Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

jalkapallo pelikentällä

Valtion avustusta liikuntapaikkojen rakentamiseen sai seitsemän kuntaa Pohjois-Pohjanmaalta

Suurimman summan, 148 000 euroa, sai tänä vuonna sai Pyhäjoen kunta Nivan lähiliikuntapaikkan rakentamiseen koulukampuksen ympärille. Lisäksi jaettiin luonnon virkistyskäyttöä tukevia avustuksia.

Kerrossängyssä lasten unileluja.

Kunnille korvataan ukrainalaisten pakolaisten majoitusta: korvausta saa Kainuussa nyt 4 ja Pohjois-Pohjanmaalla 11 kuntaa

Kunnat ovat voineet saada maahanmuuttovirastolta korvausta myös esimerkiksi pakolaisten tulkkipalveluista ja sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. Malli tuli voimaan toukokuussa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Soutaja pelasti jokeen kaatuneen naisen Oulaisissa – pelastuslaitos kiittää ripeästä toiminnasta

Rannalla ollut nainen oli kaatunut tuntemattomasta syystä Pyhäjokeen kasvoilleen. Apuun soutaen rientänyt mies käänsi naisen ja vei rantaan. Nainen virkosi, mutta hänet kuljetettiin vielä terveydenhuollon hoivaan.

Rakenteilla oleva tuulimylly Kalajoen Juurakossa.

Energiayhtiö Helen ostaa kaksi rakenteilla olevaa tuulipuistoa Kalajoelta ja Oulaisista

VSB Group myy Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevat Juurakon ja Karahkan tuulipuistot kotimaiselle energiayhtiö Helenille.

Ylen amiskoneen pääkuva

Pohjois-Pohjanmaalla valmistui tuhansia uusia ammattilaisia – ammattiin valmistuneiden nimet löytyvät nyt Ylen amiskoneesta

Pohjois-Pohjanmaalla valmistui tänä keväänä ammatillisesta koulutuksesta yli 3 000 uutta ammattilaista.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ylivieskan ympäristöpalkinto jäteyhtiö Vestialle

Palkinnon perustelujen mukaan yhtiön avulla vanhasta kaatopaikasta on tullut monipuolinen palvelukeskus.

Akaan uusi raakapuuterminaali

Väylävirasto varmistaa puun kulkureittejä rakentamalla raakapuun kuormausalueita Oulaisiin ja Haapajärvelle

Oulaisiin ja Haapajärvelle rakennetaan uudet kuormausalueet raakapuun junakuljetuksia varten.

Nuori äiti pitelee vauvansa varpaita käsissään.

Vauvan saaneita perheitä muistetaan monessa kunnassa Pohjois-Pohjanmaalla – joissakin vauvaraha vaihdettu verotussyistä muuhun muistamiseen

Lumijoki ja Siikalatva luopuivat suorasta rahalahjasta, ja antavat vauvan saaneille perheille muunlaisen lahjan. Lahjakortti, palvelusetelit ja erilaiset tuotteet ovat nyt yleisiä muistamistapoja kunnissa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kala- ja Pyhäjoen varrella jouduttiin viikonloppuna tulvatorjuntatöihin, mutta isoilta ongelmilta vältyttiin

Pohjois-Pohjanmaan eteläisille jokialueille ennakoidaan tänä vuonna kaksiosaista tulvahuippua, joista ensimmäinen alkoi viikonloppuna. Tulvatehtiä oli niin pelastuslaitoksella kuin ely-keskuksellakin.

Tyttö puristaa sylissään reppua.

Ukrainan pakolaisista vain harva on hakenut majoitusta kunnista – suurin osa on vastaanottokeskuksissa ja yksityismajoituksessa

Suurimmalla osalla kunnista on valmius vastaanottaa pakolaisia omistamiinsa asuntoihin. Pakolaisia pystyvät majoittamaan myös järjestöt, seurakunnat ja yksityishenkilöt.

Keski-Pohjanmaan keskussairaala.

Hoitoalan työtaistelutoimet näkyvät myös Keski-Pohjanmaalla ja Soitessa – kuormitus kasvaa ja toimenpiteiden siirtoa mietitään

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä alkava hoitoalan lakko ei ulotu Soiteen. Lakon vaikutukset näkyvät kuitenkin myös Keski-Pohjanmaalla.

Oulaistenkoski Oulaisissa.

Oulaisten entisen saha-alueen maaperää tutkitaan valtion varoin –tarkoituksena on selvittää, onko alueella ympäristö- ja terveysriskiä

Oulaisten kaupunginhallitus päätti maanantaina hyväksyä aiesopimuksen, jonka mukaan Pirkanmaan Ely-keskuksen koordinoima selvitystyö voi alkaa. Alueella on aiemmin havaittu syvä öljyinen kerrostuma maaperässä Oulaisten kirjaston kohdalla.

Graafinen Aluevaalit 2022 -tunnus.

Näin seuraat historiallisen vaali-illan kulkua Pohjois-Pohjanmaalla Ylen kanavilla

Ensimmäisten aluevaalien tunnelmia ja tuloslaskentaa seurataan radiossa ja netissä alkuillasta aina tuloksen ratkeamiseen saakka.

Oikeuden nimikointilaattoja pöydällä.

Yrittäjä ja Oulaisten entinen viranhaltija saivat syytteen törkeästä petoksesta – aiheuttivat miljoonavahingon väärillä laskuilla

Epäillyt ovat esitutkinnassa pääosin tunnustaneet tapahtumien kulun, mutta esimerkiksi kysymys vahinkomäärästä on riitainen ja osin kiistetty. 

Teknologiateollisuuden työntekijöitä edustava Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajayhdistys eivät jatka työehtosopimusneuvotteluja tällä viikolla.

Teollisuusliiton lakkovaroitus koskee kymmeniä yrityksiä Pohjois-Pohjanmaalla

Joukossa ovat muun muassa SSAB:n tehtaat, Nokia Solution and Networks Oulusta ja Scanfil Sievistä. Jos palkankorotuksista ei päästä sopimukseen, lakko alkaisi 14. tammikuuta.

Rautatie ja Ylivieskan rautatieaseman katos.

Jokilaaksojen bussiyhteyksiä juna-asemille parannetaan

Linja-autoyhteyksiä Ylivieskan ja Haapajärven rautatieasemille parannetaan vuodenvaihteessa. Muutoksiin on päädytty syyskauden kokemusten perusteella.

Poliisin hälytysvalo

Väärillä laskuilla vietiin Oulaisten kaupungilta noin 1,6 miljoonaa euroa – Poliisi: Törkeän petoksen lisäksi on tutkittu virka- ja lahjontarikoksia

Väärin tehdyt laskutukset ovat tapahtuneet reilun kymmenen vuoden aikana vuosina 2010-2021. Asia paljastui kaupungin omissa tarkastuksissa. Poliisi on saanut valtaosan rikoshyödystä takaisin turvaamistoimilla.

runoilija Anna Elina Isoaro seisoo tiiliseinän edessä

Botnia-kirjallisuuspalkinto luovutetaan surua ja selviämistä käsittelevälle lastenkirjalle Sinä yönä tuli talvi

Sinä yönä tuli talvi -teos käsittelee surua ja selviämistä sekä lapsen syntymää ja kuolemaa isoveljen näkökulmasta. Viidettä kertaa jaettava kirjallisuuspalkinto myönnetään nyt ensimmäisen kerran lastenkirjalle.

Markus Hyytinen istuu mönkijässään.

Ennen Markus Hyytistä, 23, kiusattiin, nyt rivosuinen tubettaja jakaa nimmareita fanien pakaroihin – myös moni "pieni" sometähti voisi tienata, kunhan hoksaa sen itse

Miljoonia seuraajia keräävien kanavien lisäksi myös pienemmät kanavat voivat olla potentiaalisia vaikuttajia. Kaupallisessa mielessä somekanavan ja -persoonan kiinnostavuus riippuu siitä, miten aktiivisesti seuraajat klikkaavat ja fanittavat kanavan vetäjää.

Paltamon kylänraitti jonka varressa S-market ja kaukana horisontissa Oulujärvi.

Pienet kunnat jatkavat asukkaiden houkuttelua ilmaisella asumisella – Paltamon kunnalla on 40 tyhjää asuntoa, muuttajille tarjotaan jopa tuhansien eurojen säästöjä vuokrakuluissa

Aiemmin Paltamossa on jouduttu laittamaan kaksi rivitaloa kylmilleen. Nyt vapaana oleviin kymmeniin asuntoihin houkutellaan asukkaita taloudellisin helpotuksin. 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin logo.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tehyläiset taistelevat edelleen korotetuista hälytyskorvauksista

Työtaistelu on jatkunut jo kahden viikon ajan, ja sitä on päätetty jatkaa viikolla maanantaihin 4.10. saakka. Ison ammattiosaston mukaan sen jäsenet tekevät sovitut ja suunnitellut työvuorot, mutta eivät ylitöitä tai yllättäen vaíhtuvia vuoroja

Lapsi ja äiti. Helsinki. 24.5.2021.

Oulainen houkuttelee uusia asukkaita veloituksettomalla vuokra-asumisella, edullisilla tonteilla ja rahallisilla korvauksilla

Oulainen uusii tänä syksynä viimevuotisen Koe Oulainen -kampanjan, jossa uudelle asukkaalle tarjotaan veloituksetonta asumista kaupungin vuokra-asunnossa. Viime vuonna kaupungin väkiluku kasvoi kampanjan ansiosta muutamalla kymmenellä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ka­don­nut mies löytyi kuol­lee­na Ou­lai­sis­sa

Elokuun loppupuolella kadonnut mies löytyi eilen perjantaina menehtyneenä Oulaisista. Poliisi ei epäile asiassa rikosta.

Henkilön kädessä puhelin jossa koronavilkku sovellus.

Yle lopettaa koronatartuntojen päivittäisen määrän seurannan alueellisesti – tartuntalukujen merkitys on pienentynyt, kun rokotukset etenevät

Yle seuraa edelleen tartuntalukujen kehitystä ja kertoo niistä, mikäli lukuihin tai koronatautitilanteeseen liittyy poikkeuksellinen muutos.

hoitajalla kumihanskat kädessä

Tehyn paikallisosasto aloittaa työtaistelutoimet Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä: jäsenillä ylityö- ja vuoronvaihtokielto viikon ajan

Työtaistelu alkaa maanantaina 13. syyskuuta kello 12. Mukana on yli 3300 Tehyn työntekijää Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja Oulaskankaan sairaalassa. Toimien taustalla on hälytysrahakorvauksen korotuksen loppuminen ja henkilöstöpula.

Kasvomaski ja maskipaketti.

Pohjois-Pohjanmaalla 77 uutta koronavirustartuntaa viikonloppuna – eniten Oulussa, Kempeleessä ja Nivalassa

Lauantaina Pohjois-Pohjanmaan koronatartuntaluku oli vain 15 tartuntaa, mutta tämä johtui tilastointiviiveestä. Sunnuntaina tartuntoja ilmoitettiin jo 62.

Maskisuositus yläkouluissa astui voimaan. Kuvassa Itäkeskuksen peruskoulun maskit.

Pohjois-Pohjanmaalla todettiin viikonloppuna yli 50 uutta koronatartuntaa

Kahden päivän 52 uudesta tartunnasta suuri osa on ollut Oulussa, yhteensä 37 todettua tartuntaa. Useampia tartuntoja on ollut myös esimerkiksi Iissä ja Limingassa. Koronan ilmaantuvuusluku maakunnassa on lähtenyt selkeään nousuun.

Nuotio.

Huolimatonta tulenkäsittelyä on havaittu maastossa – poliisi muistuttaa Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevasta metsäpalovaroituksesta

Huolimatonta tulenkäsittelyä havaittiin tiistaina Nivalassa ja Pirnesjärvellä Oulaisten ja Haapaveden välillä.

Antti Vikström ampuu jousellaan valmistautuessaan Tokion olympialaisiin.

Lääkäriopinnot aloittanut Antti Vikström mietti parikymppisenä, mitä tekisi vapaa-ajallaan – siitä alkoi olympiaunelman metsästäminen

Päivätyönään Haapaveden terveysasemalla lääkärinä työskentelevä 28-vuotias Vikström on toisen polven olympiaedustaja. Valmentaja-isä Pentti Vikström tähtäsi vuonna 1988 Soulin olympialaisissa jousiammunnassa seitsemänneksi. Euroopan ennätyksen urallaan ampunut äiti Marjo jätettiin taasen valitsematta Barcelonan kisoihin 1992.

Gamla händer. Armar som lutar sig mot ett bord, lite med händerna i kors.

Oulaisiin aletaan rakentaa osuuskunta-asuntoja senioreille - uudenlaisella asumismuodolla halutaan jarruttaa kallista palveluasumista

Hankkeen projektipäällikkö Reino Yli-Honkola kertoo, että asunnot ovat itsenäisen asumisen ja palveluasumisen uudenlainen välimuoto. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kymmenen asuntoa, joiden on määrä valmistua vuoden kuluttua syksyllä.

Oulainen: Valtuustopaikat
Keskusta: 12 paikkaa
Perussuomalaiset: 4 paikkaa
Kristillisdemokraatit: 4 paikkaa
SDP: 3 paikkaa
Kokoomus: 3 paikkaa
Vasemmistoliitto: 1 paikkaa

Katso kuntavaalien tulokset – tällainen on Oulaisten uusi valtuusto

Oulaisissa perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit nostivat eniten kannatustaan. Kumpikin puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta oli suurin laskija neljällä menetetyllä valtuustopaikalla.

Kuntarundi-teksti kuntavaalien grafiikalla.

Syntyvyyden lasku ja kyläkouluverkon säilyttäminen ovat hankala yhtälö – kuuntele Kuntarundin Oulaisten vaalikeskustelu Yle Areenasta

Kiinteistöverotuloja toivotaan tuulivoimapuistosta. Uusia yrityksiä kuitenkin kaivataan myös Oulaisiin. Liikenneyhteydet eri suuntiin ovat hyvät, ja uusia kuntalaisia voisi houkutella etätyömahdollisuudella.

Oulainen ennakkoäänestää nyt – kunta tarjoaa ilmaista asumista vastaiskuna väestökadolle

Tämän luettuasi tiedät, mikä Oulaisissa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Oulaisten Kuvaamon yrittäjä Petteri Krogerus ja Oulaisten kulttuurituottaja Tuula Aitto-oja seisovat vielä varastossa pahvilaatikoissa olevan valokuvakokoelman edessä.

Oulaisten kaupunki osti arvokkaan valokuvakokoelman, jonka taustat ulottuvat sadan vuoden päähän

Pahvilaatikoiden kätköistä löytyy kymmeniä tuhansia valokuvia ja lasinegatiiveja, jotka odottavat nyt digitointia.

Leikkaussali

Leikkaukset lisääntyivät Oulaskankaalla – Raahen sairaalassa jäätiin tavoitteista

Koronatilanne vaikutti leikkauksiin eri tavoin. Oulaisissa operaatioita tehtiin suunniteltua enemmän, Raahessa vähemmän.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kuuden henkilöauton liikenneonnettomuus Oulaisissa

Autoissa oli yhteensä seitsemän ihmistä, joista osa loukkaantui.

Oulaisten elinkeino- ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari esittelee Koe Oulainen -markkinointisivua.

Oulainen sai houkuteltua uusia kaupunkilaisia tarjoamalla kolmen kuukauden asumisen – Koe Oulainen -kampanja saa jatkoa

Koe Oulainen -kampanja kasvatti Oulaisten väkimäärää muutamalla kymmenellä.

Vauvan jalat äidin kämmenellä.

Kuudessa Pohjois-Pohjanmaan ja kahdessa Kainuun kunnassa maksetaan vauvarahaa

Lisäksi osassa kunnista syntynyttä vauvaa muistetaan lahjakorteilla. Toisaalla panostetaan pienten lasten perheiden palveluihin.

Polis håller i alkometer.

Joulun menoliikenne on jo alkanut Pohjois-Pohjanmaalla – Nelostiellä virta pohjoiseen vilkasta

Oulun poliisin partiot valvoivat liikennettä tiistaina Nelostien lisäksi väleillä Kärsämäki–Kajaani ja Liminka–Ylivieska.

Hannunpäivän myrskyä 2011 Raahessa

Myrsky työllisti pelastuslaitosta Pohjois-Pohjanmaalla: Yhteensä noin 80 tehtävää maanantai-illan aikana

Sähköttä on ollut tuhansia talouksia. Myrsky vaikutti myös pohjoisen junaliikenteeseen.

Kokemäki-kyltti

Alatalo ja Nieminen jatkavat Kokemäen johtajakisassa

Kaarinan kaupungin hallinnon asiantuntija Juuso Alatalo ja Kokema Oy:n toimitusjohtaja Teemu Nieminen menevät seuraavaksi soveltuvuustesteihin.

Kyltti

Invapaikalle väärin pysäköinyt voi saada epävirallisen muistutuslapun torstaina – Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa tempaus esteettömyydestä

Invalidiliitto järjestää Oulu–Kainuu-alueella valtakunnallisessa mittakaavassa poikkeuksellisen tempauksen.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Pohjois-Pohjanmaalla 9 uutta koronatartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kartan mukaan todettuja tautitapauksia on nyt yhteensä 213.

korona näyte putkiloita

Oulaisten koronavirusaltistus tapahtui paikallisen opiston tiloissa noin viikko sitten

Oulaisten kaupunginjohtajan Hannu Kaartisen mukaan koronaviruksen saaneen henkilön tartunta on todennäköisesti Lapista.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kalajokilaakso: Oulaisissa 16 henkilöä altistunut koronavirukselle harrastustapahtumassa

Lehden tietojen mukaan altistuneille on ilmoitettu tapahtuneesta, tapahtumanjärjestäjä ja lääkäri eivät kerro lisätietoja.

Raaseporin sairaalan päivystysovi pysyy kuunvaihteesta lähtien kiinni ilman ennakkosoittoa.

Vanha aluesairaala menettää laajemman päivystyksen, ja se huolettaa johtavaa lääkäriä: osaavatko potilaat hakeutua hätätilanteessa muualle?

Raaseporissa on ollut päivystävä sairaala yli sadan vuoden ajan. Nyt erikoissairaanhoidon päivystys loppuu.

Myrskyävää merta. Kuva Perämeren rannalta Pyhäjoen Elävisluodosta 17. syyskuuta kello 8.10

Oulaisissa kadut tulvivat, Muhoksella irtosi varaston katto – Pohjois-Pohjanmaalla pelastuslaitoksilla jo yli 70 tehtävää myrskyn vuoksi

Oulussa Metsokankaan koulun räystäspeltejä on irronnut myrskyssä. Sähkökatkoja on ollut maakunnassa yhteensä tuhansia.

Tyhjä koululuokka korona pandemian aikana.

Koulut alkavat Pohjois-Pohjanmaalla tällä viikolla lähiopetuksena – kunnat valmiita muuttamaan järjestelyjä nopeasti koronatilanteen mukaan

Jo tiistaina peruskoulujen ja lukioiden lukuvuosi alkaa kahdeksassa kunnassa tiukennetuin hygieniaohjeistuksin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle