Suomen sotahistorian tarkimmin dokumentoitu päivä"

Saksan valtakunnankansleri Adolf Hitler teki poikkeuksellisen vierailun Suomeen 4.6.1942. Törhönen haluaa kertoa päivän tarinan elokuvassaan ja keväällä ilmestyvässä kirjassaan.

Elokuvaohjaus ja kiekkokoutsaus kuin kaksi marjaa vaiko? Jesse Puljujärvi Nuorten Leijonien Hietanen, kuka kuin Rokka?

Yle Puheen kolmen ottelun rannikkokiekkokierros Kärpät-HPK, Sport-SaiPa ja Ässät-KalPa saa tänä iltana elokuvallista lisäväriä.

Henkilökuva: Naurua neljän minuutin kohdalla – Näin Luokkakokous-ohjaaja Taneli Mustonen laski hittielokuvan kaavan

Taneli Mustonen aloitti hittielokuvan kaavan laskemisen jo lapsuudessaan vanhempiensa elokuvateatterissa. Mustonen onnistui Luokkakokouksella peittoamaan Speden ohjaukset katsojaluvuissa. Kassamagneetin metsästys on kuitenkin koetellut ohjaajan mielenterveyttä ja repinyt ihmissuhteita.

3.9. ja 10.9. Kino Suomi: Pohjanmaalta Ameriikan raitille

Hakalan suvun pohjalaista uhoa kahden elokuvan verran.

Kaapelitehtaalle haussa uusi pomo: osattava luoda lunta ja tunnettava kulttuuria

Kaapelitehtaan toimitusjohtajan Petri Sirviön ero tuli yhtiön hallitukselle täytenä yllätyksenä. Hallituksen puheenjohtajan Lauri Törhösen mukaan kaikki asiat olivat kunnossa, mutta hallituksella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin suostua eropyyntöön. Nyt Kaapelitehtaalle haetaan uutta toimitusjohtajaa, joka tuntee sekä kiinteistöbisneksen että korkeakulttuurin.

Kaapelitehtaan johtaja laittoi erokirjeen menemään pikavauhtia

Vuosi sitten vasta valittu Kaapelitehtaan toimitusjohtaja Petri Sirviö sanoi, että paikka vaikuttaa sellaiselta, johon voisi jäädäkin. Nyt Sirviö sanoo eronneensa "oman harkintansa ja valintansa" tuloksena.

Jörn Donner teki elokuvan Marimekon perustajasta – "Tositarina on vielä synkempi"

Armi elää! sai maailmanensi-iltansa lauantaina Göteborgin elokuvajuhlilla. Donner kertoo Yle Uutisten haastattelussa, ettei hän halunnut tehdä perinteistä elämäkertaelokuvaa. Hän kertoo myös, ettei hän ole enää tuottajana Lauri Törhösen kaavaillussa Mannerheim-elokuvassa.

Koomikko Lotta Backlund: Jalkapallo on maailman parasta viihdettä

Yle Urheilun jalkapallon MM-kisalähetyksen 10-paikassa vierailleet Lotta Backlund ja Lauri Törhönen ruotivat Kaj Kunnaksen kanssa muun muassa suhdettaan jalkapalloon ja jalkapallolegendoihin.

Ehdotuksista hurjin: Vainajat Suvilahden kaasukelloon

Helsingin Suvilahdessa sijaitsevien vanhojen kaasukellojen tulevasta käytöstä kerätään parhaillaan ideoita. Ehdotuksissa säiliöihin mahtuisivat pienoislentokoneet, kiipeilyseinät ja jopa tuhkauurnat.

Kenelle sinä antaisit SM-liigan Oscarit? - ota kantaa

Jääkiekon SM-liigassa pelit vähenee. Panokset kovenee. Kuin myös retoriikka.

Tähtihetki arvioi elokuvat Sinivalkoinen valhe, Taken 2 ja Lemmenlomalla

Viikon esittelyelokuvissa on tarjolla urheilua, haihtuvaa rakkautta ja toimintaa, eli elokuvat Taken 2, Lemmenlomalla ja Sinivalkoinen valhe. Näiden lisäksi teattereihin saapuu Vares-sarjan kuudes osa Pimeyden tango, jonka ohjaaja Lauri Törhönen oli Tähtihetken vieraana.

Tähtihetki arvioi elokuvat Vares - Uhkapelimerkki, Salakuljettaja ja Happy End

Tällä pohjoismaisella elokuvaviikolla on tarjolla elokuvia niin Suomesta, Ruotsista kuin Islannista, tässä tapauksessa tosin Hollywoodin kautta kierrätettynä. Viikon kotimainen ensi-ilta on Lauri Törhösen ohjaama uusi Vares-elokuva Uhkapelimerkki, islantilainen Baltasar Kormakur on ohjannut Hollywoodissa Salakuljettaja-nimisen jännärin ja Ruotsista luvassa on huonon olon draama Happy End, jonka ohjaaja Björn Runge on Tähtihetken vieraana.

Vares – Uhkapelimerkki hämmästyttää epäloogisuudellaan

Ohjaus: Lauri Törhönen Alkuperämaa: Suomi 2012 Pääosissa: Antti Reini, Maria Järvenhelmi, Ilkka Heiskanen, Jasper Pääkkönen, Minna Haapkylä K-12

Myllysillan räjäytyshuhu tussahtamassa

Mediamylläkkä Turun Myllysillan ympärillä jatkuu. Tuorein huhu julkaistiin keskiviikon Ilta-Sanomissa. Lehden mukaan elokuvayhtiö Solar Films haluaisi ostaa sillan ja räjäyttää sen tulevassa Vares-elokuvassaan. YLE Turun tavoittamat kaupungin ja tuotantoyhtiön edustajat kiistävät huhun paikkansapitävyyden.

Lambada villitsee

Lambadan tahtiin keinuttiin Suomessakin 1980-luvulla.

Nuorisokirjapalkinnot Lauri Törhöselle ja Anna-Mari Kaskiselle

Topelius-palkinto myönnetään elokuvaohjaaja Lauri Törhöselle teoksesta Sello ja Pallo: vaaleansininen rakkaustarina. Arvid Lydecken –palkinnon saa kirjailija ja runoilija Anna-Mari Kaskinen kirjastaan Tuulihattu ja tuhat tarinaa.

Tervo ja Törhönen saivat valtion viisivuotiset taiteilija-apurahat

Valtion kirjallisuus- ja elokuvataidetoimikunnat ovat päättäneet ensi vuoden taiteilija-apurahoista. Pisimmillaan tuki kestää viisi ja lyhyimmillään puoli vuotta. Viisivuotisen kirjailija-apurahan saavat muun muassa Jari Tervo ja Riikka Alaharja. Pisimmät elokuvataiteen apurahat puolestaan myönnettiin kahdelle ohjaajalle, Lauri Törhöselle ja John Websterille.

Satakuntalaiskirjailijoille taiteilija-apurahoja

Satakunnasta 5 -vuotisen apurahan saa kirjailija Tapio Koivukari Raumalta. 3-vuotinen apuraha myönnettiin porilaiskirjailija Taina Teerialholle.

Eläkeläisten elokuvakerhossa riittänyt kävijöitä

Eläkeikäisten elokuvakerho Hopeatähti on käynnistynyt Kuopiossa hyvin. Tänään maanantaina on vuorossa syyskauden viimeinen esitys: Billy Augustin Laula Martinille.

Hopeatähti-elokuvakerho aloittanut hyvin Kuopiossa

Elokuvat kiinnostavat eläkeläisiä Kuopiossa. Kerhomaksuja tai -kortteja ei ole, vain kunkin katsottavan elokuvan lippu lunastetaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle