Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomalaisen hiihdon synkimmistä viikoista kulunut 20 vuotta – näin Lahden dopingskandaali eteni

Lahden surullisenkuuluisista hiihdon MM-kisoista on 20 vuotta. Suomalaisten dopinghuijaus paljastui kisojen aikana kerros kerrokselta.

Lunta tulee taivaan täydeltä ja suksikauppa käy kuin häkä – näistä syistä hiihtovälineet uhkaavat loppua kaupoista ennen maaliskuuta

Koko maahan tullut postikorttitalvi auttaa suksiteollisuuden elpymistä surkean talven jäljiltä.

Suomalaiset vastustivat jääräpäisesti lähes kaikkea muutosta hiihtolajeissa – "Se oli sisäänajettu meihin suomalaisiin urheilijoihin"

Yle Urheilun asiantuntijat Sami Jauhojärvi, Kalle Palander ja Janne Ahonen muistelivat viikonlopun Urheilustudiossa, miten he ovat vastustaneet hiihtolajien muutoksia.

Harri Kirvesniemen yritys talousvaikeuksissa – Kiteen suksitehdas hakenut yrityssaneeraukseen

Harri Kirvesniemen vetämä yritys KSF Sport Oy on jättänyt yrityssaneeraushakemuksen käräjäoikeuteen keskiviikkona.

Harri Kirvesniemi palasi 20 vuoden takaisiin Holmenkollenin voittohetkiin – hiihtolegenda vaatii pikaisia toimia Suomen hiihdon tulevaisuuden turvaamiseksi

Harri Kirvesniemi onnistui voittamaan Holmenkollenin 50 kilometrin kahdeksannella yrittämällä. Kirvesniemi kantaa huolta matkan sekä Suomen hiihdon tulevaisuudesta.

Viimeksi Salpausselän "perinteisenä päivänä" juhli Krista Pärmäkoski – yltääkö Iivo Niskanen viimein samaan kuin Harri Kirvesniemi?

Suomalaisurheilijat odottavat tuloksia lauantain mielimatkoiltaan. Menestyksestä on nautittu myös menneisyydessä.

Iivo Niskanen tavoittelee tänään voittoa, joka on monelle MM-kullan veroinen saavutus – Sami Jauhojärvi muistuttaa merkittävästä edusta

Miesten 50 kilometrin yhteislähtökisa on ohjelmassa lauantaina Suomen aikaa kello 11. Suora lähetys TV2:ssa ja Areenassa alkaa kello 10.55.

Iivo Niskanen teki radikaalin ratkaisun, jotta yltäisi samaan kuin Harri Kirvesniemi legendaarisessa kilpailussa: "Yksittäisistä maailmancupeista kovin"

Holmenkollenin miesten 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailu on ohjelmassa lauantaina aamulla.

Hiihdon tulevaisuuden jalokivet ovat Ville Oksasen käsissä, mutta vastuu ei huimaa – "Jos haluaa olla hyvä valmentaja, vaikeita hetkiä tarvitaan melkein päivittäin"

Suomen tulevaisuuden tähtiä valmentavan Ville Oksasen mielestä se, että suomalaisessa hiihdossa päästäisiin sopuun yhtenäisestä valmennuslinjasta, ei ole uskon asia.

Väärin harjoiteltu! Mikä treenaamisessa on niin vaikeaa?

Urheiluhulluissa puhutaan maanantaina harjoittelemisen vaikeudesta. Tietotaitoa on enemmän kun koskaan, mutta silti väärin harjoitteleminen on Suomessa arkipäivää. Miksi?

Suksitehtaalla toivotaan lumista joulukuuta

Uudet, helppokäyttöiset karvapohjasukset ovat viime vuosina piristäneet perinteisten suksien kysyntää.

Suomen päävalmentaja ja Iivo Niskasen oma luotsi ottavat vastaan hiihtokonkarien harjoittelukritiikin: "Kehittyminen edellyttää, että osataan katsoa ympärille"

Iivo Niskasta valmentavan Olli Ohtosen mielestä silloin kannattaa kuunnella, kun Harri Kirvesniemen ja Jorma Mannisen kaltaisilla asiantuntijoilla on asiaa.

Harri Kirvesniemi avautuu ex-valmentajansa kanssa nuorten hiihtäjien harjoittelusta – ”Olen ollut jo pitkän ajan huolestunut”

Harri Kirvesniemeä lähes 20 vuotta valmentanut Jorma Manninen on kirjoittanut yhdessä entisen suojattinsa kanssa pamfletin, jonka viesti on tyly: Suomessa etenkin juniorit harjoittelevat liian kevyesti ja liikaa määrää painottaen.

Dopingkäry vei Sundbyltä arvokkaan tunnustuspalkinnon – ei täyttänyt hyvän esikuvan kriteeriä

Martin Johnsrud Sundbyn odotettiin saavan Holmenkollen-mitalin tänä vuonna, mutta valitsijaraati ei pidä häntä tarpeeksi hyvänä esikuvana. Mitali on Norjassa korkein pohjoismaisten hiihtolajien urheilijalle myönnettävä palkinto.

Maastohiihdon päävalmentajan pesti avoimeen hakuun – valinta siirtynee kevääseen

Nykyisen päävalmentajan Reijo Jylhän mukaan uutta päävalmentajaa ei kannata julkistaa ennen olympialaisia.

Päävalmentajan tehtävät jättävä Jylhä haluaa huolehtia perinnöstään – "Seuraajan täytyy olla suomalainen"

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentajan etsintä polkaistaan liikkeelle Hiihtoliitossa ennen talven hiihtokelejä. Nykyisen päävalmentajan Reijo Jylhän mielestä hänen seuraajansa täytyy olla suomalainen.

Jylhä hehkuttaa Niskasen kakkossijaa: "Holmenkollenin viisikymppiä on yksi legendaarisimmista kisoista"

Suomalaismenestys Holmenkollenin kuninkuusmatkalla on jäänyt viime vuosina laihaksi. Iivo Niskanen katkaisikin pitkäksi venyneen kuivan kauden, mikä ilahdutti päävalmentaja Reijo Jylhää.

Kulta-Iivo haki Kollenin voittoa rohkealla taktiikalla – vain Sundby ehti edelle

Iivo Niskanen halusi voiton Holmenkollenin 50 kilometriltä. Martin Johnsrud Sundby oli tällä kertaa vahvempi.

Olympiavoittaja Siiri Rantanen palaa MM-kisaladulle: "Kunhan näkevät, että olen vielä elossa"

92-vuotias hiihtolegenda Siiri "Äitee" Rantanen vetää torstaina kunniakierroksen Lahden MM-kisoissa.

Lahti 2001 löi pirstaleiksi monen sukupolven sankaritarinan: ”Uusia sankareita tehdään koko ajan”

Suomalaisen identiteetin ja itsetunnon tärkeä rakennuspuu kaatui rytisten Lahden edellisissä MM-hiihdoissa. Pettymys urheiluväen keskuudessa oli sanoinkuvaamaton.

Lahden MM-hiihdot – kultaisia muistoja ja sinivalkoista draamaa

Hiihdon maailmanmestaruuskilpailut Suomessa 1926-2017.

"Ainoa merkkitapahtuma, joka jäi väliin - sukulaispojan rippiäisten vuoksi"

Sen selostuksen haluaisin kuulla -toivekonsertti Yle Puheessa suorana itsenäisyyspäivänä 6.12.2016 klo 10.03-13.00 ja uusintana samana ilta klo 18.05.

Miten syntyi "Huuhkajat"? - viisi yötä selostustoivekonserttiin

Kolmas "Sen selostuksen haluaisin kuulla -toivekonsertti" palauttaa itsenäisyyspäivänä mieliin, mistä nousi nimi "Huuhkajat" .

Kultaryntäys Kiinaan on ohitse – verstaat palaavat Suomeen

Suomalaisyritysten massamuutto Kiinaan näyttää tyrehtyvän. Paluumuuttajia tulee takaisin Suomeen jatkuvana virtana. Viimeisimpänä palaavat Karhun sukset, joita ryhdytään taas valmistamaan Kiteellä.

Perinteinen suksimerkki 3 vuoden tauon jälkeen takaisin Suomeen – Karhu palaa Kiteelle

Karhun suksia ryhdytään valmistamaan jälleen Kiteellä. Suksivalmistajalle sopimus on henkisesti iso asia.

Venäläishiihtäjä pudotettiin maajoukkueesta suomalaissuksien vuoksi

Andrei Parfjonov ei voinut osallistua Rukan hiihdon maailmancupiin. Syynä ovat vääränmerkkiset sukset.

Harri Kirvesniemi: Huippulahjakkaat pitää saada hiihdon pariin

Harri Kirvesniemen mielestä lahjakkaita hiihtäjiä pitää olla nykyistä enemmän, että taso levenee.

Toteutuuko Harri Kirvesniemen MM-kisaennustus?

Harri Kirvesniemen mielestä Suomen miehillä on naisia paremmat mahdollisuudet maastohiihtomitaliin Falunin MM-hiihdoissa.

Legendaarinen Järvisen suksimerkki herää eloon pitkän tauon jälkeen

Suomalaisten varastoista löytyy lukuisia pareja Järvisen suksia, vaikka uusia malleja ei ole ollut kaupoissa vuosiin. Nyt valmistaja lanseeraa malliston, jonka ensimmäiset sukset ja muut oheistuotteet päätyvät Halpa-Halli-ketjulle.

Suksien valmistus puolittui – Hiihtäjälegendan tehtaalla pyyhkii silti hyvin

Lumeton viime talvi jätti suksia kaupan varastoon. Uudelle kaudelle suksia valmistetaan vain puolet normaalista. Poikkeuksena on Harri Kirvesniemen Kiteen suksitehdas, jossa tuotteita tehdään täydellä kapasiteetilla.  

Finnish Ski Association flags cross country doping violations; news conference later Tuesday

The Finnish Ski Association has announced the discovery of doping violations by a cross country skier. The Association has not divulged the name of the athlete, but plans to provide more information at a press conference later Tuesday.

Jylhä noussut Kirvesniemen rinnalle kärkiehdokkaaksi päävalmentajaksi

Reijo Jylhä on noussut maastohiihtopiirien puheenjohtajien uudeksi kärkisuosikiksi Suomen seuraavaksi päävalmentajaksi. Jylhä on ollut myös neuvottelemassa valitsijoiden kanssa.

Harri Kirvesniemi: Nyt näyttää hyvältä

Kiteeläisen suksitehdas KSF Sport Oy:n toimitusjohtaja Harri Kirvesniemi iloitsee suksimerkki Järvisen kanssa tehdystä sopimuksesta. Uusi suksimerkki tietää tehtaalle lukuisia uusia työpaikkoja tuleville vuosille.

Järvisen suksien valmistus alkaa Kiteellä

Suksien valmistus alkaa Harri Kirvesniemen luotsaamalla KSF Sportin tehtaalla. Kiteellä valmistetaan myös Yoko-merkkisiä suksia.

Kitee Skin velat nousevat yli 5 miljoonaan euroon

Konkurssipesän suurimmat velkojat ovat Finnvera, islantilainen Kaufting Bank sekä Verohallinto.

Hiihtoliitto keskustellut Kirvesniemestä FIS:n kanssa

Suomen hiihtoliitto on keskustellut Harri Kirvesniemen mahdollisuudesta ryhtyä Suomen maastohiihdon seuraavaksi päävalmentajaksi.

10 kysymystä: "Älä kerro tätä ruotsalaisille!"

Yle Urheilu kysyy olympialaisten aikana joka päivä 10 kysymystä eri henkilöiltä. Tänään vastausvuorossa on aina hyväntuulinen ruotsinsuomalainen rap- ja eurodance-artisti sekä näyttelijä Markoolio.

Kirvesniemi: Päävalmentajan tehtävien muuttamista voisi kokeilla

Harri Kirvesniemi tukee ajatusta Suomen maastohiihdon päävalmentajan toimenkuvan muuttamisesta.

Kirvesniemi Suomen hiihtovalmennuksesta: ”Ei ole onnistuttu elämään ihan täysin ajassa”

Harri Kirvesniemen mielestä suomalainen mieshiihto ei ole kokonaisuudessaan sillä tasolla, millä sen pitäisi olla. Hänen mielestään Suomen pitäisi olla lähellä ainakin Ruotsin tasoa, jos Suomi ei Norjan tasolle pääse.

Harri Kirvesniemestä Suomen maastohiihdon päävalmentaja?

Takavuosien arvokisahiihtäjällä jämsäläisellä Harri Kirvesniemellä on kannatusta Suomen maastohiihdon seuraavaksi päävalmentajaksi, ilmenee Yle Urheilun hiihtopiirien puheenjohtajille tekemästä kyselystä.

Jari Ketomaa Etelä-Savon Vuoden urheilija 2013

Ralliautoilija Jari Ketomaa pokkasi Etelä-Savon vuoden parhaan urheilija pokaalin. Palkittujen joukossa on myös mm. Elämänura-palkinnon saanut Harri Kirvesniemi.

Olympian renkailla: Sarajevon monet laukaukset

Harva paikkakunta on joutunut kantamaan sekä sotaan syyllisen että seuraavan sodan uhrin viittaa puhumattakaan siitä että olisi järjestänyt siinä välissä olympiakisat. Sarajevon voi halutessaan nähdä kaikissa näissä rooleissa, muistomerkkinä ihmisen monista ulottuvuuksista ja laukauksista.

Hiihtoliitosta varovaista tukea Kyrön vapauttamiselle - ”Kyrö ei ole ketään tappanut”

Hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrön elinikäisen toimintakiellon purkaminen ei saa ainakaan vielä suurta kannatusta Suomen Hiihtoliiton johtokunnassa.

Kyrön paluuaikeet arveluttavat – "Kun maine on mennyt niin se on mennyt"

Ajatus Kari-Pekka Kyrön paluusta ei saanut innostusta aikaan urheilun jälkiviisaissa. Hiihtoliitolta vaaditaan asiassa selkeää kannanottoa.

Huippuhiihtäjien valehtelutuomio jäi pysyväksi – kukaan ei valita

Valehteluoikeudenkäynti liittyy kymmenen vuotta kestäneeseen ja vuonna 2012 päättyneeseen uutistoimisto STT:n doping-oikeudenkäyntiin.

Former ski stars convicted of perjury in decades old doping scandal

Janne Immonen, Jari Isometsä and Harri Kirvesniemi have been convicted for perjury, having taken to the stands and denied using performance enhancing drugs. The sentence was handed down Friday by the Helsinki District Court.

Entiset huippuhiihtäjät tuomittiin valehtelusta oikeudessa

Syyttäjä haki hieman pidempää tuomiota. Miehet tuomittiin puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Isometsälle puoli vuotta ehdollista

Torniosta kotoisin oleva entinen hiihtäjä Jari Isometsä on tuomittu kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen perättömästä lausumasta. Saman tuomion saivat myös Janne Immonen ja Harri Kirvesniemi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle