Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

henkilöautoja kahdessa jonossa puomin takana raja-asemalla

Epäily: Mies yritti viedä varastetun arvoauton Suomesta Venäjälle – jäljet johtavat Norjaan

Venäjän ja Norjan kaksoiskansalaista epäillään törkeästä kätkemisrikoksesta. Toyota Land Cruiser -auton hinta Suomessa on noin 50 000 euroa.

Pohjois-Karjalan rajavartioston partio seuraa, kun koira nuuhkii rajalinjaa.

Hontelo piikkilanka-aita ei estä ihmistä ylittämästä Suomen itärajaa – viranomaiset suunnittelevat nyt aitaa, jota ei niin vain ohiteta

Rajavartiolaitoksen tavoitteena on saada selvitys itärajan aitaamisesta valmiiksi pikavauhtia.

YIT:n Teemu Lavikka ja Toivo Lavikka keräämässä roskapihdeillä roskia jätesäkkeihin Kotkan Sutelassa.

Sadan euron aurinkolasit, virtsapulloja ja dildo – tällainen on roskankerääjien saldo valtatiellä, joka johtaa Venäjän rajalta kohti Helsinkiä

Itärajan lähellä seiskatiellä roskia siivoavat kertovat jätemäärän vähentyneen noin kolmanneksella aikaisemmasta. Tähän syynä on hiljentynyt raja ja vähäisemmät liikennemäärät.

Autoja saapumassa Suomeen Nuijamaan raja-asemalla.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto käyttää hallituksen myöntämää lisärahoitusta valvontajärjestelmään ja -tekniikkaan – itärajan valvonnan merkitys korostuu entisestään

Hallitus päätti eilen keskiviikkona merkittävästä lisärahoituksesta rajavalvontaan. Kaakkois-Suomen rajavartiostossa lisärahoituksella esimerkiksi parannetaan ja täydennetään rajavartiomiesten henkilökohtaisia suojavarusteita.

Vaalimaan raja-aseman ja tullin kyltti

Venäläismedian mukaan Suomi pysäytti Vaalimaalla arvotaulukuljetuksia matkalla rajan yli – Tulli vaikenee

Tulli lähetti tänään kutsun tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan Vaalimaalla takavarikoiduista pakotteiden alaisista tuotteista. Tulli ei kuitenkaan vahvistanut, että tilaisuus liittyisi taidemaalauksiin.

henkilöautoja kahdessa jonossa puomin takana raja-asemalla

Koronatestaus itärajan rajanylityspaikoilla loppuu huomenna: "Koronan voi saada melkein mistä vain"

Rajatestauksesta oltaisiin kuitenkin oltu luopumassa joka tapauksessa kevään aikana.

Autoja saapumassa Suomeen Nuijamaan raja-asemalla.

Ukrainan kansalaisia tulee nyt Suomeen Venäjän kautta – raja-aseman tietojen mukaan Venäjä on ollut osalle ainut mahdollinen pakotie

Osa Venäjältä Suomeen tulleista Ukrainan kansalaisista on rajavartioston mukaan myös asunut Venäjällä.

Penkin päällä pipo ja reppu.

Ukrainalaisen Andrein perhe pakeni sotaa Venäjän kautta Suomeen – itärajalle saapuu nyt pelokkaita ja hämmentyneitä matkustajia Siperiasta asti

Ennen itärajan yli tultiin ostoksille ja rentoutumaan. Nyt sen yli kulkee reitti turvallisempaan maailmaan.

henkilöautoja kahdessa jonossa puomin takana raja-asemalla

Liikenne itärajalla jatkuu aiempaa vilkkaampana – erityisesti Allegro-junat vetävät matkustajia: "Ihmisten tarpeet lähteä liikkeelle ovat mitä moninaisimmat"

Alkuviikosta Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla on kirjattu yhteensä noin 6 100 rajanylitystä. Rajavartiosto arvioi rajanylitysliikenteen pysyvän nousseella tasolla jonkin aikaa.

venäläinen bussi raja-asemalla talvella. Bussin vieressä kävelee rajavartija ja rajanylittäjiä

Tältä näyttää itärajan vilkkaimmalla rajanylityspaikalla nyt – toimittajamme raportoi ihmisten reaktioista

Vaalimaan rajanylityspaikan kautta saapuu nyt Suomeen helpottuneita, mutta synkkäilmeisiä ihmisiä. He ovat lähteneet pois Venäjältä kohti kotimaatansa.

Venäjältä saapuvaa liikennettä Nuijamaan raja-asemalla.

Tilanne Suomen raja-asemilla kääntyi ylösalaisin alle viikossa – ihmiset pakenevat nyt Venäjältä Suomen kautta

Venäjältä poistuu nyt useiden maiden kansalaisia. Rajavartiosto odottaa henkilöautojen ja bussien määrän lisääntyvän kaakkoisrajalla. Rajanylittäjät suuntaavat Helsinki-Vantaalle tai satamiin.

Outlet-kauppakeskus Zsar Vaalimaalla.

Itärajalla toimiva ostoskylä Zsar lakkasi odottamasta venäläisasiakkaita takaisin – siirtyi luksusbrändeistä kotimaisiin liikkeisiin, joihin toivotaan suomalaisia

Ostoskylän emoyhtiöllä ja kiinteistöyhtiöllä on niskassaan miljoonavelat, mutta tämä ei ole säikäyttänyt suomalaisyrityksiä.

Skandinavian Shopping Center Vaalimaalla

Virolahti myöntää Vaalimaan ostoskeskuksille lisää aikaa vuokranmaksuun – maavuokrien huojentamiseen ei ole varaa

Zsar Outlet Village ja Skandinavian Shopping Center pyysivät Virolahdelta huojennusta maavuokriin. Virolahden kunta katsoi, että nykyisessä taloustilanteessa maksuajan antaminen on enintä, mitä kunta voi tehdä.

Zsar Outlet Village -kauppakeskus Virolahdella Vaalimaalla.

Virolahti on myöntämässä Zsar-ostoskylälle ja Scandinavian Shopping Centerille lisää maksuaikaa mutta ei helpotuksia vuokriin

Virolahden kunnanhallitus käsittelee tänään Vaalimaan ostoskeskusten Zsar Outlet Villagen ja Skandinavian Shopping Centerin maavuokrien huojennuspyyntöä. Kunnanjohtajan mukaan Virolahden taloudellinen tilanne ei mahdollista vuokrien alentamista.

Sähköpotkulauta katukivetyksellä Narinkkatorilla Helsingissä heinäkuisena aamupäivänä.

Tuesday's papers: Nato support, border shopping and scooter injuries

Tuesday's papers follow a theme from Monday's Nato visit.

Rajavartiolaitoksen stop-kyltti itärajalla

Kaksi Sri Lankan kansalaista yritti maahan laittomilla papereilla Vaalimaalla – kaksikko tunnusti esitutkinnassa

Rikosepäily paljastui Vaalimaan rajanylityspaikalla syyskuun lopulla, kun kaksi srilankalaista henkilöä saapui Venäjältä Suomeen linja-auton kyydissä.

Koronan näytteenotto paikka Nuijamaan raja-asemalla

Kaakkoisrajalla on varauduttu henkilöliikenteen lisääntymiseen, kun koronaviruspandemia helpottaa

Henkilöliikenne Suomesta Venäjälle lisääntyy kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun valtioneuvosto arvioi uudelleen terveysturvallisuuden ulkorajoilla ja tekee siitä päätöksen.

Vaalimaan raja-asema Vaalimaalla Virolahdella.

Russia rolls out electronic tourist visa for land border points

However, the new rules will not come into effect until Russia opens its borders more widely to tourists after the pandemic subsides.

Hoitaja työskenteli Messukeskuksen drive-in-koronatestauspisteellä 2. heinäkuuta.

Koronatapausten määrä ei juuri nyt kasva Kymenlaaksossa – tilanne silti vakava

Kymenlaakso jatkaa edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Viimeisen kahden viikon aikana tartuntamäärät eivät ole nousseet, ja viimeisen viikon aikana määrissä on ollut jopa hienoista laskua. Tilanne on silti vakava.

Autojono Vaalimaan raja-asemalla.

MaRa kantelee EM-kisaturistien koronatestit Vaalimaalla keskeyttäneen Kymsoten toiminnasta – toimitusjohtaja Timo Lappi: ''Viranomaiset eivät voi toimia tällä tavalla''

Kymenlaakson sote-kuntayhtymä Kymsote keskeytti jalkapallon EM-kisoista Venäjältä palanneiden turistien koronatestit Vaalimaan rajanylityspaikalla kesäkuussa rajan ruuhkautumisen vuoksi.

Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattajia Pietarissa.

Rajalla ilman koronatestiä jääneiden EM-kisaturistien asuinkunnissa ilmeni epäselvyyksiä – lähes 90 löytyikin Espoosta

Ylelle toimitetussa listassa virheitä oli etenkin pääkaupunkiseudun luvuissa. Kymsote selvittää asiaa parhaillaan.

Autojono Vaalimaan raja-asemalla.

Ilman koronatestiä jääneet EM-kisaturistit asuvat yli 60 kunnassa ympäri Suomea – katso täältä koko lista

Kaikki kisaturistit eivät ole vielä käyneet koronavirustesteissä. Viime viikon tiistaina Suomeen palanneista ja testaamatta jääneistä kisaturisteista noin joka kolmas asuu pääkaupunkiseudulla.

Marja-Liisa Mäntymaa

EM-kisojen koronatartunnoista alkaneessa kuramyllyssä lentää nyt lokaa joka suuntaan – johtajaylilääkäri: "Tässä on hieman murjottu olo"

Osansa EM-kisaturismia ja koronakontrollia koskevasta palautteesta ovat saaneet niin viranomaiset, bussifirmat kuin Huuhkaja-fanitkin. Vaalimaan raja-asema ruuhkautui pahoin Venäjän rajalla ja noin 800 kisaturistia jäi testaamatta viime viikon tiistaina.

Autojono Vaalimaan raja-asemalla.

HUS doctor: Infections linked to St. Petersburg travel likely to rise

The number of infections traced back to travel from the Russian city has risen to 140 in Helsinki alone.

Sanna Marin

Pääministeri Marin on huolissaan Venäjältä tulleiden kisaturistien tautitapausmääristä: "Joka ikisen sieltä tulleen mentävä testiin"

Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemilla otetuissa näytteissä on todettu lähes sata koronatartuntaa. THL korostaa, että erityisesti Neva Toursin busseilla Pietarista palanneiden on vältettävä kontakteja kunnes testitulos valmistuu. Altistusuhka koskee 15 linja-auton matkustajia.

Autojono Vaalimaan raja-asemalla.

Venäjältä saapuneiden EM-kisaturistien karanteeni petti heti – yksi meni baariin ja yleisötapahtumaan, sitten selvisi koronatartunta

Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemilla otetuissa koronavirustesteissä on todettu viime päivinä noin 80 tartuntaa. Kaikkien testien tulokset eivät ole vielä valmistuneet. Kymsote muistuttaa, että jokaisen Pietarista saapuneen tulee pysyä karanteenissa.

Zsar -kauppakeskuksen ulkosivu.

Talousvaikeuksiin ajautuneen Zsar-ostoskylän yrityssaneerauksesta ei ole päästy sopuun – ehdoista väännetty pankin kanssa jo puoli vuotta

Outlet-kylä Zsarin ja sen tytäryhtiön yrityssaneerausmenettelyt ovat kestäneet jo puoli vuotta. Ohjelmaehdotusten määräaikaa on lykätty useaan otteeseen. Ostoskylä Zsarista kerrotaan, että lykkäys ei vaikuta toimintaan.

Autojono Vaalimaan raja-asemalla.

Dozens of coronavirus cases among football fans returning from Russia

The news follows reports that up to 800 travellers were allowed into Finland without being tested by Border Guard officials on Tuesday.

Bussiletka raja-asemalla.

Venäjän rajan ylittäneillä on todettu yli 80 koronatartuntaa – nyt yritetään tavoittaa ne 800 kisaturistia, jotka jäivät testaamatta

Valtaosa positiivisen koronatestinäytteen antaneista on tullut Suomeen Vaalimaan kautta, joka ruuhkautui tiistai-iltana pahoin EM-kisaturisteista.

Autojono Vaalimaan raja-asemalla.

800 kisaturistin testaamatta jättäminen oli ainoa mahdollinen ratkaisu – THL:n johtava asiantuntija: "Ovat todennäköisesti saaneet tartuntoja"

Tiistaina kumottiin pykälä, jonka mukaan kaikille rajan ylittäjille olisi tehtävä koronatesti. Kymsote päätti eilen jättää rajan ylittäneitä kisaturisteja testaamatta, jotta Vaalimaan rajanylityspaikan ruuhka saataisiin purettua kohtuullisessa ajassa.

Bussar står i lång kö vid finsk-ryska gränsövergångsstället i Vaalimaa.

Näin pahasti EM-kisaliikenteen ruuhkahuippu arvioitiin pieleen – tuhansia EM-kisaturisteja oli vastassa neljä koronatestaajaa

Rajanylitysliikenne Vaalimaalla ruuhkautui tiistai-iltana kuudelta. Suuri osa jalkapallon EM-kisojen paluuliikenteestä tuli paikalle yhtäaikaisesti. Ruuhkahuippu oli arvioitu otteluiden jälkeisiin öihin.

Bussiletka raja-asemalla.

Wednesday's papers: Border congestion, Sote vote, dramatic weather

Finland's press reports that health authorities on the Finland-Russia border let football fans through the crossing without Covid tests.

Bussiletka raja-asemalla.

Vaalimaan raja-asema ruuhkautui pahoin jalkapallofaneista: Sairaanhoitopiiri päätti päästää maahan ilman koronatestausta

Venäjältä palaavat jalkapalloturistit jäivät jumiin Vaalimaalla ruuhkautuneiden koronatestausten vuoksi, kunnes koronatestaus Kymsoten päätökselle lopettettiin ja rajan yli päästettiin ilman testausta. Koronatilanne on pahentunut Venäjällä viime aikoina.

Vaalimaan raja-aseman avoinna oleva portti Venäjän suuntaan.

EM-kisojen paluuliikenne on alkanut Venäjän rajalla – suurimpia ruuhkia odotetaan iltapäivällä: "Ihan hyvillä mielin siellä ollaan"

Viime yönä Vaalimaan ja Nuijamaan rajanylityspaikat olivat avoinna henkilöliikenteelle läpi yön. Nyt kummatkin rajanylityspaikat palaavat normaaleihin aukioloaikoihin. Kymsote muistuttaa matkustajia koronatestaus- ja karanteenikäytännöistä.

Vaalimaan raja-aseman koronatestistä kertova kangas.

Venäjältä kotiin palanneilta EM-kisaturisteilta on löytynyt useita koronatartuntoja – johtajaylilääkäri: "Toivottavasti busseissa on ilmastointi kunnossa"

Koronatilanne on pahentunut Venäjällä virusmuunnosten levitessä. Kymsote pyytää välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista ulkomaille, myös Venäjälle. Kymenlaaksossa kaikilla viikonlopun tartunnoilla oli yhteys ulkomaanmatkailuun.

Nuijamaan tulli ja raja-asema

Venäläiset pääsevät nyt Suomeen mökkeilemään aiempaa vapaammin – "En pysty näkemään, että rajanylitykset valtavasti tämän perusteella nousevat"

Tähän asti mökilleen mieliviltä venäläisiltä on vaadittu jokin pakottava syy matkustaa Suomeen. Nyt vaatimus on poistunut. Liikennettä rajoilla tasaa muun muassa se, että monien venäläisten viisumit ovat saattaneet korona-aikana vanhentua.

Vaalimaan raja-aseman avoinna oleva portti Venäjän suuntaan.

Venäjältä tulee nyt koronatartuntoja Suomeen – EM-kisojen aikana rajalla on todettu yli 20 tartuntaa

Rajanylittäjiltä on parin viime viikon aikana löytynyt Vaalimaalla selvästi enemmän tartuntoja kuin Kymenlaakson muussa testauksessa. Sairastuneiden rajanylittäjien kotikunnat ovat pääosin maakunnan ulkopuolella.

sairaanhoitaja Birgit Salmenhaara puhdistaa pöytää Vaalimaan raja-aseman koronatestauspisteellä.

Finnish border prepares for busy period during Euro2020

Congestion and long wait-times are expected at the Vaalimaa border station when Finland plays in St. Petersburg.

sairaanhoitaja Birgit Salmenhaara puhdistaa pöytää Vaalimaan raja-aseman koronatestauspisteellä.

Rajalla varaudutaan jalkapallon EM-kisaturistien aiheuttamiin ruuhkiin – Vaalimaalla annetaan kisojen aikana koronaneuvontaa myös öisin

Terveysviranomaisten mukaan Vaalimaan raja-asemalle on odotettavissa ruuhkia ja pitkiä odotusaikoja Pietarissa pelattavien EM-kisojen aikana.

Sähkölinjoja raivataan helikopterilla Uudessakaupungissa

Oksia karsitaan sähkölinjoilta Kymenlaaksossa – lyhyet sähkökatkot mahdollisia

Alustavan arvion mukaan työt jatkuvat juhannukseen saakka.

Nuijamaan raja-aseman puomi.

Pakolliset terveystarkastukset alkavat Nuijamaan raja-asemalla huhtikuun alussa – muiden rajanylityspaikkojen terveystarkastuksille jatkoaikaa

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksestä pakollisia terveystarkastuksia on tehty matkustajille Helsinki-Vantaan lentoasemalla, Helsingin matkustajasatamissa sekä Vaalimaan rajanylityspaikalla.

sairaanhoitaja Birgit Salmenhaara Vaalimaan raja-aseman koronatestauspisteellä.

Pakolliset terveystarkastukset alkoivat rajoilla – yksi sote-yhtymä sai vapautuksen

Kymsoten mukaan toimintaohjeet pakollisissa tarkastuksissa ovat selvät, mutta se ei estä koronaviruksen leviämistä rajan yli.

Ihmisiä jonottamassa koronanäytteenottoon länsisataman terminaalissa.

Southern Finland AVI introduces compulsory Covid checks at international border crossings

Checks apply to those arriving from risk countries at Helsinki Airport, Helsinki ports and the Vaalimaa crossing point.

Lentokentän saapuvien aula.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto: Rajoille pakollinen terveystarkastus riskimaista saapuville – kieltäytymisestä voidaan rangaista

Päätös koskee Helsingin satamiin, Helsinki-Vantaalle ja Vaalimaalle saapuvia rajanylittäjiä. Vaalimaalla testeistä kieltäytyneitä on ollut viime aikoina vain vähän, kertoo johtajaylilääkäri.

Gamla händer. Armar som lutar sig mot ett bord, lite med händerna i kors.

Valkealakodissa Kouvolassa koronatartunta – vanhukset saaneet ensimmäisen koronarokotteen

Henkilökunnastakin suurin osa on rokotettu ainakin kertaalleen.

hoitaja istuu odottamasta koronatestiin tulevia matkaajia Vaalimaan rajanylitasemalla

Yhtään maahantulijaa ei ole pakotettu testiin Venäjän rajalla – pakkotestit olisivat olleet mahdollisia jo pitkään

Aluehallintovirasto voi määrätä maahantulijan pakkotestiin kunnan tai kuntayhtymän pyynnöstä.

Liikennettä Hämeenlinnanaväylällä Kehä I jälkeen Helsingin suuntaan tammikuun lopulla.

Keväiset keliolosuhteet tuovat suuremmat nopeusrajoitukset moottoriteille

Siirtymäajan nopeusrajoitukset ovat voimassa kesänopeuksien voimaantuloon asti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle