Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Etelä-Karjalassa kaadettu 23 karhua vajaassa neljässä viikossa

Eniten karhuja on ammuttu Parikkalassa ja Ruokolahdella.

Taivaalta pudotetaan taas rokotesyöttejä – pienpetojen raivotauti pidetty poissa jo 30 vuotta

Ruokavirasto aloittaa tiistaina raivotaudin syöttirokotteiden levitykset kaakkoisrajalla. Lentokoneesta pudotettavien syöttien on tarkoitus estää luonnonvaraisilla eläimillä esiintyvän metsäraivotaudin leviäminen Suomeen.

Ruokolahden kunnanhallitus ei avaa enää uudelleen Anu Sepposen johtajasopimusta: "Kyllä hän ilmoitti, että hänellä on tahtotila kunnanjohtajaksi"

Ruokolahden kunnanhallituksen puheenjohtajan näkemys on, että Anu Sepponen aloittaa kunnanjohtajana lokakuun alussa. Sepposen mielestä neuvotteluja ei ole aloitettukaan.

Ruokolahden kunnanhallitus kokoontuu tänään – myös Rautalammin kunta odottaa Anu Sepposen ratkaisua

Ruokolahden kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen ei toistaiseksi ole ilmoittanut, ottaako viran vastaan. Viransijaisena toimivan Matias Hildenin työ päättyy syyskuun lopussa.

Tiedätkö, mikä on tekstiilijätettä? Katso täältä yksi muistilista – valtaosan voi käyttää uudestaan

Tekstiilijätteen vastaanottokokeilun tarkoituksena on vähentää kierrätykseen kelpaamattoman tekstiilijätteen päätymistä kuivajätteen sekaan. Suomessa heitetään tekstiiliä pois jopa miljoona kiloa vuodessa.

Duunisetelejä on tarjolla myös syksyksi – syyskuussa Etelä-Karjalassa jaossa kahdeksan Duuniseteliä

Syksyn Duuniseteliä voivat hakea alle 30-vuotiaat Saimaan ammattiopisto Samposta tänä vuonna valmistuneet nuoret, joiden kotikunta on Imatra, Lappeenranta, Rautjärvi tai Ruokolahti.

12–15-vuotiaiden koronarokotukset Etelä-Karjalan kouluissa alkavat ensi viikolla

Koululaiset ja heidän huoltajansa saavat toimintaohjeet Wilman kautta.

Ruokolahden kunnanjohtajasotkujen selvittäminen jää uusien päättäjien tehtäväksi

Kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen uskoo asioiden alkavan selvitä vähitellen.

Taitotalon myynti hiertää Ruokolahdella – va. kunnanjohtaja haluaa hylätä kaupasta tehdyn valituksen

Taitotalon myynnistä kunnallisvalituksen tehneet Miikka Vento ja Heli Virtanen ovat myös uusia kunnanvaltuutettuja.

Etelä-Karjalassa varmistui viikonlopun aikana 37 uutta koronatartuntaa

Tartuntojen jäljittäminen on hankaloitumassa, koska tiedossa oleviin ketjuihin kuulumattomat tartunnat ovat lisääntyneet.

Näin toista koronakesää on vietetty: Helteinen Suomi on ollut kuin rantalomakohde, ja kaupungeista paettiin aiempaa enemmän vesien äärelle

Telian liikkumistilastoista näkyy, kuinka voimakkaasti pääkaupunkiseutu tyhjeni heinäkuussa. Väkeä väheni viime vuoteen verrattuna lähes kymmenen prosenttia enemmän. Eniten ihmisten määrä kasvoi Ahvenanmaalla.

Riikka-myrsky ohitti Etelä-Karjalan ilman suuria tuhoja – pelastuslaitoksella yhdeksän tehtävää

Pelastuslaitos hoiti sunnuntai-iltapäivän ja -illan aikana yhdeksän salamointiin, sateeseen ja tuuleen liittyvää tehtävää. Henkilövahingoilta säästyttiin.

Delta-variantti hallitsee nyt myös Etelä-Karjalassa – "Rokottamattomat sairastuneet ylläpitävät epidemiaa", muistuttaa lääkäri

Koronavariantit ovat vaihtuneet Etelä-Karjalassakin tiuhaan. Iso kysymys on, seuraako deltaa vielä tarttuvampi muunnos vai onko virus saavuttanut huippunsa.

Helle näkyy keskussairaalan päivystyksessä – nyt pitäisi muistaa syödä ja juoda, muistuttaa Eksote

Helle pahentaa monen sairauden oireita, mutta vaivoja voi myös välttää riittävällä nesteytyksellä ja ruoalla.

Järvet ovat nyt tavanomaista lämpimämpiä – Saimaan lämpötila on yli viisi astetta tavanomaista korkeampi

Etelä-Karjalassa järvien pintalämpötila on nyt kolmesta kuuteen astetta pitkänajan keskiarvoa korkeampi.

Saimaa Cycle Tour starttaa perjantaina – tapahtuman takia maanteillä on laskettu nopeusrajoituksia

Pyöräilytapahtumaan osallistuu ainakin 1300 pyöräilijää. Reitti kulkee Imatralta Puumalan ja Sulkavan kautta Savonlinnaan, josta Punkaharjun ja Ruokolahden kautta takaisin maaliin Imatralle. Parilla tieosuudella nopeusrajoitukset on tiputettu viikonlopun ajaksi 60 kilometriin tunnissa.

Kansainvälinen Saimaan alueen pyöräilytapahtuma Saimaa Cycle Tour toivoo autoilijoilta malttia liikenteessä – "Haluamme järjestää kaikille turvallisen tapahtuman"

Imatrankoskelta käynnistyvään ja Saimaan maisemiin suuntaavaan Saimaa Cycle Tour -pyöräilytapahtumaan on ilmoittautunut kotimaisten pyöräilijöiden lisäksi pyöräilijöitä Euroopasta ja Yhdysvalloista. Yhteensä heitä on 1 300.

Etelä-Karjalassa 11 uutta koronatartuntaa – tilanne toistaiseksi rauhallinen

Viimeaikaiset tartunnat ovat Eksoten mukaan liittyneet rajaliikenteeseen. Muutama viikko sitten otetuista näytteistä on löytynyt koronaviruksen herkemmin tarttuvaa deltavarianttia.

Saimaa Geopark on nyt myös virtuaalinen – materiaalia pääsee tutkimaan opastetaulujen kautta

Saimaa Geoparkilla on puhelinsovellus, jonka avulla voi tutustua esimerkiksi Saimaan alueen äänimaailmaan.

Venäjän metsäpalot savuttavat Etelä-Karjalassa – ilmanlaatu on hyvä suurimmassa osassa maakuntaa

Etelä-Karjalan pelastuslaitos seuraa Venäjän metsäpalojen tilannetta.

Anu Sepponen on ollut kuukausien ajan kahden kunnan kunnanjohtaja – pestiä ei koskaan purettu Ruokolahdella

Ruokolahden kunnanjohtajaksi viime elokuussa valittu Anu Sepponen on edelleen myös Rautalammin kunnanjohtaja. Kunnanhallitus katsoi eilen yksimielisesti, että aiempi päätös Sepposen valinnasta kunnanjohtajaksi on lainvoimainen.

Ruokolahden kunta tarjoaa aiemmin syrjäytetylle kunnanjohtajalle virkaa – tehtävää nykyisin hoitavan kunnanjohtajan valintapäätös raukeaa

Ruokolahden kunnanhallitus päätti maanantaina, ettei kunta valita Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä. Hallinto-oikeus kumosi kunnanvaltuuston viime syksynä tekemän päätöksen Anu Sepposen valinnan rauettamisesta.

Hallinto-oikeuden ratkaisu johti erikoiseen tilanteeseen pienessä Ruokolahden kunnassa – kunnanjohtajan syrjäytys kumottiin, mutta uusi on jo valittu

Itä-Suomen hallinto-oikeus kumosi Ruokolahden kunnanvaltuuston viime syksynä tekemän päätöksen. Kunnanjohtajaksi elokuussa 2020 valitun Anu Sepposen virkasuhde on voimassa, vaikka hän ei aloittanutkaan työssään.

Väestökato syö maakuntavaltuuston paikkamäärää Etelä-Karjalassa – Parikkalan ja Ruokolahden edustajamäärä putoaa kahdesta yhteen

Uudessa maakuntavaltuustossa Lappeenrannalla on 15 edustajaa, Imatralla kuusi ja muilla kunnilla kullakin yksi.

Väkivalta- ja liikennerikokset työllistivät poliisia viikonloppuna Etelä-Karjalassa

Poliisilla oli Etelä-Karjalassa vilkas viikonloppu, sillä esimerkiksi liikenteessä ajettiin ylinopeutta ja ajoneuvoja kuljetettiin päihtyneenä.

"Itsekkyys on este yhteisessä päätöksenteossa" – Lappeenrannan nuoret valtuutetut lähtevät tekemään yhteistyötä yli puoluerajojen

Etelä-Karjalan kuntien valtuustot vahvistuivat kymmenellä alle 30-vuotiaalla. Maakuntakeskus Lappeenrannan lisäksi nuoria valtuutettuja saatiin myös pieniin kuntiin.

Kaupunkilaiset äänestivät laiskasti Etelä-Karjalassa – aktiivisimpia olivat savitaipalelaiset ja taipalsaarelaiset

Valtakunnan äänestysprosenttiakin matalammaksi äänestysprosentti jäi Etelä-Karjalassa Lappeenrannassa, Imatralla ja Ruokolahdella. Muut Etelä-Karjalan kunnat äänestivät aktiivisemmin kuin koko Suomessa.

Katso kuntavaalien tulokset – tällainen on Ruokolahden uusi valtuusto

Ruokolahdella perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP oli suurin laskija kolmella menetetyllä valtuustopaikalla.

Kuka voittaa, kuka häviää? Kuntavaalien tulos selviää tänään – näin seuraat Etelä-Karjalan vaali-iltaa

Seuraamme ääntenlaskutilannetta ja puoluiden tunnelmia Yle Radio Suomen taajuuksilla, Yle Areenassa sekä verkkosivuillamme.

Omakotitalo paloi Simpeleellä torstaina – palokunta joutui purkamaan katon

Sammutustyöt päättyivät ennen kahdeksaa illalla.

42 venäläistä lähetti kirjeen pääministeri Marinille – pyytävät helpompaa pääsyä mökille Suomeen

Kesämökkejä Suomessa omistavat venäläiset haluavat selkeämmät säännöt siihen, miten Suomeen pääsee mökille. Venäläisten mökkiläisten mielestä käytäntö rajalla on epäselvä ja vaihtelee virkalijasta riippuen.

Ravintolarajoitukset kevenevät Etelä-Karjalassa perjantaina: anniskelu päättyy kello 24, auki saa olla yhteen asti yöllä

Asiakaspaikkojen määrää rajoitetaan sisätiloissa edelleen. Terassillakin kaikille asiakkaille pitää löytyä istumapaikka.

Koronarokotuksia aletaan antaa 30 vuotta täyttäneille Etelä-Karjalassa

Eksote kannustaa varaamaan ajan nopeasti, kun oma vuoro tulee. Kesällä rokotuksissa keskitytään tehosterokotteisiin, ja ensimmäisiä rokoteannoksia on tarjolla vähemmän.

Ennakkoäänestys etenee Etelä-Karjalassa hiukan koko maata ripeämmin – vain Lemillä ja Taipalsaarella on äänestetty vähemmän

Koko maan ennakkoäänestysprosentti on tällä hetkellä 14,4. Savitaipaleella ja Ruokolahdella noin 17,5 prosenttia äänioikeutetuista on äänestänyt ennakkoon.

Kokoontumisrajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa keskiviikkona – ravintolat odottavat vielä päätöksiä aukioloajoista

Kokoontumisrajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa keskiviikkona kesäkuun 2. päivänä. Ravintolatoiminnan koronarajoituksista päättää valtioneuvosto.

Ruokolahti ennakkoäänestää nyt – Kymäläiseltä jäävä äänipotti voi muuttaa valtasuhteita

Tämän luettuasi tiedät, mikä Ruokolahdella on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Etelä-Karjala palaa koronaepidemian perustasolle

Alueellinen tilannekuvaryhmä esittää aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten purkamista.

Suurimmassa osassa Etelä-Karjalan kuntia naiset ovat äänestäneet ennakkoon aktiivisemmin kuin miehet – hitaimmin ennakkoäänestys käynnistyi Lemillä ja Taipalsaarella

Toisena ennakkoäänestyspäivänä aktiivisimpia ovat Etelä-Karjalassa olleet rautjärveläiset. Hitaimmin on lähdetty liikkeelle Lemillä ja Taipalsaarella.

Eteläkarjalaisista aktiivisimmin äänestivät ensimmäisenä kuntavaalien ennakkoäänestyspäivänä rautjärveläiset, ruokolahtelaiset ja imatralaiset

Eteläkarjalaisista vilkkaiten ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä äänestivät rautjärveläiset, joista yli neljä prosenttia on antanut äänensä kuntavaalissa. Seuraavaksi aktiivisimpia ovat olleet ruokolahtelaiset ja imatralaiset.

Ennakkoäänestys alkaa tänään turvavälien ja kasvomaskien kanssa – äänestää voi esimerkiksi kunnataloilla, kirjastoissa ja kauppakeskuksissa

Eteläkarjalaisia kehotetaan ennakkoäänestykseen seuraavien kahden viikon aikana, jotta äänestyspaikat eivät ruuhkaudu varsinaisena vaalipäivänä 13. kesäkuuta.

Itärajalla etsitään ikivanhaa vesireittiä Laatokalta Saimaalle – Turkikset, kala ja verotus houkuttelivat karjalaisia länteen

Koemelojat selvittävät, missä karjalaisten ikivanha reitti Laatokalta Saimaalle on voinut kulkea. Tarkoitus on kehittää sen pohjalta historiallisia melontareittejä.

Metsässä kävi valtava kone, joka jätti luontoon vuosikymmeniksi syvät jäljet – vauriota ei tarvitse kenenkään korjata

Metsästä puita hakevat ajokoneet jättävät metsiin niin syviä jälkiä, että puun juuret menevät rikki ja jopa veden virtaus muuttuu. Ennallistajaa on vaikea löytää.

Ukkosmyrsky ohitti Etelä-Karjalan nopeasti – pelastuslaitos sammutti kaksi keskisuurta rakennuspaloa ja raivasi yksittäisiä puita

Salamoiva ukkosmyrsky oli yhteydessä sekä Luumäellä että Lappeenrannassa syttyneeseen rakennuspaloon. Myös puita kaatui eri puolilla Etelä-Karjalaa.

Tapahtumarajoituksiin helpotusta Etelä-Karjalassa: sisätiloihin enintään 20 ja pihalle 50 ihmistä

Aluehallintovirasto lieventää yleisötilaisuuksien rajoituksia Etelä-Karjalassa kahdessa vaiheessa. Sisätiloissa sallitaan ensin enintään 20 ihmisen ja kesäkuussa enintään 50 henkilön kokoontumiset.

Keskustan mielestä kunnanjohtajan valinta ei heikentänyt luottamusta päätöksentekoon Ruokolahdella – muissa puolueissa toisenlainen näkemys

Lähes puolet Ruokolahden kuntavaaliehdokkaista on sitä mieltä, että sekava menettely kunnanjohtajan valinnassa heikensi merkittävästi luottamusta päätöksentekoon. Keskustalaiset ovat eri mieltä.

45 vuotta täyttäneiden koronarokotukset alkavat Etelä-Karjalassa

Ajan rokotukseen voi varata Eksoten asiointipalvelun kautta tai soittamalla. Koronarokotukseen voivat varata ajan myös 16 vuotta täyttäneet, riskiryhmiin kuuluvat henkilöt.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle