Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mainosammattilainen haamukirjoitti keksittyjä profiileja deittipalvelulle: “Se oli urani sydäntäsärkevin tilaus”

Tutkija pitää moraalisesti kyseenalaisena tilannetta, jossa käyttäjä luulee avautuvansa asioistaan todelliselle henkilölle.

Heli Nevakareen joulukalenterissa tavataan artisteja Samuli Edelmannista Kaija Koohon

Viihdeohjelmien joulukalenterissa tavataan huippuartisteja.

Uutisvuoto lopettaa – syksyllä luvassa uutta asiaviihdettä

Kevään aikana Uutisvuotoa nähdään Ylen TV1:ssä vielä kymmenen jaksoa.

Vielä 10 kertaa Uutisvuotoa – syksyllä luvassa uutta viihdettä lauantai-iltaan

Uutisvuoto on viihdyttänyt suomalaisia jo 20 vuotta.

Jari Tervo viimeisen kerran Uutisvuodossa – takana 19 vuoden viihdeputki

Jari Tervon nähdään viimeisen kerran Uutisvuodossa.

Pikkukapakan keskusteluilloissa vaikuttava vieraslista: Sauli Niinistökin jätti terveisensä baarifilosofien vieraskirjaan

Hämeenlinnassa Perjantai-Parlamentti on vetänyt vieraita valtakunnan tieteen, taiteen ja politiikan huipulta – ja uskolliset vakiokuuntelijat Kirsin ja Jukan.

Uutisvuodossa lopettava Jari Tervo: "Olen saanut riittävästi ruutuaikaa tähän elämään"

Ohjelman tekeminen alkoi Tervon mukaan viedä liikaa aikaa kirjailijan työltä.

Tervo jättää Uutisvuodon

Jari Tervo on vuonna 1998 alkaneen ohjelman viimeinen mukana oleva alkuperäisjäsen.

Tommy Tabermannin runot saarnaavat rakkautta nyt äänitteellä

Äänekoskelainen lausuja Maija Piitulainen on koko aikuisikänsä kantanut Tommy Tabermannin runoja taskussaan. Hän on lausunut Tabermannin rakkaudentäyteisiä runoja monenlaisilla lavoilla, omien sanojensa mukaan savutuvista kristallilamppujen alle. Jo runoilijan elinaikana Piitulainen sai luvan koostaa runoista äänilevyn, jota työstettiin vuosina 2009–2010. Tabermannin kuolema keskeytti levynteon, mutta nyt surutyö on tehty, ja runojen on taas aika elää.

Mestaripainija hauskuutti runonlausunnalla

Entinen mestaripainija Pertti Ukkola tunnetaan myös runoilijana. Toki hän sanoi olevansa runoilijana samantasoinen kuin Tommy Tabermann painijana. Ukkola ei halunnut Urheilugaalassa lausua omaa tuotantoaan ”koska laatu ei välttämättä ole hyvä”, mutta lainasi vapaasti muotoillen ystävänsä Erkki Alajärven runoa.

Facebook-runot siivittävät Hannan haaveita todeksi – perheenäidin matka kirjoittajaksi on alkanut

Mikkeliläinen Hanna Lind perusti facebookiin Kun sanat riittävät -runosivuston. Parin kuukauden aikana tykkäyksiä on kertynyt jo yli 5000.

Perjantaiparlamentti on vuoden kulttuuriteon arvoinen Hämeessä

Dialogi on elämänasenne, sanoo palkittua Perjantaiparlamenttia kuusi vuotta Hämeenlinnassa vetänyt Johannes Ojansuu. Keskusteluiltojen vieraina on ollut oman alansa asiantuntijoita Sauli Niinistöstä Jaakko Hämeen-Anttilaan.

Tabermann soi kirkossa

Tommy Tabermannin runojen arkisuus viehättää Susanna Haavistoa ja Eija Ahvoa, jotka tulkitsevat tänään runoilijan tekstejä Kuokkalan kirkossa.

Runoviikko muistelee Tommy Tabermannia

Lahden runoviikko levittäytyy tällä viikolla laajasti pitkin kaupunkia. Runoviikko järjestetään nyt jo kahdeksannen kerran. Suurimman huomion runoviikon tapahtumista on saanut Tommy Tabermann-ilta.

Kansan rakastama runoilija Tommy Tabermann on poissa

Suomalainen kirjallisuus koki menetyksen heinäkuussa, kun runoilija ja kansanedustaja Tommy Tabermann kuoli. Aivokasvaimesta kärsinyt Tabermann tuli tunnetuksi etenkin rakkausrunoistaan ja TV1:n Uutisvuoto-ohjelmasta.

Tabermannin runokirjaa ei julkaista tänä syksynä

Runoilija-kansanedustaja Tommy Tabermannin viimeistä runokirjaa ei julkaista ainakaan tänä syksynä. Asiasta kertoi tiistain Iltalehti, ja myöhemmin kustannusosakeyhtiö Otava vahvisti asian tiedotteessaan.

Eduskunta hiljentyi muistamaan Tabermannia

Eduskunta aloitti syysistuntokautensa tiistaina muistamalla kesällä edesmennyttä SDP:n kansanedustajaa, runoilija Tommy Tabermannia. Varapuhemies Seppo Kääriäinen (kesk.) piti muistopuheen, minkä jälkeen eduskunta piti hiljaisen hetken.

Eduskunta hyväksyi Vanhasen eronpyynnön

Keskustan kansanedustaja, entinen pääministeri Matti Vanhanen on saanut vapautuksen kansanedustajan tehtävistään. Syysistuntokautensa tiistaina avannut eduskunta myönsi Vanhaselle eron yksimielisesti.

Parliament Begins Busy Autumn Session

Parliament began the final session of its four-year term on Tuesday. With elections seven months away, the legislature has an intense schedule of bills to consider -- beginning with the 2011 state budget next week.

Eduskunnan syysistuntokausi alkaa tänään

Eduskunnan syysistuntokausi käynnistyy tänään. Ensimmäisenä tehtävänään eduskunta myöntää eron entiselle pääministerille Matti Vanhaselle. Uusina kansanedustajina aloittavat Risto Kuisma (sd.) ja Mauri Salo (kesk.).

Kulttuurilehtikatsaus 9.8.2010

Kulttuurilehtikatsauksessa pohditaan, asettelisiko Muumilaakson alkuperäisasukas tänä päivänä 3D-lasit silmilleen. Entä miksi olohuone on ekologinen paikka kamarikonsertin järjestämiselle?

Tommy Tabermannin muistohetki aloittaa Lahden Runomaratonin

Lahden 15. Runomaratonin päätapahtuma käynnistyy maratonin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Tommy Tabermannin elämäntyön muistamisella. Näyttelijä Timo Kankainen esittää tilaisuudessa Tabermannin runoja.

Runomaraton hiljeni Tabermannin muistoksi

Lahden tämänvuotisen runomaratonin voitto meni teknikko ja toimittaja Mikko Turtiaiselle Nastolasta. Kilpailun nimi on Runoa ja ruisleipää. Kilpailuun tuli 2 000 runoa.

IL: Tommy Tabermann siunataan tänään Helsingissä

Runoilija ja kansanedustaja Tommy Tabermann siunataan tänään Helsingin Hietaniemen hautausmaan kappelissa. Iltalehden mukaan paikalla ovat Tabermannin perheenjäsenet ja lähimmät ystävät.

Kuisma parantaisi Uudenmaan tieverkkoa

Risto Kuisma (sd.) on aloittanut tänään kansanedustajan tehtävässä. Hän pyrkii liikennevaliokuntaan ja haluaisi parantaa Uudenmaan alempaa tieverkkoa.

Veteran MP and Labour Union Leader Replaces Late SDP Colleague

A new Member of Parliament takes office on Tuesday. Risto Kuisma has a long and colourful career in politics and the labour union movement..

Risto Kuisma esitti valtakirjansa

Risto Kuisman (sd.) nousu varasijalta kansanedustajaksi kuun alussa kuolleen Tommy Tabermannin tilalle on tullut virallisesti voimaan. Kuisma on esittänyt valtakirjansa eduskunnan puhemies Sauli Niinistölle tänään.

Tommy Tabermann: Jätä siemen, älä haavaa

Tommy Tabermann Maarit Tastulan haastateltavana 2009.

Tommy Tabermann: Hyvä aistillinen kokemus on kuin ylösnousemus

Runoilija ja kansanedustaja Tommy Tabermann oli erotiikan ystävä ja rakkauden apostoli. Tabermannille rakkaus oli seksuaalista ja seksuaalisuus rakkauden täyttymys. Hän kertoi ajattelustaan Hämeenlinnassa Perjantaiparlamentissa huhtikuussa 2009. YLE Radio Häme lähettää ohjelman uusintana perjantaina 9. heinäkuuta kello 16.40.

SDP:n Urpilainen: Tabermann kuului kansanliikkeen henkisiin valmentajiin

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen suree blogi-kirjoituksessaan kansanedustaja Tommy Tabermannin menehtymistä. Urpilaisen mukaan Tabermann oli hänen ystävänsä, tukijansa ja työtoverinsa.

Last Verse for Tommy Tabermann

The well-known poet and member of parliament Tommy Tabermann passed away Friday at the age of sixty-two. Tabermann had been diagnosed with a malignant brain tumor last autumn.

Tommy Tabermann on kuollut

Runoilija ja kansanedustaja Tommy Tabermann on kuollut. Tabermann syntyi 3. joulukuuta 1947 Tammisaaressa. Hän oli kuollessaan 62-vuotias.

Ylioppilaskokelaat kirjoittivat uusavuttomuudesta

Kevään ylioppilaskokelaiden urakka jatkui maanantaina äidinkielen esseekokeella. Valittavana oli monipuolisia ja ajankohtaisia aiheita, kuten pitäisikö verkossa kirjoittavan esiintyä omalla nimellään. Aineistotehtävien joukossa oli muun muassa Tommy Tabermannin teksti Avuttomien armeija, jonka pohjalta pohdittiin uusavuttomuutta.

Tabermann vaihtoi kustantajaa

Tommy Tabermann on siirtynyt Otavan kirjailijaksi. Tabermannin neljäkymmentä vuotta kestänyt suhde Gummerukseen päättyy.

Runopojan haave toteutui

Joulukuussa pieksämäkeläinen Jani Sirkiä sai yhden suuren haaveensa toteutettua. Tuolloin julkaistiin hänen esikoisrunoteoksensa Leima. Jo kouluiässä alkanut runojen kirjoittaminen sai tuolloin ensimmäisen huipennuksensa ja vuosien aherrus palkkion.

Tommy Tabermann: Erotiikka - ilon vai kärsimyksen porteilla?

Runoilija ja kansanedustaja Tommy Tabermann on erotiikan ystävä ja rakkauden apostoli. Tabermannille rakkaus on seksuaalista ja seksuaalisuus rakkauden täyttymys. Hän vieraili Perjantaiparlamentissa huhtikuussa 2009.

Kata Kärkkäinen: "Seksielämästä kirjoittelu tuntuu raiskaukselta"

Kirjailija Kata Kärkkäisen mielestä tunnettujen henkilöiden on voitava asettaa rajat sille, miten pitkälle yksityisen alueelle julkisuus tunkeutuu. Kärkkäinen uskoo, että pelisäännöistä hyötyy myös media.

Tommy Tabermann ja naaraan voima

Suomen kansan rakastama kirjalija Tommy Tabermann kantaa huolta aidon yhteisöllisyyden katoamisesta. Tabermannin Naaras-romaanin kyläyhteisön kuvauksessa on vaikutteita kirjailijan omista lapsuuden muistoista.

Kirjanystävän taivas aukeni

Pienkustantamot ovat suuria kustantamoja näkyvämmin esillä tänään alkavilla Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla. Suurilla kustantamoilla kuten Otavalla ja Tammella ei ole tämän vuoden messuilla omaa osastoa.

Tommy Tabermann sairastui vakavasti

Runoilija, kansanedustaja Tommy Tabermann on sairastunut vakavasti. Hänellä on todettu aivokasvain. Tabermann kertoo asiasta Iltalehden haastattelussa.

Tommy Tabermannin lakialoite rakkauslomasta

Rakkauskansanedustaja Arto Nybergin haastateltavana.

Tänään mennään pussauskoppiin!

Vanha lastenloru herää henkiin Taiteiden yössä. Pussauskoppia voi testata eduskuntatalon portailla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle