Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jani Käkelä, 38, ei saanut nuorena uutta virveliä, mutta nyt hänellä on miljoonatulot ja isot verot: "En ole optimoinut verojani"

Perheyrityksen omistaja varautuu tulevaan maksamalla perintöveroja suuren summan jo nyt.

Ylen aamu tänään: Ravintola-ala odottaa jännittyneenä koronarajoituksia – mitä väliä sillä on suljetaanko ravintola klo 24 vai 01? Katso lähetys tästä

Perintöverosta käydään kipakkaa keskustelua. Juha Pihkala ja Esko Valtaoja käyvät keskustelua uskon ja tieteen välisestä suhteesta.

Uutissuomalainen: RKP haluaisi poistaa perintöveron ja korvata sen uudella ratkaisulla

Puolueilla on perintöverosta hyvin erilaisia näkemyksiä.

Pohjois-Karjalan suurimmat perinnöt jaettiin viime vuonna Juuassa

Verohallinnon tietojen mukaan keskimääräinen verotettava perintö oli Juuassa noin 46 000 euroa.

Peritkö rakkaan mutta arvottoman mummolan? Suomen pienimmät perinnöt olivat Hyrynsalmella, suurimmat Loviisassa – katso kuntasi tilanne

Alueelliset varallisuuserot kasvavat, kun perintöjä jaetaan. A-studion kyselyyn vastanneet kertoivat kokemuksensa.

Opposition MPs slam rejection of citizens initiative on inheritance tax

A move via citizens initiative to get rid of gift and inheritance tax has been rejected by a parliamentary committee.

Perintöveroa koskevan kansalaisaloitteen käsittely pysähtyi – oppositio kummissaan: "Avaa pään hurjalta tuntuvalle menettelylle"

Oppositio syyttää hallituspuolueita vaalitaktikoinnista. Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja vetoaa siihen, ettei isosta asiasta ole järkevää tehdä mietintöä aivan vaalikauden lopussa.

Paljonko sinä olet perinyt? Neljä suomalaista viidestä perii alle 50 000 euroa

Useimmat perivät asunnon, vähän rahaa ja ehkä kesämökin.

Maanantai 19.3. 2018 (tv)

Vladimir Putin voitti Venäjän presidentinvaalit. Kansalaisaloite haluaa poistaa perintöveron ja lahjaveron. Vanhusten virkeys on tärkeää. Lähihoitajat opiskelevat sirkusta. Sää kylmenee.

Citizens' initiative to abolish inheritance tax proceeds to Parliament

A total of 22 initiatives have been tabled for Parliament's agenda so far, while 650 citizens' initiatives failed to gain the required number of signatures.

Perintö- ja lahjaveron poistamista koskeva kansalaisaloite menossa eduskunnan käsittelyyn – 50 000 nimeä kasassa

Tähän mennessä on otettu eduskunnan käsittelyyn 21 kansalaisaloitetta. Lähes 650 aloitetta on rauennut liian vähäisen kannatuksen vuoksi.

Sadattuhannet suomalaiset haaveilevat omasta mökistä – tässä neljä tapaa päästä kiinni mökkeilyyn

Mökkielämä houkuttaa. Ostaisitko, rakentaisitko, vuokraisitko vai jäisitkö odottamaan perintöä?

RKP: Perheyritysten perintöverot kokonaan pois

RKP:n varjobudjetti remontoisi verotusta siten, että tuloveroja alennettaisiin, mutta arvolisäveroja kiristettäisiin.

Lapsilisät ja perintövero listalla – Professori: 5 veroa, joita voitaisiin nostaa tuloerojen kaventamiseksi

Esimerkiksi valtionverotuksen osuus suurista palkoista Suomessa on professori Heikki Hiilamon mukaan hiljalleen laskenut 1980-luvulta alkaen.

Entä jos puolisosi kuolee? Nämä 10 asiaa jokaisen kannattaa miettiä etukäteen

Moni suomalainen on varautunut puolisonsa kuolemaan huonosti tai ei ollenkaan. Jos asioita ei ole mietitty etukäteen, voivat rahalliset menetykset olla mittavia jos puoliso kuolee.

Näin verotus muuttuu 2017: asuntolainan korkovähennys, kotitalousvähennys ja perintövero

Asuntolainojen korkovähennystä leikataan, kotitalousvähennys nousee ja perintö- ja lahjavero kevenee.

Tee se itse -testamentissa voi olla muotovirheitä – Asianajaja: "Siinä on katkera lopputulos"

Asianajajan mukaan testamentin laatimisessa itse säästää parisensataa euroa. Riskit ovat kuitenkin suuret, sillä testamentin voi kumota, jos siihen jää virheitä.

Veronmaksajat neuvoo perintöverotusta pähkäileviä: Lahjoita lapselle, kun vielä elät

Jos mahdollista, kannattaa miettiä, lahjoittaako omaisuuttaan perillisilleen vähitellen jo ennen kuolemaa. Perintöveroa maksetaan 20 000 euroa ylittävästä perintöosuudesta.

Henkivakuutuksia myydään verovapaudella, jonka hallitus haluaa leikata – asiakkaille veroedun poistoaikeista ei aina kerrota

Henkivakuutuskorvausten verovapaa osa voi poistua heti ensi vuoden alusta alkaen, mikäli hallituksen ajama muutos perintö- ja lahjaverolakiin menee läpi. Hallituksen suunnitelmista huolimatta vakuutusyhtiöt myyvät yhä säästöhenkivakuutuksia uusille asiakkaille verovapauksia korostaen. Mahdollisesta lakimuutoksesta ei aina kerrota kuluttajille edes kysyttäessä.

Metsäkeskus kannustaa sukupolvenvaihdoksiin Pirkanmaalla

Joka viidennen pirkanmaalaisen metsätilan omistaa yhtymä tai kuolinpesä. Kuolinpesissä päätökset jäävät monesti tekemättä

Vain joka kolmannella suomalaisella vakuutus kuoleman varalta – etenkin pienituloiset hyötyisivät henkivakuutuksesta

Suomessa henkivakuutuksia on eniten lapsiperheillä ja suuren asuntolainan ottaneilla. Henkivakuutuksen suosio ei ole tällä vuosituhannella suuresti muuttunut. Kansainvälisessä vertailussa henkivakuutusten määrä on meillä alhainen.

Taviksen palkoilla verosuunnittelu jää pikkusummiin

Kansalainen aprikoi, miksi monien rikkaiden varakkuus ei näy verotiedoissa. Myös osa yrityksistä tuntuu maksavan vähän veroja. Taikasana on verosuunnittelu. Voiko tavallinen kansalainen minimoida veronsa suunnittelulla? Pystyykö niin tekemään, jos ainoa tulonlähde on kuukausipalkka?

"Ryöstelevät viikingit" – Nordeaa ja Danske Bankia syytetään eläkeläisten huijauksista Aurinkorannikolla

Kymmenet Espanjan Aurinkorannikolla asuvat eläkeläiset väittävät joutuneensa Nordean ja Danske Bankin huijauksen uhriksi. Eläkeläiset luulivat välttelevänsä veroja, mutta moni menettikin rahansa. Nyt koditkin ovat jo uhattuina. Pohjoismaisia pankkeja kutsutaan lomaparatiisissa ”ryösteleviksi viikingeiksi”.

Professori ihmettelee Suomen verotusta: ”Köyhimpien maksamat kunnallisverot ovat hölmöläisen hommaa”

Pienituloisten verotusta tulisi keventää ja yritysverotusta kohdentaa tuloutettuihin voittoihin, joita ei käytetä investointeihin, Heikki Hiilamo neuvoo.

Pääministeri Sipilän suosimissa sijoitustuotteissa verottaja hyötyy viimeisenä

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) varallisuusselvityksessään eduskunnalle ilmoittama "merkittävä rahoitusomaisuus" on sijoitettu Nordeassa useaan tuotteeseen, joissa verot maksetaan mahdollisesta myyntivoitosta vasta vuosien päästä. Kohutun kapitalisaatioosopimuksen eli Nordea Capital Private tuotteen lisäksi myös Nordea säästöhenkivakuutuksessa ja Nordea Eläkesijoituksessa on ominaisuuksia, joissa tuotoista maksetaan vero vasta sopimuksien päätyttyä.

Verottaja haluaa mätkäistä jäähyväisveron Suomen jättäville

Monissa muissa maissa jäähyväisvero on jo käytössä. Uusi vero nousi puheenaiheeksi, kun Karl Fazer ilmoitti viimeksi muuttavansa maasta perintöveron takia.

Perintöveron poistaminen joutui kokoomuksessa vastatuuleen

Ruotsissa perintövero poistettiin kymmenen vuotta sitten. Vielä viime kesänä myös kokoomuksen johtohahmot puolsivat kilvan perintöveron poistamista. Nyt puolueen veroasiantuntijoihin kuuluva Sampsa Kataja pitää Ruotsin mallia ongelmallisena.

Karl Fazer jättää Suomen

Haastattelussa Karl Fazer puhuu vain omasta eikä koko suvun puolesta. Hän on yksi Fazer-yhtiön runsaasta 80 omi​stajasta.

Näkökulma: Lopeta jo toi vonkaaminen!

Valtaosa faktoista puhuu sen puolesta, ettei perintöverosta kannata luopua, kirjoittaa A-studion toimittaja Hanna Säntti näkökulmassaan.

Keskiluokka maksaisi perintöveron poistamisen

Ruotsi ja Norja ovat luopuneet perintöverosta. Pitäisikö Suomen tehdä samoin? Pitäisi, sanovat Perheyritysten liitto ja PTT. Ei, sanovat muut asiantuntijat ja muistuttavat, että veron poistaminen kävisi keskiluokalle kalliiksi.

Kataja: Sukupolvenvaihdosten vero-ongelmat on nyt hoidettu

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan jäsen Sampsa Kataja (kok.) katsoo, että sukupolvenvaihdosten perintöverojen maksuajan pidentäminen kymmeneen vuoteen nykyisestä viidestä on merkittävä kädenojennus yrittäjille. Hänen mielestään sukupolvenvaihdoksista ei enää pitäisi tulla ongelmia verotuksen osalta.

Valiokunta: Perintöveron maksuaika yritysten sukupolvenvaihdoksissa 10 vuoteen

Eduskunta haluaa antaa yrityksille ja maatiloille enemmän aikaa perintö- ja lahjaverojen maksamiseen kuin hallitus. Hallitus esitti maksuajan pidentämistä seitsemään vuoteen, mutta valiokunta pitää parempana kymmentä vuotta.

Näin Talousguru-kilpailun voittanut abiturientti tervehdyttäisi Suomen taloutta - video

Kymmenen lukioikäistä väitteli kiperistä talousaiheista torstaina Helsingissä Talousguru-kilpailun finaalissa. Tiukassa kisassa voiton vei espoolainen Otso Kirveskari, joka tarjoaisi Suomen taloudelle lääkkeeksi muun muassa julkisen sektorin leikkaamista. Talousguru-tittelistä on kilpailtu vuodesta 2007.

Business leader's tips to spur economic growth

The leader of Finland's heavyweight business lobby organisation the Confederation of Finnish Industries (EK), Matti Alahuhta, says that Finland needs to get exports moving to drive economic growth. In a discussion on Yle's TV1 on Saturday morning he offered a Top-5 list of measures that need to be taken to spur the economy forward.

Alahuhdan viisi vinkkiä uuteen kasvuun

Vienti on saatava vetämään, sanoo EK:n hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta. Hän tarjosi toimepiteiden Top 5:n, jolla Suomen talous lähtee kasvu-uralle.

Verottaja yrittää päästä käsiksi Portugalin ja Espanjan suomalaiseläkkeisiin

Viime vuoden lopulla perheyritys Onnisen pääomistaja Maarit Toivanen-Koivisto ilmoitti muuttavansa Portugaliin, jotta hänen lapsensa välttyisivät perintöverolta.

Hallitus rakensi 300 miljoonan lisäbudjetin - puolet Talvivaaran hoitoon

Hallitus on neuvotellut vuoden ensimmäisestä lisäbudjetista. Nyt sovittujen menojen myötä valtio ottaa tänä vuonna velkaa yhteensä noin 5,1 miljardia euroa.

Teknologiateollisuus: Puolet yliopistoista voitaisiin sulkea

Teknologiateollisuuden etujärjestö haluaisi karsia yliopistojen määrän puoleen nykyisestä. Purkamalla päällekkäistä hallintoa vapautuisi rahoitusta jäljelle jäävien seitsemän yliopiston kehittämiseen. Etujärjestön mukaan uudet huippuyksiköt palvelisivat paitsi elinkeinoelämää myös tieteellistä tutkimusta paremmin kuin nykyinen yliopistojen maakuntamalli.

Business mogul Björn Wahlroos’ list of demands for government

Banking tycoon Björn Wahlroos, who recently changed his country of residence to Sweden, has come up with a list of recommendations for Finnish policy makers looking for ways to revive the economy. On the revenue side, the prescriptions include cutting corporate, capital and inheritance taxes, while the spending side calls for measures such as a benefits freeze, public service spending cuts, halving development aid and rolling back reductions on value added taxes.

Top parties "at a loss" on how to boost falling tax revenue

The Finnish Public Broadcasting Company Yle recently asked the party secretaries of Finland’s top four political parties going into the spring parliamentary elections what kinds of tax solutions they suggest for Finland as it moves into the future. The survey was motivated by a recent statement from the Bank of Finland that predicted minimal growth in Finland for the next ten years, with tax revenue likely to fall as a result.

Suuret puolueet sormi suussa kun verotuotot hyytyvät

Yle Uutiset kysyi neljän suurimman puolueen puoluesihteeriltä, mitä veroratkaisuja pitäisi tehdä.

SAK: Pienituloisten ostovoimasta on huolehdittava

SAK linjaa myös, että suurten osinkojen verotuksen tulisi olla samalla tasolla suurten ansiotulojen verotuksen kanssa.

Jouni Backman: "Synnytykset saavat mennä, mutta rautatieyhteys ei"

Savonlinnan Laitaatsalmen syväväylän rautatiesillasta ei ole vielä sanottu viimeistä sanaa. Sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan, savonlinnalaisen Jouni Backmanin, mukaan siltaan palataan eduskunnassa.

Paper: Most Finns would keep inheritance tax

A survey by the Oulu-based paper Kaleva has revealed that more than half of Finns want to retain the inheritance tax, with women outnumbering men in favour of keeping the levy on transferred wealth.

Kaleva: Yli puolet suomalaisista haluaa säilyttää perintöveron

Kalevan taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan naiset haluavat säilyttää perintöveron miehiä enemmän.

SDP Finance Minister Rinne defends inheritance tax

Finland’s Finance Minister has come out against abolishing inheritance tax and said he sees no need for Finland to cut its corporate tax rates. Both issues have been on the agenda in recent weeks as politicians discuss ways to kick-start the moribund Finnish economy.

Antti Rinne: Perintövero ei ole kateusvero

Valtiovarainministerin mukaan perintöverossa on kyse oikeudenmukaisuudesta, kun varallisuutta on alkanut kasautua ikäpolvien vaurastuttua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle