Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ruokolahtelaisten yritysten tiedot verkkoon – Ruokolahtioppaassa mukana 130 yritystä

Ruokolahti on Etelä-Karjalan suhteellisesti eniten yrityskantaansa kasvattanut kunta.

Etelä-Karjalassa todettiin neljä uutta koronavirustartuntaa – kasvomaskin käyttöä suositellaan

Etelä-Karjalassa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa, joiden tartuntaketjuja jäljitetään parhaillaan.

Ilmanlaatu heikkenee lähipäivinä Etelä-Karjalassa – syynä eteläisen ilmavirtauksen tuomat pienhiukkaset

Eteläisen ilmavirtauksen mukana tulevat pienhiukkaset heikentävät Etelä-Karjalan ilmanlaadun tyydyttäväksi.

Vanhassa navetassa on 100 kanin valtakunta, eikä yksikään päädy lemmikiksi: "Haluamme kertoa avoimesti, mitä täällä tapahtuu"

Kanipaistia saattoi saada vielä sota-aikaan monesta paikasta, mutta sitten siitä tuli harvinaisuus. Nyt kaninlihaa tuottavat vain harvat tilat Suomessa.

Lapsille koulutetaan apujoukkoja läksyjen tekoon: "Kaikki oppilaat eivät välttämättä saa kotoa tukea"

Mannerheimin lastensuojeluliitto on aloittanut läksykummitoiminnan viime keväänä, mutta nyt toiminta laajenee.

Myrsky nousee iltapäivän mittaan – pelastuslaitos lupaa henkilöstön riittävän koko Etelä-Karjalan alueella

Etelä-Karjalan pelastuslaitos pystyy nostamaan täyden valmiuden lyhyelläkin varoitusajalla, jos myrsky uhkaa Etelä-Karjalaa.

Lasten koronaohjeistus tarkentui: Infektio-oireissa ei saa mennä kouluun tai päiväkotiin ilman negatiivista testitulosta

Infektio-oireita potenut lapsi voi palata päiväkotiin tai kouluun siinä vaiheessa, kun hänen koronatestituloksensa on negatiivinen ja tauti on paranemassa.

Kasvomaskien jakeluaikataulut vähävaraisille muuttuvat Etelä-Karjalassa – kasvomaskin käyttöä suositellaan esimerkiksi joukkoliikenteessä

Etelä-Karjalassa vähävaraisille tarkoitettuja kasvomaskeja on tähän mennessä jaettu yli 2 000 pussia, joista ensimmäisenä päivänä noin 1 200 kappaletta.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos raivasi puita teiltä, kun syystuuli riehui – sadat kotitaloudet olivat ilman sähköjä

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella oli torstaina yli 30 tehtävää, kun voimakas syystuuli kaatoi puita ja sähköjä.

Eksoten valtuusto hyväksyi palkkariidan sovintoratkaisun – osalle työntekijöistä lisää palkkaa, takautuvia kertakorvauksia ja palkan takuuosien poistaminen

Eksoten valtuuston hyväksymän palkkariidan sovintoratkaisun myötä työntekijöiden palkat saadaan oikeaan suhteeseen toisiinsa nähden, ja samasta tehtävästä maksetaan sama tehtäväkohtainen palkka.

Eksote suosittelee etäkokouksia ja -koulutuksia Etelä-Karjalassa – koronaviruksen leviäminen on kiihtynyt lähimaakunnissa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote kehottaa, että koulutukset ja kokoukset järjestetään etänä, jotta koronaviruksen leviämistä saadaan estettyä.

Etelä-Karjalan yrittäjien odotukset tulevaisuudesta painuivat maan matalimpaan päähän – vaihtelu on suurta Lappeenrannan ja Imatran välillä

Etelä-Karjalassa pk-yrittäjien odotukset tulevaisuudesta ovat pudonneet kevääseen verrattuna niin voimakkaasti, että maakunta sijoittuu koko maan vertailussa häntäpäähän.

Pyörätie Imatran raja-asemalle saattaakin saada rahoituksen – rakentaminen olisi mahdollista ensi kesänä

Jos Imatran kaupunginvaltuusto puoltaa kaupunginhallituksen päätöstä osallistua raja-asemalle johtavan pyörätien rakentamiskustannuksiin, rakentaminen saattaa käynnistyä ensi kesänä.

Lähes kaikki Etelä-Karjalan karhunkaatoluvat on käytetty – jäljellä on enää neljä lupaa

Teemu Kouhia Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksestä uskoo, että ensi viikon aikana kaikki karhunkaatoluvat on Etelä-Karjalassa käytetty.

Vain harvat Etelä-Karjalan yritykset ovat säästyneet koronapandemialta – liikevaihdot pienenevät edelleen

Noin 80 prosenttia Etelä-Karjalan kauppakamarin kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että valtiovalta ei riittävästi tue elinkeinoelämää.

Kaikki Etelä-Karjalan kunnat ovat nyt hyväksyneet Eksoten palkkausjärjestelmää koskevan riidan sovintoesityksen – myös Rautjärvi edellyttää oikeudellista selvitystä

Rautjärvi on viimeisenä Eksoten jäsenkuntana ilmoittanut olevansa valmis hyväksymään Eksoten palkkausjärjestelmää koskevan riidan sovintoesityksen.

Maakuntajohta Matti Viialaisen suuret pettymykset: Ei tullut Ikeaa, eikä sotea – kuuntele haastattelu

Etelä-Karjalan eläkkeelle jäävä maakuntajohtaja Matti Viialainen pitää onnistumisina liikennehankkeita.

Myös Savitaipale hyväksyi Eksoten sovintoesityksen palkkariitaan – ja hakee korotusta harkinnanvaraiseen valtionosuuteen

Etelä-Karjalan kunnista puuttuu enää Rautjärven kanta Eksoten palkkausjärjestelmää koskevan riidan sovintoesitykseen. Myös Savitaipale hyväksyy sovintoestyksen tietyin ehdoin.

Eksote ja THL päivittivät lasten koronavirustestiohjeet – flunssaoireisena on jäätävä kotiin, mutta kaikkia flunssia ei tarvitse testata

Eksoten ja THL:n päivitetyissä koronavirustestiohjeiden mukaan oireita voi seurata kotona, jos lapsi tai perheenjäsen ei ole tiettävästi altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle tai matkaillut kahden viikon kuluessa.

Koronakevät innosti eteläkarjalaisia perustamaan yrityksiä – "Lomautus on saattanut vauhdittaa päätöstä yrittäjäksi ryhtymisestä"

Lappeenranta erottuu valtakunnallisesti edukseen, kun Uusyrityskeskus listasi koronakevään aikana perustettujen uusien yritysten määrän.

Parikkala hyväksyi Eksoten palkkariidan sovintoesityksen – edellyttää muiden jäsenkuntien lailla Eksotelta vastuukysymysten selvittämistä

Eksoten jäsenkunnista muut paitsi Rautjärvi ja Savitaipale ovat nyt ottaneet kantaa Eksoten palkkausjärjestelmää koskevan riidan sovintoesitykseen, ja päättäneet hyväksyä sen.

Yksi ääni ratkaisi – Anu Sepponen valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Sepponen päihitti äänestyksessä ennakkosuosikkina pidetyn Kimmo Tiilikaisen äänin 14–13.

Viikonloppuna raportoitiin yksi uusi koronavirustartunta Etelä-Karjalassa – elokuussa tähän mennessä kolme testeillä varmistettua tartuntaa

Etelä-Karjalassa on nyt 27 testeillä varmistettua koronavirustartuntaa. Kolme niistä on todettu elokuussa.

Kunnat ottavat pian kantaa Eksoten palkkausjärjestelmästä sopimiseen – Imatran ja Luumäen johtajat kannattavat sopimuksen hyväksymistä

Eksoten jäsenkuntien osuudet palkkariidan kustannuksista ovat siirtymässä kuntien päätettäväksi. Parikkalan kunnanjohtaja antaa esityksensä hyväksymisestä vasta kunnanhallituksen kokouksessa, kun taas Imatran ja Luumäen johtajat hyväksyisivät sopimuksen.

Eksoten ensihoito palaa 24 tunnin työvuoroon lokakuun lopussa – paluusta entiseen päätettiin neuvotteluissa sujuvasti

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten ensihoitajille löydettiin neuvotteluissa nopeasti periaatteet siirtymisessä takaisin 24 tunnin työvuoroon. Ensihoitajien mukaan työssäjaksaminen on parempi 24 tunnin työvuorossa verrattuna 12 tunnin työvuoroon.

Kolme kunnanjohtajakandidaattia jatkoon Ruokolahdella – kunnanvaltuusto valitsee kunnanjohtajan ensi maanantaina

Ruokolahden uusi kunnanjohtaja on joko Sabah Samaletdin, Anu Sepponen tai Kimmo Tiilikainen.

Perhoskesä on ollut Etelä-Karjalassa vaatimaton, mutta valopilkkuina lentelevät sitruunaperhonen, paatsamasinisiipi ja peltovirnaperhonen

Perhoskesä jatkuu vielä, mutta tähän saakka perhosten määrät ovat laahanneeet jopa 25 prosenttia keskiarvokäyrän alapuolella.

Koronaviruksen testitulosta saattaa joutua odottamaan jopa viikon – sairaanhoitopiirit taistelevat jo äärirajoilla testimäärien kanssa

Kaakkois-Suomessa koronavirustestejä tehdään enemmän kuin koskaan. Tuloksia voi joutua odottamaan jopa viikon.

Imatran viime kevään ylioppilaille pidetään juhla Mansikkalan uudessa koulukeskuksessa

Elokuun viimeisenä lauantaina järjestettävää juhlaa voi seurata suorana verkossa.

Bergamosta saapuville lentomatkustajille ei tehdä koronavirustestejä Lappeenrannan kentällä – "Olemme hyvin tietoisia eteläkarjalaisten huolesta Bergamon lentoreittiin liittyen"

Lappeenrannan ja Bergamon välisen lentoreitin vaikutusta koronavirustartuntoihin tarkkaillaan huolellisesti. Pakollisia koronavirustestauksia lentomatkustajille ei ainakaan toistaiseksi tehdä, sillä Italia ei ole tällä hetkellä koronaviruksen riskimaa.

Valtioneuvosto lievensi koronarajoituksia: Venäjältä pääsee nyt rajan yli, jos Suomessa odottaa seurustelukumppani

Muutos koskee Venäjältä Suomeen tulevien lisäksi myös muun muassa Kanadasta, Yhdysvalloista, Australiasta ja Turkista tulevia matkustajia.

Etelä-Karjalan viljelijät ovat joutuneet torjumaan runsaasti kasvitauteja tänä kesänä – kaura- ja säilörehusadosta tulossa hyvä

Etelä-Karjalan viljelijät odottavat nyt poutasäätä, jotta viljasato saadaan turvattua.

Lappeenranta ei valmistele omia kasvomaskisuosituksiaan, vaan odottaa valtakunnallisia ohjeita

Sekä Lappeenrannan kaupunki että Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote seuraavat koronavirukseen liittyviä valtakunnallisia ohjeita eivätkä ole tekemässä omia suosituksiaan kasvomaskien käytöstä.

Ruokolahti haastattelee viisi kunnanjohtajaehdokasta – mukana entinen ministeri Kimmo Tiilikainen

Ruokolahden kunnanjohtajan paikkaa hakeneista kymmenestä ihmisestä viisi pääsee haastatteluun. Mukana on myös eteläkarjalaisia hakijoita.

Ruokolahtelainen motocross-kuljettaja Matias Vesterinen avasi MM-kautensa – pisteitä ei vielä herunut

Ruokolahtelainen motocross-kuski Matias Vesterinen ei yltänyt pisteille ensimmäisessä MM-osakilpailussaan.

Etelä-Saimaa: Ruokolahden kunnanjohtajaksi kymmenen hakijaa, joiden joukossa entinen ministeri Kimmo Tiilikainen

Ruokolahden kunnanhallitus valitsee tänään maanantaina haastateltavat kymmenen kunnanjohtajaksi hakeneen joukosta. Hakijana on esimerkiksi entinen ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Koululaisille etsitään vapaaehtoisia läksykummeja Kaakkois-Suomessa – tarkoituksena edistää lasten luku- ja kielitaitoa

Läksykummitoiminnalla halutaan varmistaa lasten yhdenvertainen mahdollisuus saada apua ja tukea koulunkäyntiin perheoloista riippumatta.

Koronavirustestiin pääsee viikonloppunakin Armilassa – Eksote lisää testauksen resursseja jonojen välttämiseksi

Eksote on lisännyt resursseja ruuhkautuneisiin koronavirustesteihin. Koronavirusnäytteitä otetaan ajanvarauksella Lappeenrannan Armilassa myös viikonloppuisin. Tavoitteena on, että testiin pääsee saman päivän aikana.

Etelä-Karjalan väkiluku jatkaa loivaa vähenemistä – Taipalsaari sen sijaan kasvatti väkilukuaan

Myös Lemi ja Ruokolahti lisäsivät hieman asukasmääräänsä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle