Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan tarra takissa

Muhoksella ja Siikajoella sammutettiin tulipaloja pihapiireissä – henkilövahingoilta vältyttiin

Muhoksen Hyrkkääntiellä maanantai-iltapäivällä ollut palo levisi nurmikkoon grillihiilistä. Siikajoen Heinolanperällä tuleen roihahti ulkorakennus. Puolilta öin alkaneen palon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Äitienpäivänä 30 äitiä saa kunniamerkin – Pohjois-Pohjanmaalta palkitaan neljä ansioitunutta äitiä

Tasavallan presidentti luovuttaa kunniamerkit äitienpäivänä järjestettävässä juhlatilaisuudessa Säätytalolla Helsingissä.

Z-maalaus roskiksessa Oulun Nallikarissa.

Venäjän sotasymboleilla on töhritty paikkoja Nallikarissa – osa Z-symboleista on jo poistettu

Laajemmin Oulussa ei ole havaittu Venäjän sotasymboliikaan liittyviä töhryjä. Kaupunki poistaa sotkut lähitulevaisuudessa, yksityisen yrityksen roskiksista ilkivallan jäljet on jo putsattu.

Apulaisoikeusasiamies havaitsi keväällä useita puutteita muhoslaisen Pohjolakodin toiminnassa.

Toinen Muhoksen Pohjolakodin syytekokonaisuuksista on hylätty, tutkinnat jatkuvat – yllätystarkastus paljasti epäkohtia koulukodissa vuonna 2018

Syyttäjä on tehnyt yhden rikoskokonaisuuden osalta päätökset syyttämättäjättämisestä kunnianloukkauksesta ja virka-aseman väärinkäytöstä. Tutkintakokonaisuuksia oli seitsemän, joista viittä tutkitaan edelleen.

Liikennemerkin takapuolelle spray-maalilla maalattu Venäjän lippu.

Valtatielle 22 ilmestyi liikennemerkkeihin maalattuja Venäjän lippuja ja z-merkkejä

Ely-keskuksen näkökulmasta liikennemerkkeihin maalatut liput olivat töhrimistä. Turvallisuusasiantuntija Jarno Limnéll pitää tekoja pilailuna.

Hiihto.

Perinteinen Tervahiihto järjestetään taas parin vuoden paussin jälkeen – ladut huippukunnossa ja säänkin pitäisi suosia

Osallistujamäärä on jäämässä toivottua pienemmäksi. Ennen viimeistä ilmoittautumispäivää ladulle oli lähdössä noin 600 hiihtäjää, mutta järjestäjät odottavat vielä uusia osallistujia perjantain aikana. Tänä vuonna hiihdetään Muhokselta Ouluun.

Muhoksella kehitettiin uudenlainen lumiaura

Muhoksella kehitettiin uudenlainen lumiaura

Myös puolustusvoimat ovat keksijän mukaan kiinnostuneet uudesta aurasta.

Auton pakoputkesta tulee pakokaasua.

Oulun Sanginjoen perinteikäs rallin erikoiskoe on lauantaina SM-rallisprintin ratana

Rallisprintin SM-sarjassa on kuusi osakilpailua, joista ensimmmäinen järjestetään lauantaina Oulussa. Tapahtumassa on mukana 83 kuljettajaa ympäri Suomen.

Hiihtäjä seisoo suksilla.

Tervahiihto hiihdetään maaliskuussa parin vuoden tauon jälkeen – uusi reitti kulkee Muhoksen Korkalovaarasta Oulun Ritaharjuun

Viime talvena hiihtotapahtuma jouduttiin perumaan koronan vuoksi. Edellistalvena lunta oli niin vähän, ettei latuja pystytty tekemään. Tänä talvena Tervahiihdon ladut ovat erinomaisessa kunnossa.

Hepokönkään luonnonsuojelualueen infotaulu lumisessa maisemassa ja taustalla hirsinen käymälä.

Puolangan Hepoköngäs valittiin Vuoden Retkipaikaksi

Hepoköngäs sai tammikuussa järjestetyssä äänestyksessä yleisön äänistä lähes neljänneksen. Toiseksi tuli keskisuomalainen Häähninmäki ja kolmanneksi Rokuan kansallispuisto Pohjois-Pohjanmaalla.

Valkoisen suojatakkiin pukeutunut mies tutkii mittalaitteiden näyttöjä ja nojaa metallisen Teslan ajoakkua vasteb. tautslla tietokoneita.

Romu-Teslojen akuista halutaan rakentaa maanlaajuinen sähkövarasto – virtuaalinen jättiakku voisi tasata kulutuspiikkejä

Oulun kupeessa Muhoksella kehitetään vanhoista Teslan akuista hajautettuja energiavarastoja. Ajatuksena on varastoida sähköä järjestelmään, jossa akut on sijoitettu kiinteistöihin eri puolille maata.

Henkilöauto ajaa maantietä lumivallin takana. Taustalla pineteollisuusalue, jossa kaksi lämmityskeskuksen savupiippua tupruttavat savua pakkasekka.

Muhos vahvistaa elinkeinopolitiikkaansa osana laajaa Oulun seudun osaamiskeskittymää

Muhoksella halutaan päästä mukaan Oulun seudun kasvuun. Kunnan tuoreen strategian mukaan kunta haluaa kehittää elinvoimaansa ja myös uusien yritysten saaminen Muhokselle on keskeinen tavoite.

Lähikuva murtomaasuksien siteestä. Sukset nojaavat telineesen. Taustalla luminen  maisema.

Rokuan kävijämäärä lisääntynyt ja paikoitusalueita aurataan talveksi lisää

Rokuan kansallispuiston kävijämäärä on lisääntynyt. Kävijöitä oli viime vuonna viidennes enemmän kuin aiemmin.

Kiutaköngäs Oulangan kansallispuistossa.

Oulankajoki ja Rokua ovat ehdolla Vuoden Retkipaikaksi – kisassa mukana 11 kohdetta

Oulankajokea kuvaillaan Retkipaikka.fi-sivustolla virraksi, jonka maisemia ei uskoisi Suomesta löytävän. Rokua taas nähdään kansallispuistojen vähemmän tunnettuna jalokivenä monipuolisine reitteineen.

Talvinen maisema joesta, jonka keskellä on saari. Veden pinnassa on hyytynyttä lunta lauttoina.

Jäädytysajo aloitettu Oulujoella – jääkansi estää supon muodostumista, jäät ovat edelleen heikot

Jäädytysajoa jatketaan, kunnes joessa on syntynyt kestävät ja riittävän peittävät yhtenäiset jääkannet. Jää voi olla joessa kuitenkin vielä pitkään vaarallisen ohutta.

Sadan euron seteleitä.

Pohjois-Pohjanmaalta viisi kuntaa saa valtionosuuden korotuksen vuodelle 2021

Lisärahaa kunnille tulee kaikkiaan hieman yli 7 miljoonaa euroa Pohjois-Pohjanmaalla. Koko maahan harkinnanvaraista korotusta myönnetiin kaikkiaan 30 miljoonaa euroa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Mies kuoli tapaturmaisesti Muhoksella – jäi puristuksiin veteen luisuneen auton alle

Mies oli ollut nostamassa laituria ylös henkilöautoon kiinnitetyn köyden avulla.

Metsäpalo Muhoksella

Kaleva: Muhoksen suuri metsäpalo ei etene oikeuteen

Poliisi epäili toissakesäisen palon saaneen alkunsa kahden veljeksen leirinuotiosta. Syyttäjä arvostelee poliisin toimia esitutkinnan aikana.

Poliisitunnus hihamerkkinä.

Äiti surmasi lapsensa ja itsensä tammikuussa Oulussa – nyt poliisi kertoo, että teon motiivina olivat rahahuolet

Esitutkinnan perusteella perheen äiti surmasi lapsensa ja sen jälkeen itsensä lääkeaineilla, jotka oli anastanut työpaikaltaan. Nainen oli työskennellyt oululaisessa terveydenhuoltoalan yksikössä ja hänellä oli ollut pääsy tilaan, jossa lääkkeitä säilytettiin.

Palanutta metsää.

Viime kesänä Kalajoella palanut valtava metsäpaloalue ehkä suojellaan osittain – nokeentuneet puut tarjoaisivat hyvät olosuhteet monille eliölajeille

Heinä-elokuussa riehunut tulipalo tuhosi 230 hehtaaria metsää Raution kylässä. Uuden metsän kasvatuksen arvioidaan olevan lähivuosina vaikeaa alueella.

Lasse Kukkonen inför färden till Paris.

Koulukiusaamista yritetään ehkäistä koulujen kannustinrahalla – Oulu, Muhos, Ii, Lumijoki ja Pyhäntä mukana kaksivuotisessa hankkeessa

Opettajilla ja oppilailla on vapaat kädet sopia luokkansa yhteiset pelisäännöt. Tavoitteena yhteishenki, joka ehkäisee jo ennalta kiusaamista. Hankkeeseen on budjetoitu tälle vuodelle 80 000 euroa.

lähikuva poliisin virka-asusta

Pohjois-Pohjanmaalla tieliikenteessä vakava onnettomuus viikonloppuna – Muhoksella yksi henkilö menehtyi ulosajossa lauantaina

Samoihin aikoihin lauantaiaamupäivällä Oulaisissa tapahtui kahden ajoneuvon kolari. Poliisilla oli myös venetsialaisviikonloppuun liittyvää valvontaa Jokilaaksojen alueella. Viranomaisten haaviin jäi kymmenen ylinopeutta ajanutta ja kymmenen päihtyneenä ajanutta henkilöä.

Uimarannan vesi vihertää sinilevän vuoksi.

Oulussa Oulunsuun sekä Muhoksella Montan uimarannoilla runsaasti sinilevää – uimista kehotetaan välttämään

Uimarannat eivät ole sinilevän vuoksi uimakiellossa. Uimista kehotetaan välttämään, sillä vähäinenkin esiintymä voi aiheuttaa oireita herkille uimareille.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Oulun lähikunnissa useita ukkosen aiheuttamia maastopaloja torstai-iltapäivästä lähtien – Raahessa salama iski puuhun ja palo levisi autiotaloon

Maastopalohälytyksiä tuli torstai-iltapäivän ja illan aikana kuusi: Iihin Suppilosuolle, Muhokselle, Liminkaan, Tyrnävän Temmekseen sekä Utajärvelle Saari-Suorsalle ja Rokualle. Paloalueet olivat verrattain pieniä. Raahen autiotalopalosta aiheutui runsasta savua.

Metsäpeura luonnossa.

Porojen ja peurojen risteytyminen halutaan estää Pohjois-Pohjanmaalla – asukkaille kysely peura-aidan hyödyistä ja haitoista

Suomenselän metsäpeurat ovat viime vuosina levittäytyneet Oulujärven länsipuolelta kohti pohjoista, poronhoitoalueen rajalle.

Pohjolakodin sisäänkäynti Muhoksella

Syyttäjä antoi ensimmäisen ratkaisunsa Pohjolakodin rikosepäilyistä – kuusi muuta koulukodin juttukokonaisuutta on edelleen syyteharkinnassa

Muhoksella toimivan koulukodin syyteharkinta etenee. Ensimmäisestä juttukokonaisuudesta on tehty syyttämättäjättämispäätös. Koulukodissa työskentelevää neljää henkilöä epäiltiin virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Touhulan päiväkoti Jekkuvekara Limingassa

Touhula sulkee jälleen päiväkotejaan: Pudasjärvellä, Iissä ja Muhoksella hoitopaikka vaihtumassa yli sadalla lapsella

Työpaikkoja Pohjois-Pohjanmaalla on uhattuna yli 20. Irtisanottavien määrä selviää, kun työntekijöiden uudelleen sijoittelu on saatu valmiiksi. Vuosi sitten oululainen Touhula sulki yli 40 päiväkotia ja irtisanoi 60 työntekijää.

Kuntavaalit logo, transparent

Kuntavaalien tarkastuslaskenta muutti puolueiden voimasuhteita Muhoksella ja Siikalatvalla

Kolme vaali-iltana valittua ehdokasta menetti Pohjois-Pohjanmaalla valtuustopaikkansa tarkastuslaskennan jälkeen. Nivalassa muutos tapahtui keskustan ehdokkaiden välillä, mutta Muhoksella ja Siikalatvalla paikat vaihtuivat puolueiden välillä.

Muhos: Valtuustopaikat
Keskusta: 11 paikkaa
Perussuomalaiset: 6 paikkaa
Vasemmistoliitto: 3 paikkaa
Muut ryhmät: 3 paikkaa
SDP: 2 paikkaa
Kokoomus: 2 paikkaa

Keskusta ja perussuomalaiset jatkavat Muhoksen suurimpina puolueina – SDP:n kannatus nousi eniten

Muhoksella Muut ryhmät nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Vasemmistoliitto oli suurin laskija kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Metsäpaloaluetta vuosi palon jälkeen Muhoksella.

Vuosikymmenen suurin metsäpalo tuhosi lähes kaiken – vuotta myöhemmin alueella alkaa jo vihertää

Elämä alkaa hiljalleen palata vuosi sitten Pohjois-Pohjanmaalla suurpalossa tuhoutuneeseen metsään. Kesä-heinäkuun vaihteessa Muhoksella paloi metsää yhteensä noin 250 hehtaaria. Syttymissyyn tutkinta on syyttäjällä.

Muhos ennakkoäänestää nyt – kunnassa pohditaan jo kertaalleen torjutun tuulivoiman rakentamista

Tämän luettuasi tiedät, mikä Muhoksella on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Metsäinen järvinäkymä Rokuan kansallispuistosta.

Retkeilyreittejä ja taukopaikkoja kunnostetaan Rokualla ja Oulujokilaaksossa kesän aikana

Rokuan kansallispuistossa reitistöt kokevat ison muutoksen. Polkuja linjataan osin uusiksi, viitoitukset uusitaan ja polkupohjien kestävyyttä parannetaan sorastuksilla. Kansallispuiston laajennusosaan tehdään uusi päiväreitti.

Jääkiekon yleiskuva

Muhoksen jäähalli sai valtiolta peruskorjausrahaa – remontti aloitetaan mahdollisimman pian

Kunnalle jäävät kustannukset ovat vielä noin kolme miljoonaa euroa.

Tien päällystystyötä Varsinais-Suomessa 2016.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa päällystetään kaikkiaan noin 300 kilometriä teitä – määrärahat pienenivät viime vuodesta

Maantieväylien päällystämiseen ja siltojen korjauksen on tänä vuonna rahaa noin 36 miljoonaa euroa.

En ung man kör omkring på en gräsklippare i en park. I förgrunden syns färggranna tulpaner.

Toista tuhatta ysiluokkalaista saa tukea työllistymiseen kesäksi Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Ysit töihin -kampanjassa 4H-yhdistykset opettavat yhdeksäsluokkalaisille työelämätaitoja ja auttavat hankkimaan kesätyöpaikkaa.

Maastopalosta muodostunutta savua Muhokselta.

Kaleva: Muhoksen laajan metsäpalon tutkinta on siirtynyt syyteharkintaan

Syytteestä ei tässä vaiheessa haluta kommentoida enemmän.

Oppilas korjaa auton jarruja.

Taitaja2021 -kisa järjestetään korona-aikanakin – Oulun suurtapahtuma peruttiin ja kilpailu laajeni Lappiin sekä Etelä-Suomeen

Yleisölle tapahtuma on virtuaalinen. Jos opiskelijoiden matkustaminen estyisi koronarajoitusten vuoksi, on vielä varasuunnitelma.

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan tarra takissa

Ohikulkijat pelastivat ihmisen palavasta talosta Muhoksella

Alustava arvio on, että palo on saanut alkunsa pesuhuoneessa sijainneesta kuivausrummusta. 

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Täysperävaunurekka makaa ojassa Utajärvellä

Rekan nosto aloitetaan illalla, kun liikenne tiellä 22 on vähäisempää.

koronanäyte testiputki.

Koronan virusmuunnosta havaittu neljällä pohjoispohjalaisella – viidennen positiivisesta näytteestä odotetaan tulosta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo, että henkilöt asuvat kolmella eri paikkakunnalla.

Pietan Puodin omistaja Jaana Pohjola-Malmberg

Yrittäjän elämäntyö hävisi, kun pandemia vei liikevaihdon – "En ole katkera, mutta toivottavasti kenenkään muun ei tarvitse käydä tätä läpi"

Koronasuojalla ei ole merkitystä, jos liiketoiminnalta putoaa pohja. Näin kävi Jaana Pohjola-Malmbergin yritykselle.

Koulukoteihin ja sijaishuoltoon sijoitettujen lasten kuulemista ja toiminnan valvontaa lisätään.

Poliisi sai valmiiksi Muhoksen Pohjolakotia koskevan esitutkinnan – syyttäjälle siirtyy seitsemän epäiltyä rikosta nuorten huonosta kohtelusta

Apulaisoikeusasiamies teki vuonna 2018 poliisille tutkintapyynnön siitä, onko nuoria kohdeltu huonosti Pohjolakodissa.

Surijoiden sytyttämiä kynttilöitä Muhoksella tammikuun 2021 tragedian jälkeen.

Kaksi perhesurmaa viikon sisällä, henkirikoksia aiempaa enemmän – milloin ongelmiin kannattaa hakea apua ja mistä? 7 kysymystä asiantuntijalle

Kokeneen psykiatrin mukaan matalan kynnyksen apua mielenterveysongelmiin on tällä hetkellä saatavilla aivan liian vähän.

Suruliputus Muhoksen yläkoululla epäillyn perhesurman jälkeen tammikuussa 2021.

Pieni kunta järkyttyi syvästi epäillystä perhesurmasta – Muhoksen kirkkoherra: Kaikkiin kysymyksiin ei välttämättä ole vastauksia

Muhoksella asuneen naisen epäillään surmanneen ensin lapsensa ja sitten itsensä. Poliisi kertoi tapahtuneesta eilen maanantaina.

Enkelipatsas

Muhoksen kirkossa voi hiljentyä paikkakuntaa koskettavan perhetragedian vuoksi

Kirkon ovet ovat auki tänään tiistaina kello 12–20. Paikalla on seurakunnan työntekijöitä.

Poliisitunnus hihamerkkinä.

Poliisi tutkii perhesurmaa Oulussa: äidin epäillään surmanneen kaksi lastaan ja itsensä

Vainajat löydettiin maanantaina majoitusliikkeestä Oulun keskustassa.

Pirjo Kauppila perheineen on asunut Hangon radan lähellä sijaitsevassa talossa kuusi vuotta.

Hiilijuna jytisee niin, että kuntakin säikähti – asukas ensimmäisistä öistä: Kuin ruotsinlaivalla olisi peruutettu Ahvenanmaan laituriin

Uudenlaisista ratapölkyistä on saatu lupaavia tuloksia, mutta niitä ei ole luvassa ongelmallisille rataosuuksille pitkiin aikoihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle