Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yksi kesän suurimmista yleisötapahtumista, Kuopiorock alkaa tänään – katso videolta, miltä ensi hetket tuntuivat ja miten koronaturvallisuuteen on varauduttu

Kolmepäiväinen Kuopiorock alkaa tänään Kuopion Väinölänniemellä. Tapahtuma on yksi tämän kesän suurimmista yleisötapahtumista Suomessa. Festari on lähes loppuunmyyty, mutta tapahtuman kävijämäärää on koronapandemian vuoksi rajoitettu.

Rock in the city keräsi Lappeenrannassa 5 000 kävijää – rockfestivaalille lupaillaan jatkoa ensi kesäksi

Lappeenrannassa järjestetty Rock in the city -festivaali sujui ongelmitta ja keräsi 5 000 ihmistä nauttimaan livemusiikista.

Rock in the city -festivaali julkisti esiintyjäaikataulunsa – ensimmäiset aloittavat kello 15:30 ja viimeiset lopettavat kello 23

Lappeenrannan kansalaistorilla 23.–24. heinäkuuta järjestettävässä Rock in the city -festivaalissa kuullaan muun muassa Kotiteollisuutta ja Klamydiaa.

Rock In The City -festivaali tuo nimekkään kattauksen Lappeenrantaan

Kaksipäiväisessä festivaalissa esiintyy 13 yhtyettä, joista tunnetuimpia ovat Amorphis, Apocalyptica, Michael Monroe, Mokoma ja Stam1na.

Brasilialaismies tahtoo Suomeen niin kovasti, että alkoi tubettaa suomeksi – videolla hän kertoo, mikä on suomalaisin sana ja paras kissan nimi

Brasilialainen Gustavo Teixeira, 29, opiskeli suomen kielen taituriksi ja tekee nyt videoita suomalaisille. Hän unelmoi kaamoksesta, kylmyydestä ja vähäpuheisuudesta.

Hyyrysen muusikkoveljekset tekevät musiikkia yhdessä ja arvostavat toistensa tekemisiä: "Meillä on tämmönen keskinäisen fanittamisen kerho"

YUP-yhtyeestä tuttu kitaristi, muusikko ja lääkäri Jussi Hyyrynen ja Stam1nan nokkamies Antti Hyyrynen tekevät musiikkia myös yhdessä WÖYH!-yhtyeessä.

Stam1nan Antti Hyyrysen hyytävä scifi-kirja kuvaa ihmiskunnan karua tulevaisuutta: "Me olemme hävinneet tämän taistelun"

Viimeinen Atlantis -kirja on dystopia, jossa käsitellään itsekeskeistä selfie-kulttuuria ja jossa muinainen myytti tuodaan nykypäivään.

Soundin kysely: PMMP:n albumi 2000-luvun paras

60 musiikkitoimittajaa listasi parhaat albumit.

Stam1nan keulahahmosta kirjailija – Antti Hyyrynen julkaisee esikoisromaanin

Viimeinen Atlantis on 39-vuotiaan muusikon unelmien täyttymys.

Oletko huomannut, että muillakin metallia kuuntelevilla on harmaata hiuksissa? Hevimusiikki on maailmalla marginaalista ja kohta myös Suomessa

Metallimusiikkia kuuntelevat enää ne, jotka kuuntelivat sitä vuosia sitten. Nuoria hevi ei juuri kiinnosta.

Tapahtumarikas viikonloppu valtaa Etelä-Karjalan: Kalevan kisat, vetouistelua ja metallimusiikkia

Etelä-Karjalassa on tulevana viikonloppuna monenlaisia tapahtumia, joista valita.

Stam1na ja Klamydia marraskuussa Kajaaniin – "Vuoden pimeimpään aikaan sopii raskas musiikki"

Heinäkuussa Kajaani Fest –Lammen Loiskeet festareita isännöinyt Original Kajaani järjestää marraskuun alussa KekriFestin.

Slayerin jäähyväiset, Stam1nan yllätys ja Heilungin shamanistinen riitti – katso kuvat moni-ilmeisestä Tuskasta

Tuska-lauantain pääesiintyjä oli viimeisellä kiertueellaan oleva Slayer. Muinaisskandinaavista kuvastoa tarjoilevan Heilungin huima, pakanallinen keikka oli lauantain kohokohtia. Myös sinfoninen metalli oli hyvin esillä Tuskassa.

Stam1nan keulahahmo Antti Hyyrysestä Lemin musiikkijuhien suojelija

Lemillä kasvanut Stam1na-yhtyeen keulakuva Antti Hyyrynen kertoo olevansa ylpeä Lemin musiikkijuhlien ennakkoluulottomuudesta.

Piskuisen "metallipääkaupungin" kunnanjohtaja sai lähteä – talousongelmista kärsivässä Lemin kunnassa pestään nyt erikoista jälkipyykkiä

Lemin kunnanjohtajan yllättävän epäluottamuksen syistä ei ole vieläkään kerrottu julkisuuteen. Ihmeissään ovat sekä kuntalaiset että osa päättäjistä.

Stam1nan Hyyrynen kainostelee vuosien jälkeenkin omien tekstien esittelyä bändikavereilleen: "Kauhuissaan odottaa, että mikä se palaute on"

Stam1nan nokkamies Antti Hyyrynen kirjoitti uusimman levynsä isänsä kuolemasta. Stam1na on ehdolla neljässä palkintokategoriassa Emma-gaalassa.

Stam1na jahtaa neljää Emmaa

Ansioituneimmat kotimaisen musiikin tekijät palkitaan helmikuussa Emma-patsailla.

Finnkino teki vahingossa palveluksen pikkukaupungin kulttuurielämälle - Ihmiset tulistuivat teatterin sulkemisesta ja siitä syntyi kansanläheinen kulttuuripaikka

Kulttuuritila Nuijamiehen avajaisista on vajaa kaksi kuukautta. Lappeenrantalaiset ovat ottaneet paikan nopeasti omakseen, ja entisen leffateatterin ovet käyvät vinhaan.

Tampereesta ei tullut metallipääkaupunkia – Lemi voitti

Lemillä on 177 metallibändiä vain noin 3000 asukasta kohden.

Uransa lopettava Cheek kiinnitetty Porisperen sunnuntain ykköstähdeksi

Tähtiartistin vuoksi Kirjurinluotoon myydään sunnuntaina aiempia kesiä enemmän lippuja: 9 000. Porispere järjestetään elokuun alussa kahdeksannen kerran.

Finnkinon lakkauttama elokuvateatteri saamassa uuden elämän

Lappeenrantalaisten kulttuuritoimijoiden perustama ryhmä haluaa avata Finnkinon sulkeman elokuvateatteri Nuijamiehen. Tiloihin suunnitellaan kulttuuritilaa, jossa näyttäisiin myös elokuvia.

Monenlaista musiikkisensuuria: Karjala-kaipuu oli 1970-luvulla liikaa – hevimuusikot heräsivät kouluampumiseen

Turmion kätilöt perui keikkansa. Stam1na siisti ohjelmistoaan väkivallasta. Musiikkisensuuri voi olla myös omaehtoista, huomasivat tutkijat.

Lemiläiset tekivät Stam1nalle ja muille esiintyjille liki 100 000 euron laululavan

Lemiläisen talkooväen suururakka sai päätöksensä, kun laululava saapui urheilukentän kupeeseen.

Suosikkibändi ei pääse Emma-gaalaan – laittaa tilalle kunnanjohtajan

Lemin kunnanjohtajalla on juhla-asu valmiina ja puheet kirjoitettu viittä eri palkintokategoriaa varten.

Eteläkarjalainen raskas musiikki näyttävästi esillä Emma-gaalassa

Stam1na ja Kotiteollisuus ovat ahmineet ehdokkuuksia. Lemiläiset ovat löytäneet tiensä monelle ehdokaslistalle.

Uusi tulokas Alma kahmi Emma-ehdokkuuksia

Muut eniten Emma-ehdokkuuksia saaneet artistit ovat Vesala, Sanni ja Stam1na.

Ulkoista räimettä ja punaiset hiukset – metallipapin saarna syntyy Rammsteinin tahdissa

Metallimusiikin ja uskonnollisten piirien yhteensovittaminen oli menneinä aikoina hankalaa. Vielä nykyäänkin raskasta rokkia kuunteleva kirkon työntekijä näyttää herättävän kysymyksiä.

Stam1na lahjoitti 6 000 euroa kotikuntansa nuorille

Elokuussa järjestetyn konsertin lipputulot menevät vähentämättöminä Lemin nuorten vapaa-ajan aktivointiin.

Ruisrock 2016 – kuvagalleria lavalta ja yleisöstä

Suomen festarikesän huipputapahtumiin kuuluvassa Ruisrockissa jytäiltiin taas tänä viikonloppuna. Lavalla nähtiin mm. kansainvälisessä nousukiidossa oleva tanskalaistähti MØ, suosittu ranskalainen Air, kotimainen hevisuosikki Stam1na ja rapduo JVG.

Qstock julkistaa lisää esiintyjiä

Pohjois-Suomen suurin musiikkifestivaali Qstock on täydentänyt ohjelmaansa 15 esiintyjällä. Kuusisaaressa nähdään kesällä ruotsalainen YouTube-ilmiö Elliphant, ukrainalainen Jinjer, ja kotimaisista nimistä muun muassa Stam1na, Paperi T, Ellinoora, Evelina. Tämän kesän Qstockia tähdittää englantilainen The Prodigy.

Heitetäänkö kesän festarilöylyt saunan sijaan bastussa? – Jurassic Rockin päätähdet tulevat Ruotsista

Mikkelin Kenkäveronniemen yli kaikuu tänäkin kesänä rock. Ruotsista lauteille nousevat The Sounds, Mustasch ja Royal Republic. Kotimaisista bändeistä tarjontaa on Cheekistä Eläkeläisten kautta Stam1naan.

Kulttuurivieras Stam1nan Antti Hyyrynen uskonnoista ja teknologiasta: Aina kun palvotaan jotain, niin se on liikaa

Stam1na-yhtyeen laulaja-kitaristi vastustaa uskontoja ja kannustaa ihmisiä itsenäiseen ajatteluun. Palmusunnuntain kulttuurivieras pohtii, miten myös ihmisen suhde teknologiaan on saanut uskonnollisia piirteitä. Stam1nan seitsemäs pitkäsoitto Elokuutio julkaistiin tällä viikolla.

Viikate kuvasi musiikkivideon Kouvolassa: "Säästimme värimäärittelijän palkan"

Rautalankametalliyhtye Viikate vietti helmikuisen torstain musiikkivideon kuvauksissa Kouvolassa. Kaupunki tarjosi yhtyeelle parhaan mahdollisen kuvaussään: tasaisen harmaan. Ainoastaan tuulenpuuskat aiheuttivat pientä päänvaivaa.

Matti Nykänen maakunnan julkkisten tulokuningas: tienestit kaksinkertaiset SaiPan Markkaseen verrattuna

SaiPan johto ja valmennusjohto peittoavat palkoissa pelaajat. Kulttuurin tekijät eivät yllä viihteen nimimiesten tuloihin.

Juha Junnonen sai Lemin Vuoden kotiseututeko -palkinnon

Lemin kotiseutuyhdistys on palkinnut Juha Junnosen Vuoden kotiseututeko -palkinnolla. Junnonen on monella tapaa vaikuttanut kunnan ja lähiseutujen elämään.

Stam1na tekee musiikkihistoriaa Provinssissa – "Paketti, joka ei toistu enää koskaan"

Provinssi halusi tänä vuonna tarjota muista festivaaleista poikkeavan ohjelmiston. Lemiläislähtöinen bändi oli järjestäjien mielestä tarpeeksi hullu toteuttamaan ideaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle