Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kulkuri ja joutsen kertoo Tapio Rautavaaran ja Reino Helismaan tarinaa

Suomalaisen rillumarein ja reissumiesromantiikan isät.

Tapio Rautavaarasta Matti Nykäseen – Kiveen hakatut -sarjan kaikki 176 jaksoa kuultavissa Yle Areenasta

Kiveen hakattuja on kuultu jo 13 tuotantokauden ajan. Uusia jaksoja on luvassa taas kesällä.

Koskuen kylätalolla – entisellä Nuijalla – on tanssittu jo sata vuotta

Tapio Rautavaaran keikka mullisti Koskuen tanssiperinteen 1960-luvun lopulla. Sen jälkeen tuhannen tanssijan raja ylittyi lauantai-ilta toisensa jälkeen.

Ola, Topi ja Tapsa 300 vuotta

Klassikkosävelmiä kotimaisten tähtien esittäminä.

Antti Heikkinen: "Sinä oot ruma, lihava ja ärsyttävä!"

Omasta mielestäni en ollut outo, olin omanlaiseni.

Rautavaaraa modernilla twistillä – Marko Maunuksela lauloi levyllisen esikuvansa kappaleita

Marko Maunukselan päivät täyttyvät Tapio Rautavaaran musiikista ja elämästä. Perjantaina julkaistaan laulajalegendan musiikista koostuva levy ja kesällä Maunuksela astuu Rautavaaran saappaisiin teatterilavalle.

12.4. Teeman Elävä arkisto: Kauko Käyhkön syntymästä 100 vuotta

Kauko Käyhkö oli yksi populaariviihteen peruspilareista

Tapio Rautavaaran elämästä musiikkinäytelmä Rauhalahden kesäteatterilavalle

Kuopion Uusi Kesäteatteri esittää ensi kesänä Tapio Rautavaaran elämään liittyvän musiikkinäytelmän. Rauhalahden kesäteatterilavalla nähdään nostalginen musiikkimatka elokuvatähdestä, laulajasta, olympiavoittajasta ja maailmanmestarista.

27.3. Kino Suomi: Villin Pohjolan päivä

Kullankaivajien Villi Pohjola on Lapin myyttinen erämaa.

Niinistö: Frakin sovitusta vielä edessä

Tasavallan presidentin kyselytunnin päätteeksi kuultiin presidentti Niinistön toivelaulu.

Tapio Rautavaara -festarit olivat vaarassa peruuntua – Esiintymislavan katoksesta vuosien kiista

Muusikko Tapio Rautavaaran 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävät festarit meinasivat peruuntua viime metreillä. Osa esiintyjistä ei olisi suostunut esiintymään ilman katosta.

Ola vei tyttöni ja Rautavaara ilmestyi saunaan – suomalaiset muistelevat iskelmän legendoja

Olavi Virran, Tapio Rautavaaran ja Toivo Kärjen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi pyysimme suomalaisia kertomaan henkilökohtaisista muistoistaan, jotka liittyvät tavalla tai toisella heihin, ja raottamaan myös vanhoja valokuva-albumeja. Tässä valittuja paloja niistä. Legendojen muisto elää yhä vahvana – ja musiikki soi!

Rautavaara, Virta ja Kärki 100 vuotta – vielä ehdit jakaa muistosi

Olavi Virran, Tapio Rautavaaran ja Toivo Kärjen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Lähetä meille valokuva, joka tuo mieleesi muistoja näistä Suomi-iskelmän ikoneista, ja kerro kuvan tarina. Tarinakin riittää.

Rautavaara, Virta ja Kärki 100 vuotta – vielä ehdit jakaa muistosi

Olavi Virran, Tapio Rautavaaran ja Toivo Kärjen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Lähetä meille valokuva, joka tuo mieleesi muistoja näistä Suomi-iskelmän ikoneista, ja kerro kuvan tarina. Tarinakin riittää.

Miten sujuu poliitikoilta Hummani hei – kuuntele herkkä tulkinta

Yle Satakunnan ja Satakunnan Kansan yhteinen vaalitentti nosti esille puolueiden eroja. Porissa pidetty vaalikiertueen avajaistilaisuus huipentui yhteisen sävelen etsimiseen.

Tapio Rautavaara: "Jo on aikoihin eletty, kun TUL:n mies kelpaa SVUL:n juhliin"

Tapio Rautavaara oli hyvä kertomaan tarinoita. Urheilutoimittaja Leo Silolahti pääsi esiintymään Rautavaaran kanssa samalle keikalle.

Sunnuntai 8.3.2015

Norwegianin lentoja on peruttu Suomessa. Presidentti Niinistö on kutsuttu YK:n tasa-arvojärjestöön. Murretta ei uskalleta käyttää mainoksissa. Tapio Rautavaaran syntymästä on tasan 100 vuotta.

Rautavaara centenary celebrated

Sunday marks 100 years since the birth of Finnish cultural icon Tapio Rautavaara.

Reissumies Rautavaara ei juuri lapsilleen laulanut – koti oli "pyhä paikka"

Tapio Rautavaaran syntymästä on kulunut sata vuotta. Reissumies, viihdetaiteilija ja urheilija asui lähes koko elämänsä Helsingin Oulunkylässä. Hän lauloi ja kiersi jatkuvasti, mutta lapsilleen hän ei liiemmin laulanut. Kotona hän nautti halkojen hakkaamisesta, tytär Leena Rautavaara muistelee.

Rautiainen syttyy Rautavaarasta

Tapio Rautavaaran syntymästä tulee sunnuntaina kuluneeksi 100 vuotta. Rautavaaran tarina on todellinen köyhyydestä kansansuosiksi -kertomus.

Tapio Rautavaaran klassikot rouskuvat kuin kypsä vilja Tallarin tribuuttilevyllä

Muusikko Anssi Känsälä kuuli Tapio Rautavaaraa ensimmäisen kerran radiosta 1970-luvun puolivälissä. Yölinjalla jätti muistijäljen. Nyt vuosia coverkeikkoja elämässään tehnyt Känsälä julkaisi levyllisen Rautavaraa kansanmusiikkiyhtye Tallarin kanssa.

Tapani Kansa Rautavaaran tunnelmissa Urheilugaalassa

Tapio Rautavaara oli aikoinaan ”koko kansan Tapsa”. Sitä on myös Tapani Kansa, joka esitti Urheilugaalassa Rautavaaran tunnetuksi tekemän ”Kulkuri ja joutsen” -kappaleen.

Kiveen hakatut: Neljäs tuotantokausi

Kiveen hakatut -radiosarjan vuonna 2010 julkaistulla neljännellä tuotantokaudella tutustuttiin 13 mielenkiintoiseen tarinaan.

Kiveen hakatut: Ensimmäinen tuotantokausi

Jouko Vuolteen ja Arto Terosen palkittu Kiveen hakatut -sarja sai alkunsa vuonna 2007, jolloin ohjelmaa kuultiin 12 jakson verran.

Markku sai olympiavoittajalta oman joululaulun mittatilaustyönä

Vuonna 1960 Markku Söderström, tuolloin vielä pikkupoika, sai kutsun lähteä levyttämään joululaulua aikansa supertähden Tapio Rautavaaran kanssa.

Pelialan Kalevala-leffahankkeessa ei muuta varmaa kuin hinku Hollywoodiin

Tällä viikolla julkaistu Suomen suurimpien pelifirmojen Supercellin ja Rovion työntekijöiden vapaa-ajan hanke, Kalevala-elokuvien trilogia, on vielä vailla käsikirjoittajia, pysyvää tuottajatiimiä ja varmoja rahoittajia. Ylen aamu-tv:n Tähtihetkessä vierailleen tuottaja Ariyuki Suzukin mukaan hankkeen tiimoilta on kuitenkin jo soitettu Hollywoodiin.

Omaperäinen hotelli Forssasta pääsi tv-julkuksi: ”Uteliaat tulevat nyt katsomaan meitä”

Forssassa on pieni yksityinen hotelli Maakunta, jossa yöpyivät aikoinaan entinen Helsingin kaupunginjohtaja Erik von Frenckell ja hänen rakastajattarensa Tabe Slioor, viulisti Heimo Haitto, Tapio Rautavaara, näyttelijä Emmi Jurkka ja Miss Universum Armi Kuusela. Keskiviikkoiltana hotellia pyörittävä pariskunta ovat itse hetken aikaa tv-julkkuja.

Pekka Räty nauttii omalla näyttämöllä

Monologi kesäteatterissa ei takaa jonoja lippuluukulle, mutta silti näyttelijä Pekka Räty on tyytyväinen valintoihinsa. Räty näyttelee hänelle kirjoitettua monologia Enon kesäteatterissa. Ikiomassa teatterissa on täydelllinen taiteilijan vapaus.

Oulunkylä juhlii jälleen Rautavaaran keihäskultaa

Lontoon olympialaisten miesten keihääheiton voitti Tapio Rautavaara. 66 vuoden takaisten kisojen voittotulos oli 69,77. Helsingin Oulunkylässä juhlitaan olympiavoittajaa ja mietitään, miten Rautavaaran saavutukset olisi jatkossa huomioitava.

3.3. Teeman Elävä arkisto: Tapio Rautavaara 100 vuotta

Tapio Rautavaara oli tuttu viihdyttäjä.

Teemalauantai: Juhannustanssit

Juhannuslauantai 2014 sujuu iskelmäelokuvakimaran tahdissa.

Vanhukset muistelevat: "Vapputansseja ei voinut jättää väliin!"

Sotavuosina tanssiminen oli Suomessa kielletty. Sodan jälkeen tanhuamiseen tuli lievennöksiä ja lopulta tanssiminen liitettiin vapun juhlintaan. Joensuun Koivupihan hoivakodin asukkaat muistelevat lämmöllä viettämiään vappuja.

Pekka Tiilikainen teki Rautavaaran näköisen levyn

Pitkän linjan rautalankamies Pekka Tiilikainen halusi tehdä ilmavan, suuren suosikkinsa Tapio Rautavaaran perintöön nojaavan levyn. Syntyi Kaislarantaan–levy, jonka hän määrittelee laulelmatyyppiseksi country-folkiksi. Se on maanläheistä musiikkia elämänläheisesti esitettynä.

Kommentti: Pitkämäen valinta muistuttaa netin fanipoikien toimintaa

Urheilutoimittajat ilmeisesti edelleen nukkuvat Jonni Myyrän tai Tapio Rautavaaran kuva tyynyn alla, kirjoittaa Yle Urheilun Jaakko Parkkinen.

Rakkaustarina Hiljaiset sillat Rauman Kaupunginteatteriin

Rauman Kaupunginteatterin keväässä nähdään romanttista rakkausdraamaa ja kuullaan Tapio Rautavaaran lauluja.

Tapsan Tahdit palasi juurilleen

Tapio Rautavaaran iskelmäperintöä kunnioittava kesätapahtuma Tapsan tahdit on muuttanut muotoaan, ajankohtaa ja järjestämispaikkaa. Kevyt musiikki soi Nokialla seuraavat kolme päivää.

Kaikkien aikojen mäkikotka täyttää 50 vuotta

Matti Nykänen täyttää keskiviikkona 50 vuotta. Nykästä pidetään yleisesti kaikkien aikojen parhaana mäkihyppääjänä.

Päivänsäteen ja Menninkäisen isän syntymästä 100 vuotta

Kriitikoiden halveksima ja kansan rakastama sanoittaja Reino Helismaa muistetaan erityisesti Tapio Rautavaaran levyttämistä lauluista.

Äänestys: Satumaan teksti on kaikkien aikojen paras

Vanhat mestarit jyräsivät, kun kansa valitsi Yle Radio Suomen ja Yle Teeman äänestyksessä kaikkien aikojen parhaan iskelmätekstin.

Yrittäjä: Kuljetusala kärsii vanhasta leimasta

Rekkamies on kohta sukupuuttoon kuoleva laji, mikäli alalle ei saada uutta verta. Raskas liikenne on jo pidemmän aikaa kärsinyt kuskipulasta, sillä nuoria on vaikea saada pysymään alalla. Alan yrittäjän mukaan kuljettajakato voi iskeä pian.

Janne Tulkki kiertää vanhainkoteja

Vanhusten parissa työskentelevät tietävät, mitä musiikki voi ikäihmisille merkitä. Se joskus suorastaan herättää eloon.

Mikä on kaikkien aikojen iskelmä?

Yle Teemalla alkoi maanantaina dokumenttisarja suomalaisesta iskelmästä. Kymmenosaisen Iskelmä-Suomi-sarjan tekijät haluavat lähestyä suomalaisille rakasta musiikkityyliä uudella tavalla tuomalla esiin esimerkiksi iskelmätähtien kovaa työntekoa.

Kohtalon tähdet ovat iskelmä-Suomen ikisankareita

Elävän arkiston kooste taustoittaa Iskelmä-Suomi-sarjaa.

Minkälainen oli "kaikkien tuttu" Tapio Rautavaara?

Koko kansan suosikista Tapio Rautavaarasta on julkaistu uusi elämäkerta. Lasse Erolan kirjassa kerrotaan, miten köyhistä oloista lähteneestä Rautavaarasta tuli yksi kotimaisen populaarikulttuurin ikoneista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle