Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Urheilugaalasta tunnustusta eteläpohjalaisille – Tuulikki Kangasluomasta urheilun hyväntekijä ja Petra Ollista esikuva

Tuulikki Kangasluoma on "ekana ja vipana" paikalla. Petra Ollia kiitettiin avoimuudesta ja polun raivaamisesta huipulle.

Painilegenda Ukkolan suojatit heittelevät toisiaan trikoissa lumihankeen – "Pakko jossakin on treenata"

Painijalegenda Ukkola haluaisi lisää nuoria painin pariin, ja toivoo että painissa tulisi olympiamenestystä.

Painijalegenda Pertti Ukkola kantaa lompakossaan vieläkin äidiltä saatua viiden markan seteliä: "Kolmekymppiä on menny"

Ukkola päätti jo teini-ikäisenä Sodankylässä, että hänestä tulee olympiavoittaja.

Olympiavoittaja Pertti Ukkola valittiin kunniagalleriaan

Pertti Ukkola on saanut huomattavan kunnianosoituksen.

Ministeriö muisti ansioituneita urheiluihmisiä – Aravirralle, Jortikalle ja Suhoselle kultaiset ansioristit

Yhteensä 187 urheilun parissa ansioitunutta henkilöä sai ansioristin tai -mitalin.

Olympiavoittaja Pertti Ukkolalta rehellinen arvio Suomen painin tilasta: ”Olemme edelleen amatöörimaa 10 vuoden päästäkin”

Suomalaispainijat menestyvät vielä juniorisarjoissa. Loikka aikuisten sarjaan on pitkä, eikä menestys aina seuraa sinne asti.

Mamma mia – kahdeksas selostustoivekonsertti juhlapäivänä, toiveita jo nyt Areenassa

Sen selostuksen haluaisin kuulla toteuttaa kuuntelijoiden selostustoiveita itsenäisyyspäivänä.

Selostustoivekonsertti: "Auton ajamisesta ei tullut mitään, pysäytin pientareelle"

Pertti Ukkolan kultamitali Antero Viherkentän selostamana sai Petri Riponiemen maailman pysähtymään 40 vuotta sitten.

Nuorten Leijonien kultavalmentaja pääsi rallilegendan ja olympiavoittajan tenttiin - "Parempia kysymyksiä näiltä tulee"

Kolmen kovan kohtaamisessa rallilegenda Tommi Mäkinen ja painin olympiavoittaja Pertti Ukkola tarttuivat mikrofoniin. Jukka Jalonen pääsi tenttiin.

Olympiavoittajat Teurajärvi ja Ukkola saivat urheilijaeläkkeen

Kolarilainen olympiavoittaja Pertti Teurajärvi on saanut ylimääräisen urheilijaeläkkeen. Urheilijaeläke myönnettiin myös sodankylälähtöiselle olympiavoittajalle Pertti Ukkolalle.

Ensimmäiset urheilijaeläkkeet myönnettiin - lista täynnä legendoja

Vain Siiri Rantaselle myönnettiin täysi urheilijaeläke. Yhteensä 17 hakijaa pääsi eläkkeen piiriin.

Mestaripainija hauskuutti runonlausunnalla

Entinen mestaripainija Pertti Ukkola tunnetaan myös runoilijana. Toki hän sanoi olevansa runoilijana samantasoinen kuin Tommy Tabermann painijana. Ukkola ei halunnut Urheilugaalassa lausua omaa tuotantoaan ”koska laatu ei välttämättä ole hyvä”, mutta lainasi vapaasti muotoillen ystävänsä Erkki Alajärven runoa.

Olympiavoittaja Ukkola ihmettelisi suuresti painin pudottamista

Olympiavoittaja Pertti Ukkola ei jaksa uskoa siihen, että mikään muu laji ottaisi painin paikan. Hän arvioi, että säännöt ovat karkoittaneet suurta yleisöä lajin parista.

Elävä arkisto: Trikoissa telmivät miehet Suomen olympiahitti

Paini ja yleisurheilu ovat olleet Suomen menestyksekkäimpiä lajeja kesäolympialaisissa. Painijat ovat tuoneet kesäkisoista peräti 83 mitalia.

Pertti Ukkolan painiote pitää yhä

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Pertti Ukkola seuraa painin MM-kisoja paikan päällä Moskovassa. Katsomossa muistuvat mieleen omat kulta-ajat, joihin Sodankylän poikaa saattoi hyvinkin siivittää sukuvika.

Lapin Lukko aloittaa junnupainit

Lapissa painiharrastus on hiipunut vuosien saatossa. Nykyään paini on marginaalilaji, vaikka esimerkiksi Rovaniemellä on kaksi painiseuraa.

Paikalliset huippu-urheilijat kunniatehtävissä nuorten olympiafestivaalien avajaisissa

Euroopan nuorten olympiafestivaalit (EYOF) avataan tänäiltana Tampereella. Avajaisjuhlallisuuksien kunniatehtäviin osallistuu näyttävä joukko menestyneitä pirkanmaalaisurheilijoita.

Unelmien ja todellisuuden äärilaidoilla

Urheilu saattaa silloin tällöin tuottaa elämyksiä, muta silti suosittelen käyntiä Hannibalin kaupungissa USA:n Missourin osavaltiossa. Karthagolaiseen sotapäällikköön viittaava kaupungin nimi on siinä maisemassa huvittava sinänsä, mutta pitää muistaa, ettei uudisasukkailla aikanaan ollut muuta mahdollisuutta kuin keksiä nimi sieltä, missä omaa historiaa oli olemassa. Alkuperäisasukkaiden intiaaninimet kun eivät valkoiselle miehelle kelvanneet.

Ukkola ja Salomäki: Näpertely pois

Paini oli aikoinaan Suomen menestyslaji olympialaisissa. Nyt suomalaiset ovat jääneet kuusissa perättäisissä kisoissa ilman painin kultamitalia. Entiset painijasuuruudet ja olympiavoittajat Pertti Ukkola ja Jouko Salomäki puivat suomalaisen painin tilaa Aamu-tv:ssä.

Pertti Karppinen avasi kultatilinsä Montrealissa

Karppinen voitti kultaa yksikkösoudun tiukassa finaalissa.

Ukkola kritisoi Yli-Hannukselan valintaa kovin sanoin

Valtteri Moision jättäminen ilman kreikkalais-roomalaisen olympiakarsintapaikkaa 74-kiloisten sarjassa sai Moision valmentajan, olympiakultaa omalla urallaan painineen Pertti Ukkolan tuohtumaan. Karsintapaikan vei Marko Yli-Hannuksela.

Riimipuhvelit painivat runojen voimalla

YLE Urheilu kutsui olympiavoittaja Pertti Ukkolan ja maailmanmestari Tomas Johanssonin runo-otteluun. Miehet ovat koonneet runojaan "Raskaan sarjan runoja" -teokseen, jonka on toimittanut Erkki Alajärvi.

Tamperelaisseurat isännöivät PM-paineja

Suomalaispainijat hakevat Tampereen PM-paineista virtaa syyskuussa kisattaviin Kiinan MM-kisoihin. Kolmen tamperelaisseuran, KOO-VEE:n, TaPS:n ja TaVo:n järjestämät PM-painit kilpaillaan 12. elokuuta Pyynikillä.

Pertti Ukkola kaipaa palavaa halua

Painija tarvitsee huipulle pyrkiessään ja myös sinne päästessään kovaa kuntoa, hirveästi taitoa ja melkoisesti voimaa. Jos mestaripainija Pertti Ukkolaan on uskominen, niin enemmän kuin kuorrutusta kaiken päälle on palava halu.

Pietilä paini hopealle Vantaalla

Tampereen teknillisen yliopiston opiskelija Pasi Pietilä oli menestynein suomalaispainija Vantaan painicupissa sunnuntaina. Pietilä oli toinen 96 kilon sarjassa.

Lappalainen taisteli painikultaa

Tikkurilan Juha Lappalainen ja Tampereen Jesse Kekki tarjosivat Peräseinäjoen kreikkalais-roomalaisen painin SM-kisoissa huippuluokan painiviihdettä täpötäyden Ritola-hallin yleisölle.

Yli-Hannuksela odotetusti SM-loppuotteluun

Marko Yli-Hannuksela paini odotetusti 84-kiloisten loppuotteluun Peräseinäjoen SM-paineissa. Vastassa sunnuntaisessa finaalissa on Turun Janne Koivula, joka sijoittui viime vuoden SM-kisoissa kuudenneksi.