Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ratikka ajoi Tampereen kuuluisimmat patsaat pois kolmeksi vuodeksi – katso vaikuttava kooste, miten ne tuotiin yön tunteina takaisin

Pirkkalaisveistokset ovat olennainen osa kansallismaisemaa, johon tamperelaiset ovat ehtineet tottua jo ikäpolvien ajan.

Itse asiassa kuultuna: Eila Roine – teatterin lavalla seitsemällä vuosikymmenellä

Näyttelijä, teatterineuvos Eila Roine on tehnyt pitkän uran.

Kirkon kellot ovat kauas kantava viestiväline, jolla voidaan kertoa vainajan ikä tai juhlistaa kiekkokultaa

Kirkonkelloja saatetaan soittaa nykyään kännykän avustuksella. Etäohjausta tarvitaan, kun ollaan saattamassa vainajaa haudalle.

Kirjoittiko Topelius kuuluisat kesäpäivän säkeet Kangasalta sittenkin punssin ääressä?

Aikansa vaikuttaja Zachris Topelius sai inspiraation katseltuaan korkealta avautuvaa maisemaa Kangasalla – vai saiko? Näköalapaikat lumoavat myös satelliittiajan ihmisen.

5.5. Kino Suomi: Kiljusen herrasväen uudet seikkailut

Lastenkirjaklassikko koko perheen leffasovituksena.

Pelätyistä ratsumiehistä tekeillä dokumenttielokuva: "Lapsia peloteltiin, että jos he eivät ole kiltisti, hakkapeliitat tulevat"

Suomalaisista 1600-luvun hakkapeliitoista ja heidän muistoaan ylläpitävästä Tammelan Hakkapeliitta-tapahtumasta on tekeillä pitkä dokumenttielokuva. Historiaa ja nykyhetkeä yhdistelevä elokuva valmistuu vuodeksi 2018. Kuvaukset alkavat elokuussa sekä Lounais-Hämeessä Tammelassa että Saksassa.

Hämäläisissä pidoissa syödään lammas ja hörpätään paloviinaa

Aho & Soldan tallensi vuonna 1935 filmille sukujuhlat

Tutkijat kirjoittavat Satakunnan historian puuttuvat sivut

Satakunnan historiasta on jätetty kirjoittamatta vuodet 1550–1750. Nyt puute korjataan.

Koko maailman Finlandia

Finlandia on ehkä maailman tunnetuin suomalaissävellys.

Katri Helena -musikaali oli suosituin Joensuun kaupunginteatterissa

Joensuun kaupunginteatterin päättyneen kauden suosituin esitys oli "Katri Helena eli kuu järven yllä". Sen näki syys- ja kevätkaudella yli 12 000 katsojaa. Toiseksi suosituin oli toukokuussa ensi-iltansa saanut koko perheen komedia Kiljusen herrasväki.

Kiljusen herrasväki täyttää 100 vuotta – Jalmari Finne avasi tien Tatulle ja Patulle

Edes kustantaja ei uskonut Kiljusen herrasväen vetovoimaan. Mökön ja Lurun vaikutukset ulottuvat nykylastenkirjallisuuteen saakka.

Kiljusen herrasväki kiinnostaa Joensuussa - esityksiä pieneltä näyttämöltä suurelle näyttämölle

Jalmari Finnen kirjoituksiin perustuva huvinäytelmä Kiljusen herrasväki kiinnostaa yleisöä jo ennen ensi-iltaa. Varauksia on ennakkoon tullut jo niin paljon, että kymmenkunta esitystä on päätetty siirtää Joensuun kaupunginteatterin pieneltä näyttämöltä suurelle näyttämölle.

Topeliuksen, Anni Swanin, Jalmari Finnen ja H.C. Andersenin kuvittajan töitä kävi ihailemassa 12000 vierasta

Kuvittaja Rudolf Koivu kuuluu Suomen rakastetuimpiin satukuvittajiin. Hänen nostalgiset kuvansa ovat tuttuja useiden sukupolvien lapsuusmuistoista. Rudolf Koivun kuvituksista kertova näyttely keräsi Hämeenlinnan taidemuseoon vajaat 12 000 katsojaa.

Kiljusen herrasväki on vallannut Tornihuvilan

Lapset saavat juosta ympyrää ja vanhemmat muistella lapsuudessa luettua kirjaa. Jalmari Finnen luoma Kiljuset on vallannut Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin Tornihuvilan Sastamalassa.

Hervannan taposta epäilty tunnusti teon

Tampereen Hervannassa vajaa kuukausi sitten tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty mies on tunnustanut tekonsa. 35-vuotias epäilty on ollut vangittuna ja häntä on kuulusteltu.

Hervannan henkirikoksesta epäilty vangittiin

Tampereen Hervannassa viikko sitten tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty mies on vangittu. 35-vuotias epäilty on edelleen sairaalahoidossa.

Tampereen Hervannan henkirikostutkinassa edistytty

Noin 50-vuotias mies löydettiin kuolleena kadunvarresta Tampereella torstaina. Poliisi on edistynyt tutkinnassa ja epäilee 35-vuotiasta miestä syylliseksi tappoon. Rikos on tehty teräaseella. MIes kävi teon jälkeen verisenä hervantalaisessa baarissa Tampereella.

Poliisi kaipaa vihjeitä Hervannan henkirikoksesta

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Jalmari Finnen kadun varrelta Hervannasta löytyi noin 50-vuotias mies kuolleena. Asiaa tutkitaan tappona. Uhrin asunnolla on nähty toinen mieshenkilö, josta poliisi kaipaa nyt lisätietoja.

Kiljuset seikkailevat Honkavaaralla

Teatterireki esittää tänä kesänä Kiljusen herrasväen Honkavaaralla. Näytelmässä herrasväki matkustaa Helsinkiin ja kohtaa matkan varrella jos jonkinmoista yllätystä.

Elokuvaprofessori Matti Kuortti on kuollut

Taideteollisen korkeakoulun elokuvaäänisuunnittelun professori Matti Kuortti on kuollut. Kuortti teki pitkän uran elokuvaäänittäjänä, -leikkaajana, -ohjaajana ja -näyttelijänä.

Äänittäjä ja ohjaaja Matti Kuortti palkittiin Sodankylässä

Matti Kuortti on saanut Sodankylä-palkinnon kotimaisen elokuvan merkittävästä edistämisestä. Kuortti kuuluu äänittäjänä ammattilaisten eturiviin, ja hän on ohjannut myös kaksi elokuvaa Kiljusen herrasväestä.

Eila Roine sai ensimmäisen Jalmari Finne -palkinnon

Näyttelijä Eila Roine on saanut ensimmäisen Jalmari Finne -säätiön tunnustuspalkinnon. Säätiö kiittää Roinetta erityisesti hämäläisen naisen eteväksi ja elähdyttäväksi kuvaajaksi.