Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kysely: Vain noin joka seitsemäs helsinkiläinen halukas muuttamaan muualle

Helsingin suosituimpia kohteita ovat Eira, Ullanlinna ja Kaivopuisto.

Katso, tää on Helsinki, sun ikioma Stadisi!

Onnea 470-vuotiaalle Helsingille!

Eteläiseen Helsinkiin tulee merenrantahuoneistoja jopa 7600 asukkaalle – miljoonaluokan raideinvestointi Hernesaareen etenee jo tänä vuonna

Kaupunginvaltuusto edellytti kaavan hyväksyessään, että selvityksiä alueen moitituista liikennejärjestelyistä jatketaan.

Partial closure at some Finnish schools and universities due to coronavirus

Some schools in Tampere, Helsinki, Espoo, Turku and elsewhere will offer distance learning, but most remain open.

Yksi Helsingin vanhimmista kouluista korjataan – Tehtaankadun ala-asteen sisäilmaongelmat halutaan kuriin

Tehtaankadun ala-asteella Etelä-Helsingissä on kärsitty pahoista sisäilmaongelmista. Nyt koulu korjataan yli 15 miljoonalla eurolla. Remontti alkaa kesällä 2020.

Helsinkiin rakennetaan uusi raitiotie Hietalahdesta Hernesaareen

Liikennöinnin on tarkoitus alkaa jo kahden vuoden päästä.

Legendaarinen nelosen spora siirtyy pois Mannerheimintieltä – uudet pikaratikat raivaavat vanhat linjat pois tieltään

Jos Helsingin bulevardisointi etenee ja pikaraitiotiet toteutuvat, Munkkiniemestä pääsee tulevaisuudessa nelosen ratikalla Töölöntorin kautta ehkä Eiraan.

Katuremontti tuo muutoksia Laivurinkadun ja Tehtaankadun risteykseen Eirassa

Alueen asukkailta on tullut paljon palautetta risteyksen nykyisistä liikennejärjestelyistä.

Jasper Pääkkösen Löyly-kompleksi ei jää Hernesaaren ainoaksi vetonaulaksi Helsingissä – Tältä alue näyttää ilmakuvissa nyt, mutta pian se mullistuu täysin: tulossa uimaranta, ravintoloita ja koteja yli 7 000 ihmiselle

Hernesaaren ensimmäiset asunnot saattavat olla valmiina jo kuuden vuoden kuluttua. Rakennustyöt mylläävät myös lähialueen liikenteen, kun Telakkakadun rakentaminen raitiovaunua varten alkaa tänä syksynä.

Villieläinsairaalan kuutteja lihotetaan rantakuntoon – "Mitä plösömpi kuutti, sen parempi"

Villieläinsairaalaan tuodut riutuneet tai loukkaantuneet norpat vahvistuvat päivä päivältä. Somesta tuttu Eira-kuutti on kuitenkin edelleen letkuruokinnassa, koska se kelpuuttaa vain elävät kalat ateriakseen.

Rannalla lepäävä kuutti on söpö, mutta äkäinen ja purema voi aiheuttaa vaikean tulehduksen, muistuttaa Korkeasaaren väki

Osa harmaahylje-emojensa vasta vieroittamista kuuteista tarvitsee ihmisen apua, mutta amatöörin ei pidä niihin kajota.

Rantaan pyrkinyt pikkukuutti keräsi ihailijoita Helsingissä pitkänäperjantaina

Kymmenet ihmiset ihastelivat rannalle kivunnutta kuuttia Eiranrannassa.

Thursday's papers: MPs' parachute pensions, food bank changes and house prices in Helsinki

Papers on Thursday include stories on plans to stop generous pensions for ex-MPs, changes to bread lines in Helsinki, and a look at cheap flats in the capital.

Näin HSL:n joukkoliikenne muuttuu: Katso vaikuttavatko muutokset sinun arkeesi

Kiistelty bussilinja 71 saattaa sittenkin säilyä nykyisellään. Helsingin seudun liikenteen eli HSL:n hallitus on päättänyt tänään tiistaina uudesta liikennöintisuunnitelmasta.

Mies Jakomäessä kuolee 7 vuotta aikaisemmin kuin mies Ullanlinnassa – Niillä, joilla menee huonosti, menee todella huonosti

Helsingissä erot siinä, minkä ikäisenä kuolema korjaa, ovat suuret. Tutki täältä, kuinka vanhoiksi Helsingin kaupunginosissa keskimäärin eletään.

Rakennusvirhe kasteli Jätkäsaaren Pitsitalon – "Tämä oli selkeästi meidän vastuulla"

Asunto-osakeyhtiöt joutuvat monesti turvautumaan riitatilanteissa lakitoimistojen apuun. Rakennusvirheiden selvittelyssä ollaan valmiita vaikka raastupaan saakka.

Näin olisi asunut Suomen kuningas – video

Jos Suomeen olisi tullut aikoinaan kuningas, hän asuisi hulppeissa tiloissa Tehtaankadulla Helsingin Eirassa. Huvila päätyi kuitenkin Italian Suomen-suurlähettilään virka-asunnoksi. Suurlähettiläät esittelevät kotejaan osana torstaina käynnistyvää Helsinki Design Week -tapahtumaa.

Sun juttu: Helsingin kaupunginosat kantavat nimessään jumalattaria ja taisteluja, mutta mihin katosi etelä Sörnäisistä?

Sun juttu -sarjassa selvitetään tällä kertaa Helsingin kaupunginosien nimien alkuperää.

Finland's unacknowledged problem: Alcoholism

A leading medical expert says that one million people in Finland suffer the effects of substance abuse, whether as a bystander or an addict, as many people are reluctant to interfere when someone they know has a drinking problem. Recent statistics indicate a 30 percent increase in the number of medical treatments required because of an accident or medical condition caused by alcohol.

Asuntojen hinnat jatkavat eriytymistään – katso, missä Helsingin kalleimmat ja halvimmat asunnot ovat

Vanhojen osakeasuntojen hinnat jatkoivat nousuaan alkuvuonna. Voimakkainta nousu on jo entuudestaan kalliilla alueilla.

Kielitaito ratkaisee, työllistyykö maahanmuuttaja vai ei

Maahanmuuttajien työllistymistä vaikeuttaa se, että Suomen taloustilanne makaa taantumassa. Hallitus ja virkamiehet yrittävät jouduttaa kotouttamista, sillä kielitaito ratkaisee, löytyykö maahanmuuttajalle töitä vai ei.

Kuusi kuvaa Krista Mikkolan elämästä

Krista Mikkola korostaa suoria kohtaamisia.

"Tunnen itseni vapaaksi Helsingissä, tässä pienessä suurkaupungissa"

Helsinkiläiset esittelevät suosikkipaikkojaan dokumentissa

Helsingin uusin yleinen sauna "Löyly" kuumenee merenrannassa

Helsingin Hernesaareen on rakentumassa kaupungin viimeisin yleinen sauna. Edellisen yrittäjän piti aloittaa rakentaminen jo viime syksynä, mutta toisin kävi. Nyt asialla on tunnettu näyttelijäkaksikko, joka aikoo pystyttää Eiranrannan tuntumaan kolmen saunan kompleksin.

Calamari Union 30 vuotta – Teemalauantai 7.3.2015

”Itkuvirsien aika on ohi. Lähdön aika on koittanut.”

Helsinki apartment price 37 times higher than in Pieksämäki

An examination of real estate listings revealed a wide disparity between the priciest and most affordable flats in Finland. Cheapest two-room apartment: 16,000 euros; most expensive: 685,000 euros.

Kaksioilla hirvittävät hintaerot: halvin 16 000 euroa, kallein 685 000 euroa

Helsingin neliöhinnalla saa Pieksämäeltä 37 neliötä.

Helsinki invests in new public sauna in Hernesaari

The construction of a new public sauna on the Hernesaari shore is scheduled to begin in the coming weeks. The objective is that the sauna would be complete in time for next summer’s sauna season.

Kirjailijat kertovat mikä on Helsingin noirein paikka

Helsinki Noir -kirjan kirjailijat löytävät synkkien tarinoiden tunnelmaa hyvin erilaisista paikoista. Noir-tunnelma ei synny pelkistä sateisista kaduista tai syrjäkujien syvistä varjoista. Ensi viikolla Suomessa julkaistavan antologian kirjoittajat kertoivat Yle Uutisille, mikä heidän mielestään on Helsingin noirein paikka.

Financial Times praises Helsinki

An in-depth Financial Times article on property in Helsinki casts the city in a favourable light. Areas looked at include Arabianranta, Kalasatama, West Harbour, and Eira.

Financial Times kehuu Helsingin maasta taivaaseen

FT:n perjantaina julkaistussa artikkelissa suitsutetaan yksityiskohtaisesti Arabianrantaa, Kalasatamaa, Länsisatamaa ja Eiraa.

Helsinki innostaa lisärakentamiseen

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä toivoo kaupunkilaisten innostuvan lisärakentamisesta ja muuttavan torjuvan asenteensa. Uudenmaan Yle Uutisten verkossa julkaisemaan karttaan tuli tällä viikolla 1500 ehdotusta uusista rakentamispaikoista pääkaupunkiseudulla.

Helsinki's Night of the Arts celebrates 25th quietly

Police say the annual event went smoothly and peacefully this time, as compared to some raucous past years.

Auto kaahasi Helsingissä - "Onnea matkassa, ettei kukaan jäänyt alle"

Silminnäkijöiden mukaan kyseessä on ollut kilpa-ajo, mutta toisen auton osuus tapahtumiin ei ole vielä tarkasti selvillä.

Tutkija varoittaa: Kaupunginosatappelut tekevät paluuta

Kaupunginosaylpeys on nostamassa päätään nuorison keskuudessa. Nuorisotutkijan mukaan kaupunkeihin on jo syntynyt reviirejään puolustavia jengejä. Esimerkiksi Helsingissä reviiriajattelu kärjistyi takavuosina kaupunginosatappeluiksi.

Helsinkiläisestä aikuislukiosta on löytynyt tarttuva tuberkuloosi

Helsingin Eiran aikuislukion oppilaalla on todettu tartuttava keuhkotuberkuloosi. Mahdollisia lisätartuntoja selvitetään.

Helsinki says goodbye to 3B/3T trams

Helsinki City Transport is renaming its downtown 3B and 3T trams this summer to help avoid confusion.

Nunnien lastentarhassa kansainvälisyydellä on pitkät perinteet

Toimittaja tutustui nunnien arkeen Suomessa vuonna 1962.

Verkko-opiskelu kiinnostaa kielten opiskelijoita

Verkko-opetus on yritysten suosiossa joustavuutensa ja edullisuutensa vuoksi. Myös oppilaitoksissa verkko-opiskelu on lisääntynyt lähiopetuksen rinnalla.

Aktivistit uhkaavat uusilla talonvaltauksilla

Helsingin yliopiston Franzenia-rakennuksen vallanneet aktivistit lupaavat poistua tiloista iltaan mennessä. Valtaukset eivät kuitenkaan jää tähän, vaan uusia on luvassa ehkä jo tänään.

Tulevaisuudessa raitioyhteys ehkä Eirasta Pasilaan

Helsinki pohtii uusien raitiovaunuyhteyksien rakentamista ydinkeskustaan. Kaupunki selvittää muun muassa pitäisikö Fredrikinkadulle rakentaa raitiotie Bulevardilta Kamppiin.

Helsinki tarvitsee lisää lumenvastaanottopaikkoja

Paikkoja on tarkoitus perustaa eri puolille kaupunkia. Rakennusvirasto on kartoittanut 28 paikkaa, jotka soveltuisivat lumenvastaanottopaikoiksi.

Helsinki voi napata osan Hollywood-elokuvasta

Helsingin miljöö voi päätyä suuren budjetin elokuvaan. Ulkomaalaiset elokuvantekijät ovat kiertäneet kaupungissa katselemassa tulevien elokuvien kuvauspaikkoja mm. Kaivopuistossa, Eirassa ja Katajanokalla.

Helsingissä juostaan ja pyöräillään kilpaa viikonloppuna

Moni urheilija ja kuntoilija pyrkii voittamaan itsensä, ja samalla muutaman muunkin Helsingissä viikonloppuna. Liikkeellä on niin pyöräilijöitä, juoksijoita kuin triathlonistejakin kolmessa eri kisassa.

Aikuiset maahanmuuttajat tarvitsevat peruskoulutusta

Aikuisille maahanmuuttajille tarkoitetuille peruskouluopinnoille on kova kysyntä. Eiran aikuislukiossa Helsingissä peruskoulun päästötodistuksen sai perjantaina neljäkymmentä maahanmuuttajaa. Monien opiskelijoiden opinnot ovat keskeytyneet kotimaassa.

Padel – tulevan olympialajin hurmaa

Kun eräänä maaliskuisena keskiviikkona kaartelin autolla Helsingin Eiranrannan läheisyydessä padel-kenttää etsiskelemässä, en täysin arvannut millaisen persoonan oppiin hetken kuluttua olin pääsevä. Toki olin puhelimessa vaihtanut pari sanaa Suomen Padel-liiton toiminnanjohtajan Piukku Kopileffin kanssa tulevasta kuvauskeikasta lajin parissa, mutta kasvotusten tapaaminen oli varsinainen viikon piristysruiske.

Jarkko Sipilä: Seinää vasten

Jarkko Sipilän dekkarissa Seinää vasten poliisi liikkuu harmaalla vyöhykkeellä. Ataripoliisi Suhonen soluttautuu lahtelaisena pikkukonnana rikollisten joukkoon. Sipilä pohtii tässä rikosromaanissaan, miten pitkälle poliisi voi mennä ja missä kulkee laillisen ja laittoman raja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle